Zavarovalnice, kasko, cene, nasveti, registracija, tehnični pregledi...

matej_
Novinec

Kraj: velenje

Zavarovanje 5let starega avta

Napisal/-a matej_ Če jan 07, 2010 10:43 am

Zdravo!
Ker verjamem, da se tukaj gor veliko ljudi spozna na zavarovanja, me zanima, kaj priporočate za zavarovanje 5let starega VW Polota TDI (31.01.2010 bo star 5 let). Avto bom "prodal" punci ker sam novega dobim, trenutno je avto pri 3glavu, imam vse polni kasko vse asistence pač zaradi narave službe ker ne smem zamudit na šiht nikol, ker potniki ne smejo v zraku čakat :-P . Zdej punca ima PR 13 in bi tudi avto rada zavarovala čimboljše, ker je pač parkiran pred blokom, avto mam od novega in poznam zgodovino, tak da avto bi moral ostati zavarovan tak kot je oz. lahko kj slabše ampak, ko bom, če bom rabil avto ga res rabim. Novi avto bo zavarovan pri zav. MB polni super duper truper kasko, mislite da bi dali kak komercialni popust al pa kj glede na to da bota potem 2 avta tam zavarovana?

Vem da sem zakompliciru ampak pomagajte mi, jutri se dobim z zav. agentom od 3glava, da mi naredi ponudbo, me pa še zanima kaj vi menite.

Hvala za odgovore, matej_

Bor
Uporabnik

Kraj: Grosuplje

Napisal/-a Bor Če jan 07, 2010 10:56 am

Za 5 let starega bi jst dal sam osnovno.

Mogoč sem čudn ampak jst mam 2 let starga megana pa mam sam osnovno zavarovanje. Nekak se mi zdi preveč oderuško kar oni hočjo za kasko.

Uporabniški avatar
pskoda
Mojster foruma

Kraj: Dolenska

Napisal/-a pskoda Če jan 07, 2010 10:59 am

Polni kasko je brezveze, splača se recimo delni kasko, izbereš stvari ki jih pač hočeš zavarovat npr. stekla, divjad, luči

Uporabniški avatar
Pitu
Novinec

Napisal/-a Pitu Če jan 07, 2010 11:43 am

pskoda je napisal/-a:Polni kasko je brezveze, splača se recimo delni kasko, izbereš stvari ki jih pač hočeš zavarovat npr. stekla, divjad, luči

x2

Sicer polni kasko je super,ampak kaj ko končni znesek nanese da glava peče :?

Strokovnjak
Uporabnik

Napisal/-a Strokovnjak Če jan 07, 2010 11:46 am

A za krajo se pa nihče ne sekira?

Uporabniški avatar
dnovak24
Uporabnik

Napisal/-a dnovak24 Če jan 07, 2010 12:00 pm

Strokovnjak je napisal/-a:A za krajo se pa nihče ne sekira?

Ali pa mogoče totalko? Kjer si v trenutku lahko revež?
Slika

Uporabniški avatar
el_diablo
Poznavalec foruma

Kraj: Gottschee

Napisal/-a el_diablo Če jan 07, 2010 12:20 pm

Bor je napisal/-a:Za 5 let starega bi jst dal sam osnovno.

ravno tisto leto,ko sem začel tako butasto razmišljat,so mi ukradli glih 5 let star avto.
za 7 al 8 jurjou sem se lahko obrisal pod nosom,in začel mal drugače razmišljat ;)
obstaja točka,na kateri drzno postane neumno...

Uporabniški avatar
Templar
Poznavalec foruma

Kraj: Savinjska regija

Napisal/-a Templar Če jan 07, 2010 12:31 pm

dnovak24 je napisal/-a:
Strokovnjak je napisal/-a:A za krajo se pa nihče ne sekira?

Ali pa mogoče totalko? Kjer si v trenutku lahko revež?

Se strinjam. Če je avto še vreden 5k€ in to je je smiselno dat malo več pa je ziher, lahko pa reskiraš ampak malo neprevidnosti pa je avto z navidez malo škode pa nevozen, popravilo te pa zelo hitro pride čez 1000€. Kasko je tudi zelo smiselno met sploh če si ne moreš privoščit izgube avtomobila.

Jaz imam zaenkrat z Triglavom zelo dobre izkušnje(uveljavljanje škodnega primera in ne samo plačevanje računa), je pa res da ZMB ponuja neke komercialne popuste, samo ne slišim neke hvala glede samih storitev.
Če lahko bereš tole si preblizu! Drži varnostno razdaljo!

Uporabniški avatar
adamovc
Stalni uporabnik

Re: Zavarovanje 5let starega avta

Napisal/-a adamovc Če jan 07, 2010 12:35 pm

matej_ je napisal/-a:Zdravo!
Ker verjamem, da se tukaj gor veliko ljudi spozna na zavarovanja, me zanima, kaj priporočate za zavarovanje 5let starega VW Polota TDI (31.01.2010 bo star 5 let). Avto bom "prodal" punci ker sam novega dobim, trenutno je avto pri 3glavu, imam vse polni kasko vse asistence pač zaradi narave službe ker ne smem zamudit na šiht nikol, ker potniki ne smejo v zraku čakat :-P . Zdej punca ima PR 13 in bi tudi avto rada zavarovala čimboljše, ker je pač parkiran pred blokom, avto mam od novega in poznam zgodovino, tak da avto bi moral ostati zavarovan tak kot je oz. lahko kj slabše ampak, ko bom, če bom rabil avto ga res rabim. Novi avto bo zavarovan pri zav. MB polni super duper truper kasko, mislite da bi dali kak komercialni popust al pa kj glede na to da bota potem 2 avta tam zavarovana?

Vem da sem zakompliciru ampak pomagajte mi, jutri se dobim z zav. agentom od 3glava, da mi naredi ponudbo, me pa še zanima kaj vi menite.

Hvala za odgovore, matej_

Jaz imam pri Triglavu zavarovan podoben avto (2005 Škoda Fabia Combi) in me je kasko + kombinacije kraja, steklo-divjad, nadomestni avto ter obvezno in AO+ in asistenca plus stalo skupaj cca. 400€, mam pa pri Triglavu zavarovano še veliko drugega. Za tako ceno se mi zdi, da se splača vzeti vse to (od tega je kasko del cca 200€), sploh če imaš avto parkiran pred blokom. Tudi jaz sem imel tak primer, da sem predprejšnji avto imel kasko zavarovan do 8 leta starosti, potem pa sem ga po treh mesecih nezavarovanja razbil... Naj se tvoj agent malo poigra z različnimi popusti, se da veliko privarčevat.

Uporabniški avatar
dnovak24
Uporabnik

Napisal/-a dnovak24 Če jan 07, 2010 12:36 pm

el_diablo je napisal/-a:

ravno tisto leto,ko sem začel tako butasto razmišljat,so mi ukradli glih 5 let star avto.
za 7 al 8 jurjou sem se lahko obrisal pod nosom,in začel mal drugače razmišljat ;)

Seveda, da avto rahlo razbijem, je itak škode takoj nad 1000€, bolje dat 500€ za kasko pa si brez skrbi.
Slika

Uporabniški avatar
Pitu
Novinec

Napisal/-a Pitu Če jan 07, 2010 1:00 pm

dnovak24 je napisal/-a:
el_diablo je napisal/-a:

Seveda, da avto rahlo razbijem, je itak škode takoj nad 1000€, bolje dat 500€ za kasko pa si brez skrbi.

Si hotel napisat 500eur VEČ za kasko?

Uporabniški avatar
dnovak24
Uporabnik

Napisal/-a dnovak24 Če jan 07, 2010 1:03 pm

ja no 600€ stane kasko. s 50% popusta na novo vrednost vozila nekaj čez 20 tisoč €.
Slika

Uporabniški avatar
Pitu
Novinec

Napisal/-a Pitu Če jan 07, 2010 1:08 pm

Jah recimo,da za takšnega Polota TDI-ja stane zavarovanje+letna dajatev pri PR 14 z AO+(nezg.zavarovanje voznika) + tehnični + 2 novi tablici tam okoli 600eur. Če se ne motim....
Glede na to, da Polo TDI pade v razred nad 50kw, se že tam pozna...Tudi če izračunaš na amzs.si ti pride približno enako ven...

To je samo firbčni izračun, glede kaska se pač vsak sam odloči,ker sam dobro ve kaj in kako...

matej_
Novinec

Kraj: velenje

Napisal/-a matej_ Če jan 07, 2010 1:34 pm

@vsem;
Tega me je strah, da bi mi avto ukradli. Ali pa bi punca (upam da nikoli) naredila škodo na avtu, ali pa nekdo drug (parkirišče) naresdi škodo na avtu.

Osnovno odpade, ker tam plačuješ za ubistvu nič. za škodo voznika in to je to. potem avta nimaš več pa dnarja tudi ne.

Rad bi mel tako zavarovano, da če do česarkoli pride, jaz pokličem in to rešijo. (pa magari tut 1%odbitna franšiza). En avto morem imeti vedno na razpolago. Novi bo pri ZM zato, ker mi ponujajo 50%komercialni popust in ker je v pogodbi o nakupu avta tak določeno, drugače bi verjetno tak 3glav imel (kar ga bom verjetno vzel nazaj drugo leto)
Nočem, da me glava boli ko pada toča, nočem da me glava boli ko mi en ogledalo ali pa žaromet ali šajbo usuje, nočem da me glava boli sploh. Avto je še kar nekaj vreden, imam ga že od novega tak da bi rabu eno celovito zavarovanje.
Nočem, da če se karkoli zgodi, da se obišem pod nosom za teh6k ali 7k€ kolko je še vreden (nimam pojma kolko bi bil vreden trenutno in me tudi ne zanima :) )

lp matej

nejcracing
Novinec

Kraj: trojane

Napisal/-a nejcracing Če jan 07, 2010 1:38 pm

če maš nek fajn popust se splača imeti vse zavarovano, fotr je imel vse do zdej cliota letnk 98 zavarovanga kasko prišlo ga je okrog 300e vse skupi ,zdej je pa polico prestavil na novi avto ima pa vse zavarovano (kraja,parking toča...asistenca) pride ga pa okrog 500e, ča maš tako ugodno se splača ,jaz dam samo za osnovno 400e kje je šele kasko

Uporabniški avatar
Pitu
Novinec

Napisal/-a Pitu Če jan 07, 2010 1:40 pm

matej_ je napisal/-a:@vsem;
Tega me je strah, da bi mi avto ukradli. Ali pa bi punca (upam da nikoli) naredila škodo na avtu, ali pa nekdo drug (parkirišče) naresdi škodo na avtu.

Osnovno odpade, ker tam plačuješ za ubistvu nič. za škodo voznika in to je to. potem avta nimaš več pa dnarja tudi ne.

Rad bi mel tako zavarovano, da če do česarkoli pride, jaz pokličem in to rešijo. (pa magari tut 1%odbitna franšiza). En avto morem imeti vedno na razpolago. Novi bo pri ZM zato, ker mi ponujajo 50%komercialni popust in ker je v pogodbi o nakupu avta tak določeno, drugače bi verjetno tak 3glav imel (kar ga bom verjetno vzel nazaj drugo leto)
Nočem, da me glava boli ko pada toča, nočem da me glava boli ko mi en ogledalo ali pa žaromet ali šajbo usuje, nočem da me glava boli sploh. Avto je še kar nekaj vreden, imam ga že od novega tak da bi rabu eno celovito zavarovanje.
Nočem, da če se karkoli zgodi, da se obišem pod nosom za teh6k ali 7k€ kolko je še vreden (nimam pojma kolko bi bil vreden trenutno in me tudi ne zanima :) )

lp matej

Torej edina opcija FULL kasko in te nebo bolela glava...Oz. te bo bolel falus če bo kaj narobe,ker boš itaq dobil povrnjeno :D

Uporabniški avatar
dnovak24
Uporabnik

Napisal/-a dnovak24 Če jan 07, 2010 1:49 pm

No jaz imam tudi ful kasko in sem brez skrbi. Pride me pa 600 kasko, 260 osnovno, 110 cestni sklad, 95 vinjeta, uf kje so še gume, popravila.....
Slika

Uporabniški avatar
kolesar
Poznavalec foruma

Kraj: štajerska

Napisal/-a kolesar Če jan 07, 2010 1:55 pm

kasko je pomoje skor nujno, ker nikol ne veš kaj se zgodi... v trenutku...
sploh če maš popust na kasko ane..

Uporabniški avatar
Pitu
Novinec

Napisal/-a Pitu Če jan 07, 2010 2:05 pm

Mene pride kasko za Allroada 2.5tdi z 50% popusta pri zavarovalnici Maribor cca. 1300eur... :?

Uporabniški avatar
pskoda
Mojster foruma

Kraj: Dolenska

Napisal/-a pskoda Če jan 07, 2010 2:10 pm

Pitu je napisal/-a:Mene pride kasko za Allroada 2.5tdi z 50% popusta pri zavarovalnici Maribor cca. 1300eur... :?

Seveda, ker je bil nov avto predvidevam okrog 26k eur.
Kolikor jaz vem je kasko obračunan glede na ceno novega avtomobila
Vrni se na Zavarovanje in registracija vozil

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 4 gostov