Zavarovalnice, kasko, cene, nasveti, registracija, tehnični pregledi...

RENAULTx
Novinec

Kraj: V avtu

TABLICE - IZBIRA ŠTEV.IN OBČINE

Napisal/-a RENAULTx Sr mar 31, 2010 7:54 am

Na ponudbo mam drugo vozilo za kupit,ki pa mu je PRETEKLA registracija (nima tablic gor) Pa me zanima prodajalec pravi da dam preizkušnjo gor,samo kaj mi bo preizkušnja,ker velja samo 2-3 dni,pa moram po tem itak REGISTRIRAT na novo,ker ne sme stati pred blokom neregistriran,da ne odpeljejo...

Vprašanje: A pri tablicah ko vzemam jaz lahko IZBIRAM ŠTEVILKO in OBČINO (npr.da ne vzamem KR xx-xxx ampak GO hh-vvv) ?

Uporabniški avatar
tiguan
aka Sonček

Napisal/-a tiguan Sr mar 31, 2010 8:18 am

Če si iz območja LJ lahko dobiš samo LJ, če hočeš imet KR greš v območje Kranja, če hočeš met GO jih lahko dobiš v Spodnji Idriji ali Ajdovščini itd.
Lahko izbiraš tako LJ, GO, KR, kot grb in številke ali črke, ampak samo tiste, ki jih dobiš na seznamu, ki ti ga dajo na tehničnem.

Uporabniški avatar
_KL3_
Novinec

Kraj: Metropola

Napisal/-a _KL3_ Sr mar 31, 2010 8:57 am

V vsaki občini majo vse tablce, samo rečt je treba, če jih nimajo ti jih pa zrihtajo... u lj lahko dobiš čist vse in kontra... zberaš lahko občino ja, to je pa use kar se da zastonj zberat...

Uporabniški avatar
Vido85
Novinec

Kraj: Kamnik

Napisal/-a Vido85 Sr mar 31, 2010 10:30 am

Tako kot je tiguan napisov., Ke k pa gres po tablce mas pa na izbiro tiste ki jih imajo takrat tm, tko da prov velke izbire ni. Po narocilu pa stanejo 190E.
Honda=stroj !!! I love to drive her ...

Uporabniški avatar
a_sist
Poznavalec foruma

Napisal/-a a_sist Sr mar 31, 2010 10:33 am

_KL3_ je napisal/-a:V vsaki občini majo vse tablce, samo rečt je treba, če jih nimajo ti jih pa zrihtajo... u lj lahko dobiš čist vse in kontra... zberaš lahko občino ja, to je pa use kar se da zastonj zberat...

x2
No escape from the mass mind rape...

Uporabniški avatar
a4
Uporabnik

Napisal/-a a4 Sr mar 31, 2010 11:00 am

x3

samo počakat moraš če jih nimajo

Uporabniški avatar
chan
Moderator | Naj pisec

Napisal/-a chan Sr mar 31, 2010 11:55 am

http://e-uprava.gov.si/e-uprava/dogodki ... 3&sid=1636

Če imaš stalno prebivališče npr. v Ljubljani lahko dobiš na UE ljubljanskega področja samo LJ registracijo in ne npr. CE. Če bi želel npr CE, greš na UE celjskega področja...ipd

Uporabniški avatar
B|ind
Poznavalec foruma

Kraj: Novo mesto

Napisal/-a B|ind Sr mar 31, 2010 12:11 pm

CHAN ni res.
Jaz imam stalno prebivališče v Novem mestu pa sem v LJ registriral avto in brez težav dobil tablice z oznako in grbom NM.

Uporabniški avatar
chan
Moderator | Naj pisec

Napisal/-a chan Sr mar 31, 2010 12:25 pm

B|ind je napisal/-a:CHAN ni res.
Jaz imam stalno prebivališče v Novem mestu pa sem v LJ registriral avto in brez težav dobil tablice z oznako in grbom NM.

V Novem mestu pa ne bi mogel dobiti LJ tablic. Na UE ostalih registrskih področij (v tvojem primeru izven NM) pa lahko pridobiš oznako registrskega področja, kjer imaš stalno prebivališče.

Uporabniški avatar
JamesTheMan
Novinec

Kraj: Maribor

Napisal/-a JamesTheMan Sr mar 31, 2010 12:36 pm

CHAN je napisal/-a:http://e-uprava.gov.si/e-uprava/dogodkiPrebivalci.euprava?zdid=593&sid=1636

Če imaš stalno prebivališče npr. v Ljubljani lahko dobiš na UE ljubljanskega področja samo LJ registracijo in ne npr. CE. Če bi želel npr CE, greš na UE celjskega področja...ipd

Podoben primer sem imel sam.

Uporabniški avatar
tiguan
aka Sonček

Napisal/-a tiguan Sr mar 31, 2010 12:44 pm

CHAN je napisal/-a:http://e-uprava.gov.si/e-uprava/dogodkiPrebivalci.euprava?zdid=593&sid=1636

pravilno

Uporabniški avatar
montezemolo
Novinec

Kraj: Lj

Napisal/-a montezemolo Sr mar 31, 2010 1:03 pm

moj primer je tak: kupil sem rabljen avto v celju z reg. tabliko CE seveda. ker sem hotel imeti LJ sem že prej (2 dni) naročil, da naj deponirajo tablike z oznako LJ na AMZS-ju v celju. ko sem avto kupil in naredil prepis, so me tam že čakale tablice z oznako LJ.

Uporabniški avatar
Courage™
Mojster foruma

Kraj: Sitting in the front seat, chillin' around while pimpin' the streets!

Napisal/-a Courage™ Sr mar 31, 2010 2:13 pm

Kar je napisal CHAN, drzi.

Na vsaki UE imajo tablice vseh obcin, ce avto registriras na "tujem", tj. izven svojega stalnega prebivalisca, lahko dobis tablice svoje obcine.

Za primer, jaz v Mariboru ne morem nikakor dobiti reg. tablic GO, saj tam nimam stalnega prebivalisca, ce bi pa avtomobil registriral v Gorici, Ajdovscini ali kje tam, pa bi lahko imel tablice GO. Prav tako je v obratnem primeru, ce bi avto registriral v Gorici, bi lahko zahteval MB tablice, saj imam tukaj prijavljen stalni naslov.

Uporabniški avatar
en3rgie
Stalni uporabnik

Napisal/-a en3rgie Če apr 01, 2010 1:15 pm

Courage™ je napisal/-a:Kar je napisal CHAN, drzi.

Na vsaki UE imajo tablice vseh obcin, ce avto registriras na "tujem", tj. izven svojega stalnega prebivalisca, lahko dobis tablice svoje obcine.

Za primer, jaz v Mariboru ne morem nikakor dobiti reg. tablic GO, saj tam nimam stalnega prebivalisca, ce bi pa avtomobil registriral v Gorici, Ajdovscini ali kje tam, pa bi lahko imel tablice GO. Prav tako je v obratnem primeru, ce bi avto registriral v Gorici, bi lahko zahteval MB tablice, saj imam tukaj prijavljen stalni naslov.

Ti bi v Mariboru dobil GO tablice le takrat ce bi jo dal narociti po meri .. in se caka 1 teden se mi zdi ..

Uporabniški avatar
SamoK
Stalni uporabnik

Napisal/-a SamoK Če apr 01, 2010 1:38 pm

en3rgie je napisal/-a:
Courage™ je napisal/-a:Kar je napisal CHAN, drzi.

Ti bi v Mariboru dobil GO tablice le takrat ce bi jo dal narociti po meri .. in se caka 1 teden se mi zdi ..

Ne bi dobil.. po meri ze, ampaj ne z obcinsko oznako GO, ce imas stalni naslov v MB.

Uporabniški avatar
Courage™
Mojster foruma

Kraj: Sitting in the front seat, chillin' around while pimpin' the streets!

Napisal/-a Courage™ Če apr 01, 2010 1:45 pm

Pri tablicah po narocilu resno nevem, tak da tukaj se nebi spuscal v to debato, tukaj bi morda Pero iz GTTja vedel kaj vec, on ima na golfu GO*GTT. Pa tudi ti, en3rgie si iz NM, pa imas GO, tako da predvidevam da pri lastnih tablicah oznaka ni problem.

Uporabniški avatar
ule
Uporabnik

Kraj: Babno Polje

Napisal/-a ule Če apr 01, 2010 1:54 pm

Ko je punca kupila avto v Kopru, so jo v avtohiši vprašali, kakšne tablice želi. Na zalogi so imeli skoraj vse (LJ, KP, GO, NM).

Svoj avto sem kupil v Izoli in so me enako spraševali, katere tablice želim.

FuriousG
Novinec

Napisal/-a FuriousG Če apr 01, 2010 2:12 pm

Fotr je pri Španu brez problema dobil KR tablice. Za Špana pa pomojem vsi veste kje se nahaja. ;)

Uporabniški avatar
en3rgie
Stalni uporabnik

Napisal/-a en3rgie Če apr 01, 2010 6:14 pm

Courage™ je napisal/-a:Pri tablicah po narocilu resno nevem, tak da tukaj se nebi spuscal v to debato, tukaj bi morda Pero iz GTTja vedel kaj vec, on ima na golfu GO*GTT. Pa tudi ti, en3rgie si iz NM, pa imas GO, tako da predvidevam da pri lastnih tablicah oznaka ni problem.

Tocno tko k si napisal .. tablice po meri se da dobit v tvojem kraju za vsa mesta .. za normalne tablice pa mislim da lahko dobis samo iz tvojega kraja ..

Uporabniški avatar
SamoK
Stalni uporabnik

Napisal/-a SamoK Če apr 01, 2010 6:44 pm

kes dela svoje.. :D
Vrni se na Zavarovanje in registracija vozil

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov