Zavarovalnice, kasko, cene, nasveti, registracija, tehnični pregledi...

Uporabniški avatar
Ridik13
Nov uporabnik

prenos zavarovanja

Napisal/-a Ridik13 To feb 24, 2009 9:13 pm

Situacija je naslednja:

Punca ima sedaj avto ki je zavarovan z delnim kaskom.
Kupila bo drug avto in me zanima kako je z prenosom zavarovanja (bonusa),
če sedanjega avta recimo še ne proda, a se zavarovanje lahko prenese
na nov avto če se sedanji avto samo odjavi iz prometa?

hvala

Uporabniški avatar
im nobody
Mojster foruma

Kraj: laško

Napisal/-a im nobody To feb 24, 2009 9:18 pm

avto more biti na njo pisan eno leto da se prenese bonifikacija oziroma 11 mescev kokr jz vem, če ne me pa popravte
passat 1.9 tdi 110,235 nm
Na levi pas...do konca gas
viewtopic.php?t=72616&postdays=0&postorder=asc&start=60

Uporabniški avatar
Ridik13
Nov uporabnik

Napisal/-a Ridik13 To feb 24, 2009 9:30 pm

im nobody je napisal/-a:avto more biti na njo pisan eno leto da se prenese bonifikacija oziroma 11 mescev kokr jz vem, če ne me pa popravte

Avto je nanjo pisan 3 leta. Se pravi je potem dovolj če je odjavljen iz prometa,
se lahko prenese zavarovanje in bonifikacija?

Uporabniški avatar
im nobody
Mojster foruma

Kraj: laško

Napisal/-a im nobody To feb 24, 2009 9:33 pm

mislim da se lahko...zakaj pa ne ;) ;)
passat 1.9 tdi 110,235 nm
Na levi pas...do konca gas
viewtopic.php?t=72616&postdays=0&postorder=asc&start=60

Uporabniški avatar
eljuero
Stalni uporabnik

Napisal/-a eljuero To feb 24, 2009 10:44 pm

če se stari odjavi, predloži zavarovalnici kopijo prometne se mi zdi in dobi nazaj določen % zavarovalne premije...bonus ji ostane in ga uveljavlja pri novem zavarovanju. Če imaš manj kot 30 dni do izteka se mi zdi da pa ne moreš dobiti nazaj premije, dobiš pa bonus...

Uporabniški avatar
JamesTheMan
Novinec

Kraj: Maribor

Napisal/-a JamesTheMan Sr feb 25, 2009 9:36 am

Sedanjega odjavi iz prometa, dokazilo se priloži ob sklenitvi novega zavarovanja. Če je zavarovanje še nekaj časa v veljavi, potem se lahko izpolni zahtevek za vračilo neizkoriščenega dela zavarovalnine. Lahko pa na isti zavarovalnici skleneš novo zavarovanje in ti ta neizkoriščen del upoštevajo pri ceni. Bonus se ti pa prenese, vendar v višini odvisni od dolžine trajanja zavarovanja. Če je bilo zadnje zavarovanje krajše od 11 mesecev se bonus za to leto ne prizna in se upošteva samo bonus za prve dve leti.

lp

Uporabniški avatar
eljuero
Stalni uporabnik

Napisal/-a eljuero Sr feb 25, 2009 12:22 pm

in če bo sklenila zavarovanje pri isti zavarovalnici, naj ji povračila ne vračajo na TRR, ampak naj se upošteva pri novem zavarovanju. Meni so dali na TRR in si zaračunali administrativne 10 eurčke.

Uporabniški avatar
bk206
Novinec

Kraj: koroška

Napisal/-a bk206 Sr feb 25, 2009 2:20 pm

JamesTheMan je napisal/-a:Sedanjega odjavi iz prometa, dokazilo se priloži ob sklenitvi novega zavarovanja. Če je zavarovanje še nekaj časa v veljavi, potem se lahko izpolni zahtevek za vračilo neizkoriščenega dela zavarovalnine. Lahko pa na isti zavarovalnici skleneš novo zavarovanje in ti ta neizkoriščen del upoštevajo pri ceni. Bonus se ti pa prenese, vendar v višini odvisni od dolžine trajanja zavarovanja. Če je bilo zadnje zavarovanje krajše od 11 mesecev se bonus za to leto ne prizna in se upošteva samo bonus za prve dve leti.

lp

x2 :)

Uporabniški avatar
f.taunus
Uporabnik

Kraj: Ptuj-Ormož

Napisal/-a f.taunus Pe feb 27, 2009 6:42 am

im nobody je napisal/-a:avto more biti na njo pisan eno leto da se prenese bonifikacija oziroma 11 mescev kokr jz vem, če ne me pa popravte

11 mesecev je zgolj pogoj za napredovanje za premijski razred po bonus/malus lestvici. Bonifikacijo lahko brez problema prenese na drug avto, če:
- vozilo proda (kupoprodajna pogodba + kopija odjavljene prometne ali potrdilo o urejenem zavarovanju novega lastnika)
- vozilo odjavi iz prometa (kopija odjavljene prometne)
- staro vozilo zavaruje s PR14 (ali po kaki drugi polici)

Prokarjon
Stalni uporabnik

Napisal/-a Prokarjon Pe feb 27, 2009 1:14 pm

Čist simpl....

dokler ma ta avto registriran nase bo mogla drugega registrirat z 0 bonifikacije... če prvi avto odjavi in polico prenese na novi avto bo bonifikacija veljala za drug avto (seveda za prvega več ne če bi ga še enkrat registrirala nase).

Skratka dveh bonusov ne bo mogla meti na dveh avtih...samo na enem... sedaj naj se pa odloči na katerem....

LP

Uporabniški avatar
denzl_car
Nov uporabnik

Napisal/-a denzl_car Po mar 09, 2009 9:03 pm

Da ne odpiram nove teme ....

Imam podoben primer - prodajam avto in bi želel zavarovanje prenesti na novega ki ga imam namen kupiti. Stari avto je registriran do junija 09.

Muči me tole: če stari avto prej odjavim iz prometa, kar je potrebno za prenos kuponov, kupec z njim ne bo mogel na cesto, saj je avto neregistriran. Če pa bi želel prenesti kupone, pa zavarovalnica potrebuje potrdilo, da je stari avto odjavljen iz prometa. Kako ravnati v tem primeru?

Lp

Uporabniški avatar
eljuero
Stalni uporabnik

Napisal/-a eljuero Po mar 09, 2009 9:30 pm

Na dveh stolih se ne da sedeti...recimo no :D

Uporabniški avatar
seeman66
Stalni uporabnik

Napisal/-a seeman66 Po mar 09, 2009 10:51 pm

denzl_car je napisal/-a:Da ne odpiram nove teme ....

Imam podoben primer - prodajam avto in bi želel zavarovanje prenesti na novega ki ga imam namen kupiti. Stari avto je registriran do junija 09.

Muči me tole: če stari avto prej odjavim iz prometa, kar je potrebno za prenos kuponov, kupec z njim ne bo mogel na cesto, saj je avto neregistriran. Če pa bi želel prenesti kupone, pa zavarovalnica potrebuje potrdilo, da je stari avto odjavljen iz prometa. Kako ravnati v tem primeru?

Lp

Odgovoril si si že skoraj sam. Vozilo odjaviš iz prometa, tablice gredo v razrez, s potrdilom greš na zavarovalnico in dvigneš zavarovalnino ki je še ostala do preteka, ali pa poravnaš del zavarovanja za novo-drugo vozilo. Potencialni kupec avto pelje na tehnični pregled in dvigne preizkušnjo ali nove tablice. Drugače ne gre.

lp

Uporabniški avatar
f.taunus
Uporabnik

Kraj: Ptuj-Ormož

Napisal/-a f.taunus To mar 10, 2009 5:58 am

denzl_car je napisal/-a:Če pa bi želel prenesti kupone, pa zavarovalnica potrebuje potrdilo, da je stari avto odjavljen iz prometa. Kako ravnati v tem primeru?

Lp

V tvojem primeru ne pride v poštev odjava vozila, ampak staro vozilo zavaruj s 14. premijskim razredom do izteka registracije, bonifikacijo pa prenesi na novo vozilo.

Uporabniški avatar
denzl_car
Nov uporabnik

Napisal/-a denzl_car Sr mar 11, 2009 9:17 pm

f.taunus - ampak pri tem 14. stopenjskem zavarovanju plačam 100% premijo ane?
Ni potem bolj enostavno, da najprej kupim nov avto, plačam 100%, nato pa ko prodam stari avto pa od zavazovalnice zahtevam naj mi upoštevajo bonifikacijo iz starega avtomobila pri novem?

Prokarjon
Stalni uporabnik

Napisal/-a Prokarjon Če mar 12, 2009 10:11 am

denzl_car je napisal/-a:f.taunus - ampak pri tem 14. stopenjskem zavarovanju plačam 100% premijo ane?
Ni potem bolj enostavno, da najprej kupim nov avto, plačam 100%, nato pa ko prodam stari avto pa od zavazovalnice zahtevam naj mi upoštevajo bonifikacijo iz starega avtomobila pri novem?

Tudi lahko...

Torej prejšnjo polico preneseš na novega... torej prejšnje zav. na novem avtu prekineš... dobiš ves denar (razliko seveda) nazaj in z to staro polico z bonifikacijo zavaruješ spet novi avto...

Uporabniški avatar
denzl_car
Nov uporabnik

Napisal/-a denzl_car Če apr 16, 2009 7:00 am

No ... nekaj teorije je že bilo rečeno na to temo, sedaj pa konkretno;

Imam 50% bonifikacijo na starem avtomobilu, na katerem je že bil opravljen prepis.
Stara zavarovalna polica na kateri imam 50% bonifikacije mi leži doma v predalu. Kako se naj odločim;
- od zavarovalnice zahtevam, da mi 50% bonifikacijo nakažejo na TRR?
- naj to 50% bonifikacijo uveljavim pri zavarovanju novega avtomobila - temu pa zavarovanje in tehnični poteče šele konec julija?

Ker imam pri novem avtomobilu še kasko zavarovanje me zanima, kaj se mi v tem primeru bolj splača - da me zavarovalnica izplača, ali naj raje 50% bonifikacijo uveljavljam konev julija pri novem avtomobilu?

Prokarjon
Stalni uporabnik

Napisal/-a Prokarjon Če apr 16, 2009 8:25 am

Da razjasnimo pojme....

Razliko v denarju od kar si odjavil\prodal stari avto dobiš tako ali tako nazaj, zato pa rabiš novo polico pisano za ta avto ki jo je naredu nov lastnik ali pa izjavo o odjavi vozila...to seveda neseš na zav.

Čisto nekaj drugega pa je da to staro polico preneseš na nov avto... torej obstoječo polico ki jo imaš za nov avto s kaskom boš moral skenslat in na novo zavarovat po stari polici ki ima že 50% bonifikacijo...

Upam da razumeš...tu gre za 2 povsem druga pojma... razliko v denarju po stari polici dokler bi še veljala dobiš v vsakem primeru.... staro z bonifikacijo pa seveda preneseš na nov avto.... logika... kaj pa naj ti.... 50% bonifikacije stoji?!... verjetno ti bodo celo kasko priznali na 50%... odvisno kako se zmeniš...

Sicer pa... do agenta in ti bo čisto vse razložil....

Uporabniški avatar
denzl_car
Nov uporabnik

Napisal/-a denzl_car Če apr 16, 2009 8:41 am

Prokarjon, vse je popolnoma jasno da gre za dve povsem ločeni stvari. Ni mi pa jasno kaj pomeni tvoj stavek - "verjetno ti bodo celo kasko priznali na 50%... odvisno kako se zmeniš..."

Če ta "verjetno" - dejansko pomeni 50% popusta pri kasko zavarovanju (ki za moj avto ni poceni) potem se mi splača počakat do izteka registracije in zavarovanja pri novem avtomobilu, saj bom s tem dejansko veliko bolj profitiral, kot pa da mi zavarovalnica na moj TRR nakaže 100€. So zdej stvari bolj jasne?

Prokarjon
Stalni uporabnik

Napisal/-a Prokarjon Če apr 16, 2009 9:35 am

denzl_car je napisal/-a:Prokarjon, vse je popolnoma jasno da gre za dve povsem ločeni stvari. Ni mi pa jasno kaj pomeni tvoj stavek - "verjetno ti bodo celo kasko priznali na 50%... odvisno kako se zmeniš..."

Če ta "verjetno" - dejansko pomeni 50% popusta pri kasko zavarovanju (ki za moj avto ni poceni) potem se mi splača počakat do izteka registracije in zavarovanja pri novem avtomobilu, saj bom s tem dejansko veliko bolj profitiral, kot pa da mi zavarovalnica na moj TRR nakaže 100€. So zdej stvari bolj jasne?

Nop... tebi ni jasno...

Na tvoj TRR bo zav. v vsakem primeru nakazala 100€ (ali pa če jih kar preneseš na zav. ki bi ga na novo sklenil s to polico na nov avto), če gre to za tistih 100€ ki so ostali še po prejšnji polici...

Nato lahko takoj skenlsaš novo polico ki jo imaš za nov avto in zavaruješ novi avto na staro polico kjer je že 50% bonifikacije... razumeš?

Kar se pa 50% za kasko tiče... na nekaterih zav. dajo potem na oboje isti premijski razred... seveda vse odvisno kako se zmeniš z agentom... Resno pokliči svojega agenta in ti bo vse razjasnil na dolgo in široko...
Vrni se na Zavarovanje in registracija vozil

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov