Zavarovalnice, kasko, cene, nasveti, registracija, tehnični pregledi...

Uporabniški avatar
MatejW
Uporabnik

Kraj: Maribor

Zavarovanje platisc?

Napisal/-a MatejW Sr jun 03, 2009 2:50 pm

Se mi zdi da je ta tema ze obstajala? Pa je ne najdem,...

Torej, je mozno zavarovati alu platišča? Sedaj imam polni kasko. Seveda ce mi ukradejo platisca mi zavarovalnica krije stroske, ki so nastali ob kraji platisc zato, ker so felne original, oz. so prisle zraven ob nakupu novega avtomobila.

Kako je pa z felnami ki jih naknadno kupis? Se da posebaj zavarovat?
Slika

Uporabniški avatar
f.taunus
Uporabnik

Kraj: Ptuj-Ormož

Napisal/-a f.taunus Sr jun 03, 2009 2:54 pm

Polni kasko ti krije krajo platišč če so bile serijsko vključene v tvojem paketu opreme, če imaš seveda vključeno kombinacijo "kraja", pa nujno brez odbitne franšize na krajo. Vso dodatno opremo (tudi nova platišča) pa si dodatno zavaruješ kot "navedeno dodatno opremo z vrednostjo". Torej morajo biti platišča in njihovca vrednost navedena na polici.
Zadnjič spremenil f.taunus, dne Sr jun 03, 2009 3:00 pm, skupaj popravljeno 1 krat.

Uporabniški avatar
eclipse_R
Poznavalec foruma

Napisal/-a eclipse_R Sr jun 03, 2009 2:54 pm

Pod dodatno opremo se napiše Alu platišča, pa vrednost na kero želiš met zavarovane pa doplačaš in je to to ;)

Pri kateri zavarovalnici pa si?

lp
Slika

Uporabniški avatar
mihaing
Uporabnik

Kraj: Slovenc

Napisal/-a mihaing Sr jun 03, 2009 2:56 pm

Kolikor vem imaš zavarovano vozilo po opremi (LX,...), iz tega izhaja tudi cena kaska. V primeru škode dobiš samo tisto kar je spadalo v to opremo. Kolikor vem je možno dodatno zavarovati tudi opremo ampak zgolj originalno, prinesti pa moraš dokaz kolko je koštala.

Se velikokrat dogaja da ljudje zavarujejo kasko na podlagi najslabše opreme in v primeru nezgode jim dajo samo to. Moj kolega je razbil MB C z AMG opremo, zavaroval pa ga je kot clasic in dobil vse skupaj za en j**c.

Uporabniški avatar
Technologic
Uporabnik

Napisal/-a Technologic Sr jun 03, 2009 3:03 pm

Tole pa zna bit biznis :twisted:

Uporabniški avatar
MatejW
Uporabnik

Napisal/-a MatejW Sr jun 03, 2009 3:06 pm

eclipse_R je napisal/-a:Pod dodatno opremo se napiše Alu platišča, pa vrednost na kero želiš met zavarovane pa doplačaš in je to to ;)

lp

Kolko pa te stane to "dodatno zavarovanje opreme"? Verjetno odvisno od cene te opreme? Kolko %?

Sem pri ZM.

@mihaing
Kasko zavarovanje imam tako kot more bit. Ker pri tem pac ni dobro sparat =) Boknedaj da se kaj zgodi,... si v p....
Slika

Uporabniški avatar
f.taunus
Uporabnik

Napisal/-a f.taunus Sr jun 03, 2009 3:26 pm

MatejW je napisal/-a:
eclipse_R je napisal/-a:Pod dodatno opremo se napiše Alu platišča, pa vrednost na kero želiš met zavarovane pa doplačaš in je to to ;)

lp

Kolko pa te stane to "dodatno zavarovanje opreme"? Verjetno odvisno od cene te opreme? Kolko %?

Sem pri ZM.

@mihaing
Kasko zavarovanje imam tako kot more bit. Ker pri tem pac ni dobro sparat =) Boknedaj da se kaj zgodi,... si v p....

Procentualno ... za koliko % se dvigne novonabavna vrednost avta, za približno toliko % se dvigne cena kasko zavarovanja.

Uporabniški avatar
Cash
Poznavalec foruma

Napisal/-a Cash Sr jun 03, 2009 3:27 pm

Zavaruješ lahko kar češ, samo denar pokaži. Je pa vprašanje, če so te feltne, ki si jih sedaj kupil dražje od original felten, saj kot vemo, so originalni deli zelo dragi in feltne ravno tako. Pejd v avtohišo, pa vprašaj, koliko € so tiste original feltne, ko si jih imel na avtu in če so dražje od teh ta novih, ti jih ni potrebno zavarovati, saj ti bodo izplačali višjo vsoto za originalne, ti pa si potem namesto originalnih kupiš znova te feltne. Samo pozanimaj se, če ti izplačajo 100% cene ali samo 70%, ker izplačilo je ponavadi manjše, torej pozanimaj se pri tvojemu agentu.

Uporabniški avatar
MatejW
Uporabnik

Napisal/-a MatejW Sr jun 03, 2009 3:59 pm

f.taunus je napisal/-a:Procentualno ... za koliko % se dvigne novonabavna vrednost avta, za približno toliko % se dvigne cena kasko zavarovanja.

Govorim za neorginalno opremo!
Kolko % cene novh platisc, stane zavarovanje le teh.

Cash je napisal/-a:Zavaruješ lahko kar češ, samo denar pokaži. Je pa vprašanje, če so te feltne, ki si jih sedaj kupil dražje od original felten, saj kot vemo, so originalni deli zelo dragi in feltne ravno tako. Pejd v avtohišo, pa vprašaj, koliko € so tiste original feltne, ko si jih imel na avtu in če so dražje od teh ta novih, ti jih ni potrebno zavarovati, saj ti bodo izplačali višjo vsoto za originalne, ti pa si potem namesto originalnih kupiš znova te feltne. Samo pozanimaj se, če ti izplačajo 100% cene ali samo 70%, ker izplačilo je ponavadi manjše, torej pozanimaj se pri tvojemu agentu.

Mas prav, so te ki jih hocem nabavit, za par € cenejse od originalnih!
Ti izplacajo denar v vsakem primeru, ali samo v tem primeru da jim pokazes racun novonabavljenih feln?
Slika

Uporabniški avatar
Cash
Poznavalec foruma

Napisal/-a Cash Sr jun 03, 2009 4:09 pm

Hmm, to pa ne vem. Pejd do agenta, pa ga vpraši, ti bo povedal iz prve roke, samo mislim da bodo hoteli račun ;) Nekje sem zasledil, da če hočeš izplačilo, dobiš ven samo 70% ocenjene škode - tudi to preveri

Uporabniški avatar
f.taunus
Uporabnik

Napisal/-a f.taunus Sr jun 03, 2009 5:20 pm

MatejW je napisal/-a:
f.taunus je napisal/-a:Procentualno ... za koliko % se dvigne novonabavna vrednost avta, za približno toliko % se dvigne cena kasko zavarovanja.

Očitno ne veš, kako se obračunava kasko premija z vključeno dodatno opremo ... posvetuj se z kakšnim agentom na 4 oči. ;)

Uporabniški avatar
MatejW
Uporabnik

Napisal/-a MatejW Sr jun 03, 2009 5:23 pm

f.taunus je napisal/-a:
MatejW je napisal/-a:

Očitno ne veš, kako se obračunava kasko premija z vključeno dodatno opremo ... posvetuj se z kakšnim agentom na 4 oči. ;)

Ce bi vedo, nebi spraseval... :roll:

Skratka, se bom zmeno z agentom, pa vam povem kak je na stvari.

Hvala!
Slika

Uporabniški avatar
seicento 2
Novinec

Kraj: maribor

Napisal/-a seicento 2 Sr jun 03, 2009 5:35 pm

jaz mam to zavarovanje

pokazal račun ker niso originalne felne

pa je tak malo da se niti ne pozna na ceno in sem pri ZM

Uporabniški avatar
MatejW
Uporabnik

Napisal/-a MatejW Sr jun 03, 2009 5:56 pm

seicento 2 je napisal/-a:jaz mam to zavarovanje

pokazal račun ker niso originalne felne

pa je tak malo da se niti ne pozna na ceno in sem pri ZM

Kolko pa si dal za felne?
Slika

Uporabniški avatar
eclipse_R
Poznavalec foruma

Napisal/-a eclipse_R Sr jun 03, 2009 6:48 pm

Če se ti bo poznalo par 10 € bo veliko ;) (predvidevam da nimaš felten za 6000 €)

lp
Slika

maniaxxx
Uporabnik

Kraj: Celje

Napisal/-a maniaxxx Sr jun 03, 2009 7:58 pm

brat je dal zavarovat felge na vrednost 1000 e, pa je dal cca 20 e na triglavu,
Podpis je besedilo, ki se samodejno doda na koncu vsake vaše objave. Dolžina besedila je omejena na 355 znakov.

Uporabniški avatar
MatejW
Uporabnik

Napisal/-a MatejW Če jun 04, 2009 2:11 pm

speedfreak je napisal/-a:brat je dal zavarovat felge na vrednost 1000 e, pa je dal cca 20 e na triglavu,

Tak odgovor sem cako :lol:
Slika
Vrni se na Zavarovanje in registracija vozil

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov