Zavarovalnice, kasko, cene, nasveti, registracija, tehnični pregledi...

Dr_Somi
Nov uporabnik

Popust na registracijo

Napisal/-a Dr_Somi Pe feb 01, 2008 7:41 pm

Hey mene pa zanima ce je to res...zdj mi je en reku da ce mas ti ze doug izpit recimo fotr k ma ze vec k 25let pa tisti odstotki k se nabirajo usak let 5% pa a lohka to pol res uveljav recimo če kup nov avto... Pa da bi ga jz vozu k bom recimo zdj enkrat naredu izpit

mogoce sm mal bedno uprasu :D upam da boste razumel kaj me zanima :D

Uporabniški avatar
jfast33
Novinec

Napisal/-a jfast33 Pe feb 01, 2008 9:07 pm

Če mislš to da bi biu tvoj avto na fotra napisan pa da bi meu ti cenej zavarovanje te morm razočarat da to ne gre ker za drugi avto spet začneš brez bonusa(popusta).
Razn če maš ti pol popust fotr pa ne.

Prenos bonusa pa je mogoč le med zakonci.
let the good times roll

Uporabniški avatar
michelin
Uporabnik

Kraj: Kamnik

Napisal/-a michelin Pe feb 01, 2008 9:10 pm

tudi če voziš fotrov avto ali tvoj ni važno ,moraš isto doplačat 20% za novega šoferja ;)
Slika
Slika
Slika

Uporabniški avatar
Drocky
Poznavalec foruma

Napisal/-a Drocky Pe feb 01, 2008 10:00 pm

Prenos bonusa ni mogoč sam med zakonci, vsaj pri triglavu. Vem, ker mi je foter že zdej mislo prenesit, ampak sem takoj rabil avto in ni blo cajta. Je treba na zavarovalnici neke obrazce izpolnat.
LP Rok

Dr_Somi
Nov uporabnik

Napisal/-a Dr_Somi So feb 02, 2008 1:03 pm

Pa se dons mi je en reku da se zdj kao gleda na kok let mas izpit tok popusta dobis..

Uporabniški avatar
MacTron
Administrator a.com

Kraj: Dezela Kranjska

Napisal/-a MacTron So feb 02, 2008 1:09 pm

Dr_Somi je napisal/-a:Pa se dons mi je en reku da se zdj kao gleda na kok let mas izpit tok popusta dobis..

da nisi ti pobrkljal stvari kot sta Generali, Tilia ki imata na vozniske izkusnje
popuste (od 10 - 14 , 15 - 24 in od 25 let ->) ...to velja za tistega ki je oz
ima izpit toliko casa

in ce mislis PR (premijske razrede ima AS,ZM (adriaticslovenica - zavarovalnica Maribor)
tisti -55% in to je najvisji bonus kar lahko dobis do sedaj
Zadnjič spremenil MacTron, dne So feb 02, 2008 1:12 pm, skupaj popravljeno 1 krat.
  • skupnost | znanje | tehnika | napredek | a.com

Uporabniški avatar
mihhec
Novinec

Napisal/-a mihhec So feb 02, 2008 1:11 pm

kokr jst vem kej o tem,ti ne moreš dobit tega popusta od fotra, ker to so pač njegove vozniške izkušnje. in če ima fotr več kot 25 let izpit,ima pri zavarovanju samo tistih 5% popusta več,to se pravi da ima recmo namesto 50% ima 55%. Pa še to ne vem če je pri vseh zavarovalnicah,se mi zdi da ima to samo zavarovalnica tilija,generali pa maribor,za trigalv pa nisem siguren. Tako da če si ti nov voznik,lahko kvečjemu dobiš pri isti zavarovalnici kakšen družinski popust,pa kakšen popust na paket zavarovanja,to je pa pač vse. Vsaj jst ko sem začel z nule,so mi dal 5% na to da smo vsi zavarovani pri triglavu,pa 10% popusta na paket zavarovanja pa še za nekej sm dobu,to je pa to :D

Uporabniški avatar
jfast33
Novinec

Napisal/-a jfast33 So feb 02, 2008 1:46 pm

Pr adriaticu je tut 4% na gotovino sm se glih sponu.
let the good times roll

Uporabniški avatar
FBR
Poznavalec foruma

Napisal/-a FBR So feb 02, 2008 2:25 pm

mihhec je napisal/-a:kokr jst vem kej o tem,ti ne moreš dobit tega popusta od fotra, ker to so pač njegove vozniške izkušnje. in če ima fotr več kot 25 let izpit,ima pri zavarovanju samo tistih 5% popusta več,to se pravi da ima recmo namesto 50% ima 55%. Pa še to ne vem če je pri vseh zavarovalnicah,se mi zdi da ima to samo zavarovalnica tilija,generali pa maribor,za trigalv pa nisem siguren. Tako da če si ti nov voznik,lahko kvečjemu dobiš pri isti zavarovalnici kakšen družinski popust,pa kakšen popust na paket zavarovanja,to je pa pač vse. Vsaj jst ko sem začel z nule,so mi dal 5% na to da smo vsi zavarovani pri triglavu,pa 10% popusta na paket zavarovanja pa še za nekej sm dobu,to je pa to :D

Tilia, se mi zdi, ima max 65% bonusa. Se pravi plačaš 35-procentno premijo. In to na max izkušenj, kot je stric MacTron povedal. Za ostale zav. ne bi vedel.

Prenašat več ne moreš razen, spet nisem prepričan, ker sem pozabil, v primeru smrti.

Če se na fotra napiše 2. avto bo prav tako moral štartat iz 0, se pravi 100% premije (14. pr. razred).

Tko da ne bo šlo več kot včasih, ko so darilne pogodbe kar padale. :P
Vrni se na Zavarovanje in registracija vozil

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 9 gostov