Zavarovalnice, kasko, cene, nasveti, registracija, tehnični pregledi...

maliking
Nov uporabnik

Praznik,ampak nujno

Napisal/-a maliking Sr dec 26, 2007 9:19 am

Se opravičujem,ker gnjavim za praznik, vendar pri najboljši volji se iz vsega napisanega na forumu ne znajdem, saj veliko uporabnikov piše izključno v "ljubljanščini", pa...
Torej imam več vprašanj in prosim za nasvet-odgovor:

-z prodajalcem, ki ima avto neregistriran in brez tehničnega, torej odjavljeno vozilo, sva se dogovorila za ceno;
-ker sem jaz iz Prekmurja, možakar iz Celja-kako in kje sklenit kupoprodajno pogodbo? Katere dokumente mi mora izročit? Avto je letnik 1998, 1800 ccm.OK, to je ta prvi del.
Drugi del:
-imam avto Accent 1,3, registriran do 30.7.2008 pri Triglavu.

Kaj naj storim, da to bonifikacijo prenesem na ta "nov"avto (imam -25%), je dovolj, da ga "odjavim" na UE in povem, da te tablice prenesem na kupljenega?
Glede na to, da sem voznik preko 30 let in Zavarovalnica Generali tukaj nudi kar nekaj ugodnosti, morda kdo ve, ali bi oni upoštevali sklenjeno zavarovanje pri Triglavu in ga prenesli k njim?

Morda sem malo zakompliciral, ampak,če se le da bi prosil za odgovor. Vsem vesele praznike in srečno 2008!

Uporabniški avatar
lublancan
Poznavalec foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a lublancan Sr dec 26, 2007 9:37 am

v celju narediš najprej prepis pri nekomu, ki prodaja avtomobile
gresta na upravno enoto in overita podpis
ker ma odjavljen avto, je za prodajalca zgodba zaključena
dati ti mora prometno in homologacijski kartonček (če ga avto ima)
s prometno, homologacijo in overjeno pogodbo greš na amzs ali druge tehnične preglede
-tam vzameš preizkušnjo in avto registriraš v ms
-ali narediš tehnični, plačaš registracijo in zavarovanje in maš CE tablice (lahko da bojo mel tudi MS- prej se pozanimaj)

stari avto odjaviš, vrneš tablice, daš zahtevek za vračilo zavarovalnine, na zavarovalnici potem urediš prenos bonusa
podpis

maliking
Nov uporabnik

Napisal/-a maliking Sr dec 26, 2007 9:55 am

lublancan je napisal/-a:v celju narediš najprej prepis pri nekomu, ki prodaja avtomobile
gresta na upravno enoto in overita podpis

ni dovolj iti samo na upravno enoto s pogodbo,ki bi jo sam sestavil?

ker ma odjavljen avto, je za prodajalca zgodba zaključena
dati ti mora prometno in homologacijski kartonček (če ga avto ima)

kaj, če tega kartončka nima, mene pa bodo to prosili?Kako naj vem, če kartonček mora ali ne mora biti?

s prometno, homologacijo in overjeno pogodbo greš na amzs ali druge tehnične preglede
-tam vzameš preizkušnjo in avto registriraš v ms
-ali narediš tehnični, plačaš registracijo in zavarovanje in maš CE tablice (lahko da bojo mel tudi MS- prej se pozanimaj)

stari avto odjaviš, vrneš tablice, daš zahtevek za vračilo zavarovalnine, na zavarovalnici potem urediš prenos bonusa

Ufufuf, iskrena hvala. Veliko skakanja me čaka.Pa res SREČNO 2008!
Vrni se na Zavarovanje in registracija vozil

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 5 gostov