Zavarovalnice, kasko, cene, nasveti, registracija, tehnični pregledi...

Uporabniški avatar
Hribo
Novinec

Kraj: Ptuj

Pomoč okrog zavarovanja osebnega vozila

Napisal/-a Hribo Ne mar 29, 2009 1:48 pm

Zanima me ce jaz prodam avtomobil in ta kupec zeli zarovanje uredit v domacem kraju ,kaj mi svetujete. zavarovanje zelim prekiniti z moje strani.
odjava vozila ker potem nevem ce njemu velja enako obdobje naprej katero imam jaz trenutno v polici da bi on doplačo tisto razliko. sem neizkusen na tem podrocju in prosim za kak nasvet hvala.

Lp
http://www.facebook.com/pages/Avtodiagnostika-in-Servis-Osebnih-Vozil/361074387295480

Uporabniški avatar
mihaing
Uporabnik

Kraj: Slovenc

Napisal/-a mihaing Ne mar 29, 2009 1:53 pm

Ne razumem ravno kaj bi rad povedal, ampak: Če on sklene zavarovanje za tvoje vozilo, ga samo za tolika časa koliko je tebi manjkalo do poteka zavarovalne police, ti pa dobiš za enako obdobje vrnjeno nazaj.

Poslati ti mora kopijo zavarovalne police, da lahko potem urediš povračilo preostanka police.
Kaj še ni jasno?

čare
Mojster foruma

Napisal/-a čare Ne mar 29, 2009 1:57 pm

On lahko avto zavaruje pri tebi (v tvojem kraju).Tako boš imel najmanj problemov,ker če on palamudi da bi raje v svopjem kraju potem veš da boš kopijo in njega čakal on pa se bo veselo vozil na tvoje zavarovanje,tako da v skrajni sili ti avto pripelješ v njegov kraj potem pa naj ga zavaruje in ti samo vzameš kopijo police se vsedeš na avtobus in se mirno spraviš domov.Tako boš imel najmanj skrbi da te bo kdo nategnil.

Uporabniški avatar
Hribo
Novinec

Napisal/-a Hribo Ne mar 29, 2009 2:20 pm

Kaj pa ce jaz vozilo odjavim z prometa pa prekinem zavarovanje. njemu pa lahko dam potrdilo o tehicno pregledanosti vozila katerega imam doma pa naj dela kaj zeli.
http://www.facebook.com/pages/Avtodiagnostika-in-Servis-Osebnih-Vozil/361074387295480

Uporabniški avatar
mihaing
Uporabnik

Kraj: Slovenc

Napisal/-a mihaing Ne mar 29, 2009 2:39 pm

Če odjaviš vozilo s prometa potem ne rabiš kopije nove zavarovalne police. Imej kopijo da si odjavil z prometa vozilo in pejdi na zavarovalnico.

Uporabniški avatar
GiGi1985
Poznavalec foruma

Kraj: EU

Napisal/-a GiGi1985 Ne mar 29, 2009 3:43 pm

prodaja:
narediš kupoprodajno pogodbo, jo overiš in gresta s kupcem takoj naredit zavarovanje kar v tvojem kraju. ker kot je že nekdo rekel, če mu daš avto brez da dobiš ti fotokopijo kupčeve zavarovalne police, je velika možnost, da te bo nategoval dlje časa in se vozil na tvoje zavarovanje, kar pa je lahko kar problem če naredi prometno nesrečo in moraš potem dokazovat da si avto prodal....v glavnem pizdar***! Moj predlog je da narediš takoj z.polico.
Odjava:
greš na AMZS ali nekam kjer delajo tehnične in narediš odjavo, vrneš tablice in z potrdilom o odjavi na polico kjer ti vrnejo zavarovanje. Kupec pa mora plačati prijavo in kupiti nove tablice, doplačat cestni sklad in naredit zavarovanje. Ti pa v tem primeru dobiš nazaj tudi cestni sklad oz. razliko ki je še ostala do tehničnega pregleda. Tehnični pregled ostane veljaven še do datuma kot je bil prej. (če je recimo sedaj reg. do 1.6.2009, dobiš cestni sklad nazaj za cca 64 dni, tehnični še vedno velja do tega datuma)

p.S. če kupec kupuje avto, da se bo vozil z njim še naprej, je veliko bolj ekonomično naredit samo prepis in takoj zavarovanje, drugače imata samo nepotrebne stroške obadva. (odjava, prijava, tablice....)

upam, da je razumljivo, LP

Uporabniški avatar
Hribo
Novinec

Napisal/-a Hribo To mar 31, 2009 9:44 am

Zanima me se samo to je to res da jas lahko grem zdajle ce zelim takoj na zavarovalnico in recem da zelim da se prekine moja zavarovalna polica na avto ter da od tega dne ne placujem vec. drugi dan pride kupec ker so table se na vozilu se pelje domu in resi svoje zavarovanje,...

Uporabniški avatar
GiGi1985
Poznavalec foruma

Kraj: EU

Napisal/-a GiGi1985 Sr apr 01, 2009 7:04 pm

ne, ne moreš, kar iti dja in rečit da ne boš več pačeval. Prekineš samo na dva načina:

1. ODJAVA IZ PROMETA. pač odjaviš ali prineseš potrdilo o razgradnji vozila, pa ti prekinjejo
2. s fotokopijo zavarovalne police drugega lastnika. Se pravi, ko bo kupec prišel po avto gresta na zavarovalnico ali nekam kjer dela tehnične preglede in kupec naredi (sklene) zavarovanje na svoje ime!! Potem naredi fotokopijo in jo da tebi. S to fotokopijo pa ti greš na zavarovanje in s svojo original polico in dobiš zavarovanje nazaj.

lp
Vrni se na Zavarovanje in registracija vozil

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 3 gostov