Zavarovalnice, kasko, cene, nasveti, registracija, tehnični pregledi...

Uporabniški avatar
Mike_E_
Novinec

Kraj: Ljubljana

Prenos registracije ob prodaji avta

Napisal/-a Mike_E_ To sep 23, 2003 8:09 am

V kratkem bom prodal avto in mi je kupec omenil, če mu pustim registracijo ki velja še do decembra, jest je pa ne rabim, ker trenutno ne bom kupoval drugega avta. A se to da? Baje z neko pogodbo overjeno pri notarju, da lahko vozi avto do izteka registracije z mojimi tablicami in prometno.?

Kdo kaj ve o tem?

Uporabniški avatar
Skull23
Poznavalec foruma

Kraj: Kolomban

Napisal/-a Skull23 To sep 23, 2003 8:26 am

Sicer nevem che se da, verjetno se, ampak che bi ti prekinil registracijo bi dobil nazaj denar, od takrat ko novi lastnik na novo registrira avto, do konca veljavnosti tvoje reg. (torej nekje decembra pravish) pol gresh ti s kopijo njegove nove police na zav... druga varjanta je da takrat ko ga odjavish od prometa pridesh z nalepko do zavarovalnice.

Uporabniški avatar
WhiteCell
Poznavalec foruma

Kraj: Kranj

Napisal/-a WhiteCell To sep 23, 2003 8:43 am

lej...po sloveniji...ne rabis nobenga papirja za tuj avto...
men je UnoTurbo prodal unota.. in mi pustil registracijo..po domače..napisala sva papir da sm placal xxxxxx sit in on mi je dal avto...
in to je blo to ( čeprav ni treba) za tujino pa obstaja pooblastilo....gres na AMZS in ga dobis..nekje 2-3k sit kosta...
uglavnem..
zdej če ga ne poznas....nevem odsvetujem ker če se on zaleti...ti jebaš ježa....
zdej če pa samo zavarovanje odjaviš.. ( in avto iz prometa) mu pustih preostanek teh.pregleda in cestnine do registracije...v tem primeru on plača...samo preostanek zavarovanja..do izteka..
v mojme primeru je blo takole..
UnoTurbo je vozilo odjavil iz prometa...
jaz sem su na zavarovalnico in za 1.mesec( tolk je še ostal) zavaroval avto 7.800sit (osnovno+tujina+AO+)
šel na občino po novo prometno in deponirane tablice 1300sit..
.edino kar je treba da ti on fotokopira svoje zavarovanje..da lahko ti uveljavis svoj bonus...
V8 POWER

Uporabniški avatar
toti
Novinec

Napisal/-a toti To sep 23, 2003 11:09 am

TechnoBoy ma prov najbolš da tko nardiš :wink:

Uporabniški avatar
Skull23
Poznavalec foruma

Kraj: Kolomban

Napisal/-a Skull23 To sep 23, 2003 11:16 am

No tko kot sem js napisal, samo da sem js malo bolj leseno razlozhil... :-P

Uporabniški avatar
super98
Uporabnik

Napisal/-a super98 To sep 23, 2003 11:28 am

Ti lahko kupcu pustiš REGISTRACIJO, vzameš pa ZAVAROVANJE! Tko da bo on k bo registriru avto plaču sam zavarovanje DO DECEMBRA in to je to! Od tistga zavarovanja pa boš dobu nazaj ene 10 čukov! Če pa avto odjavš iz prometa dobiš nazaj še registracijo! ODJAVA-4 čuke...
TJUNING PA TO...

Uporabniški avatar
WhiteCell
Poznavalec foruma

Kraj: Kranj

Napisal/-a WhiteCell To sep 23, 2003 12:01 pm

super98 je napisal/-a:Ti lahko kupcu pustiš REGISTRACIJO, vzameš pa ZAVAROVANJE! Tko da bo on k bo registriru avto plaču sam zavarovanje DO DECEMBRA in to je to! Od tistga zavarovanja pa boš dobu nazaj ene 10 čukov! Če pa avto odjavš iz prometa dobiš nazaj še registracijo! ODJAVA-4 čuke...

bivši lastnik MORA avto odjavt..
samo nalepke in cestnine ne vrne..
potem ti avto prijavis...placas preostanekl zavarovanja..in to je to...
V8 POWER

buda3012
Nov uporabnik

Napisal/-a buda3012 Ne dec 07, 2003 8:32 am

Lep pozdrav!

Mene zanima naslednje.
Dobil sem 10 let star avto s 25000 km prevoženih (sreča a ne?) :lol:

Zdej z gospodom (prodajalcem) sva naredila prepis vozila v avtohiši KONDOR.
Jutri greva k notarju in potem še odjavit vozilo da ga bom lahko kasneje jaz prijavil.
Zanima me pa.

Če gospod pusti nalepko od tehničnega.....(velja do septembra 2004) ali on potem vseeno lahko dobi nazaj preostanek zavarovanja in kakšen je postopek.
V primeru da pusti nalepko a rabim imet tudi kartonček od tehničnega ali je dovolj samo nalepka?

PS:Kako in kje pa lahko dobim preizkusne tablice.Rabim jih za en dan pa če mogoče kdo pozna ceno le teh.

Drugo vprašanje pa je ali morem jaz prijavit v Kopru avto na občini ali lahko npr na AMZS-ju vse uredim?(seveda na moji upravni enoti KP)

Za odgovore se Vam v naprej lepo zahvaljujem in morem pohvalit ta forum saj sem v njem našel marsikaj zanimivega in uporabnega.

Buda

maky
Moderator foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a maky Ne dec 07, 2003 9:23 am

cena tablic je pod 5k (točne cene ne vem ker sem jih nazadnje kupoval pred 2 leti)
registriraš lahko na amzs-ju... ni ti treba it na občino...
tisto glede zavarovanja ti pa nebi vedel povedati :oops:
SlikaSlika

buda3012
Nov uporabnik

Napisal/-a buda3012 Ne dec 07, 2003 10:43 am

Hvala Maky!!

A mogoče še kdo kaj ve o zavarovanju?

Uporabniški avatar
Tilen
Moderator foruma

Kraj: Celje

Napisal/-a Tilen Ne dec 07, 2003 10:56 am

Pozdravljen na forumu Buda!

Glede nalepke je tako. Lahko ti jo pusti gor, sam ne dobi povračila cestnine. Pač se lahko zmenta, da mu tist denar ti vrneš, teb pa ni treba na tehničnega. Glede zavarovanja pa je tako. On bo dobil povrnjeno, ko mu boš ti poslal fotokopijo tvojega novega zavarovanja. S to fotokopijo bo on uveljavljal povračilo pri svoji zavarovalnici. Ne glede na nalepko.

Veliko užitkov pri prebiranju!
Slika

buda3012
Nov uporabnik

Napisal/-a buda3012 Ne dec 07, 2003 11:04 am

Hvala lepa za odgovor in dobrodošlico.

Zdaj mi je vse jasno :=)
Vrni se na Zavarovanje in registracija vozil

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost