Zavarovalnice, kasko, cene, nasveti, registracija, tehnični pregledi...

avtomob78
Nov uporabnik

Kraj: kr

uveljavitev kaska ali ne?

Napisal/-a avtomob78 To maj 18, 2010 11:56 am

Živjo,

vnaprej se vam zahvaljujem za pomoč!

Na kratko. Na parkirišču včeraj me je čakalo presenečenje. Avto lepo podrsan desno spredaj, malo tudi po luči, meglenka malo stisnjena, precej bele barve...
Sem šel včeraj ocenit na zavarovalnico in naj bi bilo za cca.500€ škode. Imam kasko, nimam dodatno parkirišča. Če se odločim uveljavit kasko izgubim 3 bon. razrede (16 na 13), če pa ne pa moram vseeno avto peljat na pooblaščeni servis od KIA, saj se gre za ohranjanje garancije, ki je 7 let. Avto je star 2 leti.

Ima kdo podobne izkušnje? Bi se splačalo koristit kasko?

lp!

ma_hi
Novinec

Kraj: Portorož

Napisal/-a ma_hi To maj 18, 2010 12:02 pm

Izračunaj kaj se ti bolj splača. Glede na to, da boš moral plačat odbitno franšizo, zgubiš boniteto ipd. Samo vseeno se mi zdi ocena zavarovalnice malo nizka, zato pazi, da ne bo potem končni račun višji kot je najprej zavarovalnica ocenila.

Uporabniški avatar
eclipse_R
Poznavalec foruma

Napisal/-a eclipse_R To maj 18, 2010 12:11 pm

Kolk te pa pride zdej kasko (samo kasko, brez ao in aoplus itd.)

lp
Slika

Uporabniški avatar
marko01
Poznavalec foruma

Kraj: Maribor

Napisal/-a marko01 To maj 18, 2010 12:11 pm

Prvo kot prvo menjaj zavarovalnega agenta ker doplačilo za parkirišče je 100 € še to ne. Pa za 500 € dvomim da boš to popravo na uradnem kia servisu. idi prvo po kalkulacijo popravila potem se pa odloči kaj se ti splača. LP
Lp by Mare

Strokovnjak
Uporabnik

Napisal/-a Strokovnjak To maj 18, 2010 12:25 pm

Kaj pa odbitna franšiza, ki bo najmanj ene 100€ ?

off: za moje pojme je 7 let garancije en veeelik nateg, ker v sedmih letih uradne servise tako preplačaš, da si za tisti denar lahko sam kriješ morebitne stroške večje okvare.

Uporabniški avatar
eclipse_R
Poznavalec foruma

Napisal/-a eclipse_R To maj 18, 2010 12:39 pm

ni noben nateg, pelji drugam pa plačaj manj, garancija ti pa pač neha veljat ;)

lp
Slika

avtomob78
Nov uporabnik

Kraj: kr

Napisal/-a avtomob78 To maj 18, 2010 12:43 pm

ja, odbitna franšiza je mislim da ene 130€. Sem v službi, tako da nimam pred seboj police s točnimi podatki.

Uporabniški avatar
Misak
Uporabnik

Kraj: Grosuplje

Napisal/-a Misak To maj 18, 2010 12:45 pm

Pojdi na servis, naj tam oni sestavijo predračun in naj se servis naprej dogovarja za popravilo.

Naslednje leto pa nujno doplačilo za odkup prve škode ;).

LP
Da bi zmanjšali število prometnih nesreč na naših cestah,
bi morali moškim prepovedati točiti alkohol.
In ženskam bencin!

Uporabniški avatar
Templar
Poznavalec foruma

Kraj: Savinjska regija

Napisal/-a Templar To maj 18, 2010 2:59 pm

Tudi jaz dvomim da je samo 500€ ker toliko zna bit samo prednji odbijač z barvanjem pol pa je še luč, meglenka(verjetno potrgani/zviti nosilci) in pa seveda delo. Po moji laični oceni je to prej okoli 900-1000€.

Glede na to, da je avto nov in ker je bi kupljen tudi zaradi garancije bi jaz osebno šel naredit celotno cenitev na pooblaščen servis še prej pa bi se pozanimal ali popravilo/ličenje izniči garancijo tudi za vse ostalo ali samo za prerjavenje itd itd.

Če je ocena škode okoli 900€ pravilna potem se ti po moje vseeno splača uveljavit kasko, če si ne moreš privoščit tega popravila iz lastnega žepa. Res je, da boš šel za 3 razrede gor kar ti pomeni 30% višji KASKO ne pa tudi obvezno zavarovanje, ki bo če ne boš koristil iz tega naslova normalno padlo za en razred.Torej če koristiš kasko to po moji oceni, pomeni cca 100-150€ več naslednje leto, 80€-100€ več čez 2 leti in cca 80€ več čez tri leta. Če vse skupaj pesimistično oceniš boš dal posredno za popravilo preko višje zavarovalnine 350-max 400€ in to po obrokih, če boš pa sam dal popravljat pa bo tak oz zelo verjetno višji znesek treba plačat TAKOJ.

Glede odbitne franšize pa je odvisno od police seveda moraš glede na novo vrednost avtomobila še to vračunat. Če je 1% potem boš participiral na računu do enega procenta nabavne vrednosti vozila. Torej če je račun 500€, en procent vrednosti vozila (če je novo vozilo 15000€) je to 150€, zavarovalnica pa plača ostalo. Če imaš pravico do nadomestnega vozila se poskusi pozanimat če ti lahko gre servis toliko na roko, da ti za čas popravila, dajo svoje vozilo(testo itd.) odbitno franšizo pa pokriješ iz nadomestila za nadomestno vozilo, ki jo tako ali tako pokasira servis.

Aja, pa pokliči agenta in si daj zavarovat parkirišče ker je zanemarljiv znesek.
Če lahko bereš tole si preblizu! Drži varnostno razdaljo!
Vrni se na Zavarovanje in registracija vozil

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov