Zavarovalnice, kasko, cene, nasveti, registracija, tehnični pregledi...

ta_pravi
Novinec

Delni kasko - stekla in žarometi - Triglav

Napisal/-a ta_pravi Pe apr 16, 2010 8:51 pm

Pozdravljeni,

na Triglavu imam zgoraj omenjeni delni kasko pa me zanima če ti
zamenjajo žaromet če na njem nastane razpoka (poči steklo) zaradi kamna?

LP

Uporabniški avatar
primozek68
Poznavalec foruma

Napisal/-a primozek68 Pe apr 16, 2010 8:55 pm

Delni kasko z '' J '' kombinacijo? Ali divjad+stekla?

Ker ''J '' kombinacija stane 40€ in ti krije žaromete in ogledala, vzrok poškodbe pa ni važen.
Sex turns gay people into Mexicans.

Uporabniški avatar
Blink-182-
Stalni uporabnik

Kraj: Škofja Loka

Napisal/-a Blink-182- Če apr 22, 2010 2:55 pm

torej tudi če sam "po nesreči" zabrišeš kamen notri? :D oz. ali jim moraš pojasnevati vzrok?
Ali za stekla velja enako?

dms
Novinec

Napisal/-a dms Če apr 22, 2010 3:37 pm

Izpolniš poročilo o poškodbi. To lahko napišeš tudi pri podjetju,ki ima sklenjeno pogodbo z zavarovalnico in popravlja stekla. Opis po navadi izgleda nekako tako:"Pri vožnji po cestišču,mi je v vetrobransko steklo priletel kame in ga razbil." tem sem opisal 90% primorov.

Uporabniški avatar
Patrik_A3
Mojster foruma

Napisal/-a Patrik_A3 Če apr 22, 2010 3:41 pm

offtopic:

Blink-182- je napisal/-a:torej tudi če sam "po nesreči" zabrišeš kamen notri? :D oz. ali jim moraš pojasnevati vzrok?

lahko vržeš noter cigl pa neboš luči zlomo. sma z kolegom glih 2 tedna nazaj z macolo po luči 5 min tolkla pa ni počla. se je samo noter naredila jama tam kje sma tolkla , da bi pa poknila pa ne duha pa ne sluha. pa sma tudi probala z kladivom pa izvijačem. pol sma zvrtala v luč, pa gor tolkla pa še vedno ni poknila in sma jo z kleščami "obdelala" :lol: :lol:
Slika One day......BACK TO BLACK! Slika

Uporabniški avatar
eclipse_R
Poznavalec foruma

Napisal/-a eclipse_R Če apr 22, 2010 4:32 pm

potem pa veselo stekla uveljavljat a?

lp
Slika

Uporabniški avatar
eljuero
Stalni uporabnik

Napisal/-a eljuero Če apr 22, 2010 4:45 pm

Komplicirajo kaj pri uveljavljanju teh škod in kako so natančni pri preverjanju, ali so sploh dolžni kriti.
Če npr. uveljavljaš poškodbo svetil na aftermarket meglenkah (podobne orginal, vendar niso), ki niso zavarovane posebej kot dodatna oprema (še ni bilo časa; nesreča pa ne počiva :( ...)?

Uporabniški avatar
dejcc
Uporabnik

Napisal/-a dejcc Če apr 22, 2010 5:07 pm

Blink-182- je napisal/-a:torej tudi če sam "po nesreči" zabrišeš kamen notri? :D oz. ali jim moraš pojasnevati vzrok?

Mene ni noben nič vprašal pa sm mel samo nosilce luči zlomljene, so jih poslikali in sem dobil pavšalno izplačilo, lahko pa bi se odločil da mi oni menjajo za original.
lahko vržeš noter cigl pa neboš luči zlomo. sma z kolegom glih 2 tedna nazaj z macolo po luči 5 min tolkla pa ni počla. se je samo noter naredila jama tam kje sma tolkla , da bi pa poknila pa ne duha pa ne sluha. pa sma tudi probala z kladivom pa izvijačem. pol sma zvrtala v luč, pa gor tolkla pa še vedno ni poknila in sma jo z kleščami "obdelala" Laughing Laughing

Hja odvisno od avta jaz sem v puntota brcno pa je 3 nosilce zlomlo.
Relax take it easY
Slika

Uporabniški avatar
opelas3
Nov uporabnik

Napisal/-a opelas3 Če apr 22, 2010 5:18 pm

14.04.2010 torej en teden nazai sem zavaroval avto! ki vkljucuje tudi D kombinacijo stekla in divjad. agent me je takoj opozoril da stekla na svetlobnih telesih(luceh) pocena npr.kamencek ali karkoli drugega NI KRITO s strani zavarovalnice razen ce je luc poskodovana pri trcenju z zivaljo je krito use ostalo plus luc. stekla na vozilu kot je vetrobransko steklo, stranska stekla, zadnje steklo je pa krito tudi s kamenckom poceno ki je priletu iz kamiona ;) :P

Uporabniški avatar
en3rgie
Stalni uporabnik

Kraj: Novo mesto

Napisal/-a en3rgie So apr 24, 2010 9:16 am

da ne odpiram nove tebe bi se jst neki uprasal .. zavarovano imam tudi stekla in ogledala .. ne glede kaksen je vzrok . Ucer mi je prisla vlaga v luc .. kolega mi je reku da mi jo morajo zamenjati .. kako je s tem ?

Uporabniški avatar
eclipse_R
Poznavalec foruma

Napisal/-a eclipse_R Ne apr 25, 2010 9:52 am

@opelas3 triglav kombinacija D krije Stekla in divjad, posebej pa lahko zavaruješ še svetlobna telesa. Torej s kombinacijo D nimaš kritih svetlobnih teles

@en3rgie Če je vlaga notri zaradi poškodbe potem ja. Če je notri zaradi dotrajanosti, okvare, karkšnekoli napake v materialu itd. potem pa to ni stvar zavarovanja.

lp
Slika

Uporabniški avatar
KiNOS
Novinec

Napisal/-a KiNOS Ne apr 25, 2010 9:55 am

en3rgie je napisal/-a:da ne odpiram nove tebe bi se jst neki uprasal .. zavarovano imam tudi stekla in ogledala .. ne glede kaksen je vzrok . Ucer mi je prisla vlaga v luc .. kolega mi je reku da mi jo morajo zamenjati .. kako je s tem ?

Da se..če je vidna poškodba kje ali pa če si recimo v dobrih stikih s cenilcem :) Drugač pa, razbij jo pa boš novo dubu,razn če bi rad staro poturil oz prodal nekam :P
When bravery turns into insanity!
- MKV GTI DSG-F1 2005 sold
- MKV 1.9tdi 2005 sold
- MKV 1.4fsi 2005 sold
- MKV 1.6fsi 2008 sold
- MKV 1.9tdi GT-sport 2008 sold
- BMW M3 2003 SMG

Uporabniški avatar
lisko
Moderator / upravnik foruma

Napisal/-a lisko Ne apr 25, 2010 9:59 am

Patrik_A3 je napisal/-a:offtopic:

lahko vržeš noter cigl pa neboš luči zlomo. sma z kolegom glih 2 tedna nazaj z macolo po luči 5 min tolkla pa ni počla. se je samo noter naredila jama tam kje sma tolkla , da bi pa poknila pa ne duha pa ne sluha. pa sma tudi probala z kladivom pa izvijačem. pol sma zvrtala v luč, pa gor tolkla pa še vedno ni poknila in sma jo z kleščami "obdelala" :lol: :lol:

Amater....si že slišal, da če polikarbonatno steklo podhladiš krepko rajši poči ? V pomoč ti je lahko CO2 gasilni aparat...FREEZE sprej za elektroniko....
Slika
(Sine! Kaj naj nardim da pridem prek pločnika?......... Jeep-a si kup pa ne jamri :P ) :)

Uporabniški avatar
en3rgie
Stalni uporabnik

Napisal/-a en3rgie Ne apr 25, 2010 10:58 am

emm luc je nova tku da nemore bit zarad dotrajanosti. nevem od kje mi je prsla vlaga notri .. pral sem avto in sem cez 1 uro vidu da je luc vlazna .. samo nikjer ni znakov poskodbe ..

mv46
Nov uporabnik

Kraj: stajerska

Napisal/-a mv46 Ne apr 25, 2010 11:05 am

to se mi zdi da je serijska napaka pri bmw 3 seriji popravite me, ce se motim.(ne pri vseh)
lp

Uporabniški avatar
eclipse_R
Poznavalec foruma

Napisal/-a eclipse_R Ne apr 25, 2010 3:00 pm

torej moraš do proizvajalca/prodajalca, če je nova, ti jo mora zamenjat v garanciji.

lp
Slika

Uporabniški avatar
Patrik_A3
Mojster foruma

Napisal/-a Patrik_A3 Ne apr 25, 2010 3:23 pm

lisko je napisal/-a:
Patrik_A3 je napisal/-a:offtopic:

Amater....si že slišal, da če polikarbonatno steklo podhladiš krepko rajši poči ? V pomoč ti je lahko CO2 gasilni aparat...FREEZE sprej za elektroniko....

ja pa ni blo cajta :lol: gasilni aparat pa ziher nebom za to ponucal, onega za elektroniko pa nimam. no nima veze, važno je da je stvar rešena
Slika One day......BACK TO BLACK! Slika

Uporabniški avatar
Kukec
Stalni uporabnik

Napisal/-a Kukec Ne apr 25, 2010 6:52 pm

jaz nebi ravo to po forumu pisal, ravno zdaj je po tv tema o zavarovalnicah in goljufanje.. pa nisem noben agent in ne pametujem, da nebo vroče krvi po nepotrebnem.
vrjetno bodo zato tačeli tud komplicirat,
ker kolega je butnil P206 pa je bil pleh ves zmaličen spredaj, steklo na luči pa ostalo celo...

Uporabniški avatar
B|ind
Poznavalec foruma

Napisal/-a B|ind Po apr 26, 2010 12:39 pm

Jaz bil danes na zavarovalnici in so mi brez težav odobrili zamenjavo stekla.

Zdaj pa me zanima če kdo predlaga kakega dobrega ličarja v okolici Novega mesta ki bi mi jo zamenjal. Pomebna je kvaliteta !
Cena ne, ker časti Tilia :)

Uporabniški avatar
Motul
Nov uporabnik

Napisal/-a Motul To apr 27, 2010 3:23 pm

Mene pa zanima ali je možno, da zavarovalnica izplača ceno luči brez da jo menjam, naprimer grem ocenit poškodovano luč, cenilec prizna menjavo, namesto,da jo jaz menjam bi rad to dobil izplačano? Sedaj vem, da če bi imel orig račun, da nedi blo problemov, ampak brez, da kupim luč ne dobim računa, ali je dovolj predračun?
Vrni se na Zavarovanje in registracija vozil

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov