Zavarovalnice, kasko, cene, nasveti, registracija, tehnični pregledi...

mandicr
Nov uporabnik

Oldtimer

Napisal/-a mandicr Po okt 07, 2002 4:37 pm

A mi lahko kdo pove kje je kakšen klub oldtimerjov ? Hvala

Uporabniški avatar
kr3mn1
Stalni uporabnik

Kraj: Kranj

Re: Oldtimer

Napisal/-a kr3mn1 So mar 29, 2003 8:38 pm

tam pri ptuju nekje je klub/muzej kjer tudi podeljujejo neke vrste certifikate ki ti potem ogromno pomagajo pri zavarovanju (samo 10% ) ampak samo pri slovenici, ker imajo z njo pogodbo. mora pa biti vozilo staro najmanj 30 let, motorji mislim da 25, je pa to neka zveza. na zalost sem ze zgubil "prospekt" oz brosuro, lahko pa gres na najblizjo AMZS enoto in tam vprasas. morajo po vseh AMZS postajah vedet, vsaj tako so meni rekli.

lp, kr3mn1

david
Nov uporabnik

Napisal/-a david Po sep 15, 2003 10:47 am

jaz mam vprasanje v zvezi zavarovanjem oldtimerov....kolk pol pride procentualno manj ce zavarujes enak auto enake masine samo da je en oldtimer en pa ne

Uporabniški avatar
zupi13
Mojster foruma

Kraj: CE

Re: Oldtimer

Napisal/-a zupi13 Po sep 15, 2003 11:58 am

mandicr je napisal/-a:A mi lahko kdo pove kje je kakšen klub oldtimerjov ? Hvala

eden je na vranskem.
Slika

Uporabniški avatar
kostrevcb
Nov uporabnik

Napisal/-a kostrevcb Po sep 15, 2003 2:38 pm

Za avtomobile starejše od 30 let ,lahko pridibiš cerifikat in s tem certifikatom uveljavljaš popust 90% pri zavarovanju. (slovenica ,triglav..)
Certifikat ti izda SVAMZ na vranskem, brez da si v katerem koli drugem klubu.
Plačaš članarino SVAMZu cca 3000 sit na leto in izdelavo certifikata.

Za hrošča pride približno 8.600 sit zavarovanje z AO+.

Lp borut :lol:

Uporabniški avatar
pubi2cv
Novinec

Kraj: Breg pri Polzeli

Napisal/-a pubi2cv To sep 16, 2003 10:24 am

Treba je ločit dve stvari: Eno je oldtimer, drugo pa je veteran. Za veterana velja vozilo, ki si je prodobilo vertifikat o ustreznosti od pristojne ustanove (SVAMZ). Veterani so razporejeni sicer tudi v podkategorije, za natančna pojasnilo pa se velja obrniti na predstavnike SVAMZ-a. Vozilo s takim certifikatom ima 90% popusta pri plačilu zavarovanja.
Druga zadeva pa so takoimenovani oldtaimerji: Za oldtaimerja velja vsako vozilo, starejše od 25 let. Včasih se najde kaka zavarovalnica, ki je pripravljena taka vozila zavarovati za 50% siceršnje vsote. Navadno ti postavijo še kakšen pogoj (recimo še drugo vozilo zavarovano pri njihovi hiši ali kaj podobnega. Vem da so v preteklosti podobne zdeve bile možne pri zavarovalnici Maribor, od lanskega leta pa mislim da je to možno samo pri Adriatic-u. Sicer pa se te zadeve neprestano spreminjajo :evil: , tako da velja najprej preveriti. Pa najbolje se je to pogovarjat recimo z vodjo poslovalnice, ker navadno vsi zaposleni niti ne vedo, da se to sploh da......
pubi

Uporabniški avatar
Rjuhar
Poznavalec foruma

Napisal/-a Rjuhar To sep 16, 2003 10:32 am

Pubi, poglej mojega hrosca v podpisu. Definitivno ni veteran, pa ima certifikat SVAMZA in sicer za predelanega starodobnika! Celo predelava v cabrio lahko dobi certifikat. In s tem postane avto del tehnicne zapuscine.

Uporabniški avatar
pubi2cv
Novinec

Napisal/-a pubi2cv To sep 16, 2003 11:25 am

Ja, seveda. To je ena od podkategorij, ki sem jih omenil zgoraj. Navedel sem samo osnovna dejstva.....je pa tu dost variacij
pubi

Uporabniški avatar
pubi2cv
Novinec

Napisal/-a pubi2cv To dec 23, 2003 2:21 pm

pubi2cv je napisal/-a:Za oldtaimerja velja vsako vozilo, starejše od 25 let. Včasih se najde kaka zavarovalnica, ki je pripravljena taka vozila zavarovati za 50% siceršnje vsote. Navadno ti postavijo še kakšen pogoj (recimo še drugo vozilo zavarovano pri njihovi hiši ali kaj podobnega. Vem da so v preteklosti podobne zdeve bile možne pri zavarovalnici Maribor, od lanskega leta pa mislim da je to možno samo pri Adriatic-u. Sicer pa se te zadeve neprestano spreminjajo :evil: , tako da velja najprej preveriti. Pa najbolje se je to pogovarjat recimo z vodjo poslovalnice, ker navadno vsi zaposleni niti ne vedo, da se to sploh da......

Jap....pri Adriaticu zadeva deluje ! Sem zavaroval svojega spačka in pri agentu dobil 50% popusta za oldtimerja, tako da me je osnovno zavarovanje z doplačilom za tujino in zeleno karto prišlo 31 tisočakov.....res lepo, ni kaj ! Oldtimerji, navalite na Adriatic :D
pubi

BC
Novinec

Kraj: LJ

Napisal/-a BC Po feb 26, 2007 9:04 am

dobil sem certifikat starodobnega vozila. imajo vse zavarovalnice 90% popusta?
kakšen bi bil najhitrejši/najugodnejši način spremembe zavarovanja?
samo spremeniti police se verjetno ne da?
odjavim in takoj nazaj prijavim s popustom?
je dela samo z zavarovalno polico ali bo treba tudi ostale stvari (cestnina) odjavljati in ponovno prijavljati?
lahko zavarujem samo za določen čas, npr. 5 mesecev (do tehničnega pregleda)?
zavarovanje se računa na dan?
če je celoletno zavarovanje 99460sit, potem je na dan 279˙38sit?
in če imam vozilo registrirano 193 dni (od 17.8.06), dobim nazaj 45540sit?
LP ;)
I drive recklessly, I take a lot of chances, I never repair my vehicles and I don't believe in traffic laws.
Vrni se na Zavarovanje in registracija vozil

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov