Zavarovalnice, kasko, cene, nasveti, registracija, tehnični pregledi...

Uporabniški avatar
eljuero
Stalni uporabnik

kasko - znižanje redne MPC

Napisal/-a eljuero Po jan 24, 2011 9:41 pm

Za izračun kaska se vzame maloprodajna cena avta, modela.
Logično mi je, da če ta cena pade (torej nova redna cena), da se pri novem obdobju zavarovanja upošteva nižja osnova.
Je v praksi tako ali zavarovalničarji spet furajo kako finto?
Zadnjič spremenil eljuero, dne Po jan 24, 2011 10:10 pm, skupaj popravljeno 1 krat.

Uporabniški avatar
f.taunus
Uporabnik

Kraj: Ptuj-Ormož

Re: kasko - znižanje MPC

Napisal/-a f.taunus Po jan 24, 2011 9:55 pm

Osnova za izračun kasko premije je novonabavna vrednost vozila po eurotaxu. Drugi parameter je potem se starost vozila. Nihče ne fura nobene finte. Popust, ki ga dobis pri nakupu vozila se ne upošteva.

Uporabniški avatar
eljuero
Stalni uporabnik

Napisal/-a eljuero Po jan 24, 2011 10:08 pm

Nisi dobro prebral.
Maloprodajna cena novega avta (brez popustov!) se je spremenila (očitno pripravljajo teren za ceno hibrida) in je danes nižja, kot je bila, ko sem avto kupil.
Konkretno Jazz za 2k €.

Uporabniški avatar
pskoda
Mojster foruma

Kraj: Dolenska

Napisal/-a pskoda Po jan 24, 2011 10:11 pm

Cena se bo vedno obračunala tvojega avta brez popustov seveda

Uporabniški avatar
eclipse_R
Poznavalec foruma

Re: kasko - znižanje redne MPC

Napisal/-a eclipse_R Po jan 24, 2011 10:17 pm

V Eurotax se bo vpisala nova serija "Jazzov", ki so imele drugačno nabavno ceno, kot une prej. Označen bo mesec in letnica od kdaj se je začela prodajat in pa nova serijska, dodatna oprema itd. Maš za določene avte tok različic notri, da kdaj kar glava peče kaj izbrati :)

lp
Slika

Uporabniški avatar
eljuero
Stalni uporabnik

Napisal/-a eljuero Po jan 24, 2011 10:19 pm

Ne gre za ceno s popustom, ampak za novo redno ceno ... ta je objavljena ceniku od hodne in tudi v katalogu novih vozil na avto.net (kjer so MPC brez popustov)

Uporabniški avatar
eljuero
Stalni uporabnik

Napisal/-a eljuero Po jan 24, 2011 10:22 pm

eclipse_R je napisal/-a:V Eurotax se bo vpisala nova serija "Jazzov", ki so imele drugačno nabavno ceno, kot une prej. Označen bo mesec in letnica od kdaj se je začela prodajat in pa nova serijska, dodatna oprema itd. Maš za določene avte tok različic notri, da kdaj kar glava peče kaj izbrati :)

lp

Jebemti, če se ne bo poznalo na kasko ... bedarija, če pa gre za isti avto z isto opremo, lahko tudi z isto letnico ...
... v primeru škode me pa prav zanima, ali bi, teoretično, izplačali več za totalko, kot pa je vrednost novega

Uporabniški avatar
eclipse_R
Poznavalec foruma

Napisal/-a eclipse_R Po jan 24, 2011 10:26 pm

Se bo poznalo na kasko, ker bo MPC drugačna, kasko pa je vezan na vrednost vozila.

Če bo taavto, ki kot praviš bo od recimo marca 2011 cenejši, ker so pripravili nov paket oprem, je bil facelift ali pa karkoli (če ne gre za nižanje cene s popustom), bo pri eurotaxu pač označen nov Jazz, ki se je prodajala od marca 2011, je imel tako in tako opremo in je osnovni model stal npr. 17.000 € brez popustov. Tisti prej pa bodo od npr. (si zmišlujem) januarja 2006 do marca 2011, imeli kakršnokoli že opremo so imeli in nabavno ceno osnovenga modela npr. 19.000 € brez popustov.

Tako da se bo poznalo na ceni kaska

lp

//EDIT - če pa si mislil, da bi se tebi poznalo na kasku, se pa ne bo, ker imaš dejansko avto, ki si ga kupil po tisti ceni, kot je veljala za tvoje modele. Poznalo bi se ti, če bi ti marca 2011 kupil novo Jazz po novi ceni.
Slika

Uporabniški avatar
eljuero
Stalni uporabnik

Napisal/-a eljuero Po jan 24, 2011 10:35 pm

Pri novem avtu mi je razumljivo ja.

Gre pa se seveda za mojega letnik 2009. Stal je npr. 15k.
Zdaj pa je nov cenik za enak model, ista oprema ... (torej še pred faceliftom, ki pride šele februarja), cena pa je 13k.
Gre torej za novo MPC enakega avta. Cene faceliftanega modela še niso objavljene.
Do sedaj so sicer imeli nižjo ceno s popustom, zdaj pa imajo novo nižjo redno ceno.
Isto avto letnik 2010 bi torej lahko kupil po stari ceni s popustom ali po novi redni nižji ceni brez popusta.

Ker je zadeva nova tudi meni, sprašujem, kako se kaj obnaša zavarovalnica v teh primerih.

Torej znižala se je kataloška cena za enak avto.

Uporabniški avatar
eclipse_R
Poznavalec foruma

Napisal/-a eclipse_R To jan 25, 2011 12:21 am

Takole naprimer tole zgleda pri najbolj pogostih avtih v Slo (za kakega cliota te kar srat prime, ko gledaš)

Slika

Potem pa izberi tapravega če znaš, ko ti ljudje rečejo samo da imajo Golf IV 1,9 tdi :D

lp
Slika

Uporabniški avatar
lenivec
Novinec

Napisal/-a lenivec Če jan 27, 2011 10:01 am

po drugi strani maš pa avto ki ima tako izbiro da te tut glava peče :D
osnovna pa malo boljša oprema. pa magari je blo od te malo bolše še 3 različne stopnje :D

Uporabniški avatar
eljuero
Stalni uporabnik

Napisal/-a eljuero Ne jan 30, 2011 5:11 pm

eclipse_R je napisal/-a://EDIT - če pa si mislil, da bi se tebi poznalo na kasku, se pa ne bo, ker imaš dejansko avto, ki si ga kupil po tisti ceni, kot je veljala za tvoje modele. Poznalo bi se ti, če bi ti marca 2011 kupil novo Jazz po novi ceni.

Danes mi je agent rekel drugače. Torej, da se upošteva nova cena ... čez 1 teden imam registracijo tako da bom videl.

Ne vem pa če se prav razumemo. Gre za (še) aktualne modele avta (2009-2010), ki se jim je spremenila kataloška cena. Oprema je enaka za prešnjo ceno in sedanjo (zaloga). Novi faceliftani modeli (in seveda hibrid) bodo sigurno imeli višjo kataloško ceno oz. ceno na ravni prejšnjih modelov pred znižanjem.

Uporabniški avatar
f.taunus
Uporabnik

Napisal/-a f.taunus Ne jan 30, 2011 9:34 pm

Ker navajaš konkretno Hondo Jazz, nisem ravno prepričan da se je eurotax vrednost vozila kaj spremenila. Imam namreč osvežen eurotax in je cena nespremenjena.

Uporabniški avatar
eljuero
Stalni uporabnik

Napisal/-a eljuero Po jan 31, 2011 4:24 pm

Na strani od Generalija isto. Znižanje sem opazil na avto.net (katalog novih vozil) in v ceniku od Honde.

Uporabniški avatar
eljuero
Stalni uporabnik

Napisal/-a eljuero Ne feb 06, 2011 5:50 pm

No pa sem danes lažji za premijo ... je pa se upoštevala nova cena; zavarovanje pri adriaticu. Program jo je imel že vnešeno in sicer kot da je takšna (nižja) cena za avto od 2008 dalje, torej za ta model s to opremo. Datum spremembe pa je bil 14.11.2010, če sem prav videl.

Uporabniški avatar
esem
Moderator foruma

Kraj: Ljubljana pri Kozarjah

Napisal/-a esem Ne feb 06, 2011 6:02 pm

In koliko si profitiral - 15 €?

Uporabniški avatar
f.taunus
Uporabnik

Napisal/-a f.taunus Ne feb 06, 2011 7:15 pm

eljuero je napisal/-a:No pa sem danes lažji za premijo ... je pa se upoštevala nova cena; zavarovanje pri adriaticu. Program jo je imel že vnešeno in sicer kot da je takšna (nižja) cena za avto od 2008 dalje, torej za ta model s to opremo. Datum spremembe pa je bil 14.11.2010, če sem prav videl.

Kakšna je eurotax koda na polici?

Uporabniški avatar
eljuero
Stalni uporabnik

Napisal/-a eljuero Ne feb 06, 2011 7:19 pm

Točno ne bi vedel, ker sem vzel dodatno nekaj kar prej nisem ... bi pa se po grobem izračunu drugače poznalo na premiji ca 30 evrov.

koda je: 136235
Vrni se na Zavarovanje in registracija vozil

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 5 gostov