Zavarovalnice, kasko, cene, nasveti, registracija, tehnični pregledi...

Trgovec
Nov uporabnik

Generali zavarovalnica

Napisal/-a Trgovec To apr 28, 2009 7:43 pm

Živjo,

razmišljam, da bi zamenjal zavarovalnico ter prešel na Generali, ki je cenejša. Pri pri prejšnji zavarovalnici so mi vedno vso škodo, ki sem jo uveljaljal preko kasko zavarovalne police, vedno brez problemov priznali. Kako je s tem pri Generaliju? Ste imeli kdaj kakšne probleme? Ko govorim o škodi, mislim bolj na vandalizem na parkirišču in podobne stvari.

Najlepša hvala za odgovor in lep pozdrav

Uporabniški avatar
fare
Poznavalec foruma

Napisal/-a fare To apr 28, 2009 7:48 pm

Ziher enako!

Uporabniški avatar
dnovak24
Uporabnik

Napisal/-a dnovak24 To apr 28, 2009 10:05 pm

Če si iz okolice Celja-Štajerska ti lahko dam številko od našega družinskega agenta. Pri njemu imamo zavarovano vse, od hiše do avtov in kar se tiče izplačil ni bilo nikoli problema. Moraš imeti dobrega agenta in je to to.

Uporabniški avatar
f.taunus
Uporabnik

Kraj: Ptuj-Ormož

Napisal/-a f.taunus To apr 28, 2009 10:13 pm

Sem leto dni zaposlen na Generaliju kot zastopnik. Do zdaj niti ene nezadovoljne stranke pri izplačilu škod. Lahko tudi kaj konkretno vprašaš, ni problema. ;)

Uporabniški avatar
Deeyan
Novinec

Kraj: Parižlje

Re: Generali zavarovalnica

Napisal/-a Deeyan To apr 28, 2009 10:41 pm

Trgovec je napisal/-a:Živjo,

razmišljam, da bi zamenjal zavarovalnico ter prešel na Generali, ki je cenejša. Pri pri prejšnji zavarovalnici so mi vedno vso škodo, ki sem jo uveljaljal preko kasko zavarovalne police, vedno brez problemov priznali. Kako je s tem pri Generaliju? Ste imeli kdaj kakšne probleme? Ko govorim o škodi, mislim bolj na vandalizem na parkirišču in podobne stvari.

zakaj bi menju zavarovalnico, če si pri tej zlo zadovoljn?
[url=http://www.mazdaklub.si/][img]http://shrani.si/f/1q/fd/1aEjuIui/mazda-klub-header1.png[/img][/url]

LukL
Uporabnik

Napisal/-a LukL To apr 28, 2009 10:51 pm

je napisano zakaj...

Uporabniški avatar
stench
Poznavalec foruma

Kraj: bilo kuda, kiki svuda

Re: Generali zavarovalnica

Napisal/-a stench To apr 28, 2009 11:00 pm

Trgovec je napisal/-a:Živjo,

V pogojih jim tudi piše, da imaš omejitev uveljavljanja škodnih postopkov, tako na parking kot na ostale kombinacije. Številke so smešno nizke, trikrat in celo samo enkrat na leto.

Tako da razmisli, če si pri stari zadovoljen, verjetno generali ni duplo cenejši.
Slika

Uporabniški avatar
Deeyan
Novinec

Kraj: Parižlje

Napisal/-a Deeyan Sr apr 29, 2009 6:19 pm

LukL je napisal/-a:je napisano zakaj...

že ampak js 100% nebi menju zarad cene, če bi bil zadovoljn pri tej, kaj pa veš kok ga lohk pol drugje serjejo
[url=http://www.mazdaklub.si/][img]http://shrani.si/f/1q/fd/1aEjuIui/mazda-klub-header1.png[/img][/url]

Uporabniški avatar
JamesTheMan
Novinec

Kraj: Maribor

Napisal/-a JamesTheMan Če apr 30, 2009 6:07 pm

Ni vse zlato, kar se sveti. Par zanimivih stvari iz pogojev njihovih polic:

10. člen zadnji odstavek pravi:
Na zahtevo zavarovalnice se lahko pri odpravi škode v vozilo vgradijo neoriginalni homologirani nadomestni deli. :shock:

...delna kombinacija parkirišče. Generali ima omejeno na dve škodi , primer ZM nima omejitve, za Triglav in ostale ne vem. Kljub temu da si plačal za kombinacijo parkirišče, lahko uveljavljaš samo dve škodi ostalo boste krili sami.

v 30 členu je med drugim zapisano, da veljajo tudi določila, ki so posebaj navedena v polici
V polici pa piše: Podpisani zavarovanec izjavljam, da vozila zavarovanega po tej polici razen mene ne bo uporabljala nobena druga oseba, ki je mlajša od 24 let. V kolior bom uveljavljal škodo zaradi nesreče, v kateri je bila kot voznik ali voznica mojega vozila udeležena druga oseba, ki je na dan nesreče mlajša od 24 let se strinjam z odbitkom izplačila škode v višini 30% obračunane škode, ki se bo obračunal dodatno, poleg morebitne dogovorjene franšize po tej polici.

Teh fint je še polno, tako da preden karkoli sklepate se pozanimajte, da ne bo potem glava bolela.

Zakaj se tega ne pove, ko oglašujejo, da so najcenejši :?: Ne pljuvam po nobeni zavarovalnici, moti me le "napizdovanje" strank, ki ne vedo kaj sklepajo in gledajo samo ceno.

LukL
Uporabnik

Napisal/-a LukL Pe maj 01, 2009 7:01 pm

ja vsaka ma te fore!
ne zagovarjam nobene sam se mi zdi generali med najslabšimi

drugače pa tudi triglav ni tako nedolžen kot se zdi...
po teh novih zavarovanjih ti naj bi oni izbirali izvajalca popravila-seveda če se odločiš za to neko novo serijo zavarovanja

recept
Novinec

Napisal/-a recept So maj 02, 2009 10:57 am

LukL je napisal/-a:ja vsaka ma te fore!
ne zagovarjam nobene sam se mi zdi generali med najslabšimi

drugače pa tudi triglav ni tako nedolžen kot se zdi...
po teh novih zavarovanjih ti naj bi oni izbirali izvajalca popravila-seveda če se odločiš za to neko novo serijo zavarovanja

Pri tej seriji gre za to, da ti avto dobesedno odpeljejo s ceste, dajo nadomestnega, in potem, ko je gotov pripeljejo nazaj. Razumljivo, da si ne želijo voziti avta iz KP v MS.

Jasno je, da bi bila zavarovalnica - v primeru neupoštevanja zahtev proizvajalca - potem bila (tudi finančno) odgovorna za morebitne težave z uveljavljanjem garancije na tako popravljenem vozilu. Zato naj bi bil servis vedno pooblaščeni servis proizvajalca avtomobila, s tem pa prevaljena odgovornost na izvajalca.

Da ne boste mislili, Renault tudi na svoje stroške pripelje avto v garancijskem popravilu samo do najbližjega servisa in prav malo jih briga, če je tisti servis ta dan še odprt.

LukL
Uporabnik

Napisal/-a LukL So maj 02, 2009 8:54 pm

ja sej vw/audi/seat/škoda isto do prvega servisa

samo nekaj je na tem, kak ti ga v eni delavnici zrihtajo, kak ti ga pa v drugi!

cayzi
Novinec

Napisal/-a cayzi Pe okt 30, 2009 12:42 am

@JamesTheMan:

10. člen zadnji odstavek pravi:
Na zahtevo zavarovalnice se lahko pri odpravi škode v vozilo vgradijo neoriginalni homologirani nadomestni deli. :shock:

Drugič naredi celotni copy-paste iz kasko pravil:

"Franšiza se pri obračunu škode NE upošteva, če se škoda odpravi z vgradnjo neoriginalnih homologiranih nadomesstnih delov,...."
Vrni se na Zavarovanje in registracija vozil

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov