Zavarovalnice, kasko, cene, nasveti, registracija, tehnični pregledi...

anzl
Nov uporabnik

Kraj: topole

bonifikacija in dve polici

Napisal/-a anzl Po jan 19, 2009 10:26 pm

js mam pa en problem. oktobra 2007 sm kupu avto, sklenu zavarovanje do tehničnga (marec 2008), marca podalšu za ceu let, oktobra 2008 zamenu avto, na novem (rablejenem) spet sklenu zavarovanje do tehničnga (februar 2009). problem, oz. vprašanje, ko sem zamenju avto sm meu js tastarga točn en let registreranga (brez nesreče), pa pr novmu nism nč napredvou u nižji premijski razred (bonifikacija). zdj mi je agent poslou informativn izračun za podalšanje zavarovanje in mi je naredu še zmer 14. premijski razred (nič bonusa). zdj pa men to ni jasn, k mam ubistvu že več k en let sklenn zavarovanje, oz. registreran avto, pa bi rd mal popusta dobu. sm pa na generaliju. če se kdo kj spozna na ta napredvanja, pa če kdo ve kje bi loh še kšn % dol dubu.

Uporabniški avatar
blind3k
Stalni uporabnik

Kraj: Ljutomer,Koper

Napisal/-a blind3k To jan 20, 2009 1:26 am

verjetno je prišlo do prekinitve zaradi podaljševanja zavarovanja(ni bila ena polica napisana za 1leto)

zakaj nisi povprašal agenta glede tega?

Uporabniški avatar
GorazdO
Poznavalec foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a GorazdO To jan 20, 2009 6:37 am

Mislim, da mora bit avto neprekinjeno zavarovan vsaj 11 mesecev.
Power is nothing without Control; so Think, Feel, Drive...

Uporabniški avatar
GoGo
Uporabnik

Kraj: Severna Primorska

Napisal/-a GoGo To jan 20, 2009 8:18 am

GorazdO je napisal/-a:Mislim, da mora bit avto neprekinjeno zavarovan vsaj 11 mesecev.

Tako je. Pri nekaterih zavarovalnicah oz. boljših agentih se da sicer še kaj pogajat,
neko ossnovno pravilo pa je to. Se pa spomnim par let nazaj na triglavu: avto sem imel registriran 11 mesecev in 20 dni - pa me niso pa niso hotl dat v nalednji premijski
razred - kao da mora bit 12 mesecev oz do datuma...Sem šel na drugo zavarovalnico in ni bilo problema.
Lep dan!

Uporabniški avatar
Mgajvr
Uporabnik

Kraj: okolica litije

Napisal/-a Mgajvr To jan 20, 2009 10:08 am

predlagam ti da se za agentom vsedeta pa skup pogovorita, in najdeta vzrok zakaj nimaš popusta.

Uporabniški avatar
bk206
Novinec

Kraj: koroška

Napisal/-a bk206 To jan 20, 2009 10:17 am

GorazdO je napisal/-a:Mislim, da mora bit avto neprekinjeno zavarovan vsaj 11 mesecev.

men se tudi zdi da je tako ! je pa res tudi odvisno veliko od zavarovalniškega agenta

Uporabniški avatar
MatejW
Uporabnik

Kraj: Maribor

Napisal/-a MatejW To jan 20, 2009 10:29 am

bk206 je napisal/-a:

men se tudi zdi da je tako ! je pa res tudi odvisno veliko od zavarovalniškega agenta

100% je tako, vsaj na ZM je tako,...
Sam isto nisem dobil vecjega bonusa, ker prejsnega avta nisem imel zavarovanega 11mesecev skupaj!
Slika

anzl
Nov uporabnik

Napisal/-a anzl Sr jan 21, 2009 5:54 pm

hvala za odgovre. bom poklical agenta, pa ga mal povprašu glede tega. pa upam d mi ga rata kj naštimat za kšn popust. bom pa probu še pr kermu drugmu agentu pr tej zavarovalnc, pa pol še pr drugih. a kdo kj ve, ma tilia še tisto akcijo, če prideš h njim z druge zavarovalnice d maš neki popusta? pa kašn mate nasplošno mnenje o tilii

sm klicu agenta, pa prav da ne more nč nardit. da se res ne da.

comm
Nov uporabnik

Napisal/-a comm To jan 27, 2009 3:18 pm

Agenti lahko naredijo marsikaj, samo odvisno, koliko si on upa oziroma kako dobro se poznata. Drugače glede zavarovanja pa je res, da ti ne pripada bonus. Ena polica mora pri večini zavarovalnic trajati vsaj 11 mesecev brez prekinitve. Če tega ni, tudi ni napredovanja v premijskem razredu. Žal...

Uporabniški avatar
JamesTheMan
Novinec

Kraj: Maribor

Napisal/-a JamesTheMan Če jan 29, 2009 6:39 pm

Točno tako kot so rekli moji predhodniki, polica mora biti neprekinjeno v veljavi vsaj 11 mesecev. Če je manj, se bonus ne poveča in ostane takšen kot je na polici, seveda če ni bilo škodnega dogodka.

anzl
Nov uporabnik

Napisal/-a anzl Sr feb 04, 2009 11:46 am

dans kličem okol po zavarovalncah, povem kko je, mi usi rečejo najprej d more bit vozilo registrirano 11 mesecev (ker očitno misljo da je biu mn časa registriran), pol jim pa povem še enkrat, da je biu v moji lasti točn 1 let (in registriran ves čas), pol pa začnejo s tisto, pa ni bla polica 11 mescev,... ena mi je clo rekla, d bo probala zrihtat, pa me je nazaj klicala pa rekla, d ne more zrihtat, da šefi ne pustijo. ok, sej zastopm da to velja, pa da se tok tega držijo pr unih k avte menajo k gate. sam u takih primerih, k je biu avto neprekinjeno u moji lasti in ves čas registreran (žal na dve polici) bi pa loh mal popustl. pa nben neče. na triglavu so mi sicer ponudl neki mal popusta glede na to, da mamo usa ostala vozila pr bajt pr njih zavarovana. sam je še zmer draži k pr generaliju brez useh popustov. a ma kdo kšnga dobrga agenta (k ma j***a), po možnosti od generalija, d bi mi dav njegovo številko? pa po možnosti okolica ljublana - kranj. bi lepo prosu. rabm pa še ta tedn.

Uporabniški avatar
graal
Novinec

Kraj: Štajerska

Napisal/-a graal Sr feb 04, 2009 11:55 am

anzl je napisal/-a:dans kličem okol po zavarovalncah, povem kko je, mi usi rečejo najprej d more bit vozilo registrirano 11 mesecev (ker očitno misljo da je biu mn časa registriran), pol jim pa povem še enkrat, da je biu v moji lasti točn 1 let (in registriran ves čas), pol pa začnejo s tisto, pa ni bla polica 11 mescev,... ena mi je clo rekla, d bo probala zrihtat, pa me je nazaj klicala pa rekla, d ne more zrihtat, da šefi ne pustijo. ok, sej zastopm da to velja, pa da se tok tega držijo pr unih k avte menajo k gate. sam u takih primerih, k je biu avto neprekinjeno u moji lasti in ves čas registreran (žal na dve polici) bi pa loh mal popustl. pa nben neče. na triglavu so mi sicer ponudl neki mal popusta glede na to, da mamo usa ostala vozila pr bajt pr njih zavarovana. sam je še zmer draži k pr generaliju brez useh popustov. a ma kdo kšnga dobrga agenta (k ma j***a), po možnosti od generalija, d bi mi dav njegovo številko? pa po možnosti okolica ljublana - kranj. bi lepo prosu. rabm pa še ta tedn.

Glede na to da nam je štajercom prepovedano pisat v "štajerščini" in prekmurcem v "prekmurščini". Tudi primorce se težko razume če pišejo primorsko bi tudi tebe prosil, da pišeš v slovnični slovenščini.

hvala!

lp, Aleš.
Slika

anzl
Nov uporabnik

Napisal/-a anzl Sr feb 04, 2009 2:13 pm

se bom potrudil. vseeno bi lahko zraven podal še kakšen pameten odgovor.

Uporabniški avatar
Doche
Poznavalec foruma

Kraj: Ried

Napisal/-a Doche Sr feb 04, 2009 4:21 pm

Pa saj si si odgovoril že v prvem postu. Prvi avto si imel od oktobra do oktobra ampak si VMES "menjal" polico ker si imel eno samo podaljšano (do tehničnega) eno pa sklenjeno na novo. Potem spet prvega avta nisi mel CELO leto, ker preden bi z tisto drugo polico dopolnil ENO leto (oz 11 mesecev) si medtem že spet menjal avto.

Tvoj problem je v tem menjavanju avtov in vnovičnem podaljševanju. Če bi ti prvi avto kupil oktobra 2007 in ga takoj zavaroval do oktobra 2008 bi potem oktobra 2008 ob ponovnem zavarovanju dobil bonus.

Oz ko si kupil oktobra 2007 pa podaljšal do marca 2008. Bi tisto sklenjeno marca 2008 moral imet do marca 2009 (oz 11 mesecev pa pač do februara) AMPAK tisto polico sklenjeno marca 2008. Ne zdaj spet novega avta pa novo podaljšanje.
Vrni se na Zavarovanje in registracija vozil

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 4 gostov