Napisal/-a myster Ne nov 14, 2010 10:12 am
Zadeva gre tako, pred slabima dvema mesecema, sem imel nesrečo z maminem avtu (P206 SW). Bila je samo materalna škoda, kriv pa voznik kombija, ki mi je izsilil prednost v krožišču in se mi je zaletel v sprednji desni konec. z popravilom je bilo vse v redu in so ga popravili kot mora biti. ker se mi je voznik kombija zagnal direktno v sprednje desno kolo, sedaj po dveh mesecih in po prevožinih 800km od nesreče je začel menjalnik tulit-še posebej v prvi in drugi prestavi in ratuje vedno glasnejše.še pred tednom je bilo slišati samo v prvi prestavi in še to je bilo čist potihem od nežnega speljevanja (čeprav je takoj po nesreči začelo že neki praskat-ampak nobenga ni motilo).
avto je l.05 in ima dobrih 70 000km prevoženih. ko je bil avto na popravilu, so pogledali spredaj podvozje in opravili optiko, za menjalnik pa nam ni bilo nič sumljivega. mehaniki, se pa tudi niso peljali. sedaj sumimo (tut po besedah domačega mehanika), da je to verjetno zaradi tega udarca v sprednje desno kolo in se je sila preko polosovine prenesla v menjalnik. čeprav je bilo cenilcu omenjeno, da v prvi prestavi nekaj praska, je on napisal pregled podvozja in to je bilo use.
kaj bi mogel naredit, da bi še enkrat uveljavil škodo (od nesreče, ki mi je kombi izsilil prednost), da bi zamenjali oz. popravili menjalnik (predn se sesuje)? se še da kaj storiti iz pred dveh mesecov, ko je bila nesreča?
Lep pozdrav