Zavarovalnice, kasko, cene, nasveti, registracija, tehnični pregledi...

need 4 speed
Novinec

Prenos bonusa iz starša na otroka

Napisal/-a need 4 speed To okt 26, 2010 11:36 am

Pozdravljeni
Imam eno vprašanje glede prenosa zavarovanja.Kupili smo nov (rabljen) avto, ki bo pisan name.Vsi prejšnji avtomobili so bili pisani na mamo, tako da ima že par let 50% bonus pri zavarovalnici.
Ker mama nebo več imela avta, bi se pomojem ta bonus pri zavarovanju dalo prenesti name, vendar zav. agent trdi, da se od tega meseca naprej to več ne da, ampak de je možen prenos bonusa le med možem in ženo. :roll: Mati je poslala v petek tudi pisno prošnjo za prenos bonusa, vendar se na zavarovalnici izmikajo.

Ima kdo, kašne informacije, če se bonus res ne da prenesti, ali me hočejo "nategnit"??
Če je kdo imel podobno situacijo in mu je prenos uspel naj mi prosim pove, pri kateri zavarovalnici je.

Bucko99
Stalni uporabnik

Kraj: Around Ljubljana

Napisal/-a Bucko99 To okt 26, 2010 11:54 am

Meni so pred pol leta to uredilil pri Triglavu, res pa je da moraš koga poznati, ali pa biti tečen :?
Najbolje da se osebno oglasiš, ker po telefonu se jim ponavadi ne da kaj dosti ukvarjati s tem...

Uporabniški avatar
JamesTheMan
Novinec

Kraj: Maribor

Napisal/-a JamesTheMan To okt 26, 2010 12:50 pm

Da se prenesti, vendar je ponavadi tako, da ti ga prenesejo samo toliko, koliko bi ga v tem času lahko sam pridobil. Npr. imaš vozniški izpit tri leta, ti priznajo 15%, če imaš pet let dobiš 25%, pri 10 letih ali več, ti priznajo celotni bonus. Vsaj pri ZM je tako...

Uporabniški avatar
shalej
Novinec

Kraj: Celje

Napisal/-a shalej To okt 26, 2010 1:08 pm

Tudi meni so na Triglavu prenesli boniteto od očeta. Je pa bilo potrebnih nekaj poznanstev, ker mi pri ZM tega niso hoteli nardit oz. kot je predhodnik rekel toliko % kolikor dolgo imaš izpit. Opcija je še bila da bi mi dali -50% v primeru da se pri ZM življensko zavarujem. Pri Triglavu ni bilo komplikacij.

Uporabniški avatar
hribko
Poznavalec foruma

Kraj: koroška

Napisal/-a hribko To okt 26, 2010 1:21 pm

če je pravi agent se da vse uredit
men jih je dala mati in sem jih prenesel na motor-na zavarovalnici triglav(res pa je da je že kr dolgo od tega

Uporabniški avatar
zuzek
Uporabnik

Napisal/-a zuzek To okt 26, 2010 5:54 pm

mama naj odjavi avto, oz. dobi bone

in nej dobi bone in pojdi ti z njimi in reg. avto

pa zav. menjaj, se ne bojo mogli potem več komu zmikat
Alergičen na rjo

need 4 speed
Novinec

Napisal/-a need 4 speed To okt 26, 2010 11:04 pm

Hvala za nasvete, zadevo smo rešili.Sem se osebno oglasu do njih in niso hotel uredit kljub temu, da imamo vsa zavarovanja sklenjena pri njih že več kot 20let.
Na konkurenčni zavarovalnici, kjer nismo imeli prej sklenjenega nobenega zavarovanja pa so uredili prenos bonusa brez vsakršnih problemov in komplikacij.
Vrni se na Zavarovanje in registracija vozil

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 3 gostov