Zavarovalnice, kasko, cene, nasveti, registracija, tehnični pregledi...

sipakt
Nov uporabnik

KASKO - z odbitno franšizo: poškodovan avto na parkingu!

Napisal/-a sipakt Po okt 19, 2009 9:00 am

Pozdrav!

Upam, da mi bo kdo znal odgovoriti na mojo situacijo, ker se sam nič ne spoznam na to. In predem grem na zavarovalnico, bi rad preveril tukaj.

Imam kasko zavarovanje, nov avto, nisem pa siguren, če imam še dodatno parking (mislim, pa da imam).

V glavnem, nekega jutra opazim, da imam zadaj dobesedno zmečkan blatnik, malo zadnje luči je tudi počene in odbijač je zvit. Nek "človek" se je najbrž zabil in seveda odvihral z mirno vestjo naprej v svoj svet.

S tem je meni naredil ogromno škode, takšne in drugačne. Zanima me predvsem, kako naj to izvedem, da ne bom spet imel odbitno franšizo, no to je še najmanj, ampak da mi ne bodo vzeli 15% (enkrat so mi že in to mesec nazaj, ko je žena poškodovala avto!). Torej, če grem jaz na zavarovalnico in povem kaj in kako, mi lahko rečejo, da moram plačati 1% franšize, pa še 15% mi odbijejo, ali kako? Moram imeti policijski zapisnik ali to ne igra vloge?

No, tudi če moram plačati franšizo, bo še šlo skoz, samo rad bi se izognil, da mi vzamejo dodatnih 15% bonitete. Kot rečeno, mislim, da imam dodatno zavarovan parking.

Če bi mi lahko kdo tukaj dal kak nasvet oz. pozna podobne situacije, bi lepo prosil za pomoč, preden grem na zavarovalnico in me okrog prinese ter oskubijo za dodatne evre.

Hvala in lep pozdrav!

Uporabniški avatar
adis
Uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a adis Po okt 19, 2009 9:03 am

če imaš parking zavarovan potem neboš plačal nič, preprosto pojdi na zavarovalnico in povej kaj in kako.

pri meni, ko sem imel poškodovan avto na parkingu niso nič komplicirali ( zavar. triglav), zadevo so poslikali, popisali in popravili.

in nobenih stroškov nisem imel...

sipakt
Nov uporabnik

Napisal/-a sipakt Po okt 19, 2009 9:17 am

Kaj pa v primeru, da sem avto kasneje še vozil, ker enostavno nisem imel časa klicati takoj na zavarovalnico in čakati, da se odločijo prit do mene. To sem namreč opazil pred službo...

Mi lahko kaj v tem primeru komplicirajo?

Uporabniški avatar
adis
Uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a adis Po okt 19, 2009 9:25 am

sipakt je napisal/-a:Kaj pa v primeru, da sem avto kasneje še vozil, ker enostavno nisem imel časa klicati takoj na zavarovalnico in čakati, da se odločijo prit do mene. To sem namreč opazil pred službo...

Mi lahko kaj v tem primeru komplicirajo?

nimajo kaj komplicirat

Uporabniški avatar
kolesar
Poznavalec foruma

Kraj: štajerska

Napisal/-a kolesar Po okt 19, 2009 9:33 am

odvisno kiro zavarovalnico maš pri enih bol komplicirajo ko pri drugih...

sipakt
Nov uporabnik

Napisal/-a sipakt Po okt 19, 2009 9:40 am

Adriatic Slovenica... Ne vem kako so, nimam nobenih izkušenj s tem....

Uporabniški avatar
WRC555
Uporabnik

Napisal/-a WRC555 Po okt 19, 2009 11:38 am

Si ze sam napisal.Ce nimas dodatno parking zavarovan,bos placal 1% odbitne fransize + 3 razrede nazaj gres.Premisli,kaj se ti bolj splaca.

Uporabniški avatar
Shebo
Poznavalec foruma

Kraj: Nuclear City

Napisal/-a Shebo Po okt 19, 2009 12:48 pm

Tako je. Če nimaš zavarovanega parkinga plačaš odbitno franšizo in padeš 3 razrede. Če pa imaš zavarovan parking pa greš na zavarovalnico in prijaviš škodo. Priporočam ti, da najprej pregledaš zavarovalno polico, da vidiš na čem si.

Ko se zgodi poškodba je 3 dnevni rok za prijavo škode. Če pa mine več kot 3 dni se pa malo zlažeš pa je...
THE GOLDEN YEARS have come at last - I cannot see, I cannot pee, I cannot chew, I cannot screw, My memory shrinks, my hearing stinks, No sense of smell, I look like hell! My body's drooping, got trouble pooping. The golden years have come at last... THE GOLDEN YEARS CAN KISS MY ASS!

Uporabniški avatar
eclipse_R
Poznavalec foruma

Napisal/-a eclipse_R Po okt 19, 2009 4:26 pm

Poglej na polico pa boš videl ane. Magar skeniraj samo tisti razdelek o kasku pa nam pokaži. Sicer pa zastopnika svojega pokliči pa ti bo vse razložil. Glede parkinga so ti pa že odgovorili

lp
Slika

Uporabniški avatar
cuteboy1988
Novinec

Napisal/-a cuteboy1988 Po okt 19, 2009 4:39 pm

Shebo je napisal/-a:Tako je. Če nimaš zavarovanega parkinga plačaš odbitno franšizo in padeš 3 razrede. Če pa imaš zavarovan parking pa greš na zavarovalnico in prijaviš škodo. Priporočam ti, da najprej pregledaš zavarovalno polico, da vidiš na čem si.

Ko se zgodi poškodba je 3 dnevni rok za prijavo škode. Če pa mine več kot 3 dni se pa malo zlažeš pa je...

sem uveljavlal škodo tud jaz in sm mel polni kasko, pa sem vseen padel za 3 premijske razrede.Polica pa je bla sklenjena pr Triglavu.Nikol več na Triglav!Mislim pa da če bi prijavil na policijo, da bi zapisnik napisal, bi blo pa drugače.lp

Uporabniški avatar
ban
Mojster foruma

Napisal/-a ban Po okt 19, 2009 5:08 pm

cuteboy1988 je napisal/-a:
Shebo je napisal/-a:Tako je. Če nimaš zavarovanega parkinga plačaš odbitno franšizo in padeš 3 razrede. Če pa imaš zavarovan parking pa greš na zavarovalnico in prijaviš škodo. Priporočam ti, da najprej pregledaš zavarovalno polico, da vidiš na čem si.

sem uveljavlal škodo tud jaz in sm mel polni kasko, pa sem vseen padel za 3 premijske razrede.Polica pa je bla sklenjena pr Triglavu.Nikol več na Triglav!Mislim pa da če bi prijavil na policijo, da bi zapisnik napisal, bi blo pa drugače.lp

Sej to je čist normalno, pr polnem kasku plačaš odbitno franšizo. Tistim dodatnim kombinacijam (kombinacija D, H, I, S...) se reče delni kasko, tam pa res ni franšize.
Primer pri zavarovalnici Tilia: Zavarovanje delnega kaska se lahko sklene kot:

* dodatno zavarovanje k paketom avtomobilskega kaska (paket Mali, paket Človek, paket Narava in paket Polni kasko),
* k polici avtomobilske odgovornosti,
* samostojno.

Zavarovanec lahko sklene posamezne kombinacije delnega kaska posebej ali za več kombinacij hkrati.
Prednosti delnega kaska

Prednost delnega kaska proti polnemu kasku je v tem, da v primeru škode, plačane iz naslova delnega kaska, ne izgubimo bonusa, pa tudi odbitna franšiza se pri obračunu škode ne upošteva. Zato se splača poleg polnega kaska skleniti še kakšno od oblik delnega kaska, pač v odvisnosti od tega, katerim nevarnostim je izpostavljeno naše vozilo.
Kombinacije delnega kaska in njihova kritja

Kombinacija D: Škoda zaradi neposrednega dotika divjadi ali domačih živali

Kombinacija E: Razbitje ali poškodovanje standardno vgrajenega stekla, na vozilu razen svetlobnih teles in ogledal.

Kombinacija H: Poškodovanje ali uničenje osebnega in kombiniranega vozila, ki je nastalo z dotikom parkiranega ali ustavljenega z neznanim motornim vozilom (škoda pri parkiranju), zaradi strešnih snežnih plazov in zaradi ledenih sveč ali ledenih tvorb, ki padajo s stavb.

Kombinacija I: Stroški najema nadomestnega vozila če je bilo zavarovančevo vozilo uničeno, poškodovano ali je izginilo za čas potrebnega za popravilo zavarovančevega vozila oz. nabave drugega aozila ali do najdenja izginulega vozila, vendar največ do 10 dni.

Kombinacija S: Razbitje ali poškodovanje standardno vgrajenih stekel, svetlobnih teles in ogledal.

Kombinacija O: Stroški prodaje uničenega vozila. Zavarovanje krije stroške prodaje vozila, uničenega (tehnična ali ekonomska totalka) zaradi osnovne ali dodatne zavarovane nevarnosti izbranega paketa zavarovanja avtomobilskega kaska. Zavarovancu se izplača razlika med tržno vrednostjo vozila in izplačano zavarovalnino. Uničeno vozilo zavarovanec prepusti zavarovalnici, katerega prodajo prevzame s strani zavarovalnice pooblaščena oseba.

Kombinacija R: Razbitje ali poškodovanje standardno vgrajenih steklenih strešnih površin na osebnem avtomobilu.

Kombinacija MAKSI: Krije kombinacije D, H, S in I pod ugodnejšo ceno kot če bi te kombinacije sklenili vsako posebaj.

Strokovnjak
Uporabnik

Napisal/-a Strokovnjak Po okt 19, 2009 5:36 pm

cuteboy1988 je napisal/-a:sem uveljavlal škodo tud jaz in sm mel polni kasko, pa sem vseen padel za 3 premijske razrede.Polica pa je bla sklenjena pr Triglavu.Nikol več na Triglav!Mislim pa da če bi prijavil na policijo, da bi zapisnik napisal, bi blo pa drugače.lp

Zavarovalnica res ni kriva, če zavarovanec nima pojma kakšen paket zavarovanj je zanj primeren. Če bi pri sklenitvi zahteval, da se vključi "parkirišče", bi ti ga 100% dodali na polico. Če pa se odločitev prepusti agentu, ta itak skombinira tako polico, da je cenovno čim bolj ugodba.
Vrni se na Zavarovanje in registracija vozil

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov