Zavarovalnice, kasko, cene, nasveti, registracija, tehnični pregledi...

ris
Nov uporabnik

Ali se nabira bonus, če zavarujem večkrat za manj kot 1 leto

Napisal/-a ris Po jul 05, 2010 8:58 am

Kupil sem avto, ki je bil zavarovan samo za obdobje 2 mesecev (tehnični je pa čez pol leta), zato sem pač sam zavaroval do izteka teh dveh mesecev. Sedaj se moram odločiti ali naj zavarujem do tehničnega pregleda (oktobra) ali naj zavarujem za 1 leto. Zanima me, ali se mi pri prvi varianti nabira bonus ali ne? Recimo, da avto prodam čez eno leto - ali se mi bo štelo, da sem imel avto zavarovan za 11 mesecev, če sem ga imel zavarovanega za 1 mesec, pa potem še za 4 mesece, pa potem še za pol leta? Ali se za preskok v višji razred bonusa šteje samo zavarovanje, sklenjeno v kosu za najmanj 11 mesecev?
Na zavarovalnici niso zveneli povsem prepričani, zato me zanima, če ima kdo izkušnje.

nejko307
Stalni uporabnik

Napisal/-a nejko307 Po jul 05, 2010 9:09 am

avto moraš imeti zavarovan VEČ kot 11mesecev.. potem se ti šteje bonus drugače ne...

lp

ris
Nov uporabnik

Napisal/-a ris Po jul 05, 2010 9:34 am

Ja, saj bi bil zavarovan eno leto, ampak ne v kosu, pa ne vem, ali tudi to šteje.

peroRS
Mojster foruma

Napisal/-a peroRS Po jul 05, 2010 10:04 am

ris je napisal/-a:Ja, saj bi bil zavarovan eno leto, ampak ne v kosu, pa ne vem, ali tudi to šteje.

Mora biti v enem kosu zavarovan celo leto, če hočeš bonuse nabirat. Na žalost je tako.
Slaba zadeva za tiste, ki pogosto menjujejo avte.

Uporabniški avatar
f.taunus
Uporabnik

Kraj: Ptuj-Ormož

Napisal/-a f.taunus Po jul 05, 2010 10:20 am

Nižji premijski razred ti pripada zgolj na podlagi police, katere trajanje je bilo neprekinjeno vsaj 11 mesecev.

Uporabniški avatar
AudiFreak
Uporabnik

Kraj: Ried im Innkreis

Napisal/-a AudiFreak Po jul 05, 2010 10:58 am

Tako je, 11 mesecev mora preteči. Zato pa tudi imam po 5 letih celih 10% popusta. :woohoo
Nimam privilegijev za branje tega foruma, ampak vseeno berem.

some11
Nov uporabnik

Napisal/-a some11 Po jul 05, 2010 11:28 am

AudiFreak je napisal/-a:Tako je, 11 mesecev mora preteči. Zato pa tudi imam po 5 letih celih 10% popusta. :woohoo

Ti si še dober :) Jaz imam po 6ih letih 5% :) S tem, da sem skozi imel avto.

Uporabniški avatar
Courage™
Mojster foruma

Kraj: Sitting in the front seat, chillin' around while pimpin' the streets!

Napisal/-a Courage™ Po jul 05, 2010 2:59 pm

Ja, tudi sam sem v taksnem polozaju :)

Uporabniški avatar
seat
Mojster foruma

Kraj: SAVINJSKA DOLINA

Napisal/-a seat Po jul 05, 2010 3:27 pm

Hm torej se jst nimam kj prtožvat na 55% popusta :)
BTW kako rastejo ti razredi po 5% na leto ali kako...
Ker mam drugi avto zj že 2 leto zavarovan in bi pol zj moglo bit 10% popusta ane.
No nevem,ker so mi na zavarovalnici oba avta zavarovali z 55% bonusom.Me pa zanima,če imam sedaj nja drugem avtu 55% popusta ali bi ob prehodu na drugo zavarovalnico to ohranil ali bi zdrknil na rednih 10%
Drgač so sedeži v Hondi super tui oprijem imajo vrei samo ta default položaj nelagodno vpliva na moja vretenca,ker iz prejšnih avtov drugih znamk nisem bil navajen ležečega sedenja med vožnjo pr hondah pa je to že po defaultu tak nastavljeno,da imaš glavo tam kjer je sovoznik,sprednji vzglavnik je pa tam kjer imajo druge znamke zadnjega.ツ

Uporabniški avatar
eclipse_R
Poznavalec foruma

Napisal/-a eclipse_R Po jul 05, 2010 3:56 pm

Prvo, ti skos omenjaš popust. Če imaš 55% popusta, to pomeni, da imaš agenta, ki te ima zelo rad in ti daje nek izreden popust, ki pa ga najbrž ne boš mogel prenesti niti med agenti iste zavarovalnice, kaj šele na drugo zavarovalnico.

Če pa ti govoriš o 55% bonusu, kar predvidevam, da je pravilen odgovor, potem pa lahko prenašaš z zavarovalnice na zavarovalnico ja.

lp,

marko
Slika

Uporabniški avatar
seat
Mojster foruma

Kraj: SAVINJSKA DOLINA

Napisal/-a seat Po jul 05, 2010 4:38 pm

eclipse_R je napisal/-a:Prvo, ti skos omenjaš popust. Če imaš 55% popusta, to pomeni, da imaš agenta, ki te ima zelo rad in ti daje nek izreden popust, ki pa ga najbrž ne boš mogel prenesti niti med agenti iste zavarovalnice, kaj šele na drugo zavarovalnico.

Če pa ti govoriš o 55% bonusu, kar predvidevam, da je pravilen odgovor, potem pa lahko prenašaš z zavarovalnice na zavarovalnico ja.

lp,

marko

Ja da malo pojasnim.Za prvi avto mi je mama podarila svojo bonifikacijo,ker je imela prej zavarovana 2 avtomobila in ker imamo vse zavarovano pri eni zavarovalnici smo vložili prošnjo in smo prenesli bonifikacijo name tko,da sem že v samem štartu imel kljub komaj opravljenim izpitom 50% bonifikacijo,ki je lani pač poskočla na 55%,ker je pač trg in konkurenca tudi nudila 55% bonifikacijo.In nato je pred neki časa prišel še moj 2 avto in sem agenta pač vljudno vprašal,če je možno,da mi tudi ta avto zavaruje z 55% popustom kot je zavarovana Honda in po nekaj klicih in napisanem mailu sem 2 avto tudi zavaroval z tem popustom.Zj pa me zanima to je samo popust ali se to šteje naprej kot bonifikacija,ker dvomim,da bi mi kr tko podarili 55% bonifikacijo.Imam pa izpit vsega 11 let in nikoli nisem imel odškodninskega zahtevka in nikoli (trkam na les) nisem povzročil nesreče ali škode.
Drgač so sedeži v Hondi super tui oprijem imajo vrei samo ta default položaj nelagodno vpliva na moja vretenca,ker iz prejšnih avtov drugih znamk nisem bil navajen ležečega sedenja med vožnjo pr hondah pa je to že po defaultu tak nastavljeno,da imaš glavo tam kjer je sovoznik,sprednji vzglavnik je pa tam kjer imajo druge znamke zadnjega.ツ

Uporabniški avatar
NejcZ
Poznavalec foruma

Kraj: Mozirje

Napisal/-a NejcZ Po jul 05, 2010 5:05 pm

Ja, normalno maš dalje.
I'm not speeding I'm qualifying...

Uporabniški avatar
eclipse_R
Poznavalec foruma

Napisal/-a eclipse_R Po jul 05, 2010 5:46 pm

Na polico poglej, kaj piše. Poglej, tam kjer piše premijski razred (pri drugem avtu seveda). Če je PR03, potem imaš 55% bonusa. Če je karkoli manj, potem nimaš 55% bonusa ;)

Če pa tega ne znaš s police prebrat pa jo lahko skeniraš (zaradi mene zakrij vse svoje osebne podatke) pa mi pošlji na privat pa ti bom povedal, kaj imaš

lp
Zadnjič spremenil eclipse_R, dne Po jul 05, 2010 11:36 pm, skupaj popravljeno 1 krat.
Slika

Uporabniški avatar
SAVINJCAN
Mojster foruma

Napisal/-a SAVINJCAN Po jul 05, 2010 6:51 pm

seat je napisal/-a:Hm torej se jst nimam kj prtožvat na 55% popusta :)
BTW kako rastejo ti razredi po 5% na leto ali kako...
Ker mam drugi avto zj že 2 leto zavarovan in bi pol zj moglo bit 10% popusta ane.
No nevem,ker so mi na zavarovalnici oba avta zavarovali z 55% bonusom.Me pa zanima,če imam sedaj nja drugem avtu 55% popusta ali bi ob prehodu na drugo zavarovalnico to ohranil ali bi zdrknil na rednih 10%

kateri agent pa je to, da še jaz enako naredim? ker mam namreč enake pogoje kot si jih imel ti
Vrni se na Zavarovanje in registracija vozil

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 7 gostov