Zavarovalnice, kasko, cene, nasveti, registracija, tehnični pregledi...

Uporabniški avatar
NoFX
Novinec

Kako se izogniti povišanju registracije zaradi karambola?

Napisal/-a NoFX So dec 15, 2007 3:05 pm

Imel sem en mali karambol (drugi avto ima le počen odbijač). Zdaj bi se mi naj povečala registracija za 35%. Ker bo avto zdaj menda kar nekaj časa stal sem razmišljal o tem, da bi ga odjavil iz prometa in vzel preostanek registracije nazaj. Bi potem ko bi ga na novo prijavil (+nove tablice...) spet začel z 100% registracije? Je edina možnost prestop k drugi zavarovalnici?

Uporabniški avatar
el_diablo
Poznavalec foruma

Kraj: Gottschee

Napisal/-a el_diablo So dec 15, 2007 3:26 pm

ponavadi se prestopi drugam,če je pa še kakšna druga možnost pa ne vem.
obstaja točka,na kateri drzno postane neumno...

Uporabniški avatar
TUNING_BOY
Uporabnik

Napisal/-a TUNING_BOY So dec 15, 2007 3:27 pm

zmeni se pa poravnaj škodo z lastnimi financami
__+__ 2FAST 4YOU__+__

Uporabniški avatar
NoFX
Novinec

Napisal/-a NoFX So dec 15, 2007 7:04 pm

TUNING_BOY je napisal/-a:zmeni se pa poravnaj škodo z lastnimi financami

Čeprav je poškodba na videz majhna (počen odbijač) popravilo ziher nebo poceni. Nov odbijač, barvanje in montaža na pooblaščenem citroen servisu.. gre pa za citroen C4. Tak, da to, da bi prevzel stroške odpade.

Uporabniški avatar
FBR
Poznavalec foruma

Napisal/-a FBR So dec 15, 2007 7:31 pm

NoFX je napisal/-a:

Čeprav je poškodba na videz majhna (počen odbijač) popravilo ziher nebo poceni. Nov odbijač, barvanje in montaža na pooblaščenem citroen servisu.. gre pa za citroen C4. Tak, da to, da bi prevzel stroške odpade.

Torej ti je še najboljša varianta, da greš na drugo zavarovalnico in to tako, ki ti ne bo picajzeljsko gledala za nazaj.

Sicer pa če že narediš pixdarijo jo je treba nekje tudi plačat.

Uporabniški avatar
NoFX
Novinec

Napisal/-a NoFX So dec 15, 2007 8:36 pm

FBR je napisal/-a:
NoFX je napisal/-a:

Torej ti je še najboljša varianta, da greš na drugo zavarovalnico in to tako, ki ti ne bo picajzeljsko gledala za nazaj.

Sicer pa če že narediš pixdarijo jo je treba nekje tudi plačat.

Mam že na svojem avtu dovolj škode... ne da bi še totim grebatorskim zavarovalnicam plačeval več kot je potrebno

Uporabniški avatar
sebaveh
Poznavalec foruma

Kraj: Slov. Bistrica

Napisal/-a sebaveh So dec 15, 2007 8:57 pm

Vsaj pri ZM vem da imajo opcijo "odkup prve škode". Verjetno bi to šlo?
EDD: Now what?
EDDY: I'm thinking, I'm thinking...
ED: Can I think?
EDD/EDDY: NO!

Uporabniški avatar
NoFX
Novinec

Napisal/-a NoFX So dec 15, 2007 9:42 pm

Mislim, da je to možno samo pri kasko zavarovanju (govorim za zavarovalnico adriatic). Pa tudi če bi odkup prve škode bil možen pri navadnem zavarovanju bi jaz to moral zavarovati (doplačati) pred nesrečo. Al si kaj druga mislil?

halo007
Novinec

re

Napisal/-a halo007 Ne dec 16, 2007 12:47 am

Možno je tako pri kasku kot pri ao, seveda pa bi moral plačati prej.

Uporabniški avatar
lisko
Moderator / upravnik foruma

Napisal/-a lisko Ne dec 16, 2007 1:27 am

Nič od naštetega ne gre...prestop zavarovalnice je šlo včasih..... zdaj že dolgo to več ne gre. Odjaviš ga lahko..... ampak ne boš dobil povrjnjeno zavarovanje ker si krivec v karambolu.
Slika
(Sine! Kaj naj nardim da pridem prek pločnika?......... Jeep-a si kup pa ne jamri :P ) :)

Nikica_Suzy
Nov uporabnik

Kraj: Radovljica

Napisal/-a Nikica_Suzy Ne dec 16, 2007 2:20 am

hm ... zdej ne razumem cist ... ti bi dobil na ze tako ali tako 100% registracije se dodatnih 35% ? no ja ce gre za to varianto, pa mas svojega zavarovalnega agenta alpa le dobro usluzbeko za salterjem ;) se boste komot zmenli ;) samo novo zavarovalno polico se sklene in je stvar gotova ;) si na nuli ponovno ;) (brat to naredu)

Uporabniški avatar
FBR
Poznavalec foruma

Napisal/-a FBR Ne dec 16, 2007 10:28 am

Nikica_Suzy je napisal/-a:hm ... zdej ne razumem cist ... ti bi dobil na ze tako ali tako 100% registracije se dodatnih 35% ? no ja ce gre za to varianto, pa mas svojega zavarovalnega agenta alpa le dobro usluzbeko za salterjem ;) se boste komot zmenli ;) samo novo zavarovalno polico se sklene in je stvar gotova ;) si na nuli ponovno ;) (brat to naredu)

Moraš naletet na pravega človeka. Nekdo ti gre na roke in ti bo naredu novo polico, nekdo pa ti bo reku, da se to sploh ne da...

in ja, s prestopi lahko še vedno štartaš z 100. Vem za primer, ne dolgo nazaj.

NoFX je napisal/-a:Mam že na svojem avtu dovolj škode... ne da bi še totim grebatorskim zavarovalnicam plačeval več kot je potrebno

Jaz ti nisem kriv, da si povzročil nesrečo. :?

Uporabniški avatar
NoFX
Novinec

Napisal/-a NoFX Po dec 17, 2007 12:05 am

FBR je napisal/-a:Sicer pa če že narediš pixdarijo jo je treba nekje tudi plačat.

Jaz ti nisem kriv, da si povzročil nesrečo. :?

Takih komentarjev ne rabim. Pravtako niso koristne za druge obiskovalce foruma, ki bi mogoče rabli to informacijo...

Ne obnašaj se tak kot, da se to tebi ne more zgodit (da bi povzročil prometno nesrečo), ker se ti lahko že jutri.

Uporabniški avatar
FBR
Poznavalec foruma

Napisal/-a FBR Po dec 17, 2007 9:32 am

NoFX je napisal/-a:Takih komentarjev ne rabim. Pravtako niso koristne za druge obiskovalce foruma, ki bi mogoče rabli to informacijo...

Ne obnašaj se tak kot, da se to tebi ne more zgodit (da bi povzročil prometno nesrečo), ker se ti lahko že jutri.

Veš kaj. Da ne bi slučajno. Pomagal sem ti kolikor sem mogel, hvaležnost pa taka. Pa bog ne daj, da bi ti kdo kaj očital, a?! Samo že vidim, kam to pelje. Sesul si avto, potem pa gledaš kje boš pršel skozi, da ne bi nič plačal. Čisto lepo smo ti razložili, da lahko probaš iti na drugo zavarovalnico ali pa da sam plačaš škodo oškodovancu, ni ti pa tukaj nobenega zagotovila pri prvem primeru. Lahko greš pa na svojo zavarovalnico in vprašaš če se da zmenit, da vseeno nisi ob bonus (naredita novo polico), če ne boš pa prestopil na drugo. Jaz vem, da se da tako naredit, ampak tukaj je POVSEM odvisno od agenta oz. človeka za šaltarjem. Da pa se sigurno, da ne bo pomote.

Ne obnašaj se pa ti tako, kot da so za nesrečo vsi ostali krivi samo ti ne. Zdej je zavarovalnica kriva, ker te hoče porinit za 3 razrede nazaj al kaj? Zavarovalnica je tudi podjetje in tudi ona mora preživet. Al ti misliš, da boš avte razbijal oni ti bodo pa plačeval?!

Tud jaz sem naredi nesrečo na parkerplacu, pa sem iz svojega žepa direkt plačal, da nisem bil ob bonus. Če misliš, da pa delamo čudeže tle na formu pol pa tud prov.

s12345
Stalni uporabnik

Napisal/-a s12345 Po dec 17, 2007 10:21 am

Nič ne bo. Zavarovalnice so povezane. V kateri razred padeš je pa tudi odvisno, koliko škode povzročiš.

lp
kako ste pametni. blagor vašim mamicam.

Uporabniški avatar
timm
Novinec

Napisal/-a timm Po dec 17, 2007 12:45 pm

Jaz sem si pri sklepanju zavarovanja dodal opcijo ´zavarovanje bonifikacije´in sedaj ni več težav. :-) Mi tudi v primeru povzročitve nesreče ne odštejejo bonusa...

Uporabniški avatar
NoFX
Novinec

Napisal/-a NoFX Po dec 17, 2007 12:45 pm

FBR je napisal/-a:Veš kaj. Da ne bi slučajno. Pomagal sem ti kolikor sem mogel, hvaležnost pa taka. Pa bog ne daj, da bi ti kdo kaj očital, a?!

Saj sem hvaležen za vse koristne informacije od tebe in od vseh drugih. Samo zadnje kaj zdaj rabim je to, da mi nekdo "pod nos meče" kao.. kaj pa ne paziš...

FBR je napisal/-a:Ne obnašaj se pa ti tako, kot da so za nesrečo vsi ostali krivi samo ti ne.

Zavedam se, da sem sam kriv. Samo čim ceneje bi rad skozi prišel (to je normalno ne...)

FBR je napisal/-a:Zdej je zavarovalnica kriva, ker te hoče porinit za 3 razrede nazaj al kaj? Zavarovalnica je tudi podjetje in tudi ona mora preživet. Al ti misliš, da boš avte razbijal oni ti bodo pa plačeval?!

Ne sekiraj se za zavarovalnice. Še preveč ciganijo folk. Že na forumih lahko vidiš kak se izogibajo izplačil za stekla, luči itd...
Nekje sem prebral, da so človeku ponujali petino vrednosti stekla :shock:
http://www.varnostvprometu.org/index.ph ... pt&id=2021

Uporabniški avatar
timm
Novinec

Napisal/-a timm Po dec 17, 2007 12:52 pm

Za steklo pa iz lastnih izkušenj lahko povem, da povrnejo komplet ceno. Pa še nadomestno vozilo sem dobil za tisti dve uri, ko so štimal šipo. :-)

Uporabniški avatar
FBR
Poznavalec foruma

Napisal/-a FBR Po dec 17, 2007 6:48 pm

s12345 je napisal/-a:Nič ne bo. Zavarovalnice so povezane. V kateri razred padeš je pa tudi odvisno, koliko škode povzročiš.

lp

So....črne liste so povezane....to je pa več ali manj to. Iz prve roke vem, da se da že na zavarovalnici zmenit, da ti naredijo novo polico, ker vejo, da če ne greš pa na drugo in štartaš spet iz nule. Vprašanje je samo s kom se lahko to zmeniš in s kom ne.

mihec3
Nov uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a mihec3 Pe dec 21, 2007 7:40 pm

Kakor je meni znano: Ko menjaš zavarovalnico ti ponudijo v podpis izjavo da nisi povzročil škode. Polico dobiš normalno, če pa se kaj ne ujema (ko preverijo) pa te pozovejo za obrazložitev in doplačilo ( če te še česa ne obtožijo, npr. poskusa zavarovalniške goljufije).

Lp
Vrni se na Zavarovanje in registracija vozil

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov