Zavarovalnice, kasko, cene, nasveti, registracija, tehnični pregledi...

sasica
Nov uporabnik

PRODAJA AVTA,NAKUP RABLJENEGA - postopek

Napisal/-a sasica Sr okt 10, 2007 6:55 pm

Ker sem na tem področju čisti amater, vas prosim za pomoč. Torej:

1) Sem iz tržiča, imam twinga, ki ga bom dala mami (sem prebrala da je najlažje s kupoprodajno pogodbo). Registracija velja do septembra 2008

2) odločila sem se za nakup drugega, rabljenega avtomobila, ki je na jesenicah. Zdajšni lastnik mi bo uredil prepis vozila.

Zdaj pa jaz pojma nimam kakšen je sploh postopek, kaj najprej, kateri dnevi se morajo ujemati...

Upam da mi boste znali pomagati

Hvala

Uporabniški avatar
EMiR
Novinec

Kraj: Bled

Napisal/-a EMiR Sr okt 10, 2007 7:08 pm

step1: torej naredis kupoprodajno pogodbo najlazje pri kaksni avtohisi s seboj moras imeti osebni dokument svoj ter od mame, prometno dovoljenje ko naredis kupoprodajno pogodbo gres do najblizjega notarja overis pogodbo, s tem je avto prepisan na mamo, mama gre na zavarovalnico in placa razliko zavarovanja napr ce imas zavarovano avto do dec placa zavarovanje za 3 mesece ti pa dobis za tiste 3 mesece nekaj denarja nazaj ker pac nisi izkoristila celotnega zavarovalnega obdobja, cestnina in tehnicni pregled ostane na avtu

step2: tip bo naredil prepis in overil pogodbo s to pogodbo in njegovo prometno gres na zavarovalnico placas zavarovanje in tipu posljes po posti kopijo svoje nove zavarovalne police in nove prometne na podlagi tega bo tip lahko dobil ostanek denarja od zavarovanja kar mu je se ostalo ti pa bos placala razliko v mesecih. upam da si razumela in da nerabis bolj podrobnega opisa. LP
A8 4.2 Quattro

sasica
Nov uporabnik

Napisal/-a sasica Sr okt 10, 2007 7:43 pm

Emir, hvala za odgovor.

Samo še nekaj me zanima:

1) datum na kupoprodajni pogodbi in zavarovanju mora biti baje enak? al ne?

2) če avto prevzamem na jesenicah, lahko potem urejam zavarovanje doma? ga lahko odpeljem od gor, preden bom imela zavarovalno polico?

hvala, lp

Uporabniški avatar
TOYOTA
Uporabnik

Napisal/-a TOYOTA Sr okt 10, 2007 7:54 pm

zdravo,
datum ni nujno da je isti, ker če vzameš preizkušnjo, potem datum ni enak.Ti lepo skleni zavarovanje( pazi samo da bo datum zavarovanja isti kot datum registracije),
Se pravi. če boš avto kupila v petek, lahko jutri skleneš zavarovanje s petkovim datumom, greš s tem papirjem po avto, on ti naredi prepis, greš s tem na nel amzs in ti tam vse uredijo.....če pa hočeš avto odpeljat od gor, pa pojdi po preizkušnjo, ki velja 3 dni, in pripelješ avto domov....sicer v tem ne vidim smisla , ampak you'r the boss....

Uporabniški avatar
EMiR
Novinec

Napisal/-a EMiR Sr okt 10, 2007 10:08 pm

ni nujno nerabis gledat datuma sej tip tko nemore avta odjavt iz prometa dokler ga ti ne prijavis nase oz po domace receno tablice ti ostanejo na avtu in se lahko normalno vozis le da imas avto zavarovano se vedno na njegovo ime (polico) ne jemlji preizkusnje brezvezni strosek!!!
A8 4.2 Quattro

sasica
Nov uporabnik

Napisal/-a sasica Če okt 11, 2007 12:24 pm

Torej, če jest prov razumem:)

1.) najprej uredim twinga - naredim kupoprod.pog.,jo overim, naredim zavarovanje
2.) zavarovalna agentka mi bo naredila zavarovanje na podlagi podatkov, kupoprod.pogodbo za novi avto ji bom dostavila kasneje
3) z zavarovanjem grem do "novega" avta, kjer bom ze imela overjeno k.pogodbo in uredim se prepis

Se to me zanima - za twinga, ko bom naredila kupoprod.pogodbo - a jo moram ravno jaz overit na obcini ali lahko namesto mene to naredi kdo drug (ker imam sluzbene obveznosti)?

hvala:)

Uporabniški avatar
EMiR
Novinec

Napisal/-a EMiR Če okt 11, 2007 1:45 pm

naredis kupoprodajno pogodbo, oviriti jo mora in jo lahko SAMO lastnik avta, mama naj gre na zavarovalnico po novo prometno in naj placa zavarovanje ti pa z njeno novo prometno in kopijo njene nove zavarovalne police terjas preostanek denarja nazaj (denar nebos dobila tako kmalu nazaj saj mislim da ne)

potem pa poves da si kupila novi rabljeni avto ji das prometno in kupoprodajno pogodbo od tega avta katerega si ravnokar kupila in uredis vso birokracijo :)
sej ni tok tezko kokr se slis drugac te pa itak use sprot povejo pa napotijo tako da brez skrbi se bos ze znasla:)
A8 4.2 Quattro

Uporabniški avatar
Ivan36
Mojster foruma

Kraj: Primorska je lepa. 100 ljudi 100 čudi !

Napisal/-a Ivan36 Če okt 11, 2007 2:09 pm

sasica je napisal/-a:Torej, če jest prov razumem:)

1.) najprej uredim twinga - naredim kupoprod.pog.,jo overim, naredim zavarovanje
2.) zavarovalna agentka mi bo naredila zavarovanje na podlagi podatkov, kupoprod.pogodbo za novi avto ji bom dostavila kasneje
3) z zavarovanjem grem do "novega" avta, kjer bom ze imela overjeno k.pogodbo in uredim se prepis

Se to me zanima - za twinga, ko bom naredila kupoprod.pogodbo - a jo moram ravno jaz overit na obcini ali lahko namesto mene to naredi kdo drug (ker imam sluzbene obveznosti)?

hvala:)

Ne razumeš:
1. Boš pustila reg na tvojem vozilu :?: če, da samo narediš prepis in vse v zvezi z vozilom ostane mami.
To pomeni:Tehnični, cestnina , zavarovanje.Če ne, ostane brez vsega to pomeni, da ni reg do Sep.08 plača vse na novo ti pa ob podatkih novega vozila reg. to vozilo z razliko, ker ne vemo do kdaj je to vozilo reg če je sploh. DENAR NA ZAVAROVALNICI TAKOJ PRENESEJO NA DRUDO POLICO VOZILA ALI PA NA TVOJ OS. RAČUN :idea: ;)

Uporabniški avatar
EMiR
Novinec

Napisal/-a EMiR Če okt 11, 2007 4:01 pm

Ivan registracije se neda prenesti sem imel s tem izkusnje in pac se neda :) amm ti poberes samo zavarovanje cestnina ponavadi ostane na avtu vsaj vecina jih tako prakticira tehnicni pa tako ali tako nemores vzeti oz. izniciti
A8 4.2 Quattro

Uporabniški avatar
Tomi000
Novinec

Kraj: Šentjur pri Celju

Napisal/-a Tomi000 Pe mar 20, 2009 7:02 pm

Jaz sem tudi nevednež pa me zanima naslednje
Jutri grem k enemu gledat avto in če bo vredu ga bom verjetno kupil
Zanima me naslednje:
Podatki:
1. njegov avto je še pol leta registiran
2.jaz imam še zdajšni avto, ki mi poteče 25maja registracija, zavarovanje, tehnični itd.
Torej jaz ne bi rad izgibul 5% bonusa ki vsako leto dobim, tako da svojega ne bi rad še odjavil

Torej kaj rabim, da se lahko z "novim" pripeljem domov, brez da bi na prejšnem avtu karkoli urejal..ker ne bi rad izgubil popust

Kako dolgo velja preizkusna tablica in koliko stane?

Hvala za vse napotke
lp

Uporabniški avatar
adis
Uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a adis Pe mar 20, 2009 7:48 pm

Tomi000 je napisal/-a:Jaz sem tudi nevednež pa me zanima naslednje
Jutri grem k enemu gledat avto in če bo vredu ga bom verjetno kupil
Zanima me naslednje:
Podatki:
1. njegov avto je še pol leta registiran
2.jaz imam še zdajšni avto, ki mi poteče 25maja registracija, zavarovanje, tehnični itd.
Torej jaz ne bi rad izgibul 5% bonusa ki vsako leto dobim, tako da svojega ne bi rad še odjavil

Torej kaj rabim, da se lahko z "novim" pripeljem domov, brez da bi na prejšnem avtu karkoli urejal..ker ne bi rad izgubil popust

Kako dolgo velja preizkusna tablica in koliko stane?

Hvala za vse napotke
lp

on naj odjavi svoje vozilo ti pa prenesi registracijo in zavarovanje na novi avto, morda boš kaj doplačal morda boš pa kaj dobil nazaj...

Uporabniški avatar
Gricko
Poznavalec foruma

Kraj: ljubljana AR156SW

Napisal/-a Gricko Pe mar 20, 2009 7:57 pm

da pridobiš 5% bonusa moraš imeti registriran avto najmanj 11 mesecev!!
Po 11 mesecih lahko odjaviš, dobiš zavarovanje in cestnino za 1 mesec nazaj ter 5 % bonusa na zavarovanje!

Torej v tvojem primeru se najbolj splača, da se z prodajalcem zmeniš, da odpelješ avto domov z njegovo registracijo ( če ti bo dovolil oz. če se bo dalo zmeniti z njim za to varianto) in nato naj on odjavi, ti pa svojega odjaviš po 25 aprila in prijaviš novega.

Če ti je pa en mesec imeti doma avto nesmiselno (brez registracije), pa ti ne ostane drugega, kot da ga registriraš in pogoltneš teh 5%

lp

Uporabniški avatar
Tomi000
Novinec

Kraj: Šentjur pri Celju

Napisal/-a Tomi000 Pe mar 20, 2009 8:23 pm

Točno to sem mislil Gricko...da bo tako! Ampak nekaj sem še mislil....če je možno..da bi ta "nov" avto registriral in zavaroval samo za 1 mesec, da bi potem čez 1 mesec lahko naredil in prihranil 5%?

Uporabniški avatar
esem
Moderator foruma

Kraj: Ljubljana pri Kozarjah

Napisal/-a esem Pe mar 20, 2009 8:40 pm

Kot ti je Adis rekel, prenesi zav. na novo vozilo in čez mesec ali dva dobiš še bonus. V najslabšem primeru ga zav. za en mesec in nato ponovno z bonusom. Najbolje, da najdeš kakšnega zav. agenta - ti bo on vse razložil in naredil, da bo najbolje zate. Morda ti da več kot 5 %.

Uporabniški avatar
Michael
Nov uporabnik

Kraj: Krško

Napisal/-a Michael Sr apr 22, 2009 8:11 pm

Joj ta birokracija, mene pa zanima sledeče:
Jaz sem avto prodal, s kupcem sva naredila komisijsko pogodbo. Zavarovanje je bilo 4 dni pred iztekom. Kupec je naslednji dan sam v svoji občini na novo registriral in zavaroval vozilo, vsaj tako je rekel. Jutri mi pošlje kopijo zavarovalne police in prometne, da bom prepričan. Ali je meni potrebno vozilo še odjaviti? Ker sem opazil, da pri nekaterih postopkih, ni nikjer omenjena odjava vozila tako, da sem malce zmeden. Aja, pa komisijsko sem overil na UE.
ta-ta

El Grande Mastrubator

Uporabniški avatar
JamesTheMan
Novinec

Kraj: Maribor

Napisal/-a JamesTheMan Če apr 23, 2009 12:02 pm

Če si avto prodal in sta naredila kupoprodajno pogodbo ter jo overila, potem ti ni treba odjavljat vozila.

Uporabniški avatar
nenad.22.
Nov uporabnik

Napisal/-a nenad.22. Ne apr 26, 2009 2:56 pm

Mene pa zanima kdaj si ponavadi izmenjate denar?
Po tem ko stari lastnik naredi prepis ali pred tem?

Do sedaj sem vedno kupoval preko avtohis zato nevem...

Uporabniški avatar
f.taunus
Uporabnik

Kraj: Ptuj-Ormož

Napisal/-a f.taunus Ne apr 26, 2009 3:58 pm

nenad.22. je napisal/-a:Mene pa zanima kdaj si ponavadi izmenjate denar?
Po tem ko stari lastnik naredi prepis ali pred tem?

Do sedaj sem vedno kupoval preko avtohis zato nevem...

Ko stari lastnik overi podpis na kupoprodajni pogodbi. Kupec njemu izroči denar, prodajalec pa kupcu overjeno pogodbo.

Uporabniški avatar
Michael
Nov uporabnik

Kraj: Krško

Napisal/-a Michael Ne apr 26, 2009 9:44 pm

JamesTheMan je napisal/-a:Če si avto prodal in sta naredila kupoprodajno pogodbo ter jo overila, potem ti ni treba odjavljat vozila.

Hvala! :vrum
ta-ta

El Grande Mastrubator

Uporabniški avatar
NejcZ
Poznavalec foruma

Kraj: Mozirje

Napisal/-a NejcZ Sr maj 13, 2009 3:17 pm

Mene pa zanima če je mogoče zavarovanje za manj kot mesec dni (podaljšanje do izteka registracije) in kolk to pride glede na celotno zavarovanje in registracijo?
Vrni se na Zavarovanje in registracija vozil

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 4 gostov