Zavarovalnice, kasko, cene, nasveti, registracija, tehnični pregledi...

musicfreak
Nov uporabnik

Zamenjava zavarovalnice

Napisal/-a musicfreak Sr avg 25, 2010 3:55 pm

Pozdravljeni,
jst bi pa prosil za konstruktivna mnenja oz morebitne podobne izkušnje.
Namreč, pred enim letom sem pri zavarovalnici Generali prvič zavaroval avto (Ford Focus, letnik 2006). Ker sem avto zavaroval prvič in je vse skupaj šlo precej hitro (ponudila se solidna možnost nakupa rabljenega avtomobila), sem naredil napako, in avto zavaroval na polni kasko brez dodatnih delnih kombinacij.
Čez nekaj mesecev mi je na parkirišču nekdo fajn butnil in razbil zadnji odbijač ter seveda veselo pobegnil, tako sem moral uvaljavljati polni kasko (za povrhu še 1% odbitno franšizo). Šele kasneje sem zvedel, da bo potem prehod iz 14 v 17 razred naslednje leto oz. +35%. Ker za tak denar najbrž ni več smiselno plačevati polnega kaska, sploh pa imam namen apriori it stran od te zavarovalnice, me zanima, če se pri drugih zavarovalnicah ta malus prenese tudi v delni kasko. Obstaja kakšna možnost priti nazaj v izhodiščni razred? Hvala za morebitne odgovore.

Uporabniški avatar
JamesTheMan
Novinec

Kraj: Maribor

Napisal/-a JamesTheMan Sr avg 25, 2010 5:49 pm

Prestavi se k drugi zavarovalnici in boš štartal z nule.

musicfreak
Nov uporabnik

Napisal/-a musicfreak Sr avg 25, 2010 6:35 pm

A se pri tem ne preverja in prenaša tudi malus na novo zavarovalnico? Ve kdo kaj o tem? lp

Uporabniški avatar
Misak
Uporabnik

Kraj: Grosuplje

Napisal/-a Misak Če avg 26, 2010 10:35 am

Načeloma ja, ampak se zavarovalnice v vnemi iskanja novih strank poslužujejo marsikaterih prijemov :). Pri AO-ju težko, pri kasku se pa da. Ponavadi ti ZM in Tilia ponudita isti razred kaska kot imaš AO, pri Triglavu pa zadnje čase opažam neke komplikacije.
Da bi zmanjšali število prometnih nesreč na naših cestah,
bi morali moškim prepovedati točiti alkohol.
In ženskam bencin!

Uporabniški avatar
f.taunus
Uporabnik

Kraj: Ptuj-Ormož

Napisal/-a f.taunus Če avg 26, 2010 10:41 am

Če prav razumem si koristil škodo le iz kaska. Iz AO pa nimaš škode. AO in AK imata ločene bonifikacije, zato izgubiš 3 PR le na kasku.

Če ne boš več imel polnega kaska, potem itak ni nobene bojazni, saj delne kasko kombinacije niso obračunane po bonusnem/malusnem sistemu. Če bi rad še naprej polni kasko in imaš na isti polici AO in AK, pa gor še štempl, da je bila škoda, potem se boš pa tudi pri drugi zavarovalnici težje izognil izgubi bonusa in dražji premiji na kasku.

Uporabniški avatar
matey18
Novinec

Kraj: kranj

Napisal/-a matey18 Če avg 26, 2010 2:39 pm

Da še jst prašam ker grem prav tako na drugo zavarovalnico ali moram od sedanje dobiti kak izpisni list ali kaj podobnega ali grem samo na drugo zavarovalnico in je to to?

Sm mel pa pred 2 leti podobno izkušnjo sem se enmu v rit zaletu in bi moral imeti +35 pri triglavu zato sem prestopil k tilii kjer sem spet zacel na 0.

musicfreak
Nov uporabnik

Napisal/-a musicfreak Če avg 26, 2010 5:10 pm

Hvala za odgovore. Koristil sem samo kasko, ja. Na živce mi gre predvsem to, da kljub temu, da je nekdo drug povzročil škodo, potem sam padeš v višji razred, pa še odbitna franšiza. Vsekakor sledi zamenjava zavarovalnice. LP

Uporabniški avatar
f.taunus
Uporabnik

Kraj: Ptuj-Ormož

Napisal/-a f.taunus Če avg 26, 2010 5:18 pm

musicfreak je napisal/-a:Hvala za odgovore. Koristil sem samo kasko, ja. Na živce mi gre predvsem to, da kljub temu, da je nekdo drug povzročil škodo, potem sam padeš v višji razred, pa še odbitna franšiza. Vsekakor sledi zamenjava zavarovalnice. LP

Popolnoma enako bi izgubil na vseh zavarovalnicah. Pač nimaš zavarovanega parkirišča in si koristil polni kasko. Prava katastrofa se ti lahko zgodi takrat ko imaš zavarovano parkirišče in ti cenilec ne prizna. V tvojem primeru pa je zavarovalnica ravnala povsem korektno.

matey18 je napisal/-a:Da še jst prašam ker grem prav tako na drugo zavarovalnico ali moram od sedanje dobiti kak izpisni list ali kaj podobnega ali grem samo na drugo zavarovalnico in je to to?

Samo z original polico se oglasiš na novi zavarovalnici in to je to, nobenih izpisov, birokracije ali česa podobnega.
V primeru, da nimaš original predhodne police, pa greš po duplikat ali potrdilo o bonusu.

Uporabniški avatar
MasTTer
Novinec

Kraj: Lendava (MS)

Napisal/-a MasTTer Pe avg 27, 2010 6:12 pm

V primeru, pa da bi imel premijski razred nad 14, pa greš k drugi zavarovalnici in poveš, da bi na novo rad registriral in začneš z 14PR :)
Vrni se na Zavarovanje in registracija vozil

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 5 gostov