Zavarovalnice, kasko, cene, nasveti, registracija, tehnični pregledi...

Uporabniški avatar
fare
Poznavalec foruma

Primerjalne cene zavarovanj!

Napisal/-a fare Po jun 23, 2008 7:06 pm

LP vsem!
Ker mi kmalu poteceta zavarovanje in registracija sem se odpavil iskati najugodnejso ponudbo med zavarovalnicami v Slo, in sicer sem izbral 4 najbolj priljubljene pri nas: ZM, Triglav, Generali in Adriatic. Delali so mi informativne izracune za 8 premijski razred, 47kw nabavna cena 13.000€:
AO, divjad+domace zivali, steklo, luci, ogledala in asistenco.
1. Najdrazji je bil Triglav 355€
2. SLedi ZM z 350€
3. Adriatic z 305€
4. Najugodnejsi Generali z 304€ - pa se nezgodno zavarovanje voznika in sopotnikov sem dobil zraven - pa se kupon za popust za tehnicnega dobim!

Zdaj me zanima ce je skoraj 50€ realna razlika med ZM+Triglavom in AS+Genralijem in ce se kaj zgodi ali res krijejo skodo v celoti ali so tu kake zahrbtne finte v igri samo da te dobijo?
;)

Uporabniški avatar
MacTron
Administrator a.com

Kraj: Dezela Kranjska

Re: Primerjalne cene zavarovanj!

Napisal/-a MacTron Po jun 23, 2008 7:11 pm

pri Generaliju to ni nobena finta... ker si prakticno nagrajen po vozniski izkusnjah
torej dlje imas izpit vec % lahko dobis popusta... izkuseni vozniki

http://www.generali.si/premozenjska-zav ... e-voznike/
  • skupnost | znanje | tehnika | napredek | a.com

dms
Novinec

Napisal/-a dms Po jun 23, 2008 8:08 pm

Znajo pri Generaliju fejst komplicirat pri cenitvah in izplacilih.Vsaj tako sem slisal od drugih.Verjetno je odvisno tudi od tega kaksen dan ima cenilec.Malo pobrskaj po netu,po forumih,kaj se vse dogaja.Vse verjetno ni res,ni pa vse laz.

Uporabniški avatar
michelin
Uporabnik

Kraj: Kamnik

Napisal/-a michelin Po jun 23, 2008 8:22 pm

dms je napisal/-a:Znajo pri Generaliju fejst komplicirat pri cenitvah in izplacilih.Vsaj tako sem slisal od drugih.Verjetno je odvisno tudi od tega kaksen dan ima cenilec.Malo pobrskaj po netu,po forumih,kaj se vse dogaja.Vse verjetno ni res,ni pa vse laz.

;) tole bo pa v nekaterih primerih držalo ;)

zavarovalnica Tilia pa ni nikjer omenjena :idea: ,pri njih imaš kar lep popust ;)
Slika
Slika
Slika

Uporabniški avatar
graal
Novinec

Kraj: Štajerska

Napisal/-a graal Po jun 23, 2008 8:35 pm

poz!

Pri triglavu imam zavarovano svoje vozilo: 0% bonusa + 20% doplačila za mladega voznika, full kasko + delne kombinacije. Nabavna cena 18K€. Z malo fehtarjenja sem avto pri njih zavaroval za cca. 350€ ceneje kot pri ZM. Sem pa jih tudi že potreboval ko sem imel razbite vrate. Škodo so poplačali brez nepotrebnega tečnarjenja.
Pravtako sem pri njih z lepim popustom zavaroval očetov avto kjer ni full kaska in so samo delne kombinacije. Z avtom sem naredil totalko pa so mi samo luči ocenli krepko višje kot sem pričakoval, tako, da za njih lahko trdim, da ni težav za ostale pa ne bom nič rekel ker nimam z njimi dovolj izkušenj.

Mi je pa prijatelj ki dela na Triglavu rekel, da s temi poceni zavarovanji je kolko dnarja tolko muzike. To je rekel, ko smo reševali neke stare zadeve za mojo kolegico, ki jih je imela pri adriaticu, ki so jo pošteno nategnili.

P.S.: Tudi ko sem s starim avtom, ki sem ga odjavil, zamudil rok za zahtevo vračila premije za dober mesec, niso komplicirali kot bi lahko ampak so mi po malo dogovarjanja vrnili celotno premijo od dneva odjave vozila.

lp, Aleš.
Slika

Uporabniški avatar
deki988
Novinec

Kraj: N. Gorica

Napisal/-a deki988 Po jun 23, 2008 8:55 pm

Jst sm pri Tili, pa ful komplicirajo, so mo podrsali prednji odbijac na parkirišču pa so rekli da bojo prefarbali samo tisti del kjer je podrsano, mislim??? :roll: ...sej mogoče to tko gre, nism kaj preveč seznanjen s tem, samo kko bi to zgledlo če bi pihnil samo en del odbijaca??
Slišal sem pa da na Triglavu sploh ne kompicirajo! ...tko da tud če je tistih 50€ dražje, bi se zanje odločil!

L.p. Dejan

xandrej
Poznavalec foruma

Kraj: Slovenija

Napisal/-a xandrej Po jun 23, 2008 8:59 pm

Za odprti razred pa je Triglav najbolj poceni žal in to od ZM celih 120€ pri osnovi ter z divjadjo ter steklom... Jaz imam čez 14 dni reg. pa sem naredil študijo...

Uporabniški avatar
dnovak24
Uporabnik

Napisal/-a dnovak24 Po jun 23, 2008 9:22 pm

dlih zadnič sm gledu polico od generali od kolega, ful kasko in vse ful. Pozor: drobni tisk
pa piše v primeru totalke kriješ 30% sam škode, seveda mu to niso omenli in je puhnil veliko denarja, tko da generali ne.

Uporabniški avatar
fare
Poznavalec foruma

Napisal/-a fare To jun 24, 2008 8:33 pm

Sem glih danes bil na Generaliju in pravijo da v primeru škode krijeje samo homologirane dele oz. tiste z original žigom!
Kak pa si naj to razlagam???
Mislim a je mozno da imaš Škodo z Hondinimi deli???

Uporabniški avatar
eclipse_R
Poznavalec foruma

Napisal/-a eclipse_R Če jun 26, 2008 12:11 am

generali je zelo pikolovski, ko sem bil pri njih na izobraževanju so jasno povedali, da so dokaj nova zavarovalnica in si to lahko privoščijo. Njihova ciljna skupina je izkušen voznik, brez povzročenih prometnih nesreč, serjsiki avti do 35.000 € z ostalimi se jim ne da ubadat, pri generaliju obstaja tudi doplačilo za tiste do 23. leta starosti, ne samo za 3 leta izkušenj (če še nimaš 3eh let izkušenj, torej 2 doplačili.

Če vas še zanima zakaj mogoče pri zavarovalnici Maribor kak € dražje? Je edina zavarovalnica, ki krije vandalizem v okviru kaska BREZ izgube bnousa ob uveljavljanju kaska za primer vandalizma!! btw. zavarovalnica Maribor je s paketom Super kaska zelo konkurenčna če ne celo cenejša od večine kasko zavarovanj drugih zavarovalnic (super kasko vključuje več ali manj vse postavke)

lahko delate še take študije pa primerjate premije pa ne vem kaj, na koncu vam taki (in že zgoraj omenjeni) podatki uidejo.

Če koga še kej podobnega zanima, nej kr vpraša

lp
Slika

Uporabniški avatar
f.taunus
Uporabnik

Kraj: Ptuj-Ormož

Napisal/-a f.taunus Če jun 26, 2008 6:43 am

dms je napisal/-a:Znajo pri Generaliju fejst komplicirat pri cenitvah in izplacilih.Vsaj tako sem slisal od drugih.Verjetno je odvisno tudi od tega kaksen dan ima cenilec.Malo pobrskaj po netu,po forumih,kaj se vse dogaja.Vse verjetno ni res,ni pa vse laz.

Lahko pa povem, da po ugodni ceni lahko ponudita zavarovanje tudi Triglav in ZM, ampak to pri svojih rednih strankah ne počnejo. Konkretni primeri, s katerimi se srečujem. Pride stranka v pisarno Generalija, prosi za izračun in ji naračunamo 150€ ceneje (PR04, več kot 25let vozniških izkušenj). Gre stranka k svojemu ZM zastopniku, pove da je pri Generaliju dobil ugodnejšo ponudbo, pa mu le ta naračuna še neke ekstra dodatne popuste, da pride še za kak evro ceneje od Generalija.

ZM in Triglav obvladujeta trg že vrsto let (pač imata tradicijo). Če stranka zastopniku omeni prestop k cenejši zavarovalnici, dobi ekstra dodatne popuste, tako da še ceneje pride skozi kot drugje, če stranka nič ne omeni drugih zavarovalnic (pomeni, da sploh ne pozna ugodnih ponudb drugih zavarovalnic), pa jo zastopnik štrajfne po svojih dragih tarifah.
Zadnjič spremenil f.taunus, dne Če jun 26, 2008 6:52 am, skupaj popravljeno 1 krat.

Uporabniški avatar
f.taunus
Uporabnik

Napisal/-a f.taunus Če jun 26, 2008 6:47 am

fare je napisal/-a:Sem glih danes bil na Generaliju in pravijo da v primeru škode krijeje samo homologirane dele oz. tiste z original žigom!
Kak pa si naj to razlagam???
Mislim a je mozno da imaš Škodo z Hondinimi deli???

Če imaš nek spojler in nimaš homologiranega, ti ga ne krije. Krijejo samo original dele (z žigom proizvajalca in OEM) ter homologirane dodelave.
Pa to je povsod, ne glede na zavarovalnico ...

Uporabniški avatar
deki988
Novinec

Kraj: N. Gorica

Napisal/-a deki988 Če jun 26, 2008 10:29 am

eclipse_R je napisal/-a:generali je zelo pikolovski, ko sem bil pri njih na izobraževanju so jasno povedali, da so dokaj nova zavarovalnica in si to lahko privoščijo. Njihova ciljna skupina je izkušen voznik, brez povzročenih prometnih nesreč, serjsiki avti do 35.000 € z ostalimi se jim ne da ubadat, pri generaliju obstaja tudi doplačilo za tiste do 23. leta starosti, ne samo za 3 leta izkušenj (če še nimaš 3eh let izkušenj, torej 2 doplačili.

Če vas še zanima zakaj mogoče pri zavarovalnici Maribor kak € dražje? Je edina zavarovalnica, ki krije vandalizem v okviru kaska BREZ izgube bnousa ob uveljavljanju kaska za primer vandalizma!! btw. zavarovalnica Maribor je s paketom Super kaska zelo konkurenčna če ne celo cenejša od večine kasko zavarovanj drugih zavarovalnic (super kasko vključuje več ali manj vse postavke)

lahko delate še take študije pa primerjate premije pa ne vem kaj, na koncu vam taki (in že zgoraj omenjeni) podatki uidejo.

lp

A zavarovalnica Tilia ne krije vandalizma bre da ti odbija potem procente? ...če mogoče veš.

L.p. Dejan

kixs
Stalni uporabnik

Napisal/-a kixs Če jun 26, 2008 1:03 pm

Bil pri Generali. Letos sem zamenjal avto, pa sem hotel prekinit staro zavarovanje in skleniti novega za novi (rabljen) avto. Kaksen je rezultat?

Stari avto sem prodal 23.4. in poslal zahtevek za prekinitev s prilogami na Generali. Danes smo 26.6. in se vedno mi niso poslali preostalega denarja - klical sem najmanj 20x in vedno, da bodo uredlil. Kaj imajo taksnega za urejat?? Ker sem moral 28.4. podaljsat zavarovanje na novem avtu, sem sel do agenta od Triglava in dobil malo ceneje kot bi pri Generaliju. Se dobro, da sem imel kopijo stare Generali police in kopijo nove police za stari avto, da mi je uposteval bonus.

V soboto sem dobil domov celo obvestilo od Generalija, da mi po polica potekla in da lahko podaljsam celo en mesec prej!? V glavnem, too much!

Pred leti sem enako prekinil pri Triglavu, dobil cash v parih dneh cisto brez komplikacij, tako da enostavno NE morem verjet kaj se grejo!

Lani, ko sem sklenil zavarovanje pri G., sem mislil, da sem dobil tudi asistenco tako kot obljubljajo/oglasujejo. Ko sem jo rabil, mi povejo, da ne velja za moj avto, ker je prestar.

V glavem. Generali me nikol vec ne vidi!

Nesrece pa se nikoli nisem imel, tako da ne vem kako je s komplicirajem potem. Brat pa pri Triglavu ni imel nobenih problemov, ko se je zaletel z nekim tujcem (kriv je bil tujec).

LP
Slika

Uporabniški avatar
Nejko87
Poznavalec foruma

Kraj: Loka

Napisal/-a Nejko87 Če jun 26, 2008 2:48 pm

Sploh nisem vsega prebiral, ampak vem da se najbolj splača pri triglavu.
Najmanj komplikacij je pri izplačilih, in pri cenitvah.
Če mislite da nimam prav, vprašajte najbližjega kleparja ali ličarja...
Toliko iz moje strani
LP
s zastopm d štorkla prnese otroka... sam d pajk odnese avto... tega pa nam nkol zastopu....

Uporabniški avatar
pskoda
Mojster foruma

Kraj: Dolenska

Napisal/-a pskoda Če jun 26, 2008 3:44 pm

najbol se spača tam k veš ko boš imel nesrečo d boš dubu denar, kukr jst vem pri adriatic niso kj preveč radodarni, sj kdo pa je. Najbolj so pomembne veze

Uporabniški avatar
f.taunus
Uporabnik

Napisal/-a f.taunus Če jun 26, 2008 3:50 pm

deki988 je napisal/-a:
eclipse_R je napisal/-a:generali je zelo pikolovski, ko sem bil pri njih na izobraževanju so jasno povedali, da so dokaj nova zavarovalnica in si to lahko privoščijo. Njihova ciljna skupina je izkušen voznik, brez povzročenih prometnih nesreč, serjsiki avti do 35.000 € z ostalimi se jim ne da ubadat, pri generaliju obstaja tudi doplačilo za tiste do 23. leta starosti, ne samo za 3 leta izkušenj (če še nimaš 3eh let izkušenj, torej 2 doplačili.

lp

A zavarovalnica Tilia ne krije vandalizma bre da ti odbija potem procente? ...če mogoče veš.

L.p. Dejan

Za Tiilio sicer ne vem, vem pa da pri Generali prav tako ne izgubiš bonusa. Tako da Zav. Mb zagotovo ni edina ...

Uporabniški avatar
dnovak24
Uporabnik

Napisal/-a dnovak24 Če jun 26, 2008 9:10 pm

dodatno plačaš odkup prve škode in je to to

Uporabniški avatar
eclipse_R
Poznavalec foruma

Napisal/-a eclipse_R Pe jun 27, 2008 12:32 am

veš kok stane odkup prve škode? če si pr14 je takoj okoli 100-150 € pri osvnovnem. če si v nižjih razredih je dosti ceneje

ne vem, mislim, da moja informacija drži, da je maribor edini ki krije vandalizem brez povišanja premije pri uveljavljanju. če pa imaš kje pogoje od generalija pa mi prosim prepriši ven, kaj se zgodi v primeru vandalizma

lp
Slika

Uporabniški avatar
graal
Novinec

Kraj: Štajerska

Napisal/-a graal To avg 12, 2008 10:49 am

poz!

Ker se poraja ogromno vprašanj glede zavarovanj in kaska, naj samo podam mojo pozitivno izkušnjo z zavarovalnico. 26.7. letos sem "nabil" srno v dravskem dvoru z nemalo hitrostjo. Klical sem policijo, ki so mi napisali zapisnik. Naslednji dan, sem šel k cenilcu, ki me ni vprašal niti o hitrosti niti ni podal niti enega "tečnega" vprašanja in ocenil škodo. Nekaj dni zatem peljem avtomobil k izbranemu servisu A.S. Skornšek v Velenju. Tam je bila opravljena ponovna cenitev in stroški so še narasli. Danes sem prejel kopijo računa, ki jo moram sedaj posredovati na zavarovalnico. Cifra ni mala; 2849,63€. Vse to brez kakšnih nategovanj ali jamranj.
Račun: http://demon.uni-mb.si/ales/foto/krnekaj%20007_1.jpg
http://demon.uni-mb.si/ales/foto/krnekaj%20008_1.jpg

Za vse skeptike, ki razmišljajo ali bi dodatno zavarovali proti srnjadi, parking stekla.. Meni se je splačalo, saj je zavarovalnica letos krila že za cca. 4000€ škode po teh kombinacijah.

To je le moja izkušnja s to zavarovalnica. Moj namen ni delati reklame, ampak samo podati pozitivno izkušnjo, ki jih z konkurenčno zavarovalnico (adriatic) nisem imel.

lp, Aleš.
Slika
Vrni se na Zavarovanje in registracija vozil

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost