Zavarovalnice, kasko, cene, nasveti, registracija, tehnični pregledi...

jessko
Nov uporabnik

Divjad

Napisal/-a jessko Po sep 24, 2007 7:48 pm

Mene pa zanima kako je z uveljavljanjem zavarovalnice ce si zarad divjadi zletel iz ceste, brez da bi prislo do dejanskega trka z zivaljo? Namrec iz ceste sem zletel ker mi je srna skocila na cesto in sedaj ne vem kako bo s zavarovalnico...

Uporabniški avatar
im nobody
Mojster foruma

Kraj: laško

Napisal/-a im nobody Po sep 24, 2007 7:55 pm

hja...dokaž da ti je srna letela ;)
passat 1.9 tdi 110,235 nm
Na levi pas...do konca gas
viewtopic.php?t=72616&postdays=0&postorder=asc&start=60

krypton
Novinec

Napisal/-a krypton Po sep 24, 2007 8:06 pm

Nič ne bo. Škodo nosiš sam. Če misliš, da na zavarovalnici palijo na takšne se motiš. Če maš luči ali pa stekla sesuta si vsaj to daj izplačati, če imaš zavarovano seveda.

Uporabniški avatar
black
Poznavalec foruma

Napisal/-a black Po sep 24, 2007 8:09 pm

Psa malo oskubi pa dlako zatlači nekam na avto. :)

Uporabniški avatar
FBR
Poznavalec foruma

Napisal/-a FBR Po sep 24, 2007 8:25 pm

Hja...probaj vseeno. Sicer pa ne vem kdaj se boste navadli za take stvari klicat vsaj policaje. Vsaj nek zapisnik bi obstajal, ker zavarovalnice že itak nerade izplačujejo.

Alfist
Novinec

Napisal/-a Alfist To sep 25, 2007 4:10 am

Samo tole si preberi in ti bo vse jasno ;)

DELNO KASKO ZAVAROVANJE

D – steklo, divjad in domače živali: krita je škoda zaradi razbitja ali poškodovanja standardno vgrajenih stekel (razen svetlobnih teles in ogledal) na vozilu, ter škoda na vozilu, ki nastane z neposrednim dotikom divjadi ali domačih živali; krita ni posredna škoda, ki je nastala po dotiku divjadi ali domačih živali, kakor tudi ne škoda, ki nastane zaradi poskusa preprečitve neposrednega dotika

Uporabniški avatar
snip€r
Nov uporabnik

Napisal/-a snip€r To sep 25, 2007 7:01 am

Drugič raje zamiži, prižgi brisalce in jo naloži na havbo. :twisted: Jest recimo ne trzam več na pse in mačke in divjad na cesti. Gas pa čez njega, pol pa ustaviš pogledaš če je kej škode in v primeru da je pokličem policijo. Jebiga to so pa pogoji zavarovanja. Saj živali se mi smilijo samo da bi pa zaradi umikanja letel s ceste pa tudi ne pride v poštev.
Your car is either French...or good.

Uporabniški avatar
tomzzi
Poznavalec foruma

Napisal/-a tomzzi To sep 25, 2007 8:57 am

snip€r je napisal/-a:Drugič raje zamiži, prižgi brisalce in jo naloži na havbo. :twisted: Jest recimo ne trzam več na pse in mačke in divjad na cesti. Gas pa čez njega, pol pa ustaviš pogledaš če je kej škode in v primeru da je pokličem policijo. Jebiga to so pa pogoji zavarovanja. Saj živali se mi smilijo samo da bi pa zaradi umikanja letel s ceste pa tudi ne pride v poštev.

Še dobro, da imamo take na cesti. :roll:

Uporabniški avatar
snip€r
Nov uporabnik

Napisal/-a snip€r To sep 25, 2007 11:50 am

tomzzi je napisal/-a:
snip€r je napisal/-a:Drugič raje zamiži, prižgi brisalce in jo naloži na havbo. :twisted: Jest recimo ne trzam več na pse in mačke in divjad na cesti. Gas pa čez njega, pol pa ustaviš pogledaš če je kej škode in v primeru da je pokličem policijo. Jebiga to so pa pogoji zavarovanja. Saj živali se mi smilijo samo da bi pa zaradi umikanja letel s ceste pa tudi ne pride v poštev.

Še dobro, da imamo take na cesti. :roll:

Poglej če ti paše da letiš s ceste zaradi ene divjadi ali usranega cucka prav. Meni ne. Če imam zavarovano d kombinacijo mi niti na pamet ne pade da bi se umikal. V primeru da je nebi imel bi mogoče še kaj ukrepal, razen če ni v igri večja hitrost. Kdo se danes še sikira za potepuške mačke in pse. Srn je pa tudi dosti. Treba se je samo vprašati kaj ti več pomeni tvoje življenje ali življenje živali. Ker včasih se tako umikanje lahko konča dokaj klavrno za voznika, ne gre se samo za avto. Hmm... ;)

Uporabniški avatar
INFINITI
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a INFINITI To sep 25, 2007 12:21 pm

Ti fant se odpravi malo na psihiatrijo. To da ubiješ žival le na račun tega da imaš kasko in te boli klinac... ti povem da bi kdo povozil mojega "usranega cucka" in imel tak odnos kot ti nebi bilo nobene policije, pa sodnikov in zavarovalnic vmes - bi kar jaz opravil z njegovo guzico nemarno.
2000 Hyundai Coupe 2.0 → 2003 Hyundai Coupe 2.0 → 1999 BMW 740i → 2009 BMW 530d M
→ 2010 Škoda Superb TDI → 2008 Renault Laguna Coupe GT 2.0T → 2016 KIA Sportage CRDi → 2021 KIA Xceed 1.5 T-gdi

Uporabniški avatar
snip€r
Nov uporabnik

Napisal/-a snip€r To sep 25, 2007 12:50 pm

INFINITI je napisal/-a:Ti fant se odpravi malo na psihiatrijo. To da ubiješ žival le na račun tega da imaš kasko in te boli klinac... ti povem da bi kdo povozil mojega "usranega cucka" in imel tak odnos kot ti nebi bilo nobene policije, pa sodnikov in zavarovalnic vmes - bi kar jaz opravil z njegovo guzico nemarno.

Poglej doma imamo tudi sam psa tako da vem kako je to, tudi fotru je enkrat že ušel na cesto ker ga ni imel na povodcu in ga je nekdo z avtom malo povaljal samo je imel veliko srečo ker mu ni prišel pod kolesa in je bil samo malo udarjen. In kdo je zdaj tu kriv. Foter ki ga ni imel na povodcu ali tisti ki je pripeljal pravilno po cesti. Zakon glede gibanja psov na javnem mestu je dokaj jasen. Pes mora biti vedno na povodcu. Če ti uide je to tvoj problem ne moj. Da bi pa zaradi tega ogrožal svoje življenje pa odpade. Sem pa že napisal. Ne gre se mi samo zaradi kaska ampak lahko zaradi takega umikanja nastrada tudi voznik. Drugače je to v naselju kjer je hitrost majhna in se lahko varno ustaviš ali izvedeš manever da ga obviješ. Tukaj je bilo govora predvsem o situaciji izven naselja kjer je hitrost večja. Verjetno veš kaj se zgodi ko pri višji hitrosti trzneš z volanom. Enkrat sem zaradi tega ker sem se umikal živali že plesal po cesti in od takrat me res boli klinac za to. Glede na tvoj zadnji stavek pa sklepam da bi tudi ti moral malo obiskati kakšno psihiatrično ustanovo. Agresija je veliko bolj nevarna kot brezbrižnost.

Uporabniški avatar
INFINITI
Mojster foruma

Napisal/-a INFINITI To sep 25, 2007 1:06 pm

"Drugič raje zamiži, prižgi brisalce in žival naloži na havbo. "
"Gas pa čez njega, pol pa ustaviš pogledaš če je kej škode"
" Kdo se danes še sikira za potepuške mačke in pse."

Take bolane stvari o obijanju nedolžnih živali ne boš pisal ne temu forumu - si me razumel? Ne ti ne nobeden drug. Nesreča je eno - takšna vehementna krvoločnost pa drugo
In zakaj bi žival tebi plačala zavoljo nemarnega lastnika?
Nekateri imamo radi živali in tukaj je tudi veliko lastnikov. Pri nas doma skrbimo tudi za veliko živali ki so jih ljudje zapustili ali odvrgli v smetnjake, jih pretepali itd.
-To ti je prvo in zadnje opozorilo preden zapustiš tale forum za vekomaj - ti je jasno?!
2000 Hyundai Coupe 2.0 → 2003 Hyundai Coupe 2.0 → 1999 BMW 740i → 2009 BMW 530d M
→ 2010 Škoda Superb TDI → 2008 Renault Laguna Coupe GT 2.0T → 2016 KIA Sportage CRDi → 2021 KIA Xceed 1.5 T-gdi

Uporabniški avatar
snip€r
Nov uporabnik

Napisal/-a snip€r To sep 25, 2007 1:23 pm

INFINITI je napisal/-a:"Drugič raje zamiži, prižgi brisalce in žival naloži na havbo. "
"Gas pa čez njega, pol pa ustaviš pogledaš če je kej škode"
" Kdo se danes še sikira za potepuške mačke in pse."

Take bolane stvari o obijanju nedolžnih živali ne boš pisal ne temu forumu - si me razumel? Ne ti ne nobeden drug. Nesreča je eno - takšna vehementna krvoločnost pa drugo
Nekateri imamo radi živali in tukaj je tudi veliko lastnikov.
-To ti je prvo in zadnje opozorilo preden zapustiš tale forum za vekomaj - ti je jasno?

Dihaj dihaj. Tista z gasom in čez njega je res malo čez mejo dobrega okusa pa brisalec je tudi malo krut. Ampak point je tudi v vsem ostalem kar sem napisal. Nisem neki krvoločnež ki samo išče šanso da zbije žival. Sploh ne, samo sebe ta tudi ne izpostavljam nepotrebni nevarnosti. Sem ti lepo napisal zdaj če ne dojameš je to tvoj problem. Prepirati se ne mislim, sploh pa ne s tabo, ker vidim da je brez veze. Glede na to da si mojster foruma bi pa tudi lahko malo manj grozil. Nekako ne paše tvojemu nazivu, sploh ker skrbiš za red na forumu... Toliko od mene v tej temi.

Uporabniški avatar
INFINITI
Mojster foruma

Napisal/-a INFINITI To sep 25, 2007 2:42 pm

Pet let starim otrokom se lahko spregleda kaj govorijo - koliko si pa ti star dečko? pa BTW-tisto ni bila grožnja temveč obljuba. Zaklepam temo.

Uporabniški avatar
seeman66
Stalni uporabnik

Napisal/-a seeman66 To sep 25, 2007 3:07 pm

Izogibanje živalim je pogojeno z hitrostjo vozila, razdaljo in vremenskim okoliščinam. Na kraj pameti mi ne pride da bi kakšno žival povozil zanalašč. Divjad je sploh nepredvidljiva, ker ti lahko skoči iz gozda, govorim o mojem primeru, iz mrtvega kota točno na sredino vozila in sem jo nabasal. Normalna reakcija je bila zavora niti slučajno pa nisem pomislil na kakšno motanje volana, ker ni bilo časa. Primer od sodelavca ki je sicer lovec. Malo smešno ampak čez cesto svinja z dvema mladičema in avto pred njim je porolal enega mladiča v jutranjem mraku.Svinjka je priletela nazaj na cesto točno pred terenca in ji ni bilo več pomoči.Domače živali pa takole. Povozil sem nemca ki je bi l na potepu po vasi še z nekaj psi. Isto iza nekega grmovja. Ko sem avto parkiral malo naprej, ker sem bil na nepreglednem ovinku, se je začelo iskanje psa. Gospa ki je videla nesrečo je povedala čigav je pes, nato sem poklical policijo.Psa so poslikali na domačem dvorišču, popoldne pa so obvestili lastnika, ker ga prej ni bilo doma . Lastnik se je sicer izgovarjal da ni bil njegov pes češ da njegov ne gre nikamor od hiše. No na koncu so odredili obisk pri veterinarju ki je psa na mestu udarca obril podplutbo poslikali za zav. in oskrbeli psa.

Malo na dolgo, ampak niso vsi psihopati pa četudi se malo bolj frajersko izražajo.
Drugič pa obvezno policijo.

lp
Vrni se na Zavarovanje in registracija vozil

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost