no no, o najnižjih premijah je veliko za razglabljat

Tudi reklame, ki so jih imeli, kjer so imeli izračune med zavarovalnicami so morali umakniti zaradi prirejanja premij

pa tudi izkušnje govorijo drugače. Za svoj avto sem si dal izračunati pa je prišlo 300 evrov dražje pri Generaliju, kot pri ZMju ali Triglavu. Sem pustil podatke in me je ženska poklicala in ni znala nič odgovorit zakaj in kako. Govorim pa polnem zavarovanju, kar je možno, ker imam pač tako zavarovan avto (polni kasko, vse kombinacije, odkupi prvih škod, ao+, imam 55% bonus itd.)
Kakšen pa je procent avtov, ki so starejši od 5 let in imajo kasko zavarovano? Mislim, da je kar lepo večina tistih, ki imajo med 0 in 5 let stare avte. Pa da ne govorim o komplikacijah, da ko je dal kolega izračunat si za svoj avto, ker ima avto vrednejši od 36.000 €...
Tudi teh 10%, ki jih vračajo je zelo smešnih ja. Za stranko namreč, za zavarovalnico je zelo dobrih. V pogojih piše, da jih dobiš nazaj, če NIČESAR ne uveljavljaš iz kaska, niti parkirišča ali stekel. Pa kolkor vem, gre teh 10% nazaj samo na kasko? Ali kako, ker jaz ko sem gledal izračun me je prišlo pri Generaliju prek 850 € za zavarovanje, teh 10% pa je znašalo nekje okoli 52 €. In zopet, jih ne bi dobil nazaj, ker parkiram v Župančičevi Jami in letno uveljavljam parkirišče (praske po odbijačih). Imam raje 10% popust, ki mi ga nudijo ostali in takoj prišparam teh 10% za katerih moram pri Generaliju "se trudit"
Ko pa smo že pri parkingu, imajo pri Generaliju samo 2 škode na leto.. Ko pripeljem avto k cenilcu je vsako sranje nova škoda, kar zopet pomeni, da sem na slabšem. Večina ostalih ima neomejeno škod iz parkinga. Tudi na vandalizem v pogojih pri Generaliju ni nikjer omenjeno, da ne izgubiš bonusa in plačaš odbitne franšize, kar pač pomeni, da če ni zapisano, da lepo izgubljaš bonus in plačuješ franšizo.
Sem to takrat malo preučeval, ko sem imel za zavarovat pa me je vse to (in še nekaj dodatnih stvari) zelo odbilo od Generalija in dalo veliko mislit o njihovi kredibilnosti
lp