Zavarovalnice, kasko, cene, nasveti, registracija, tehnični pregledi...

hmm...
Nov uporabnik

Kopija police -kupec se ne javi

Napisal/-a hmm... Po dec 07, 2009 2:09 pm

Pozdravljeni,

če že obstaja podobna tema, se opravičujem. Prodal sem avto in s kupcem sva se zmenila, da mi pošlje kopijo svoje zavarovalne police v nekaj dneh po nakupu. Od prodaje je minilo že več kot 15 dni, a kupec se ne javi. Na zavarovalnici so mi rekli, da naj se obrnem na policijo, na policiji pa, da oni nimajo nič s tem, da naj se zmenim z zavarovalnico. Morda kdo ve, kaj je potrebno dejansko storiti za preklic zavarovalne police in povračilo denarja v takem primeru? Za odgovor se že zahvaljujem vnaprej.

LP

PeCi
Stalni uporabnik

Kraj: Celje

Napisal/-a PeCi Po dec 07, 2009 2:24 pm

Sem imel pred leti enako situacijo kot ti, rešil sem jo tako, da sem poklical na zavarovalnice v kraju kjer živi, jim razložil situacijo in so mi brez problema poslali kopijo police.

čare
Mojster foruma

Napisal/-a čare Po dec 07, 2009 2:37 pm

On se še vedno veselo vozi na tvoje zavarovanje in ti zato ne pošlje kopije nove police!A sem že 100X pisal da ko se avto prodaja naj pride kupec avto pogledat kadar hoče odpelje pa ga naj takrat ko bo narejena pogodba in le ta overjena potem pa gresta skupaj na ene tehnične kjer on avto prijavi nase in doplača razliko zavarovanja ti pa dobiš kopijo police.Če se dec ne javi mu pošlji SMS da mu boš prišel snet tablice oz. boš prijavil krajo vozila.

Gosic
Poznavalec foruma

Napisal/-a Gosic Po dec 07, 2009 3:42 pm

Mislm okej, tale hmm je naredu res pogosto napako, ampak nerazumem ljudi, da obstajajo taki voluharji da delajo take stvari in izkoriščajo druge. Mislm jst niti zaspat neb mogu normalno.. Kaj bi še bilo da bi recimo enga zbil do smrti..Kar upam da nebom nikoli. Verjetno bi sam sebe požru. Res pokvarjen folk.

čare
Mojster foruma

Napisal/-a čare Po dec 07, 2009 3:49 pm

Pa tko delajo vsi švercerji in na koncu te pride čisto nekdo tretji fehtat za prepis in ne tist kateremu si avto prodal.Zato pa jaz vedno pravim najprej papirji potem pa ko avto ni več pisan name če ga na licu mesta zažge.Sem mel podobnih šalabajzerjev na telefonu ko sem od fotra zapuščino prodajal (MB 190 D) čuda.Takoj ko sem oglas za 1800€ gor dal me je tip klical če ga dam za 1400€...in sem mu lepo razložil da naj pride avto gledat pol pa cena...in mi tip pribije da je mal daleč iz Celja u LJ. hodit??65 km daleč??Pol me pa še ti sprašuje če vsi papirji štimajo...Ali pa ko je foter od babe 19-ko prodajal in jo je tip na vsak način hotel odpeljat v Nedeljo,pa da ma on enga ki mu bo pogodbo naredu...v ponedeljek je bil pa ves žalosten ko si je moral doplačat celih 40e zavarovanja za 2 mesca.Pa da bi ga pes poscal.

oooooo
Novinec

Napisal/-a oooooo Po dec 07, 2009 4:18 pm

nimaš nič za narest.on se vozi na tvoje stroške.na tvojem mestu bi se oglasil pri njemu doma in bi mu jebal vse po spisku.potem naj ti pa plača še zavarovanje za nazaj ki ti ga je izkoristil.

north789
Stalni uporabnik

Kraj: Domžale z okolico

Napisal/-a north789 Po dec 07, 2009 7:49 pm

Ponavadi se zadržijo rezervni ključi avta do ureditve papirjev potem ko se uredi papirje se mu ključe pošlje.

Uporabniški avatar
GiGi1985
Poznavalec foruma

Kraj: EU

Napisal/-a GiGi1985 Po dec 07, 2009 7:54 pm

strinjam se z čare-tom. eni povsod razlagamo da ne smeš dat avta brez urejenih vseh papirjev, ampak enim to ne potegne! upam da ti je to dobra šola za v naprej!

"hmm" imaš ZS!

lp
Freude am Fahren

hmm...
Nov uporabnik

Napisal/-a hmm... Po dec 07, 2009 11:44 pm

saj kupoprodajna je narejena, da pa je problem še večji, se tip ne javi, pa še tujec je

Uporabniški avatar
samo mesarec
Novinec

Napisal/-a samo mesarec To dec 08, 2009 12:46 am

hmm... hmm... hmm..., ti moji hmm...so začudenje in sem se takoj spomnil menim, da je bilo v odaji Preverjeno, ko je šla bivša tajnica Jankovića za poroka 2ma kitajcema, bila je direktorica, nato pa prokurist nato pa jo tožijo upniki in nekaj takega je tale hmm... in ti si dal nekem tujcu, najbolje, da bi mu pustil še punco za povrh. Inpred časom je bila tema nakup v tujini in plačilo prego ebay nekako tako, ter sem napisal, da najprej robo, nato denar, kajti preveč je nategov in takoj sem dobil, da je potrebno zaupanje, kur. pa zaupanje, če te vsak nategne. Nedam robe, dokler ne uredim vsega in ti zaupaš NN u. Boljše zakurbat denar, kot pa ga takole vreči. To ni samo šola, temveč dodatna jeza in pot, stroški itd. 200 na gobec.

Uporabniški avatar
Sonny
Stalni uporabnik

Napisal/-a Sonny To dec 08, 2009 3:18 am

Joj ste nekateri pametni, da je še za rezervo. Kaj mislite,da ljudje pridejo sem le vaše post-e brat. Pač nekateri nimajo izkušenj s tem oz. niso nikoli se s tem soočili ali njihovi prijatelji. Jaz vem, ker sem zamenjal že precej avtov in ker redno berem forume, ampak nekdo, ki pa tu pa tam uleti na forum zaradi specifične informacije pa pač ne ve, da je treba tu paziti.
Hvala bogu, da imamo še ljudi, ki zaupajo sočloveku, kaj bi pa bilo, če bi vsi nonstop gledi en drugemu pod prste in bili sumničavi vedno in povsod. Saj žal je res veliko takih situacij v življenju, ko moraš paziti hrbet ampak jaz vseeno upam, da niste skoz potem taki. Saj so res nekateri majmuni, ki tudi jaz ne razumem kako lahko spijo, ko te tako nategnejo, ampak večina ljudi ni takih. Po pameti ampak prijazno.

Avtorju želim ugodno razrešitev, napiši potem kako se je izšlo.

čare
Mojster foruma

Napisal/-a čare To dec 08, 2009 6:16 am

če nimaš izkušenj vprašaš prej ne potem ko je prošla baka s kolačima

brrr
Novinec

Napisal/-a brrr To dec 08, 2009 11:27 am

čare je napisal/-a:če nimaš izkušenj vprašaš prej ne potem ko je prošla baka s kolačima

eh... je.ala te baka u sup.k.

sorry admin za neprimeren izpad. care in podobni moraliziranje prisparejte za svoje neumnosti. clovek je pac naredil napako in sprasuje, kaj je se mozno resiti. to, da je zasral ve ze sam. brez tvojih bakic.

se odgovor @hmm... ce sem prav informiran lahko dobis na LPPju, AMZSju in podobno izpisek, da je bil avto odjavljen iz prometa in na podlagi tega uveljavljas pravico do povracila dela zavarovanja in cestnine. ce pa se vozi s tvojimi tablicami in prometno, pa prijavi policiji.

čare
Mojster foruma

Napisal/-a čare To dec 08, 2009 2:34 pm

Đabe ti analno spolno občuješ z staro materjo.Takih tem o tej stvari je kar ene par na tem forumu in ne moreš neke stvari oddat/prodat brez da bi se papirji uredili do konca.In ja dec se je nasral in to dobro,ker je avto povrh vsega prodal še tujcu in kot je nekdo že napisal sploh ni problem v tem da se bo on do konca registracije vozil na tvoje zavarovanje ampak problem nastane ko z tem avtom naredi nekomu škodo,ker gre tvoja bonifikacija oz. če pobegne in je nekdo videl tablico bojo preganjali tebe in hvala bogu da ima dec overjeno pogodbo.

čare
Mojster foruma

Napisal/-a čare To dec 08, 2009 2:36 pm

Brrr še to te bom vprašal.A ti resno misliš da je kupec avto odjavil??Če bi ga bi mu valjda poslal papirje.Policija pa kot je napisal res nima nič z tem.
Hmm... tebi pa priporočam da si malo pogledaš vozila na avtonetu,ker mogoče se točno tvoj avto prodaja že naprej in ima lastnik še kakšno številko na katero ga tudi ti kliči iz svoje številke in se dogovori za ogled,ki ga boš opravil (če se pač avto prodaja) z ene par gorilami katere ga bojo vlekle delat prijavo na svoje ime.

Uporabniški avatar
samo mesarec
Novinec

Napisal/-a samo mesarec To dec 08, 2009 3:45 pm

Sonny
ja res smo eni pametni, da nam ne škodi in verjamem fantu, da je neprijetno in neprijetnost je napisal Čare in še nekdo in če ni prebral foruma nič zato, kajti o teh in raznih drugih lumparijah Non stop opozarjajo na TV in ja, vseskozi sem previden in pazim, kajti drugače si nategnjen in JA ljudem gledam pod prste, kajti takšna je moja služba. Seveda mu iz srca privoščim, da najde fakina in uredi zadevo.
In mislim, da jaz, Čare in še kdo ne moraliziramo, temveč govorimo - pišemo, tisto, kar je nekomu samoumevno.
Zadnjič spremenil samo mesarec, dne Sr dec 09, 2009 4:18 pm, skupaj popravljeno 2 krat.

valvoline
Stalni uporabnik

Napisal/-a valvoline To dec 08, 2009 5:26 pm

Avto je verjetno že v tujini,edino lahka upaš da bo tablice in prometno vrnil nazaj.
Drugače težka bo,edina varijanta je da greš na UE in poveš da si zgubil tablice in prometno na poti tja (najboljše tako povedat al pa si kaj drugega zmisli) napisal boš izjavo in bojo avto odjavil. Tako je naredu moj sosed k je staro lado nivo prodal nekemu ukrajincu ki je tle delal. Drugič da veš poleg pogodbe takoj morš zahtevat da kupec plača zavarovanje do konc registracije.

nejcracing
Novinec

Kraj: trojane

Napisal/-a nejcracing Sr dec 16, 2009 12:13 pm

si že kaj rešil glede tega?

hmm...
Nov uporabnik

Napisal/-a hmm... Če dec 17, 2009 1:21 pm

zadeva se še ureja, ko bo končana, bom povedal kaj več. sicer pa hvala za nasvete

LP

hmm...
Nov uporabnik

Re: Kopija police -kupec se ne javi

Napisal/-a hmm... Če nov 11, 2010 9:16 pm

Pozdravljeni,

zadeva se je uredila že junija, vendar mi do sedaj ni uspelo opisati poteka urejanja. Tako je bilo pri meni: ker je bil kupec tujec, so mi na upravni enoti (v nadaljevanju UE) povedali, da bi moral odjavo urediti jaz sam, ker sem prodal vozilo tujemu državljanu. To je bilo junija, po preteku registracije. Moja napaka je tudi bila, da sem čakal, da je potekla registracija in potem sem jim šel povedat, kaj se je zgodilo ter še dodatno izgubil nekaj sto evrov, ki bi jih lahko dobil nazaj, ker sem poslušal delavko na UE, ki mi je rekla, da naj počakam do poteka registracije. Ko sem po preteku registracije na UE povedal, kaj je bilo, so mi svetovali, da naj kupcu pošljem priporočeno pismo. To sem tudi storil. Nato sem šel nazaj na UE s potrdilom o oddaji pošiljke. Tam so mi dali za izpolniti neko izjavo, kaj se je zgodilo. Napisal sem, kaj in kako je bilo in avto je bil odjavljen, le da je bi status tablic izgubljen. Če si kdo na kupoprodajno pogodbo namesto kupčeve davčne številke zapiše njegovo številko vize, če jo ima, ga lahko iščejo tudi po SVN nalepki, če ima morda prijavljeno prebivališče v Sloveniji. Tudi, če ste morda naredili kupoprodajno pogodbo samo na enem izvodu in si potem naredili dve kopiji, nebi smel biti problem. Jaz sem tako naredil in na UE mi niso komplicirali, še računa niso pogledali.

Tako je bilo pri meni, upam da bo še komu koristilo.

Lp
Vrni se na Zavarovanje in registracija vozil

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google [Bot] in 3 gostov