Zavarovalnice, kasko, cene, nasveti, registracija, tehnični pregledi...

iguana
Nov uporabnik

Prepis vozila!

Napisal/-a iguana Po okt 06, 2003 7:09 pm

Pozdravljeni!
Zanima me ;
Prodajam avto prvič! Zato me zanima kaj moram najprej narediti. Prosil bi če mi kdo pove celotni postopek.Prepis,deponiranje tablic, notar, za to sem slišal samo ne vem kaj je treba najprej narediti. Hvala za odgovore.

Lp Lo

Uporabniški avatar
Hevidi
Nov uporabnik

Napisal/-a Hevidi Ne okt 12, 2003 7:54 pm

Ja, najprej s kupcem napišeta kupoprodajno pogodbo. Potem gresta do notarja, kjer jo overovita, plača prodajalec. Potem gresta na občino kjer prodajalec odjavi vozilo in vrne tablice. Kupec, pa gre na svojo upravno enoto, plača davek za nakup vozil (5% cene), vouilo zavaruje in na novo registrira. V navadi je, da mu prodajalec pusti cestnino in nalepko.

Uporabniški avatar
Daco
Uporabnik

Kraj: Medvode

Napisal/-a Daco Ne okt 12, 2003 10:31 pm

Veliko bolje se splaca ce gresta delat prepis k nekemu posredniku... kaksnih 5% vrednosti vozila, a si na glavo padu?! :P Pri posredniku te pride 5-7k sit vse skup!

LP ;)

Raptor
Novinec

Napisal/-a Raptor To okt 14, 2003 12:24 pm

gres v avto prodajo z rabljenimi vozili , kjer naredijo kupoprodajno pogodbo (placas nek strosek prepisa..pa ne 5% a ste nori) gres s to pogodbo k notarju in jo overis (placas overitev) in nato kupcu das ...
Overjeno kupoprodajno pogodbo...
Prometno dovoljenje (se prej odjavis avto iz prometa)
in kupec normalno pelje avto na tehnicni in registrira avto.....

Upam da ti je v pomoc........sam sem delal prepis v avtocentru in se zmenes se lahko za ceno........(051331711)

Uporabniški avatar
Tilen
Moderator foruma

Kraj: Celje

Napisal/-a Tilen To okt 14, 2003 2:26 pm

Da malo popravim (dopolnem). Odpravi se do nabljižje avtohiše, dealerja... Poprosi za KOMISIJSKO pogodbo. Če si doma daleč od kraja nakupa vozila, prodajalca poprosi če se lahko pelješ domov z vozilom in mu naslednji dan pošlji prometno in tablice. Prodajalec naj isti dan stopi do notarja (cca 5 jurjev), da ti overovi k. pogodbo. Prodajalec naj odjavi vozilo s prometa (s prometno in tablico, ki je bila poslana nazaj) in ti naj pošlje odjavljeno ! prometno s homologacijo, še prej naj stopi do "avtohiše", da mu da vse potrebne dokumente. Stopi do občine(ali katerega drugega, kije pooblaščen) in registriraj. S tem se izogneš davku ki se plača pri kupoprodajni pogodbi in lahko obdržiš nalepko do naslednjega tehničnega, tako da tehničnega ni. Upam da je napisano razumljivo, pišem k norc k glih šibam na predavanje.
Slika

Raptor
Novinec

Napisal/-a Raptor To okt 14, 2003 5:45 pm

v avtohisi placas nek strosek prepisa ....se pravi izdelave k. pogodbe
kolk bos placal pa pri notarju za overitev je pa odvisno od navedene cene na k.pogodbi se pravi vecja je vsota vec bo za placat....

LOVEGOLF
Nov uporabnik

Kraj: Slov. Bistrica

Napisal/-a LOVEGOLF Pe jan 16, 2004 6:57 pm

OK. Vse vredi in prav mene pa zanima če je avto že odjavljen od prometa kak je pa pol z registracijo a lahka še ker to mal pove k js sn tud prvič pr tej zadevi ???

OK. Hvala za nasvet pa se vidmo na prvem avto tungi LP.

peters
Stalni uporabnik

Kraj: PTUJ

Napisal/-a peters Sr jan 21, 2004 1:42 pm

Če si odjavil avto iz prometa (vrnil nalepko), mora tisti, ki želi avto registrirati, opraviti vse na novo: tehničnega, zavarovanje, cestnina, nova nalepka in prometna....skratka vse.

tomaz03
Novinec

Napisal/-a tomaz03 Po dec 13, 2004 10:25 pm

hm mene pa zanima naslednje,
k sm zasledil pac da ce se zmenis s prodajalcem, da ti pusti prometno ter tablice, da se lhka domov peljes - a potle moras pocakat da on dobi prometno ter tablice ter sele nato odjavi vozilo? in sele potem lahko gres ti v domacem kraju na registracijo ???

je tudi moznost da naredis prepis, ter natu vrne tablice, ter gres nekako domov??? je ksna varinta?

Uporabniški avatar
M3
Moderator foruma

Kraj: Koper

Napisal/-a M3 Po dec 13, 2004 10:40 pm

mene tudi precej zanima ta tema :oops:
Slika

tomaz03
Novinec

Napisal/-a tomaz03 Po dec 13, 2004 10:48 pm

jao ej, pa v sredo grem kupt, pa rabim info. pa jih zglea tle ne bom dubu :(

Uporabniški avatar
Mrcina
Uporabnik

Kraj: Kočevje

Napisal/-a Mrcina To dec 14, 2004 7:57 am

tomaz03 je napisal/-a:jao ej, pa v sredo grem kupt, pa rabim info. pa jih zglea tle ne bom dubu :(

Glej, ti se lahko zmeniš, da se z njegovimi tablicami domov pripelješ. Pogodbo napišeta in vse in se ti domov pripelješ. Avto parkiraš, snameš tablice in mu jih pošlješ skupaj z (še vedno) njegovo prometno. On avto odjavi in ti odjavljeno prometno pošlje. Ti avto prijaviš in mu pošlješ kopijo nove prometne in nove zavarovalne police...

Druga varianta je pač, da ko avto kupiš, ga on odjavi, ti pa dvigneš preizkušnjo na Upravni enoti, kjer ga je on odjavil in prideš domov s preizkušnjo. Potem ga registriraš in mu isto pošlješ kopijo nove prometne in zavarovanja (on rabi, da si povrne ostanek zavarovanja). Aja, če ti pusti nalepko ti samo doplačaš zavarovanje do poteka registracije. če ti ne pusti nalepke delaš vse še enkrat (tehnično, kompletno zavarovanje za celo leto)
Pod pokrovom pa (že) 86 hrčkov...
dihtunga.press

Uporabniški avatar
Mrcina
Uporabnik

Napisal/-a Mrcina To dec 14, 2004 8:00 am

Aja, še približni stroški..
Za avto pod miljon govorim
prepis cca 5k SIT, notar cca 6k SIT, preizkušnja se mi zdi 2,5k SIT, prijava in odjava vozila vsako po cca. 1-2k SIT. Če dvigneš komplet nove tablice+prometno cca 7k SIT

Prepis lahko delaš v skoraj katerikoli avtohiši... papirje urejaš na Upravni enoti ali na AMZS.... Notarja moraš še najdet...

Vse cene so približne, če te pa še kaj zanima pa vpraš...

LP Mrcina
dihtunga.press

tomaz03
Novinec

Napisal/-a tomaz03 To dec 14, 2004 6:24 pm

uf...
ja jst bom pole kr preizkusnjo vzel... sm me neki mot... kje bom pa obvezn zavaroval avto za pot od kraja nakupo do kraja registracije?

tle je pa se link kje rje obrazec.....
http://upravneenote.gov.si/upravneenote ... osnja_.pdf

Uporabniški avatar
vesolc
Poznavalec foruma

Kraj: Kranj

Napisal/-a vesolc To dec 14, 2004 6:31 pm

a bi lahko kdo povedal kako je z odjavo vozila!! a lahko vrnes tablice in prometno, moras OBVEZNO imet tudi potrdilo o izgradnji??

pa ce prou razumem: ti naredis kupoprodajno pogodbo v avtohisi, gres k notarju potrdit, pol pa na AMZS in tam uredis vse?????

Uporabniški avatar
GorazdO
Poznavalec foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a GorazdO To dec 14, 2004 9:09 pm

tomaz03 je napisal/-a:uf...
ja jst bom pole kr preizkusnjo vzel... sm me neki mot... kje bom pa obvezn zavaroval avto za pot od kraja nakupo do kraja registracije?

tle je pa se link kje rje obrazec.....
http://upravneenote.gov.si/upravneenote ... osnja_.pdf

V ceno začasnih tablic je všteto obvezno zavarovanje za obdobje, ko začasne tabl. veljajo; nikar ne pojdi na cesto brez njih (niti šlepat); če avto ni registriran -> na prikolco...
Power is nothing without Control; so Think, Feel, Drive...

tomaz03
Novinec

Napisal/-a tomaz03 To dec 14, 2004 9:21 pm

ja sj mislem vzet te preizkusne tablce... ampak me zanima, a je to dost da ko naredimo prepis pa vse, d sm te tablce vzamem na tisti UE pol pa grem domov?

Uporabniški avatar
GorazdO
Poznavalec foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a GorazdO To dec 14, 2004 11:44 pm

seveda.
Power is nothing without Control; so Think, Feel, Drive...

Uporabniški avatar
Mrcina
Uporabnik

Napisal/-a Mrcina Sr dec 15, 2004 9:39 am

vesolc je napisal/-a:a bi lahko kdo povedal kako je z odjavo vozila!! a lahko vrnes tablice in prometno, moras OBVEZNO imet tudi potrdilo o izgradnji??

pa ce prou razumem: ti naredis kupoprodajno pogodbo v avtohisi, gres k notarju potrdit, pol pa na AMZS in tam uredis vse?????

Glej, ko odjaviš vozilo iz prometa potrebuješ:
-kupoprodajno pogodbo (pač dokaz da si avto prodal) ali
-potrdilo o razgradnji vozila (da si ga dal predelat) ali
-podpišeš izjavo,kje bo avto parkiran (torej ga boš imel za bajto, pazi, zemljišče mora biti tvoje, ne sme biti javna prometna površina, če ni tvoje, rabiš pisno dovoljenje lastnika...)

Drugi del pa drži... Razen kupoprodajni rečeš komisijska pogodba pravnoformalno ti prodaš avto za x SIT avtohiši v komisijsko prodajo, ona ga pa proda za x+provizija SIT vojemu kupcu. Ker avtohiša odvede DDV od tega posla, dvojnega obdavčenja pa ni, se ti tako izogneš davku, saj ga plača AH, tebi ga pa pač vračuna v ceno storitve.

to je to.

LP Mrcina
dihtunga.press

Uporabniški avatar
Mrcina
Uporabnik

Napisal/-a Mrcina Sr dec 15, 2004 9:41 am

tomaz03 je napisal/-a:ja sj mislem vzet te preizkusne tablce... ampak me zanima, a je to dost da ko naredimo prepis pa vse, d sm te tablce vzamem na tisti UE pol pa grem domov?

On odjavi vozilo, ti vzameš preizkušnjo in greš domov... Doma ga registriraš (ker po starem zakonu moraš registrirat v kraju tvojega stalnega prebivališča, po novem bo drugače, pa še oznake ne bo tablicah) in pošlješ kopije svojih novih dokumentov prodajalcu, da lahko on dobi nazaj zavarovanje et voila...
dihtunga.press
Vrni se na Zavarovanje in registracija vozil

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov