Zavarovalnice, kasko, cene, nasveti, registracija, tehnični pregledi...

cashy
Novinec

predčasno podaljšanje registracije

Napisal/-a cashy Če jan 27, 2011 1:42 pm

lep pozdrav,
zanima me, ali je možno avtomobilu predčasno podaljšati registracijo in zavarovanje. V nedeljo namreč odpotujem z avtomobilom v Francijo, kjer bom nepretrgoma do začetka maja, avtomobilu pa registracija poteče sredi aprila. Kakšna je možnost, da zavarovanje in registracijo opravim že sedaj pred odhodom? Je potrebno avto odjavit in prijavit, kot, da bi ga zdaj prvič registriral? In kako je potem z registrskimi tablicami?
Je možno samo, da dam skozi tehnični pregled, pa mi tam takoj odjavijo in ponovno prijavijo vozilo, potem grem pa še na zavarovalnico ponovno zavarovat avto?

katera je optimalna možnost, da s čim manj komplikacijami in čimhitreje spravim to zadevo skozi?

hvala za predloge :D
ne praš me nič, ker nič ne vem

Uporabniški avatar
eclipse_R
Poznavalec foruma

Re: predčasno podaljšanje registracije

Napisal/-a eclipse_R Če jan 27, 2011 3:03 pm

Podaljšaš lahko generacijo 30 dni pred ali po poteku registracije. V drugih primerih pa moraš avto odjavit, znesek preplačane cestnine ti bojo vrnili, ti pa potem naprej plačaš novo. In ja, narediš tehničnega, tudi znesek preplačanega zavarovanja ti bodo vrnili oz. vkompenzirali v naslednje zavarovanje in boš imel lahko zavarovano.

Druga možnost pa je, da nekoga, ki mu zaupaš, prosiš, če gre lahko namesto tebe uredit zavarovanje in registracijo, ko bo to potrebno. Zavarovanje bo naredil tako, da bo on zavarovalec ti pa vse ostalo, kar pomeni, da lahko on podpiše polico. Registracijo pa lahko narediš online (potem nova prometna pride po pošti, ti pa staro pošlješ njim nazaj), ali pa notarsko overita pooblastilo že sedaj in gre ta oseba tvoj avto še registrirat. Ampak to bo zopet pomenilo, da ji boš moral takrat poslati prometno, ona pa tebi nazaj. Tista z online registracijo je cenejša, ker ni potrebno notarske overitve ;)

lp

//EDIT sem se pa spomnil, da je problem tehnični ja.. Še vedno pa greš ti lahko tehničnega nardit že zdaj pa potem ta oseba podaljša registracijo in zavarovanje le do veljavnosti tehničnega..
Slika

cashy
Novinec

Re: predčasno podaljšanje registracije

Napisal/-a cashy Če jan 27, 2011 5:27 pm

eclipse,

hvala, mi je uspelo vse uredit. Danes sem imel še servis avtomobila, potem sem šel pa takoj na tehničnega. tam je tudi izpostava zavarovalnice in sem uredil še odjavo in prijavo vozila, razliko stare registracije so mi pa odšteli od nove. Vse narejeno hitro, brez komplikacij. :D Edino pri bonusu nisem pridobil :(
ne praš me nič, ker nič ne vem
Vrni se na Zavarovanje in registracija vozil

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google [Bot] in 2 gostov