Zavarovalnice, kasko, cene, nasveti, registracija, tehnični pregledi...

DaGajsek
Nov uporabnik

Kraj: Celje

Zastopniki za Generali

Napisal/-a DaGajsek To dec 07, 2010 8:23 am

Čas je napočil, da podaljšam zavarovanje. Triglava sem sit, ker je denar na prvem mestu, stranka pa na drugem.

Ker več ljudi meni, da je bolje it na Generali iščem zastopnika za savinjsko regijo, da se skušam kaj pametnega dogovoriti, gre za osnovno, AO Plus in kasko, če bo ponudba ugodna je v igri še drugi avto, na katerem pa bo le osnovno.
Lahko so kontakti tudi za Ljubljano, ni nobene panike.

Potencialni zastopniki ali pa kontakte mi podajte na PM.

Hvala!
Adopt, Adapt, Improve!

marinakorosec
Nov uporabnik

Re: Zastopniki za Generali

Napisal/-a marinakorosec So jan 15, 2011 6:58 am

Ne priporočam Generali. Težave pri škodnem dogodku. :huh: :cry: Takoj
sem jih zamenjala.

bobipalčka
Nov uporabnik

Napisal/-a bobipalčka So jan 15, 2011 7:49 am

Vsi pogodbeniki zavarovalnic, ki sem jih do sedaj spoznal so mi zatrdili, da
stranke, ki so šle na generali so se vrnile nazaj na staro ali katero drugo zav.
Cena naj te ne zavede. Raje probaj ZM ali AS.

Take so moje informacije.

Sem pa sam z triglavom več kot zadovoljen. ( 2x vleka po 150 km, luč, spr. in zad. odbijač )
Vse sem rešil brez problema.

V primeru totalke bo pa problem pri vsaki zavarovalnici, to pa zaradi nerealnih pričakovanj
lastnikov.

Uporabniški avatar
f.taunus
Uporabnik

Kraj: Ptuj-Ormož

Napisal/-a f.taunus So jan 15, 2011 9:24 am

bobipalčka je napisal/-a:Vsi pogodbeniki zavarovalnic, ki sem jih do sedaj spoznal so mi zatrdili, da
stranke, ki so šle na generali so se vrnile nazaj na staro ali katero drugo zav.

Zanimivo, imam zavarovalno agencijo za produkte zavarovalnice generali, pa pride 100 novih strank od drugih zavarovalnic, odide pa 5 strank od generalija k drugim zavarovalnicam. Pa je za odhod vedno kriv le kak poseben komercialni popust pri drugi zavarovalnici.

Uporabniški avatar
lancia hf
Uporabnik

Napisal/-a lancia hf So jan 15, 2011 5:50 pm

Tri mesce nazaj je prišla agentka iz zavarovalnice generali, in mi naštela ogromno popustov, če pridem k njim, nato sem ji dal mojo triglavsko zavarovlno polico, ki je bila brez kašnih dodatnih popustov (razen 10% na otroka mlajšega od 7 let) za skoraj 50 € manjša kolikor je ona izračunala da bi me prišla registracija pri njih. Bila je pa Cordoba takrat že registrirana okoli 3 tedne.

bobipalčka:
V primeru totalke bo pa problem pri vsaki zavarovalnici, to pa zaradi nerealnih pričakovanj
lastnikov.

Jaz res da pri edini nesreči, pa še ta je Tipo doživel totalko, sem brez problema dobil od zavarovalnice triglav toliko, da sem avto popravil, pa še registriral za ta denar ki sem ga dobil, res pa da je bilo 7 let nazaj.
SlikaSlikaSlikaSlikaSlika

Uporabniški avatar
adis
Uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a adis So jan 15, 2011 6:12 pm

ko naredim izračun pri generali me ta pride za 250 eur dražji kot na triglavu.

Uporabniški avatar
f.taunus
Uporabnik

Napisal/-a f.taunus So jan 15, 2011 6:21 pm

adis je napisal/-a:ko naredim izračun pri generali me ta pride za 250 eur dražji kot na triglavu.

Generali je cenejši predvsem na račun vozniških izkušenj. In na tem forumu je verjetno malo kdo, ki se lahko pohvali, da ima več kot 10 let vozniški izpit, kar je spodnja meja za popust (-5%). Najbolj se pozna starejšim voznikom, ki imajo vsaj 35 let vozniški izpit (-20%).

Uporabniški avatar
pskoda
Mojster foruma

Kraj: Dolenska

Napisal/-a pskoda So jan 15, 2011 6:29 pm

Te izračune preko neta ne verjemte preveč. Če hočeš pravo cifro se moraš pri njih na firmi ustavit ali zastopnikih, to govorim za vse zavarovalnice.

Osebno sem najbolj zadovoljen z Tilio

Uporabniški avatar
odprti clio
Poznavalec foruma

Napisal/-a odprti clio Ne jan 16, 2011 11:46 am

pskoda je napisal/-a:Te izračune preko neta ne verjemte preveč. Če hočeš pravo cifro se moraš pri njih na firmi ustavit ali zastopnikih, to govorim za vse zavarovalnice.

Osebno sem najbolj zadovoljen z Tilio

Trenutno sem na Tiliji. Upam, da ne bo škodnega primera, ker se mi s tem ne da ubadat, tako da sem še zadovoljen. So pa kar ugodni (glede na dosedanje cene).
Ne bi šv zdj peš u mesto, pa da mi plačaš taksi.

Prosim, pošljite mi informacije o avto dogodkih.

Uporabniški avatar
TrijoAdijo
Mojster foruma

Napisal/-a TrijoAdijo Ne jan 16, 2011 12:43 pm

Pred pol leta me je AO, AO+ in delni kasko pri triglavu prišlo koštat cca. 80 eur ceneje kot mi je naračunala generalijeva agentka z vsemi njenimi "popusti". Tak da....generali cenješi? Mene niso prepričali.

LP!
Italijani izdelujejo testenine, francozi parfume, nemci pivo, azijci riž, američani pa avtomobile.

Uporabniški avatar
eclipse_R
Poznavalec foruma

Napisal/-a eclipse_R Ne jan 16, 2011 2:22 pm

Tudi jaz imam zavarovalno zastopniško agencijo pa smo imeli nekaj časa podpisano tudi z Generalijem. Po pravici povedano, sem vsakemu računal tudi Generali (poleg ZM in Triglav) in se ni niti eden odločil za Generali. Po kakem letu pogodbe so nam odpovedali pogodbo, ker smo sklenili le kake 3 police za Generali (napram stotinam na mesec za ostale..). Zakaj niso prehajale k Generaliju? Po pravici povedano najbrž zaradi zastopnikov (ker mi Generali resnično ne diši toliko, tudi zaradi tega, ker ima mama odvetniško pisarno, ki se ukvarja z odškodninami in z Generalijem niso najboljše izkušnje na slovenskem trgu), ker če bi bila enaka cena pri npr. Generaliju in Triglavu, lahko tisti, ki preferira Generali brez večjega napora doseže da bo stranka pri Generaliju, enako velja za obratni primer. No, jaz sem primerjal dosti objektivno (primerjava pogojev) in me recimo pri kasku na Generaliju takoj odžene klavzula, da se avto lahko popravlja z neoriginalnimi deli, kadar se zavarovalnica tako odloči. Oz. dejstvo, da pri ZM nimaš izgube bonusa pri vandalizmu, pri Generaliju pa. Generali ima naprimer tudi omejeno na 3 dogodke na parkirišču, Triglav pa nima omejitve. Skratka, ko primerjaš vedno prideš na to, da nekdo drug nekaj ima Generali pa nima, obratno ne gre praktično nikoli. Plus še ostale stvari. Osebno sem bil za sklepanje Generalija, če je bil več kot 20% cenejši ali pa če gre striktno za obvezno zavarovanje, kjer lahko na račun vozniških izkušenj prideš na cenejšo premijo. Kar pa se tudi praktično nikoli ni izkazalo. Pri več sto policah na mesec, ki jih sklenemo, imamo pri treh problem, da je Generali cenejši, tako da se s tem sploh ne obremenjujemo.

Mi je pa Generali všeč, čisto iz poslovne taktike, ker cilja na skupino ljudi, ki povzročajo najmanj škode (celo ne uveljavljajo škod, če jih imajo..), so najbolj izkušeni itd in vozijo relativno poceni avte (do 36.000 €). Skratka, statistično najmanj rizično skupino, za ostale pa niso tako popustljivi (nam je na izobraževanju prav tako rekel, da ostalih pač nočejo). Za zavarovalnico je to taktično zelo dobra usmeritev, dosežeše najboljši škodni rezultat in potem lahko tej ciljni skupini daš nižje cene.

lp
Slika

kamal
Novinec

Napisal/-a kamal To jan 18, 2011 9:49 am

Jaz sem npr. pri Generaliju ravno zaradi tega, ker ciljajo na skupine zavarovancev, ki razmišljajo v tej smeri, da preprečijo škodne primere. Pri njih sem sedaj 2 celi leti in prej nekaj mesecev. Zavarovano imam samo AO (včasih tudi AO+). Pa sem skupaj naklepal 20% popusta pri zavarovanju (5% na bonus, 5% sklenitev preko interneta, 5% zaradi ne povzročitve nesreče v zadnjih dveh letih in 5% zaradi vožniškega staža 9 let).

Mene ne zanima, koliko škodnih primerov lahko uveljavljam ali kako bo avto popravljen itd. Moj avto je zavarovan samo osnovno vse ostalo se pa itak ne splača, ker je vreden lih ene 2500 eur in je vse ostalo totalka za katero ne dobim veliko.
Se vidmo ko se zagledamo.

Uporabniški avatar
eclipse_R
Poznavalec foruma

Napisal/-a eclipse_R To jan 18, 2011 7:34 pm

No točno za take je Generali ;) pa še tu ti predlagam, če ni kak od konkurentov še cenejši ;)

lp
Slika

Uporabniški avatar
adis
Uporabnik

Napisal/-a adis To jan 18, 2011 7:51 pm

jaz, ko sem imel cca. 3 nesreče z audijem v 6 mesecih ( samo poškodba pleha) mi je fajn prišel triglav, medtem ko bi pri generaliju še danes plačeval malus.

Uporabniški avatar
f.taunus
Uporabnik

Napisal/-a f.taunus To jan 18, 2011 9:24 pm

adis je napisal/-a:jaz, ko sem imel cca. 3 nesreče z audijem v 6 mesecih ( samo poškodba pleha) mi je fajn prišel triglav, medtem ko bi pri generaliju še danes plačeval malus.

Glej, takšni argumenti so "budalštine". Vse zavarovalnice delajo po istih zakonih. Če bonusa nisi izgubil na Triglavu, ga ne bi tudi na nobeni od drugih zavarovalnic. Zato se malo umiri s takšnimi zavajanji, sploh ker si moderator in zato poskrbi predvsem za korektno podajanje informacij.

Kar se izgube bonusa tiče, je namreč zavarovalnica Triglav edina zavarovalnica na slovenskem trgu, ki svojim zavarovancem ne nudi odkupa prve škode na AO, na kasku pa ga nudi le za PR nižji ali ena 06. Med tem ko ga ostale zavarovalnice nudijo na AO in na AK, ne glede na zavarovančev premijski razred.

Uporabniški avatar
eclipse_R
Poznavalec foruma

Napisal/-a eclipse_R To jan 18, 2011 10:03 pm

Če je mislil 3 poškodbe na parkiriščih v enem zavarovalnem letu je pravilno povedal, saj je Generali šele pred kratkim povečal iz 2 škodnih dogodkov na parkirišču v 3. Če pa je kaj drugega mislil lahko pa samo ugibam kaj ;)

lp
Slika

Uporabniški avatar
adis
Uporabnik

Napisal/-a adis To jan 18, 2011 10:13 pm

f.taunus je napisal/-a:
adis je napisal/-a:jaz, ko sem imel cca. 3 nesreče z audijem v 6 mesecih ( samo poškodba pleha) mi je fajn prišel triglav, medtem ko bi pri generaliju še danes plačeval malus.

Glej, takšni argumenti so "budalštine". Vse zavarovalnice delajo po istih zakonih. Če bonusa nisi izgubil na Triglavu, ga ne bi tudi na nobeni od drugih zavarovalnic. Zato se malo umiri s takšnimi zavajanji, sploh ker si moderator in zato poskrbi predvsem za korektno podajanje informacij.

Kar se izgube bonusa tiče, je namreč zavarovalnica Triglav edina zavarovalnica na slovenskem trgu, ki svojim zavarovancem ne nudi odkupa prve škode na AO, na kasku pa ga nudi le za PR nižji ali ena 06. Med tem ko ga ostale zavarovalnice nudijo na AO in na AK, ne glede na zavarovančev premijski razred.

in ti meni praviš, da zavajam? si ti namesto mene uveljavljal škodo? si ti urejal papirje pri popravilih in slikah škodo?

enkrat me je zadel kombi v bok ( povzročitelj voznik kombija), enkrat sem se zabil v golfa ( moja napaka) in enkrat sem zadel steber ( moja napak) torej...kje je zavajanje?

aja in če se ne motim je bila še 1x škoda od toče.

vse popravljeno brez kakršnega kompliciranja, brez izgube % pri premijah. vse korektno in hitro urejeno in še nadomestni voz sem imel, ki pa ni bil ravno kaj dober :lol:

in ko se dotaknem generalija pa bog ne daj, da prijaviš škodo na parkingu...

Uporabniški avatar
f.taunus
Uporabnik

Napisal/-a f.taunus To jan 18, 2011 10:16 pm

adis je napisal/-a:
f.taunus je napisal/-a:

in ti meni praviš, da zavajam? si ti namesto mene uveljavljal škodo? si ti urejal papirje pri popravilih in slikah škodo?

enkrat me je zadel kombi v bok ( povzročitelj voznik kombija), enkrat sem se zabil b golfa ( moja napaka) in enkrat sem zadel steber ( moja napak) torej...kje je zavajanje?
aja in če se ne motim je bila še 1x škoda od toče.

vse popravljeno brez kakršnega kompliciranja, brez izgube % pri premijah. vse korektno in hitro urejeno in še nadomestni voz sem imel, ki pa ni bil ravno kaj dober :lol:

in ko se dotaknem generalija pa bog ne daj, da prijaviš škodo na parkingu...

S tem sporočilom si samo dokazal, da si lažnivec in zavajaš. Zadovoljen? Če še sam ne veš, kje zavajaš, pa se malo poduči o zavarovalništvu. Nobene od zgoraj navedenih škodnih dogodkov zavarovalnica Triglav ne obravnava drugače kot ostale zavarovalnice in da boš zadovoljen, nobene od zgornjih škodnih dogodkov tudi zavarovalnica Generali ne obravnava drugače kot ostale zavarovalnice.

Uporabniški avatar
adis
Uporabnik

Napisal/-a adis To jan 18, 2011 10:20 pm

@f.taunus:

:lol:

boli me kura* za zavarovanja vozil ipd... ok? mene ne zanima kdo kako obravnava škodne dogodke in dokler bom jaz kot stranka obdržal svojo boniteto oz. premijo bom bil tam kjer mi to ponujajo!

če ti kaj ni jasno oz. če imaš kaj za uredit pa mi kar piši na pm.

Uporabniški avatar
f.taunus
Uporabnik

Napisal/-a f.taunus To jan 18, 2011 10:26 pm

adis je napisal/-a:@f.taunus:

:lol:

boli me kura* za zavarovanja vozil ipd... ok? mene ne zanima kdo kako obravnava škodne dogodke in dokler bom jaz kot stranka obdržal svojo boniteto oz. premijo bom bil tam kjer mi to ponujajo!

če ti kaj ni jasno oz. če imaš kaj za uredit pa mi kar piši na pm.

Glej, očitno te ne boli falus, ker če te res ne bi zanimalo to področje, potem ne bi podal te lažne objave
jaz, ko sem imel cca. 3 nesreče z audijem v 6 mesecih ( samo poškodba pleha) mi je fajn prišel triglav, medtem ko bi pri generaliju še danes plačeval malus.

Lahko kvasiš neumnosti v forumih "Nima veze z avtomobilizmom" in otročajem deli nasvete o supergah in šumečih trenirkah, ne pa se namerno spuščat v neke strokovne debate o katerih nimaš pojma.
Vrni se na Zavarovanje in registracija vozil

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 3 gostov