Zavarovalnice, kasko, cene, nasveti, registracija, tehnični pregledi...

matobeli
Novinec

Kupovanje starega avta in registracija

Napisal/-a matobeli Ne jan 18, 2009 8:21 pm

Sem isklal po forumu pa nikjer nisem našel. Ali je možno kupit rabljen avto, ki bi bil registriran še recimo 9 mesecev in to registracijo prepisati nase, seveda da se s prodajalcem tako dogovoriva. Kaj v primeru da bi moral zavarovati še za mladega voznika? Je res da če vzameš nase avto plačaš precej več kot če bi vzel avto recimo na očeta in ga zavaroval za mladega voznika, uporabljal bi ga pa seveda jaz. v tem primeru bi se šlo za kakega cliota okoli 1000€, sem pa mladi voznik.

in kako točno je že z mladimi vozniki, ker izpit sem naredil mesec dni nazaj, star bom pa čez 2meseca že 20. (torej bom valda pri 21. še zmeraj mladi voznik)
Bruum Bruum!

Uporabniški avatar
lancia hf
Uporabnik

Napisal/-a lancia hf Ne jan 18, 2009 8:29 pm

Lahko registriraš avtomobil na osebo ki ni začetnik in prišparaš 20% samo v primeru, da si povzročitelj nesreče ti to nič ne pomaga, saj avto ni namenjen voznikom začetnikom.
SlikaSlikaSlikaSlikaSlika

Uporabniški avatar
mihaing
Uporabnik

Kraj: Slovenc

Napisal/-a mihaing Ne jan 18, 2009 8:34 pm

no pa dejva po vrsti;

1. avto ko na novo registriraš oz ga prepišeš nase (ko je tvoje ime na prometnem dovoljenju) plačaš na novo zavarovanje in sicer do datuma prve registracije.
Če bi rad obdržal zavarovanje je možnost samo če naredita kupoprodajno pogodbo in ti avta ne prepišeš nase ampak ga voziš na njegovo ime.

2. v primeru če bi ga zavaroval na očeta in doplačal za mladega voznika bi se splačalo samo v primeru da ima oče popust (neizkoriščen) kar pa dvomim. Drugače je cena popoloma enaka. Kolikor vem, pa v tem primeru mora biti lastnik vozila oče.

3. Mladi voznik si tri leta od datuma narejenega vozniškega dovoljenja (za zavarovalnice), za policijo mislim da velja dve leti

čare
Mojster foruma

Napisal/-a čare Ne jan 18, 2009 8:40 pm

ti avto lahko pri 18 letih napišeš nase in registriraš brez dozavarovanja za mladega voznika,če pa narediš sranje pa kriješ škodo ki si jo povzročil sam in to ne tistih 20% razlike ampak komplet škodo tako da avto le zavaruj za mladega voznika boš vsaj mirno spal,ker sranje se naredi takrat ko ga najmanj rabiš.

Uporabniški avatar
lancia hf
Uporabnik

Napisal/-a lancia hf Ne jan 18, 2009 8:41 pm

Recimo glede na to koliko ima tvoj oče popusta more recimo namesto 50% plačati 70% zaradi uporabe avtomobila mladega voznika. 2 leti si mladi voznik in imaš na zavarovalnici 20% doplačila, 3 leta si pa nevarni voznik in je omejitev alkohola na 0.0 in 8 kazenskih točk.

Uporabniški avatar
mihaing
Uporabnik

Napisal/-a mihaing Ne jan 18, 2009 8:42 pm

čare je napisal/-a:ti avto lahko pri 18 letih napišeš nase in registriraš brez dozavarovanja za mladega voznika,če pa narediš sranje pa kriješ škodo ki si jo povzročil sam in to ne tistih 20% razlike ampak komplet škodo tako da avto le zavaruj za mladega voznika boš vsaj mirno spal,ker sranje se naredi takrat ko ga najmanj rabiš.

O pa ni res. Kriješ škodo 20% od celotne vrednosti škode.

Uporabniški avatar
lancia hf
Uporabnik

Napisal/-a lancia hf Ne jan 18, 2009 8:45 pm

mihaing je napisal/-a:
čare je napisal/-a:ti avto lahko pri 18 letih napišeš nase in registriraš brez dozavarovanja za mladega voznika,če pa narediš sranje pa kriješ škodo ki si jo povzročil sam in to ne tistih 20% razlike ampak komplet škodo tako da avto le zavaruj za mladega voznika boš vsaj mirno spal,ker sranje se naredi takrat ko ga najmanj rabiš.

O pa ni res. Kriješ škodo 20% od celotne vrednosti škode.

Ja pa kaj še gdo ti je pa to povedal

Uporabniški avatar
mihaing
Uporabnik

Napisal/-a mihaing Ne jan 18, 2009 8:50 pm

zavarovalnica ko sem pred dvemi leti dobil za enako zgodbo odškodninski zahtevek

Uporabniški avatar
lancia hf
Uporabnik

Napisal/-a lancia hf Ne jan 18, 2009 8:53 pm

mihaing je napisal/-a:zavarovalnica ko sem pred dvemi leti dobil za enako zgodbo odškodninski zahtevek

2 leti izpit imaš pa 1 mesec??? :?:

Uporabniški avatar
mihaing
Uporabnik

Uporabniški avatar
mihaing
Uporabnik

Napisal/-a mihaing Ne jan 18, 2009 8:54 pm

lancia hf je napisal/-a:
mihaing je napisal/-a:zavarovalnica ko sem pred dvemi leti dobil za enako zgodbo odškodninski zahtevek

Ne ker pred dvemi leti nisem imel dodatnega zavarovanja

matobeli
Novinec

Napisal/-a matobeli Ne jan 18, 2009 8:55 pm

no super ste, sm mislil da bo malo dlje trajalo. za mladega voznika bom seveda zavaroval, ampak a plačam celoletno zavarovanje, ali samo tistih osem mesecev kar je bil še prej zavarovan in po osmih mesecih redno celoletno registracijo.

še eno upr. na amzsju sem zasledil da ti izračunajo koliko te bo prišlo zavarovanje, je to kar točno ali so še kakšne čudne cake ki bi mi lahko podražile registracijo kot mlademu vozniku. (pač nisem še nikoli tega delal, doma tudi ni bil nihče v temu režimu, študente in mlade pa država itak rada obira za vsak drekec, da nebom na koncu za cliota 1.2 plačal 700€ letne registracije...)
Bruum Bruum!

Uporabniški avatar
mihaing
Uporabnik

Napisal/-a mihaing Ne jan 18, 2009 8:57 pm

za zavarovanje plačaš samo dobo do prve registracije nato pa normalno

Uporabniški avatar
lancia hf
Uporabnik

Napisal/-a lancia hf Ne jan 18, 2009 8:58 pm

mihaing je napisal/-a:lancia hf;

Izvoli še link http://sl.odskodninska-tocka.si/odskodninsko-pravo/

Use lepo in prav, samo vedi da to ni zavarovalnica pri katerem boš avto zavaroval.

Uporabniški avatar
lancia hf
Uporabnik

Napisal/-a lancia hf Ne jan 18, 2009 9:02 pm

mihaing je napisal/-a:
lancia hf je napisal/-a:

Ne ker pred dvemi leti nisem imel dodatnega zavarovanja

Kolikor sem razločil iz tvojega pisanja sem ugotovil da si izpit delal ponovno, in je to od konec poletja lenskega leta drugače, in se ti priznava use kar ima votnik ki ni začetnik

Uporabniški avatar
Doche
Poznavalec foruma

Kraj: Ried

Napisal/-a Doche Ne jan 18, 2009 9:37 pm

matobeli je napisal/-a:še eno upr. na amzsju sem zasledil da ti izračunajo koliko te bo prišlo zavarovanje, je to kar točno ali so še kakšne čudne cake ki bi mi lahko podražile registracijo kot mlademu vozniku. (pač nisem še nikoli tega delal, doma tudi ni bil nihče v temu režimu, študente in mlade pa država itak rada obira za vsak drekec, da nebom na koncu za cliota 1.2 plačal 700€ letne registracije...)

Je točno če si izpolniš vse pravilno. Če hočeš pa dodatne opcije (recimo delni kasko za stekla, luči, zunanja ogledala) - kar je zelo priporočljivo pa maš mogoče ene 50-70 zraven.

lancia hf.. motiš se. Mladi voznik si za alkohol in policaje 2 leti medtem ko zavarovalnici plačuješ 3 leta. In tud v primeru nesreče doplačaš samo 20%.

matobeli
Novinec

Napisal/-a matobeli Ne jan 18, 2009 9:53 pm

kaj pa v primeru da bi se kaj nategnil, pri rabljenih avtomobilih je to možno, koliko dobim nazaj zavarovalnine? če recimo plačam za 4 mesece in vozim 1 mesec, dobim potem 3/4 nazaj? al zavarovalnice tukaj poberejo nekaj in bi dobil nazaj samo polovico.
Bruum Bruum!

Uporabniški avatar
Doche
Poznavalec foruma

Kraj: Ried

Napisal/-a Doche Ne jan 18, 2009 10:00 pm

^^To pa se potem dogovarjaj z agentom. Lahko prodaš avto po enem mescu in zavarovanje preneseš na novega v kolikor ga takoj kupiš. Lahko pa tud greš tja in poveš, da si zavarovanje prekinil zaradi prodaje in da bi rad razliko, ki je ne boš koristil, nazaj.
Zadnjič spremenil Doche, dne Ne jan 18, 2009 10:00 pm, skupaj popravljeno 1 krat.

Uporabniški avatar
mihaing
Uporabnik

Napisal/-a mihaing Ne jan 18, 2009 10:00 pm

zavarovalnice zračunajo po dnevih in plačaš samo toliko kolikor si koristil. Ne pobirajo nobenih provizij

matobeli
Novinec

Napisal/-a matobeli Po jan 19, 2009 10:30 am

no hvala za vse odgovore, mi je marsikatera stvar malo bolj jasna :)
Bruum Bruum!
Vrni se na Zavarovanje in registracija vozil

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov