Zavarovalnice, kasko, cene, nasveti, registracija, tehnični pregledi...

alen89
Nov uporabnik

Odjava vozila brez prometne ter tablic??

Napisal/-a alen89 Pe okt 30, 2009 2:24 pm

Zanima me če je možno uredit to zadevo na takšen način, da pač povem na občini, da je bil avto prodan v tujino (srbija) in da ni ne duha ne sluha o kupcu ter posledično nimam prometne in tablic. Baje da se napiše neka izjava in lahko potem avto brez večjih stroškov odjaviš.

Gre se za to, da sem pred meseci prodal avto,naredil prepis...prejšnji mesec pa dobil domov pošto, da mi je potekla registracija. Ko sem se malo bolj pozanimal sem prišel do zaključka da kupec ni po prepisu dvignil prometne na sebe, avto prodal naprej...naslednji lastnik pa ga je odpeljal v srbijo za dele in kot pravi komplet z vsemi papirji in tablicami...

Hvala za odgovore

Uporabniški avatar
GiGi1985
Poznavalec foruma

Kraj: EU

Napisal/-a GiGi1985 Pe okt 30, 2009 3:54 pm

Kako si prodal avto? Naredil si kuporpdajno pogodbo jo overil, kaj pa potem? A je kupec potem prepisal avto na sebe? Kaj si naredil z zavarovanjem, si pustil zavarovanje ali ti je novi lastnik naredil fotokopijo svojega zavarovanja?
Freude am Fahren

alen89
Nov uporabnik

Napisal/-a alen89 Pe okt 30, 2009 5:29 pm

GiGi1985 je napisal/-a:Kako si prodal avto? Naredil si kuporpdajno pogodbo jo overil, kaj pa potem? A je kupec potem prepisal avto na sebe? Kaj si naredil z zavarovanjem, si pustil zavarovanje ali ti je novi lastnik naredil fotokopijo svojega zavarovanja?

Hmm...ob prodaji sem naredil kupoprodajno pogodbo z lastnikom in jo overil. Kupec je naredil zavarovanje na sebe, mi dal fotokopijo zav. police s katero sem potem odjavil zavarovanje...nove prometne pa ni dvignil na sebe, tako da je šel avto naprej, verjentno so se še delali prepisi potem dalje, vendar sem v prometni še vedno ostajal jaz kot lastnik vozila...

Uporabniški avatar
GiGi1985
Poznavalec foruma

Napisal/-a GiGi1985 Pe okt 30, 2009 5:48 pm

ti si pri prodaji opravil svoj obvezen del, se pravi overjena pogodba in prekinal zavarovanje. Kupca pa ti ne moreš prisilit da prepiše avto nase.
Pojdi na občino z overjeno pogodbo in fotokopijo zavarovanja kupca ter prejetim obvestilom (v glavnem vsem papirjim ki jih imaš) pa povej kako je na stvari in sem prepričan, da boš zadevo uredil brez težav.

LP
Freude am Fahren

alen89
Nov uporabnik

Napisal/-a alen89 Pe okt 30, 2009 6:28 pm

GiGi1985 je napisal/-a:ti si pri prodaji opravil svoj obvezen del, se pravi overjena pogodba in prekinal zavarovanje. Kupca pa ti ne moreš prisilit da prepiše avto nase.
Pojdi na občino z overjeno pogodbo in fotokopijo zavarovanja kupca ter prejetim obvestilom (v glavnem vsem papirjim ki jih imaš) pa povej kako je na stvari in sem prepričan, da boš zadevo uredil brez težav.

LP

Problem je,ker overjena pogodba vedno ostane kupcu, da lahko registrira avto dalje... Tisti drugi del pogodbe oziroma fotokopija kupoprodajne, tistga pa mislim da nisem takrat sploh dobil (moja neprevidnost) oziroma nimam pojma kje je če sem jo slučajno dobil. Imam pa fotokopijo zavarovanja kupca. Kaj si mislil s tem " prejetim obvestilom..."? Misliš, da me bodo razumeli in mi odjavili avto brez prometne in brez tablic? Jaz mislim da ne...

Hvala za odgovor

Uporabniški avatar
GiGi1985
Poznavalec foruma

Napisal/-a GiGi1985 Pe okt 30, 2009 10:24 pm

avta res ne moreš odjavit, ker pravno gledano ni več tvoj. in za odjavo nujno rabiš tablice katerih ti nimaš.
s prejetim obvestilom sem mislil tisto kar si dobil iz občine, da moraš vrniti tablice.
kje sta delala pogodbo oz.overitev? Pri nas v Celju, na teh tehničnih centrih, si naredijo fotokopijo te overjene pogodbe (nevem zakaj, verjetno zaradi lastne evidence ali zakonodaje), tako da če bi se oglasil tja in povedal datum prodaje, bi jo našli in ti naredili fotokopijo.Najboljše bo da greš tja in ti bodo znali svetovati, ker verjemi, da nisi prvi s takšnim problemom.
Sam sem že prodal nekaj avtov, na isti način kot ti, pa nikoli ni bilo težav. eden je šel tudi v bosno, na isti način kot tvoj. Je pa imel znanec enkrat neke težave z tablicami (isto bosna) pa vem da je potem rešil vse, ampak kako točno pa nisem nikoli vprašal.

Na kratko rečeno, najbolje da se najprej oglasiš tja, kjer sta urejala pogodbo, poveš kako je, pa ti bodo povedali. Druga pot je pa na občino. Pa z fotokopijo zavarovalne police, tam je pa napisan novi lastnik in št.šasije, datum kar je dokaz da si avto prodal.Uredil boš, ampak žal si boš moral vzeti nekaj časa.Za drugič pa naredi fotokopije pogode. ;)
Freude am Fahren

alen89
Nov uporabnik

Napisal/-a alen89 So okt 31, 2009 4:32 pm

GiGi1985 je napisal/-a:avta res ne moreš odjavit, ker pravno gledano ni več tvoj. in za odjavo nujno rabiš tablice katerih ti nimaš.
s prejetim obvestilom sem mislil tisto kar si dobil iz občine, da moraš vrniti tablice.
kje sta delala pogodbo oz.overitev? Pri nas v Celju, na teh tehničnih centrih, si naredijo fotokopijo te overjene pogodbe (nevem zakaj, verjetno zaradi lastne evidence ali zakonodaje), tako da če bi se oglasil tja in povedal datum prodaje, bi jo našli in ti naredili fotokopijo.Najboljše bo da greš tja in ti bodo znali svetovati, ker verjemi, da nisi prvi s takšnim problemom.
Sam sem že prodal nekaj avtov, na isti način kot ti, pa nikoli ni bilo težav. eden je šel tudi v bosno, na isti način kot tvoj. Je pa imel znanec enkrat neke težave z tablicami (isto bosna) pa vem da je potem rešil vse, ampak kako točno pa nisem nikoli vprašal.

Na kratko rečeno, najbolje da se najprej oglasiš tja, kjer sta urejala pogodbo, poveš kako je, pa ti bodo povedali. Druga pot je pa na občino. Pa z fotokopijo zavarovalne police, tam je pa napisan novi lastnik in št.šasije, datum kar je dokaz da si avto prodal.Uredil boš, ampak žal si boš moral vzeti nekaj časa.Za drugič pa naredi fotokopije pogode. ;)

Ok, hvala za ogovore. Bom poskusil na ta način pa upam da mi res uspe.
Prepis sem urejal na AMZS v celju, tam kjer se gre po stari cesti proti velenju... Tam je tudi nov lastnik uredil zavarovanje. Jih lahko pokličem al bo treba it tam?

Lp

Uporabniški avatar
ThugBoy
Stalni uporabnik

Kraj: Morje

Napisal/-a ThugBoy So okt 31, 2009 5:48 pm

idi tja, pa ti bodo sprintali kopijo kupoprodajne. Morajo imeti v računalniku.
Potem pa greš s kupoprodajno na občino in urediš odjavo.
Sem imel jaz zelo podoben primer.
Even When They Kill Me They Can't Never Take A Game From Young G

alen89
Nov uporabnik

Napisal/-a alen89 Po nov 02, 2009 10:24 pm

Zadeva je taka:

Sem jih klical pa mi je ženska rekla, da bi imeli fotokopijo kupoprodajne le v primeru, da bi nov lastnik pri njih tudi dvignil novo prometno oziroma registriral avto na sebe. Ker pa je novi lastnik takrat naredil le novo zav. polico na sebe pa tega nimajo...

Tako da zdaj mi je pa res zmanjkalo idej...

Koliko pa dobiš kazni če te zadeve ne urediš? Koliko časa imaš preden ti kazen pošljejo..?

T2a
Uporabnik

Napisal/-a T2a To nov 03, 2009 8:07 am

zadnja možnost je da avto prijaviš kot ukraden

madpanter
Novinec

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a madpanter To nov 03, 2009 8:35 am

Prijavi ukradene tablice oziroma pejt na policijo pa vprašaj kaj v tem primeru

Uporabniški avatar
GiGi1985
Poznavalec foruma

Napisal/-a GiGi1985 To nov 03, 2009 8:51 am

TommyGun je napisal/-a:zadnja možnost je da avto prijaviš kot ukraden

:roll: ne se hecat no, to pomeni, da je namerno prijavil avto kot ukraden, čeprav le ta ni bil, zato pa si kazensko odgovoren. ;) Kazen je pa vse prej kot mila.

A na občini si vprašal? A od kupca pa nimaš telefonske? pokliči ga (ali celo večkrat) pa se poizkusi lepo dogovorit in poizvedit kaj je naredil z avtom, kje so tablice ali vsaj fotokopijo pogodbe ti naj da (predvidevam da, če ima IQ današnje temperature, ti bo naredill kopijo, ker on je itak že prodal avto), če pa ne bo šlo z lepa, pa na obisk z 3 prijatelji. ;)
Freude am Fahren

T2a
Uporabnik

Napisal/-a T2a To nov 03, 2009 9:18 am

ne saj nisem mislil krajo v stilu da avto zgine čez noč iz parkirišča, ampak goljufijo pri nakupu zaradi "prenaivnosti", kar je v tem primeru bila. gigi tvoj nasvet je bil itak boljši, ampak v skrajni sili...

alen89
Nov uporabnik

Napisal/-a alen89 To nov 03, 2009 9:43 am

GiGi1985 je napisal/-a:
TommyGun je napisal/-a:zadnja možnost je da avto prijaviš kot ukraden

:roll: ne se hecat no, to pomeni, da je namerno prijavil avto kot ukraden, čeprav le ta ni bil, zato pa si kazensko odgovoren. ;) Kazen je pa vse prej kot mila.

A na občini si vprašal? A od kupca pa nimaš telefonske? pokliči ga (ali celo večkrat) pa se poizkusi lepo dogovorit in poizvedit kaj je naredil z avtom, kje so tablice ali vsaj fotokopijo pogodbe ti naj da (predvidevam da, če ima IQ današnje temperature, ti bo naredill kopijo, ker on je itak že prodal avto), če pa ne bo šlo z lepa, pa na obisk z 3 prijatelji. ;)

Na občino sem klical takrat ko sem dobil pošto od njih. Klical sem jih pa zato, da jim povem da sem avto prodal in da je on pred mano naredil prepis in reg. avto - tu pa je moja napaka, saj sem se kasneje spomnil da je le dvignil novo polico, prometne pa ni dvignil na sebe. Prodal sem že kar nekaj avtov pa mi ni jasno kaj ima od tega, da ni dvignil prometne na sebe, saj ga to stane le nekaj €.
Kupca sem že klical in mi je dal številko od tistega katerem ga je on prodal, tisti naslednji pa je rekel da je šel avto v srbijo z vsemi papirji in tablicam in da ne ve kje je zdaj vse skupaj...to je za moje pojme neodgovorno. Toliko je verjetno bil pri sebi da bi lahko vedel, da treba avto odjavit...
Bom pa poskusil še tole, da mi pošlje fotokopijo kupoprodajne, če jo sploh še ma...

alen89
Nov uporabnik

Napisal/-a alen89 To nov 03, 2009 5:56 pm

Danes sem bil na amzsju v celju. Kaj več kot potrdila o overitvi nisem mogel dobiti.

Tako, da jutri grem na občino s fotokopijo zav.police nove lastnice + potrdilom o overitvi pogodbe ( na njem ni veliko podatkov, le št. pogodbe in podobno...).

Mislim, da s temi papirji kaj dosti ne bom mogel storiti. Jim bom pa vse povedal in upam da me bodo razumeli, ker kot sem slišal je kazen 500eur... :shock:

Uporabniški avatar
michelin
Uporabnik

Kraj: Kamnik

Napisal/-a michelin To nov 03, 2009 6:03 pm

alen89 je napisal/-a:Danes sem bil na amzsju v celju. Kaj več kot potrdila o overitvi nisem mogel dobiti.

Tako, da jutri grem na občino s fotokopijo zav.police nove lastnice + potrdilom o overitvi pogodbe ( na njem ni veliko podatkov, le št. pogodbe in podobno...).

Mislim, da s temi papirji kaj dosti ne bom mogel storiti. Jim bom pa vse povedal in upam da me bodo razumeli, ker kot sem slišal je kazen 500eur... :shock:

brez panike , lepo odnesi kopijo police in potrdilo overitvi ,najbrž boš moral kakšno izjavo izpolniti (kdo je kupec,kdaj je bila pogodba sestavljena in overjena,itd..)
Slika
Slika
Slika

alen89
Nov uporabnik

Napisal/-a alen89 Sr nov 04, 2009 3:32 pm

michelin je napisal/-a:
alen89 je napisal/-a:Danes sem bil na amzsju v celju. Kaj več kot potrdila o overitvi nisem mogel dobiti.

brez panike , lepo odnesi kopijo police in potrdilo overitvi ,najbrž boš moral kakšno izjavo izpolniti (kdo je kupec,kdaj je bila pogodba sestavljena in overjena,itd..)

Sem bil danes na občini...pokazal sem, kar pač mam in povedal kakšna je situacija...seveda so mi rekli da rabim kupoprodajno...tiste pa nimam in sem povedal kak pa kaj...

Zdej so mi pa rekl, naj počakam da dobim še enkrat pošto od njih (čez kakšnih 14dni) in naj potem še enkrat pridem. Do takrat pa naj poskusim še kakšno stvar rešit...
Tako, da bom še nekaj časa v negotovosti...upam samo da se bo na koncu stvar iztekla brez večjih stroškov... :roll:

Drugače pa, hvala za odgovore ;)

Mare2
Nov uporabnik

Napisal/-a Mare2 Sr dec 09, 2009 3:28 pm

Kako se je končalo to? Srečno? :)
popust
Vrni se na Zavarovanje in registracija vozil

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost