Zavarovalnice, kasko, cene, nasveti, registracija, tehnični pregledi...

matejs
Nov uporabnik

Prodaja in kupoprodajana pogodba

Napisal/-a matejs Sr sep 03, 2008 5:23 pm

Pozdravljeni.

Mene pa zanima postopek prodaje vozila.
Avtohiša bo od mene odkupila vozilo za gotovino. Zmenila se bova za neko vsoto. Kakšna je potem procedura? Drugega avta ne bom kupil pri njih. Avto moram odjaviti, zavarovanje moram odjaviti, kako je pa s tablicami če hočem imeti te moje tablice in kako če jih ne rabim in si bom za novo vozilo kupil druge.
Kako je s pogodbo in kako lahko zagotovil da bom dobil zmenjeni denar. Kaj če mi ne plačajo ko jaz uredim odjavo in pogodbo in overim to pri notarju? Kako lahko dobim denar?

Hvala za nasvete in lp,

Matej

LinuxFuter
Stalni uporabnik

Kraj: Novo mesto

Napisal/-a LinuxFuter Ne sep 07, 2008 11:23 pm

Tablce ostanejo na avtu, ker so vezane na avto, ne pa na lastnika. Prometna pa vse to gre njim, zavarovanje pa dobiš povrnjeno baje samo, če ti naslednji lastnik pošlje fotokopijo SVOJE zavarovalne police (mogoč je drgač avtohiša odkup avto). Kaj nardit če ne plačajo? Pop tv preverjeno/Kanal A Svet al pa k odvetniku al pa jim enostavno ne izroč prometne (brez tega ne gre).

Uporabniški avatar
Drocky
Poznavalec foruma

Napisal/-a Drocky Po sep 08, 2008 7:19 am

Ko naredita kupoprodajno pogodbo in je overjena, lahko odjaviš vozilo. Zavarovanje pa dobiš nazaj, ko dobiš kopijo nove zavarovalne police.
LP Rok

Uporabniški avatar
graal
Novinec

Kraj: Štajerska

Re: Prodaja in kupoprodajana pogodba

Napisal/-a graal Po sep 08, 2008 8:21 am

matejs je napisal/-a:Pozdravljeni.

Mene pa zanima postopek prodaje vozila.
Avtohiša bo od mene odkupila vozilo za gotovino. Zmenila se bova za neko vsoto. Kakšna je potem procedura? Drugega avta ne bom kupil pri njih. Avto moram odjaviti, zavarovanje moram odjaviti, kako je pa s tablicami če hočem imeti te moje tablice in kako če jih ne rabim in si bom za novo vozilo kupil druge.
Kako je s pogodbo in kako lahko zagotovil da bom dobil zmenjeni denar. Kaj če mi ne plačajo ko jaz uredim odjavo in pogodbo in overim to pri notarju? Kako lahko dobim denar?

Hvala za nasvete in lp,

Matej

tukaj se ni kaj bat. Menjava na licu mesta, ključe + pogodba + prometna za denar. Če ti ne dajo denarja na licu mesta pač je**ga, raztrgaš pogodbo pa je =)

lp, Aleš.
Slika

Uporabniški avatar
ophidian
Nov uporabnik

Re: Prodaja in kupoprodajana pogodba

Napisal/-a ophidian Po mar 21, 2011 12:27 pm

zdravo,

mene pa zanima, ker sem dobil pri drugi zavarovalnici precej ugodnejšo ponudbo za AO+kasko kot imam sedaj na Triglavu, kako naj zavarovanje prekinem in sklenem drugo.

Vem, da lahko avto prodam punci, ona po potrebi sklene drugo zavarovanje (ne vem, če je to sploh potrebno), in ga jaz potem nazaj odkupim in ga ponovno zavarujem pri tej drugi zavarovalnici.

So kaki posebni stroški ali skrite pasti pri tej varianti?

lp

Uporabniški avatar
ales.
Uporabnik

Kraj: celje

Re:

Napisal/-a ales. Po mar 21, 2011 12:43 pm

Drocky je napisal/-a:Ko naredita kupoprodajno pogodbo in je overjena, lahko odjaviš vozilo. Zavarovanje pa dobiš nazaj, ko dobiš kopijo nove zavarovalne police.

to sploh ni res ti lahko odjaviš avtoi kadar ti paše enostavno prineseš tablice na upravno enoto rečeš da bi odjavil avto ona te vpraša kje se bo avto nahajal in pač rečeš da doma to je to če pa hočeš prodat avtohiši pa itak ima avto hiša možnost da napišeš pogodbo tako da to urediš pri njih s tem da ti prej morejo dati denar potem pa tako lahko overite pogodbo
[url=http://www.Slikomat.com/slika/3671979.htm][img]http://www4.slikomat.com/09/0324/wa3-100-17.jpg[/img][/url]
Vrni se na Zavarovanje in registracija vozil

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov