Zavarovalnice, kasko, cene, nasveti, registracija, tehnični pregledi...

Uporabniški avatar
Sasqa
Novinec

Kraj: Maribor

Razbite šipe + žarometi

Napisal/-a Sasqa Po mar 23, 2009 9:22 am

Pozdravljeni

Eno hipotetično vprašanje. Zanima me kako je v primeru, če objestneži (beri kakšna nogometna tekma ipd.) razbijejo vse šipe (vetrobransko + zadnje + vse stranske), žaromete (prednje + zadnje) in še ogledala. Kako je potem v takšnem primeru pri zavarovalnici, če so stekla in ogledala ter žarometi zavarovani. Gre to vse pod en škodni dogodek, ali pod več škodnih dogodkov? Namreč, ko sem bil še pri zav. MB so mi ob sklenitvi dejali, da lahko uveljavljam 3 škodne dokodke v enem zavarovalnem letu. Kak je v tem primeru?

Lp
Saša
Vaša teorija je nora, a vprašanje, ki nas razdvaja je le, ali je dovolj nora, da bi lahko bila pravilna (N. B.)

Uporabniški avatar
adis
Uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a adis Po mar 23, 2009 9:25 am

3 škodni dogodki pomenijo 3 nesreče v enem letu... torej ena nesreča se smatra lahko tudi kot totalka ali pa samo ena razbita šipa

škodni dogodek ni vezan na višino škode na avtomobilu!

Uporabniški avatar
bk206
Novinec

Kraj: koroška

Napisal/-a bk206 Po mar 23, 2009 10:04 am

mislim da bo kar držalo tako kot ti je adis opisal

Uporabniški avatar
Sasqa
Novinec

Napisal/-a Sasqa Po mar 23, 2009 10:10 am

Super, hvala obema.

Lp
Saša
Vaša teorija je nora, a vprašanje, ki nas razdvaja je le, ali je dovolj nora, da bi lahko bila pravilna (N. B.)

Uporabniški avatar
seeman66
Stalni uporabnik

Napisal/-a seeman66 Po mar 23, 2009 11:41 am

Tu se mi zdi da obstaja haklc. Nisem čisto siguren ampak se mi zdi da zavarovalnice kljub temu ne izplačajo vandalizma.

lp

Uporabniški avatar
Sasqa
Novinec

Napisal/-a Sasqa Po mar 23, 2009 1:09 pm

Ok, saj je zgolj hipoteza, ampak kaj pa scenarij, da ni kriva ne navijaška skupina, oziroma podobni, storilec seveda ostane neznan. Ti, ki pa je lastnik avtomobila, s katerim se hoče odpeljati, pa pride do njega in najde 'masaker' na avtu (razbita vsa stekla, žaromete ipd.). Kako je v tem primeru? Ali pa kar sem tudi že opazil, ko sem šel peš mimo Ljudskega vrta, avto na 'klocnih'. Verjetno je imel mamljiva platišča, pa so mu jih sneli. Kako je v tem primeru? Ravno zaradi tega me zanima, če slučajno kdaj parkiram avtomobil kje, pa me čaka podobno presenečenje (predpostavimo razbite šipe, žarometi, ogledala...). Kaj storiti v takem primeru, bo zavarovalnica vseeno krila škodo, glede na to, da so vsi elementi zavarovani (stekla, žarometi, ogledala)?

Lp
Saša

Uporabniški avatar
ban
Mojster foruma

Napisal/-a ban Po mar 23, 2009 1:20 pm

Če imaš stekla zavaravana kot kasko (delni kasko) potem ti zavarovalnica v celoti krije odškodnino, drugače pa plačaš odbitno franšizo, ponavad je to 1% nabavne vrednosti novega avta.

Uporabniški avatar
adis
Uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a adis Po mar 23, 2009 1:23 pm

off:
seeman66 je napisal/-a:Tu se mi zdi da obstaja haklc. Nisem čisto siguren ampak se mi zdi da zavarovalnice kljub temu ne izplačajo vandalizma.

ko boš siguren nam to sporoči do takrat pa prosim....

Sasqa je napisal/-a: Kaj storiti v takem primeru, bo zavarovalnica vseeno krila škodo, glede na to, da so vsi elementi zavarovani (stekla, žarometi, ogledala)?

Lp
Saša

pokličeš policijo, da naredi zapisnik nato pokličeš zavarovalnega agenta in da ti zadevo/škodo oceni in napiše uradno poročilo z katerim boš terjala škodni dogodek pri servisu katerega ti bo zavarovalnica plačala in to velja le za KASKO

Uporabniški avatar
KiNOS
Novinec

Napisal/-a KiNOS Po mar 23, 2009 1:26 pm

seeman66 je napisal:
Tu se mi zdi da obstaja haklc. Nisem čisto siguren ampak se mi zdi da zavarovalnice kljub temu ne izplačajo vandalizma.

hehehe nebo držalo ;)
@topic:
Vse ti gre pod eno škodo.

Če maš zavarvano kombinacijo stekla+luči..ne rabiš plačat odbitne.Če greš koristit kasko boš plaču 1%.Lahko ti gre to kot zlonamerno dejanje, njih naj nebi brigalo kdo je povzročitelj. Ne skrbi, lahko ti ga zakurjo na tekmi, izplačat ti morjo, pa ne glede na to al si ga sam zakuu al pa drugi :)

Uporabniški avatar
DaDek
Mojster foruma

Napisal/-a DaDek Po mar 23, 2009 1:38 pm

meni osebno je pred letni nekdo razbil zanji luči in se mi je malo mudilo pa to pa so me nategnili in mi pisali 2 škodna dogovodka (ker sem 1mesec pred tem menjaval vetrobran sem seveda zav. doplačal, ker sem imel komaj 1mesec zavarovan avtomobil).

za steklo ne rabiš zapisnika (sicer je verjetno boljše če imaš več stekel polomljenih da ga imaš), jaz sem 1x na očetovem avtu steklo zlomil, pa sem po pravici povedal pa niso komplicirali, tako da mislim, da nikjer ni kakšne opombe za katere primere "J" ne izplačujejo.

Uporabniški avatar
Sasqa
Novinec

Napisal/-a Sasqa To mar 24, 2009 8:36 am

Super, potem ni bojazni. Hvala vsem za odgovore.

Lp
Saša

Uporabniški avatar
seeman66
Stalni uporabnik

Napisal/-a seeman66 To mar 24, 2009 10:03 am

adis je napisal/-a:off:
seeman66 je napisal/-a:Tu se mi zdi da obstaja haklc. Nisem čisto siguren ampak se mi zdi da zavarovalnice kljub temu ne izplačajo vandalizma.

ko boš siguren nam to sporoči do takrat pa prosim....

Da ne bo koga bolelo...prosim, sem ravnokar preveril na Triglavu. Nobena zavarovalna kombinacija ne krije vandalizma. Parkirni prostor krije samo dotik drugega vozila.
Vandalizem , objestnost se pa krije samo iz kaska.

Zadovoljen :?:

Drugače pa v Celju pokličeš policijo, če nimaš neke velike škode te prosijo če lahko avto pripelješ pokazat da se naredi uradni zaznamek. Avto pa pelješ potem k cenilcu, kjer izpolniš zapisnik, katerega pregleda cenilec in napiše vidne poškodbe katere je potrebno popravit. Skrite poškodbe pa potem pregleda pri samem popravilu vozila.
Pri nas agenti sklepajo zavarovanja, cenilci pa urejajo škodne primere. Sigurno :!:

lp
Vrni se na Zavarovanje in registracija vozil

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost