Zavarovalnice, kasko, cene, nasveti, registracija, tehnični pregledi...

Uporabniški avatar
Mini Me
Novinec

Kraj: Sm pa tja...

Odbitna franšiza??

Napisal/-a Mini Me Sr nov 10, 2010 8:40 pm

Lp
Zadeva je taka,poleti so mi v avtomatski pralnici poškodovali avto(malo plexi steklo).Z lastnikom pralnice smo vse uredili,da bo kril škodo iz svoje police.
Ok na zavarovalnici vse uredimo in avto dam popravit.Na servisu so po končanem popravilu na zav. naslovili zahtevek v višini 993 eurov.(Za eno malo plexi steklo,wtf??)
No sedaj pa meni pošlje model iz servisa da jim moram prinesti še sto evrov ker je zavarovalnica uveljavljala 100 evrov odbitne franšize??
Tega ne razumem,poškodujejo mi avto in sedaj moran jst plačat to odbitno franšizo.Zakaj??Po mojem mnenju bi jo moral plačati lastnik pralnice?

Mogoče ve kdo kaj več o teh zadevah?

Uporabniški avatar
adis
Uporabnik

Kraj: Ljubljana

Re: Odbitna franšiza??

Napisal/-a adis Sr nov 10, 2010 9:43 pm

Mini Me je napisal/-a:Lp
Zadeva je taka,poleti so mi v avtomatski pralnici poškodovali avto(malo plexi steklo).Z lastnikom pralnice smo vse uredili,da bo kril škodo iz svoje police.
Ok na zavarovalnici vse uredimo in avto dam popravit.Na servisu so po končanem popravilu na zav. naslovili zahtevek v višini 993 eurov.(Za eno malo plexi steklo,wtf??)
No sedaj pa meni pošlje model iz servisa da jim moram prinesti še sto evrov ker je zavarovalnica uveljavljala 100 evrov odbitne franšize??
Tega ne razumem,poškodujejo mi avto in sedaj moran jst plačat to odbitno franšizo.Zakaj??Po mojem mnenju bi jo moral plačati lastnik pralnice?

jah bi pač pogledal kaj si podpisal.... 1% odbitne franšize je drugače.

Uporabniški avatar
Cash
Poznavalec foruma

Napisal/-a Cash Sr nov 10, 2010 9:48 pm

Če je šlo iz njegove police, nimaš ti kaj plačevati!!!!!

Uporabniški avatar
f.taunus
Uporabnik

Kraj: Ptuj-Ormož

Napisal/-a f.taunus Sr nov 10, 2010 9:52 pm

Kot je že predhodnik napisal. On ima sklenjeno zavarovanje odgovornosti iz opravljanja dejavnosti in ima verjetno po polici dogovorjeno franšizo (je kar običajna praksa pri tovrstnem zavarovanju odgovornosti). To franšizo je dolžan poravnati lastnik pralnice, ne pa ti kot oškodovanec!

Uporabniški avatar
_furby_
Mojster foruma

Kraj: Ankaran

Napisal/-a _furby_ Sr nov 10, 2010 9:58 pm

f.taunus je napisal/-a: To franšizo je dolžan poravnati lastnik pralnice, ne pa ti kot oškodovanec!

vrjetno hoce tko poravnat stroske...te malo nategnit.
pejdi lepo do njega pa mu reci da se bos malo pozanimal pri zavarovalnici in okoli, kaj in kako. pa bos vidu reakcijo :lol:
turbo inside

fatbastard
Nov uporabnik

Napisal/-a fatbastard Sr nov 10, 2010 10:49 pm

Pomojem gre tukaj samo za nateg... Jaz jim ne bi dal niti centa.

LukL
Uporabnik

Napisal/-a LukL Sr nov 10, 2010 11:27 pm

lepo pokliči cenilca ki je mel čez tvojo zadevo, pa mu lepo razloži, da sploh ni šlo s tvoje police... pa ti bo on povedu kak pa zakaj...
lahko pa pokličeš še v delavnico kjer so te klicali al kakrkoli že da morš plačat, pa jim samo zastavi vprašanje zakaj moraš ti plačati odbitno franšizo če je šlo iz zav.police ki sploh ni tvoja?
samo to dvoje naredi pa boš vedel pri čem si, ni treba nikamor hodit sam 2 telefonska klica opravi...

Uporabniški avatar
fantom
Stalni uporabnik

Napisal/-a fantom Če nov 11, 2010 12:21 am

sj nemorem vrjet kakšni biseri so nekateri.... lepo za telefon in polkiči na zavarovalnico, lastnika pralnice in mu lepo razloži da odbitno plača lastnik police in ne oškodovanec. razen če si res kaj takega podpisal da se strinjaš s poravnavo njegove odbitne....ampak močno dvomim da je tako.

Uporabniški avatar
bobi11
Novinec

Kraj: Dolenjske toplice

Napisal/-a bobi11 To nov 30, 2010 6:04 pm

Preveri pri cenilcu ki obravnava tvojo škodo, kdo je dejanski plačnik franšize- lahko da moraš ti
plačati serviserju, znesek odbitne franšize pa potem zahtevaš od zavarovanca....

potepuhček
Nov uporabnik

hb

Napisal/-a potepuhček So dec 11, 2010 11:51 am

Mini Me je napisal/-a:Lp

Uporabniški avatar
Cash
Poznavalec foruma

Napisal/-a Cash So dec 11, 2010 7:07 pm

No, kakšen je rezultat....????
Vrni se na Zavarovanje in registracija vozil

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 3 gostov