Zavarovalnice, kasko, cene, nasveti, registracija, tehnični pregledi...

Uporabniški avatar
eljuero
Stalni uporabnik

povrnitev zavar. premije

Napisal/-a eljuero To feb 10, 2009 8:21 pm

Ve kdo kako to izračunajo?

Sem danes dobil povrnjeno na TRR pa je manj kot so mi tam rekli, ko pa sem računal po dnevih pa bi moral dobiti še nekaj več kot so tam rekli. Pozna ura pa jih ne gre klicati :)

Uporabniški avatar
cuteboy1988
Novinec

Re: povrnitev zavar. premije

Napisal/-a cuteboy1988 To feb 10, 2009 8:24 pm

eljuero je napisal/-a:Ve kdo kako to izračunajo?

Sem danes dobil povrnjeno na TRR pa je manj kot so mi tam rekli, ko pa sem računal po dnevih pa bi moral dobiti še nekaj več kot so tam rekli. Pozna ura pa jih ne gre klicati :)

uglavnem komlicirajo nenormalno. Jaz sem tud svoje zavarovanje prodal, sicer komaj ker mi ženska ni hotela povrniti razlike.Rekla je da tolk še danes ni kasirala in mi ne more dat, bla pa je vsa panična pa živčna, pošiljala me je pa kar v drugo zavarovalnico, sicer na triglav ne grem več nikoli!

Uporabniški avatar
eljuero
Stalni uporabnik

Napisal/-a eljuero To feb 10, 2009 9:06 pm

Ma sem zvedel, da imajo 10€ kao adm. stroškov....hm...če ti pobotajo z novim zavarovanjem pa kao ne. Nekje že imajo to ziher napisano, samo blazen znesek...vse da zadržijo stranko, čeprav jo hkrati odganjajo. Sem že napisal pritožbo in čakam...

Uporabniški avatar
cuteboy1988
Novinec

Napisal/-a cuteboy1988 So feb 14, 2009 5:39 pm

eljuero je napisal/-a:Ma sem zvedel, da imajo 10€ kao adm. stroškov....hm...če ti pobotajo z novim zavarovanjem pa kao ne. Nekje že imajo to ziher napisano, samo blazen znesek...vse da zadržijo stranko, čeprav jo hkrati odganjajo. Sem že napisal pritožbo in čakam...

aja, pr men ni blo nobenih stroškov, pa tud nism več na triglav šel, ampak na generali, k je odnos vsaj na nivoju, pa najcenejši je

Uporabniški avatar
abcabc
Uporabnik

Kraj: Zahodna Slovenija

Napisal/-a abcabc So feb 14, 2009 6:13 pm

Tud meni so enkrat nekaj zafrustrirali na dobropisu je pisalo recmo 100 evrov dobil pa 50 evrov. Na zavarovalnicah ti naredijo dobropisu potem pa ta dobropis roma v računovodstvo tam pa mora vse štimat. Tako, da sem prepričan, da si dobil točno nazaj. Oni imajo 30 dni in tudi za zadnji mesec ne vračajo premije.

Uporabniški avatar
abcabc
Uporabnik

Napisal/-a abcabc So feb 14, 2009 6:14 pm

cuteboy1988 je napisal/-a:
eljuero je napisal/-a:Ma sem zvedel, da imajo 10€ kao adm. stroškov....hm...če ti pobotajo z novim zavarovanjem pa kao ne. Nekje že imajo to ziher napisano, samo blazen znesek...vse da zadržijo stranko, čeprav jo hkrati odganjajo. Sem že napisal pritožbo in čakam...

aja, pr men ni blo nobenih stroškov, pa tud nism več na triglav šel, ampak na generali, k je odnos vsaj na nivoju, pa najcenejši je

Praviš, da je najcenejši, dvomim, prosim razlago morda za tiste voznike, ki imajo 10-20 let izkušnj.

Uporabniški avatar
michelin
Uporabnik

Kraj: Kamnik

Napisal/-a michelin So feb 14, 2009 6:19 pm

Lahko si enostavno izračunaš koliko ti je še ostalo denarja po dnevih. Celotno kupnino zdeliš z 365dni in dobiš vsoto ,ter jo pomnožiš z dnevi ,ki so ti ostali na polici minus 4,17 € vodenja prekinitve.Vsaj tako ima Tilia.

Lep pozdrav
Slika
Slika
Slika

Uporabniški avatar
michelin
Uporabnik

Napisal/-a michelin So feb 14, 2009 6:28 pm

nekaj za primerjavo
Slika
Slika
Slika
Slika

Uporabniški avatar
JamesTheMan
Novinec

Kraj: Maribor

Napisal/-a JamesTheMan So feb 14, 2009 8:46 pm

Samo za info, cena ni realen pokazatelj. Veliko ljudi pritegnejo nižje cene. V primeru škode pa ni določenih kritij, takrat je pa potem problem. Vedno se pred sklenitvijo pozanimajte kaj in v kakšnih primerih imate krito.

Uporabniški avatar
TrijoAdijo
Mojster foruma

Napisal/-a TrijoAdijo So feb 14, 2009 8:53 pm

Pri teh zavarovanjih je tak: Vsi gledajo nižje cene, drobnega tiska pa noben :roll:

LP!
Italijani izdelujejo testenine, francozi parfume, nemci pivo, azijci riž, američani pa avtomobile.

Uporabniški avatar
cuteboy1988
Novinec

Napisal/-a cuteboy1988 So feb 14, 2009 9:06 pm

abcabc je napisal/-a:

Praviš, da je najcenejši, dvomim, prosim razlago morda za tiste voznike, ki imajo 10-20 let izkušnj.

sploh ni res...sm začetnik pa je bla kr za cca 100€ razlike

Uporabniški avatar
cuteboy1988
Novinec

Napisal/-a cuteboy1988 So feb 14, 2009 9:08 pm

abcabc je napisal/-a:

sploh ni res...sm začetnik pa je bla kr za cca 100€ razlike

pa nesrečo sm tud mel, pa je vse lepo blo, so krili vse

Uporabniški avatar
Tayfun
Novinec

Napisal/-a Tayfun Ne feb 15, 2009 12:27 pm

Sem danes dobil povrnjeno na TRR pa je manj kot so mi tam rekli, ko pa sem računal po dnevih pa bi moral dobiti še nekaj več kot so tam rekli. Pozna ura pa jih ne gre klicati Smile

Kako dolgo si čakal, jaz že čakam 2 tedna pa še mi Adriatic nič ni vrnil, prav tako tudi cestnine še nisem dobil povrnjene. Kako dolgo se ponavadi čaka na to?

Uporabniški avatar
michelin
Uporabnik

Napisal/-a michelin Ne feb 15, 2009 1:27 pm

Tayfun je napisal/-a:

Sem danes dobil povrnjeno na TRR pa je manj kot so mi tam rekli, ko pa sem računal po dnevih pa bi moral dobiti še nekaj več kot so tam rekli. Pozna ura pa jih ne gre klicati Smile

Kako dolgo si čakal, jaz že čakam 2 tedna pa še mi Adriatic nič ni vrnil, prav tako tudi cestnine še nisem dobil povrnjene. Kako dolgo se ponavadi čaka na to?

nekje mesec,mesec in pol
Slika
Slika
Slika

Uporabniški avatar
GoGo
Uporabnik

Kraj: Severna Primorska

Napisal/-a GoGo Ne feb 15, 2009 1:28 pm

Jaz sem 2x čakal po več kot mesec na zavarovalnino...
Lep dan!

Uporabniški avatar
eljuero
Stalni uporabnik

Napisal/-a eljuero Ne feb 15, 2009 2:16 pm

Tayfun je napisal/-a:

Čakal nisem dolgo. Nekje 1 teden. Na pritožbo še niso odgovorili. Sem pa vmes z njimi že sklenil novo zavarovanje (ja, sej vem...pač najbolj ugodni in najbolj easy zame).

Me pa je prijetno presenetilo, da se mi je bonus iz AO prenesel na kasko, ki sem ga štartal. Nisem pa ziher kako je to, če greš na drugo zavarovalnici. Tudi upoštevajo??

Uporabniški avatar
GiGi1985
Poznavalec foruma

Kraj: EU

Napisal/-a GiGi1985 Ne feb 15, 2009 3:48 pm

Če si zračunaš na AMZS.si pa kaže da so cene takorekoč identične, oz. je Triglav vedno najugodnejši. ?!
Drugače sem pa sam vedno dobil povrnjeno nazaj v roku 14 dni.
LP

spaceone
Novinec

Napisal/-a spaceone Ne feb 15, 2009 6:17 pm

Taka razlika v cenah pri zavarovanju je skoraj nemogoča. Potem bi ja vsi zavarovali pri Generali in bi ostali vsi propadli (vsaj pri avtom. zav.). Ker 300 € se pa že pozna.

Uporabniški avatar
abcabc
Uporabnik

Napisal/-a abcabc Ne feb 15, 2009 10:30 pm

michelin je napisal/-a:nekaj za primerjavo
Slika

Generali ponuja največ za tiste zavarovance, ki imajo vozniške izkušnje. Več let, ko imaš izkušenj več dobiš popusta. Je pa to čudno, da so računali (slika zgoraj) v 14 pre.razredu in za tiste, ki zavarujejo kasko.
http://www.amzs.si/default.asp?podrocje=5&tip=2

Uporabniški avatar
JamesTheMan
Novinec

Kraj: Maribor

Napisal/-a JamesTheMan Po feb 16, 2009 9:25 am

abcabc je napisal/-a:Generali ponuja največ za tiste zavarovance, ki imajo vozniške izkušnje. Več let, ko imaš izkušenj več dobiš popusta. Je pa to čudno, da so računali (slika zgoraj) v 14 pre.razredu in za tiste, ki zavarujejo kasko.
http://www.amzs.si/default.asp?podrocje=5&tip=2

Samo prej preveri, ker je odvisno kdo vozi avtomobil. Primer: Ti imaš bonusa 50%, skleneš pri njih zavarovanje, avto vozi tvoja žena, se zaleti, v tem primeru imajo čudna pravila in visoke odbitne franšize, ker je avtomobil vozila druga oseba. Preverite prej, ni vse tako kot sprva zgleda. Drobni tisk je vedno najpomembnejši. ;)

lp
Vrni se na Zavarovanje in registracija vozil

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost