JamesTheMan je napisal/-a:Sedanjega odjavi iz prometa, dokazilo se priloži ob sklenitvi novega zavarovanja. Če je zavarovanje še nekaj časa v veljavi, potem se lahko izpolni zahtevek za vračilo neizkoriščenega dela zavarovalnine. Lahko pa na isti zavarovalnici skleneš novo zavarovanje in ti ta neizkoriščen del upoštevajo pri ceni. Bonus se ti pa prenese, vendar v višini odvisni od dolžine trajanja zavarovanja. Če je bilo zadnje zavarovanje krajše od 11 mesecev se bonus za to leto ne prizna in se upošteva samo bonus za prve dve leti.
lp
im nobody je napisal/-a:avto more biti na njo pisan eno leto da se prenese bonifikacija oziroma 11 mescev kokr jz vem, če ne me pa popravte
denzl_car je napisal/-a:Da ne odpiram nove teme ....
Imam podoben primer - prodajam avto in bi želel zavarovanje prenesti na novega ki ga imam namen kupiti. Stari avto je registriran do junija 09.
Muči me tole: če stari avto prej odjavim iz prometa, kar je potrebno za prenos kuponov, kupec z njim ne bo mogel na cesto, saj je avto neregistriran. Če pa bi želel prenesti kupone, pa zavarovalnica potrebuje potrdilo, da je stari avto odjavljen iz prometa. Kako ravnati v tem primeru?
Lp
denzl_car je napisal/-a:Če pa bi želel prenesti kupone, pa zavarovalnica potrebuje potrdilo, da je stari avto odjavljen iz prometa. Kako ravnati v tem primeru?
Lp
denzl_car je napisal/-a:f.taunus - ampak pri tem 14. stopenjskem zavarovanju plačam 100% premijo ane?
Ni potem bolj enostavno, da najprej kupim nov avto, plačam 100%, nato pa ko prodam stari avto pa od zavazovalnice zahtevam naj mi upoštevajo bonifikacijo iz starega avtomobila pri novem?
denzl_car je napisal/-a:Prokarjon, vse je popolnoma jasno da gre za dve povsem ločeni stvari. Ni mi pa jasno kaj pomeni tvoj stavek - "verjetno ti bodo celo kasko priznali na 50%... odvisno kako se zmeniš..."
Če ta "verjetno" - dejansko pomeni 50% popusta pri kasko zavarovanju (ki za moj avto ni poceni) potem se mi splača počakat do izteka registracije in zavarovanja pri novem avtomobilu, saj bom s tem dejansko veliko bolj profitiral, kot pa da mi zavarovalnica na moj TRR nakaže 100€. So zdej stvari bolj jasne?
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov