Zavarovalnice, kasko, cene, nasveti, registracija, tehnični pregledi...

gogocak
Novinec

Nadomestni avto 1 dan-popravilo 2 dni

Napisal/-a gogocak Pe jan 15, 2010 9:37 am

Lepo pozdravljeni,

cenilec je ocenil da mi za menjavo vetrobranskega stekla in popravilo praske na zadnjem odbijaču pripada samo en dan nadomestni avto. Na servisu pa so rekli, da bo trajalo najmanj 2 dni. Sedaj me pa zanima, ali je možnost, da jaz dobim nadomestni avto za 2 dni ne da bi plačal? Nimam asistence je samo polni kasko? Ne bom se jajcal iz viča v tomačevo nato v službo in spet nazaj brez avta.

Hvala za odgovore

Uporabniški avatar
DaDek
Mojster foruma

Kraj: Maribor

Napisal/-a DaDek Pe jan 15, 2010 10:49 am

pripada ti po "normativu" zavarovalnice, če servis v tem času ne more zagotovit popravila so dodatni dnevi po navadi na njihove stroške (vsaj tako je bilo pri meni - opel servis in renault servis). edino če se naknadno dogovorijo z zavarovalnico..

gogocak
Novinec

Napisal/-a gogocak Pe jan 15, 2010 11:00 am

DaDek je napisal/-a:pripada ti po "normativu" zavarovalnice, če servis v tem času ne more zagotovit popravila so dodatni dnevi po navadi na njihove stroške (vsaj tako je bilo pri meni - opel servis in renault servis). edino če se naknadno dogovorijo z zavarovalnico..

Torej, na dan ko prevzamem nadomestni avto, pač povem, da me naj pokličejo ko bo avto gotov in to je to?? Kaj pa če bo serviser delal probleme? Gre pa za Audi Malgaj na viču.

Uporabniški avatar
kolesar
Poznavalec foruma

Kraj: štajerska

Napisal/-a kolesar Pe jan 15, 2010 11:19 am

tole se jim tolk splača delat da ti morejo brez komplikacij dat nadomestn avto za celi čas...
če ti ga ne dajo pejdi pa drugam...

jst sem jim dal avto da zrihtjo, bi mogli v dveh dneh, ker niso, sm mel pač celi teden njihov avto...

gogocak
Novinec

Napisal/-a gogocak Pe jan 15, 2010 11:40 am

kolesar je napisal/-a:tole se jim tolk splača delat da ti morejo brez komplikacij dat nadomestn avto za celi čas...
če ti ga ne dajo pejdi pa drugam...

jst sem jim dal avto da zrihtjo, bi mogli v dveh dneh, ker niso, sm mel pač celi teden njihov avto...

Mah zmenjen sem že da v ponedeljek pripeljem avto na popravilo, res pa je da sem zahteval da ga popravijo v 1 dnevu, tip mi je rekel da ni šans. Sedaj nadomestnega bom dobil za 1 dan, verjetno se ne morem kar vozit z njim več dni, če mi avto ni popravljen-saj valjda podpišem kakšen list ob predaji ali? Mater sem jezen,da nič ne vem kako to poteka:( Zavarovalnica me je poslala k njim, sedaj so verjetno že naročili rezervne dele, a jih naj zajebem v ponedeljek in ne dam avta popravit? Kompliciram vem, vendar me razpizdi, da nikoli ne gre tekoče nikoli!!!

Uporabniški avatar
Patrik_A3
Mojster foruma

Napisal/-a Patrik_A3 Pe jan 15, 2010 11:43 am

pa ni tak,da je dobro da avto stoji nekaj časa po menjavi stekla? recimo čez noč v delavnici.
Slika One day......BACK TO BLACK! Slika

Uporabniški avatar
ban
Mojster foruma

Napisal/-a ban Pe jan 15, 2010 12:02 pm

Patrik_A3 je napisal/-a:pa ni tak,da je dobro da avto stoji nekaj časa po menjavi stekla? recimo čez noč v delavnici.

Je ja, me so 1x zadnjo šajbo menal pa so mi avto isti dan dal nazaj, pa še dežval je potem in je šipa spet spustila. Pa smo spet ponavljal vajo.

Uporabniški avatar
GiGi1985
Poznavalec foruma

Kraj: EU

Napisal/-a GiGi1985 Pe jan 15, 2010 12:06 pm

samo menjavo stekla se da opravit v enem dnevu, z menjavo je dela nekje 1 uro, max 2 uri. Po menjavi mora vozilo stati nekje 8-12 ur, da se lepilo posuši, prednja boljše da dlje stoji kot zadnja. Da bos brez vozila 2 dni je razlog v popravilu praske, ker je potrebno nanesit filler, ki se suši 3 ure in ponovno zbrusit, potem pa avto polakirat, kar spet traja da se posuši in finiširanje vozila ter predaja. Vozilo ne more biti gotovo v enem dnevu, 2 dni je dela, da ga aktivno delajo. (brez da "pozabijo" nanjga zaradi drugih strank)
Težava je v tem, da je zavarovalnica priznala samo en dan in s tem servis ni nič kriv, njim je še v interesu da na tvoj račun pokasirajo 2 dni nadomestnega vozila. ;) Lahko poizkusis se dogovorit z zavarovalnico da vam prizna še en dan ali sami doplačate 1 dan (nekje 30 eur)
V kolikor si si premislil glede popravila oz. imaš pomisleke, bodi korektnen in kontaktiraj z servisom kako in kaj in se dogovorite. Nek dober odnos je dobro imeti je moje mnenje, odloči se pa sam. ;)

lp
Freude am Fahren

Uporabniški avatar
stony
Novinec

Napisal/-a stony Pe jan 15, 2010 12:11 pm

Po 12 urah je lepilo suho, in vremenski vplivi niso vprašljivi, seveda če je dobro narejeno.
Edini problem je da nihče od teh nima 12 urnega delovnika, zato pa moraš komaj drugi dan dvignit avto.

Uporabniški avatar
MatejW
Uporabnik

Kraj: Maribor

Napisal/-a MatejW Pe jan 15, 2010 12:13 pm

stony je napisal/-a:Po 12 urah je lepilo suho, in vremenski vplivi niso vprašljivi, seveda če je dobro narejeno.
Edini problem je da nihče od teh nima 12 urnega delovnika, zato pa moraš komaj drugi dan dvignit avto.

Lepilo se se prej posusi,...
Slika

gogocak
Novinec

Napisal/-a gogocak Pe jan 15, 2010 12:31 pm

A se sedaj naredi zadnji odbijač v 1 dnevu ali to ni možno??? Če je delavnik sestavljen iz 8 ur, kako pol ni možno narest to sranje? Morajo ga pokitat, mesto ki ni večje od 8 cm2-praska, če se suši 3 ure je to 4 ure dela. Polakirajo ga pa v teh preostalih 4 urah, suši se pa celo noč. Torej je drugi dan ob 8 končan, ali se jaz močno motim glede tega.

Nadomestni avto pa imaš 24 ur ali??

Lp

Uporabniški avatar
oorosh
Stalni uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a oorosh Pe jan 15, 2010 12:52 pm

Lepilo se posuši dokaj hitro. Jaz sem malo pred novim letom peljal menjat sprednjo šipo, avto je takoj po prevzemu stal zunaj na dežju, zamakalo ni nič. Edino lepilne trakove s katerimi so fiksirali šipo, da se je "usedla" na mesto sem pustil gor do večera.

Dj Big
Stalni uporabnik

Kraj: LJ-Polje

Napisal/-a Dj Big Pe jan 15, 2010 1:33 pm

Jst mam tut en problem sposojam temo. Učeri sm dau auto na popravilo cela stran za zrihtat ker je razbit. In so rekli da bo popravilo da srede pač 1 tedn in da dons pridem po auto da ga mam lohka čez vikend do pondelka. A pol ga mam lohka pač do srede dokler ne nardijo pa če bo kej u pondelk pizdu da mu rečem nej poklice zavarovalnico pa nej se zmenjo ker auto rabm?

Uporabniški avatar
dobek
Mojster foruma

Kraj: MarburgAnDerDrau

Napisal/-a dobek Pe jan 15, 2010 1:35 pm

MatejW je napisal/-a:
stony je napisal/-a:Po 12 urah je lepilo suho, in vremenski vplivi niso vprašljivi, seveda če je dobro narejeno.

Lepilo se se prej posusi,...

4-8ur, odvisno od temperature
SlikaSlika
Ce v svojih postih slucajno koga uzalim - prisezem, da je bilo nalasc!

Bucko99
Stalni uporabnik

Kraj: Around Ljubljana

Napisal/-a Bucko99 Pe jan 15, 2010 1:51 pm

V takem primeru bi jaz peljal popravljat direkt na zavarovalnico - peljes avto tja in ko je urejeno te poklicejo. Z normami naj se pa sami ukvarjajo v tem primeru. ;)
Saj placas zavarovanje... takrat te ne sprasujejo ce se bos in kolikokrat zaletel ! :)

Uporabniški avatar
GiGi1985
Poznavalec foruma

Kraj: EU

Napisal/-a GiGi1985 So jan 16, 2010 8:01 pm

gogocak je napisal/-a:A se sedaj naredi zadnji odbijač v 1 dnevu ali to ni možno??? Če je delavnik sestavljen iz 8 ur, kako pol ni možno narest to sranje? Morajo ga pokitat, mesto ki ni večje od 8 cm2-praska, če se suši 3 ure je to 4 ure dela. Polakirajo ga pa v teh preostalih 4 urah, suši se pa celo noč. Torej je drugi dan ob 8 končan, ali se jaz močno motim glede tega.

Nadomestni avto pa imaš 24 ur ali??

Lp

ne ni možno. delo ne obsega samo kitanje in barvanje ampak veliko drugega dela, tako da avto ne more bit končan naslednji dan ob 8 zjutri.
Freude am Fahren

Uporabniški avatar
black
Poznavalec foruma

Napisal/-a black So jan 16, 2010 8:28 pm

Sika lepilo... odpelješ po dveh urah. Res ne vem zakaj rabijo 2 dni... :roll:

Uporabniški avatar
eljuero
Stalni uporabnik

Napisal/-a eljuero So jan 16, 2010 10:34 pm

če hitijo ni nikoli vredi, meni je barva popokala in seveda avto nazaj.
če uveljavljaš popravilo iz tuje police (povzročitelja) ti tudi pripada nadomestni avto? v mojem primeru je bil povzročitelj tujec in je šlo za posredniško zavarovalnico triglav. seveda so mi odklonli nadomestni avto. kak pa jim češ dokazati škodo? prevoz z dela in na delo tako ali tako dobiš plačano od delodajalca ...

gogocak
Novinec

Napisal/-a gogocak Ne jan 17, 2010 12:00 pm

Sem klicaro vse okrog od zavarovalnice do serviserja-rezultat pa takšen.

Zavarovalnica: Ker je dela po eurotaxu ali čemu že do 8 ur, meni pripada samo 1 dan nadomestnega avta. Pol sem klical cenilca in ga vprašal, če je to možno narest v enem dnevu in mi ta reče a ni-po ajhnem kreganju zakaj u pm nisem dobil za več ni avta sem popustil in se lepo zahvalil.

Servis: Po lepem pogovoru in razlagi, sem ga vprašal, kdo krije stroške za več dni nadomstnega avta in človek ree zavarovalnica, spet sledilo razpravljanje gori doli, ko mi tip reče da gre do šefa in mi zrihta avto do srede. Žal se ni več oglasil, kljub obljubi.

Tako da sem še vedno v temi kako in kaj.

Uporabniški avatar
NejcZ
Poznavalec foruma

Kraj: Mozirje

Napisal/-a NejcZ Ne jan 17, 2010 12:14 pm

Avto pelji nazaj ko bo tvoj avto fertik pa pusti naj se oni kregajo dalje.
Vrni se na Zavarovanje in registracija vozil

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov