Zavarovalnice, kasko, cene, nasveti, registracija, tehnični pregledi...

igorzz
Nov uporabnik

Zavarovalnica Maribor ali Tilia?

Napisal/-a igorzz Ne jan 17, 2010 9:56 am

Zdravo,

za obvezno in polno kasko zavarovanje imam ponudbi dveh zastopnikov za dve zavarovalnici: Maribor in Tilia.

Ponudba za Tilio je ugodnejša, vendar se na internetu o Tiliji večkrat ne piše ravno najlepše. Zanima me še enkrat vaše mnenje, h kateri zavarovalnici bi šli vi raje in zakaj. Imate kje slabe izkušnje ali pa morda zelo dobre?

lp Igor

Uporabniški avatar
NejcZ
Poznavalec foruma

Kraj: Mozirje

Napisal/-a NejcZ Ne jan 17, 2010 10:00 am

Dobre pri Tilii.. pridem poceni črez da se mi kr smeji :lol:

igorzz
Nov uporabnik

Napisal/-a igorzz Ne jan 17, 2010 10:15 am

Ravno to sprašujem - se ti smeji samo zaradi cene ali se ti smeji tudi zato, ker ni bilo težav, ko je šlo za kritje škode? Ali do zdaj še nisi imel takšne situacije?

Jaz bi seveda šel raje k cenejšemu, vendar, če imajo ljudje izkušnje, da imajo v primeru škode težave z zavarovalnico, ki noče kriti škode oz. se izmikajo, dam raje 100€ več za zavarovanje pri drugi zavarovalnici.

lp Igor

Uporabniški avatar
Misak
Uporabnik

Kraj: Grosuplje

Napisal/-a Misak Ne jan 17, 2010 10:28 am

Delam pri agenciji, kjer lahko tržimo tako ZM kot Tilio, vendar je 95% naših avto in premoženjskih zavarovanj narejenih pri ZM, čeprav so police slabše plačane. Do sedaj nobenih pritožb čez delo zavarovalnice, je pa tudi res, da stranke malo tudi izobražujemo in jim razložimo kaj je krito oz. kaj ne, da ne kličejo asistence ker so z letnimi gumami ostali v snegu :lol: Bistvena slabost Tilie (za katero pa sem zvedel šele pred kratkim) je v tem, da pri obročnem plačilu premije pri zamudi dveh ali več obrokov že prekinjajo zavarovanje kar pomeni vračilo tablic in neregistriran voz. ZM ima bistveno več tolerance :) Lahko mi pa na PM pošlješ vse potrebne podatke in dobiš še z moje strani info izračun za doublecheking agenta ZM. Potrebujem pa znamko, model, motorizacijo, letnik, vso opremo (paket in dodatno) ter okvirno ceno novega vozila.

LP
Da bi zmanjšali število prometnih nesreč na naših cestah,
bi morali moškim prepovedati točiti alkohol.
In ženskam bencin!

igorzz
Nov uporabnik

Napisal/-a igorzz Ne jan 17, 2010 11:21 am

No, če je edina slabost Tilije ta, da ti prekinejo zavarovanje, če ne plačuješ, po mojem ni v tem nič slabega. Zanimajo me še kakšne druge izkušnje, predvsem pri uveljavljanju škodnih zahtevkov. So tam kakšne posebne težave pri Tiliji ali kaj komplicirajo?

Uporabniški avatar
domi
Novinec

Kraj: Prekmurje

Napisal/-a domi Ne jan 17, 2010 11:30 am

Mam zavarovano pri ZM, do sedaj brez problemov pri uveljavljanu škodnih zahtevkov, imel nekaj krat ogledalo in stekla.
Dosti je odvisno od agenta, kako ti razloži kaj vse zavarovanje ponuja. Pridobi si čim več podatkov, preberi drobni tisk zavarovalnih pogojev in se odloči.

Uporabniški avatar
Misak
Uporabnik

Kraj: Grosuplje

Napisal/-a Misak Ne jan 17, 2010 2:41 pm

domi je napisal/-a:Mam zavarovano pri ZM, do sedaj brez problemov pri uveljavljanu škodnih zahtevkov, imel nekaj krat ogledalo in stekla.
Dosti je odvisno od agenta, kako ti razloži kaj vse zavarovanje ponuja. Pridobi si čim več podatkov, preberi drobni tisk zavarovalnih pogojev in se odloči.

:tomidelej: couldn't say better myself
Da bi zmanjšali število prometnih nesreč na naših cestah,
bi morali moškim prepovedati točiti alkohol.
In ženskam bencin!

Uporabniški avatar
pinny
Poznavalec foruma

Kraj: Šoštanj

Re: Zavarovalnica Maribor ali Tilia?

Napisal/-a pinny Po feb 21, 2011 12:21 pm

če se na teh straneh potika :) kakšen cenilec škode za zavarovalnico Maribor, bi ga prosu da se mi javi da ga nekaj vprašam na PM :)
Vrni se na Zavarovanje in registracija vozil

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 5 gostov