Zavarovalnice, kasko, cene, nasveti, registracija, tehnični pregledi...

lsavic1
Nov uporabnik

ALi je zavarovalnica dolzna izplacati skodo ce

Napisal/-a lsavic1 Če jan 27, 2011 1:15 pm

Ali je zavarovalnica dolzna poravnati skodo ce je avto na leasing in je bil v prometni nesreci. Torej avto je bil v prometni nesreci in je moja last. Vendar ga nisem uporabljal jaz ampak je uzel kljuce od avtomobila moj sin in potem imel nesreco z prijateljem. Vozil naj bi njegov prijatelj vendar je policija napisala da je voznik se neugotovljen ker mislijo da je vozil moj sin ki pa nima veljavnega vozniskega dovoljenja, in se preiskujejo. Mene pa zanima ali je meni zavarovalnica dolzna izplacat skodo ker jaz nisem dal vozila prostovoljno ampak je bilo vozilo vzeto brez da bi jaz vedel pa tudi nebi ga nikoli dal osebi brez izpita. Avto je na leasing skode pa je za cca 15.000 EUR.

Hvala in LP

Uporabniški avatar
crxdelsol
aka Technologic aka dejcc

Re: ALi je zavarovalnica dolzna izplacati skodo ce

Napisal/-a crxdelsol Če jan 27, 2011 1:51 pm

Torej avto je bil v prometni nesreci in je moja last.

Ti nisi lastnik avta torej ni tvoja last.

Uporabniški avatar
ban
Mojster foruma

Napisal/-a ban Če jan 27, 2011 2:01 pm

Avto bo tvoja last ko boš poravnal zadnji obrok lizinga.

lsavic1
Nov uporabnik

Napisal/-a lsavic1 Če jan 27, 2011 2:06 pm

Pa nisem vprasal kdo je lastnik vozila....Lastnik je Leasing uporabnik sem pa jaz mene zanima ce je zavarovalnica dolzna placati skodo leasingu ali ne.

Uporabniški avatar
DaDek
Mojster foruma

Kraj: Maribor

Napisal/-a DaDek Če jan 27, 2011 2:14 pm

tu pomoje leasing sploh ne igra neke vloge.. bolj verjetno je, da zavarovalnica ne bo pripravljena poravnat škodo, če ne ve kdo je vozil (verjetno zaradi alkoholiziranosti itd., plus tega je opcija da je vozila oseba brez izpita)..

Uporabniški avatar
GorazdO
Poznavalec foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a GorazdO Če jan 27, 2011 2:31 pm

Če voznik ni mel izpita.. ne bo plačila; poglej - preberi si pogoje kasko zavarovanja.
Power is nothing without Control; so Think, Feel, Drive...

MaRko81
Novinec

Napisal/-a MaRko81 Če jan 27, 2011 2:43 pm

...zavarovalnica bo izplačala (avto na leasing), znesek pa terjala od tvojoega sina oz. kdor je vozil. Če je napihal kdo...ga sledi lep kredit (leasing hiša bo hotela svoje oz. bo terjala zavarovalnica).

Uporabniški avatar
crxdelsol

Napisal/-a crxdelsol Če jan 27, 2011 2:50 pm

Mene nekaj zanima.
Če ti nekdo vzame avto brez tvoje vednosti je to kraja. Ti moraš krajo prijaviti drugače ti odgovarjaš za to kar se z njim dogaja ?

Uporabniški avatar
mr.ramo
Poznavalec foruma

Kraj: WestCoast

Napisal/-a mr.ramo Če jan 27, 2011 2:56 pm

MaRko81 je napisal/-a:...zavarovalnica bo izplačala (avto na leasing), znesek pa terjala od tvojoega sina oz. kdor je vozil. Če je napihal kdo...ga sledi lep kredit (leasing hiša bo hotela svoje oz. bo terjala zavarovalnica).

2x ;)

Uporabniški avatar
xalfist
Uporabnik

Kraj: maribor

Napisal/-a xalfist Če jan 27, 2011 3:16 pm

Sina pakrat okoli kepe, ga poslat delat preko študenta, polek šole seveda. In naj sam odplača za pizdarijo, ki jo je naredil. Sam ko še nisem imel izpita niti pomislo nisem, da bi vzel ključe od avta in ga "posodil prijatlju".

Bo imel dobro šolo za živlenje.

Če bo voznik neznan , zavarovalnica zagotovo nebo plačala, saj ko imaš kasko mora biti znan voznik,ki ima veljavno vozniško dovolenje, mora opraviti alko test, ki mora biti 0.00 da krijejo škodo.
Zadnjič spremenil xalfist, dne Če jan 27, 2011 3:21 pm, skupaj popravljeno 1 krat.
Alfa romeo 147

peroRS
Mojster foruma

Napisal/-a peroRS Če jan 27, 2011 3:19 pm

xalfist je napisal/-a:Sina pakrat okoli kepe, ga poslat delat preko študenta, polek šole seveda. In naj sam odplača za pizdarijo, ki jo je naredil. Sam ko še nisem imel izpita niti pomislo nisem, da bi vzel ključe od avta in ga "posodil prijatlju".

Bo imel dobro šolo za živlenje.

Če bo voznik neznan , zavarovalnica zagotovo nebo plačala, saj ko imaš kasko mora biti znan voznik, ki mora opraviti alko test, ki mora biti 0.00 da krijejo škodo.

Podpis ;)

Uporabniški avatar
crxdelsol

Napisal/-a crxdelsol Če jan 27, 2011 3:25 pm

Sam ko še nisem imel izpita niti pomislo nisem, da bi vzel ključe od avta in ga "posodil prijatlju".

Še zdaj ne pomislim da bi komu posodo avto, sploh takemu. Zato ker sem si ga sam kupo od "študentskega" dela.

MrOizo
Nov uporabnik

Napisal/-a MrOizo Če jan 27, 2011 3:51 pm

xalfist je napisal/-a: saj ko imaš kasko mora biti znan voznik,ki ima veljavno vozniško dovolenje, mora opraviti alko test, ki mora biti 0.00 da krijejo škodo.

to glih ne drži v celoti. res je da mora biti znan voznik z veljavnim vozniškim dovoljenjem, vendar pa za izplačilo odškodnine iz kasko zavarovanja ni potreben opravljen test alkoholiziranosti.

lsavic1
Nov uporabnik

Napisal/-a lsavic1 Če jan 27, 2011 4:16 pm

MaRko81 je napisal/-a:...zavarovalnica bo izplačala (avto na leasing), znesek pa terjala od tvojoega sina oz. kdor je vozil. Če je napihal kdo...ga sledi lep kredit (leasing hiša bo hotela svoje oz. bo terjala zavarovalnica).

No sej to me zanima...ce bo zavarovalnica placala in potem terjala osebo ki je vozila mojega sina oziroma prijatelja. Potem zavarovalnica kolikor sem razumel bo placala v vsakem primeru ane:...

Uporabniški avatar
xalfist
Uporabnik

Kraj: maribor

Napisal/-a xalfist Če jan 27, 2011 4:25 pm

MrOizo je napisal/-a:
xalfist je napisal/-a: saj ko imaš kasko mora biti znan voznik,ki ima veljavno vozniško dovolenje, mora opraviti alko test, ki mora biti 0.00 da krijejo škodo.

to glih ne drži v celoti. res je da mora biti znan voznik z veljavnim vozniškim dovoljenjem, vendar pa za izplačilo odškodnine iz kasko zavarovanja ni potreben opravljen test alkoholiziranosti.

Od kdaj pa to velja vedno si moral biti trezen oz imeti 0.00. No res je, da ti ga ni treba opaviti ampak pol moraš idi na krvni test ali kako se naj izrazim. Pri takšnim prometnih, ko je škoda 15.000€ mora zagotovo biti prisotna policija če hočeš uveljavlati kasko, policija pa zahteva 0.00. Zakaj? Ker če si pijan pa tudi če nisi ti povzročo prometne nosiš delno odgovornost, sam zato, ker ni 0.00 .
Alfa romeo 147

Uporabniški avatar
kljukec
Mojster foruma

Napisal/-a kljukec Če jan 27, 2011 4:25 pm

a je/bo policija napisala kazen??
k za vsak drek napišejo kazen- in če bo- na koga bo??
če bo na tistega z izpitom, ti je to podlaga za zavarovalnico
druga pa je, ali leasing avto lahko vozi tretja oseba- ker pri meni je bilo napisanih nekaj oseb, ki lahko avto uporabljajo
lp

Uporabniški avatar
SamoK
Stalni uporabnik

Kraj: Maribor

Napisal/-a SamoK Če jan 27, 2011 4:35 pm

xalfist je napisal/-a:
MrOizo je napisal/-a:

Od kdaj pa to velja vedno si moral biti trezen oz imeti 0.00. No res je, da ti ga ni treba opaviti ampak pol moraš idi na krvni test ali kako se naj izrazim. Pri takšnim prometnih, ko je škoda 15.000€ mora zagotovo biti prisotna policija če hočeš uveljavlati kasko, policija pa zahteva 0.00. Zakaj? Ker če si pijan pa tudi če nisi ti povzročo prometne nosiš delno odgovornost, sam zato, ker ni 0.00 .

policijski zapisnik ni pogoj za izplačilo skode, je pa priporocljiv! oz. je fajn, da je vsaj zaznamek narejen na policiji, torej, da poklices in poves.

MaRko81
Novinec

Napisal/-a MaRko81 Če jan 27, 2011 5:20 pm

...kdo je vozil avto se bo že ugotovilo oz. bo zavarovalnica to hotela da se ugotovi (balistični oddelek poskrbi za to-krimiči, prsni odtisi po volanu armaturi...15.000€ niso male pare ;) ...povem pa iz prve roke, bil priča takemu dogotku, k je kolega dau avto na streho, nmal preveč spil, pršu švoger, da je kao vozu...un pravi šofer biu glasn k je biu pijan, ratal sumljivo, zaplemba razbitine, iskanje prstnih odtisov, las...zdj pa je vse v rokah odvetnika, k se pričkajo že kakšn let :!:

Uporabniški avatar
GorazdO
Poznavalec foruma

Napisal/-a GorazdO Če jan 27, 2011 5:46 pm

5. člen, 9. točka, pa 12. člen si poglejte;
Priponke
PG-aka-10-6.pdf
(476.53 KiB) Prenešeno 252 krat
Power is nothing without Control; so Think, Feel, Drive...

Uporabniški avatar
ales66
Novinec

Kraj: LJ

Napisal/-a ales66 Če jan 27, 2011 6:35 pm

Savic, kaj pa, če bi najprej prebral leasing pogodbo pa pogoje zavarovalne police.

Sicer imate mogoče kaj šans glede na 12. člen PG-aka
Vrni se na Zavarovanje in registracija vozil

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov