GiGi1985 je napisal/-a:Kako si prodal avto? Naredil si kuporpdajno pogodbo jo overil, kaj pa potem? A je kupec potem prepisal avto na sebe? Kaj si naredil z zavarovanjem, si pustil zavarovanje ali ti je novi lastnik naredil fotokopijo svojega zavarovanja?
GiGi1985 je napisal/-a:ti si pri prodaji opravil svoj obvezen del, se pravi overjena pogodba in prekinal zavarovanje. Kupca pa ti ne moreš prisilit da prepiše avto nase.
Pojdi na občino z overjeno pogodbo in fotokopijo zavarovanja kupca ter prejetim obvestilom (v glavnem vsem papirjim ki jih imaš) pa povej kako je na stvari in sem prepričan, da boš zadevo uredil brez težav.
LP
GiGi1985 je napisal/-a:avta res ne moreš odjavit, ker pravno gledano ni več tvoj. in za odjavo nujno rabiš tablice katerih ti nimaš.
s prejetim obvestilom sem mislil tisto kar si dobil iz občine, da moraš vrniti tablice.
kje sta delala pogodbo oz.overitev? Pri nas v Celju, na teh tehničnih centrih, si naredijo fotokopijo te overjene pogodbe (nevem zakaj, verjetno zaradi lastne evidence ali zakonodaje), tako da če bi se oglasil tja in povedal datum prodaje, bi jo našli in ti naredili fotokopijo.Najboljše bo da greš tja in ti bodo znali svetovati, ker verjemi, da nisi prvi s takšnim problemom.
Sam sem že prodal nekaj avtov, na isti način kot ti, pa nikoli ni bilo težav. eden je šel tudi v bosno, na isti način kot tvoj. Je pa imel znanec enkrat neke težave z tablicami (isto bosna) pa vem da je potem rešil vse, ampak kako točno pa nisem nikoli vprašal.
Na kratko rečeno, najbolje da se najprej oglasiš tja, kjer sta urejala pogodbo, poveš kako je, pa ti bodo povedali. Druga pot je pa na občino. Pa z fotokopijo zavarovalne police, tam je pa napisan novi lastnik in št.šasije, datum kar je dokaz da si avto prodal.Uredil boš, ampak žal si boš moral vzeti nekaj časa.Za drugič pa naredi fotokopije pogode.
TommyGun je napisal/-a:zadnja možnost je da avto prijaviš kot ukraden
GiGi1985 je napisal/-a:TommyGun je napisal/-a:zadnja možnost je da avto prijaviš kot ukraden
ne se hecat no, to pomeni, da je namerno prijavil avto kot ukraden, čeprav le ta ni bil, zato pa si kazensko odgovoren.
Kazen je pa vse prej kot mila.
A na občini si vprašal? A od kupca pa nimaš telefonske? pokliči ga (ali celo večkrat) pa se poizkusi lepo dogovorit in poizvedit kaj je naredil z avtom, kje so tablice ali vsaj fotokopijo pogodbe ti naj da (predvidevam da, če ima IQ današnje temperature, ti bo naredill kopijo, ker on je itak že prodal avto), če pa ne bo šlo z lepa, pa na obisk z 3 prijatelji.
alen89 je napisal/-a:Danes sem bil na amzsju v celju. Kaj več kot potrdila o overitvi nisem mogel dobiti.
Tako, da jutri grem na občino s fotokopijo zav.police nove lastnice + potrdilom o overitvi pogodbe ( na njem ni veliko podatkov, le št. pogodbe in podobno...).
Mislim, da s temi papirji kaj dosti ne bom mogel storiti. Jim bom pa vse povedal in upam da me bodo razumeli, ker kot sem slišal je kazen 500eur...
michelin je napisal/-a:alen89 je napisal/-a:Danes sem bil na amzsju v celju. Kaj več kot potrdila o overitvi nisem mogel dobiti.
Tako, da jutri grem na občino s fotokopijo zav.police nove lastnice + potrdilom o overitvi pogodbe ( na njem ni veliko podatkov, le št. pogodbe in podobno...).
Mislim, da s temi papirji kaj dosti ne bom mogel storiti. Jim bom pa vse povedal in upam da me bodo razumeli, ker kot sem slišal je kazen 500eur...
brez panike , lepo odnesi kopijo police in potrdilo overitvi ,najbrž boš moral kakšno izjavo izpolniti (kdo je kupec,kdaj je bila pogodba sestavljena in overjena,itd..)
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost