Zavarovalnice, kasko, cene, nasveti, registracija, tehnični pregledi...

Uporabniški avatar
Mdriver
Novinec

Kraj: Okolica Kopra

Avto na parkingu "totalka" svetovanje !

Napisal/-a Mdriver Če mar 17, 2011 7:48 pm

Danes dne 17.3.2011 ob 6:00 am se je pripetila prometna nesreča ,ko je voznik zaradi neprilagojene hitrosti in spolskega cestišča (večja luža) ,zdrsnil iz cestišča na privat parkirišče kjer je bil parkiran ženin avtomobil.

Pri tem je avto bočno udaril v sprednji del in ga pri tem z trkom premaknil 4.5 m in ga uničil.
Ker avto ni več v voznem stanju smo ga odjavili iz prometa.

Zanima me na kakšen način naj se lotim iztrjave svoje škode saj je žena brez avta in nič kriva. Voznik ni bil pod vplivom alkohola ,saj je prispela policija na kraj nesreče ,ter naredila zapisnik in alkotest.
Avto je zavarovan na adriatic slovenica in nima kasko zavarovanja.

Ženin avto je Renault Scenic 1.9 dci 2006.

Skratka me zanima "vse" kaj kako na kakšen način pridobiti povrnjeno škodo nazaj v čim bolj realnem znesku.

V naprej se zahvaljujem za svetovanje oz. odgovore.

L.p. David
Priponke
IMG290.jpg
IMG289.jpg
My Audi A3 1.8T (180HP) !

http://www.youtube.com/watch?v=P0K9b78X ... re=related

speedfreak za moderatorja!

Uporabniški avatar
A.F.R.I.C.A
Nov uporabnik

Kraj: Maribor

Re: Avto na parkingu "totalka" svetovanje !

Napisal/-a A.F.R.I.C.A Če mar 17, 2011 7:58 pm

sej nima veze, če žena nima kasko zavarovanja....

saj ima povzročitelj avto zavarovan, tako da kontaktiraj cenilca njegove zavarovalnice pa se dogovorita ali naredi cenitev na kraju dogodka ali pa ga z avtovleko peljete na škodni center in ga tam oceni....

lp
Kar se mora, ni težko!:)

Uporabniški avatar
_furby_
Mojster foruma

Kraj: Ankaran

Napisal/-a _furby_ Če mar 17, 2011 8:00 pm

pa kiri je bil ta pilot ki ti je na parking zletel? :huh:
drugace pa upam da se bo dobro reslo tole...oz. se mora dobro resit ;)
Zadnjič spremenil _furby_, dne Če mar 17, 2011 8:05 pm, skupaj popravljeno 1 krat.
turbo inside

Uporabniški avatar
fantom
Stalni uporabnik

Napisal/-a fantom Če mar 17, 2011 8:03 pm

točn tko kod je mojster pred mano napisal. ispolneš obrazec oz prijavo škode, avto oceni cenilec in dobiš kar ti pripada. avto bi jas najraje odpeljal na pooblaščenca da ga rastavijo in naredijo popoln seznam poškodovanih delov in ta seznam dajo cenilcu ki oceni kolk škode je in če presega polovico vrednosti avta. po tem se bote pa dogovoril z zavarovalnco kako pa kaj.

Uporabniški avatar
Mdriver
Novinec

Napisal/-a Mdriver Če mar 17, 2011 8:08 pm

A.F.R.I.C.A je napisal/-a:sej nima veze, če žena nima kasko zavarovanja....

saj ima povzročitelj avto zavarovan, tako da kontaktiraj cenilca njegove zavarovalnice pa se dogovorita ali naredi cenitev na kraju dogodka ali pa ga z avtovleko peljete na škodni center in ga tam oceni....

lp

To smo že speljali in čakamo na cenilca. A je običajno ocena "totalke" realno ocenjena al povrnejo škodo samo v določenih procentih od vrednosti avta?

_furby_ je napisal/-a:pa kiri je bil ta pilot ki ti je na parking zletel? :huh:
drugace pa upam da se bo dobro reslo tole...oz. se mora dobro resit ;)

V bistvu je mulc star 20 let in je še mlad voznik sicer ga poznam na videzno ..... očeta pa poznam ,ker dela v isti firmi kot jaz ,tako se je pač zgodilo poškodovan ni bil nobeden upam samo da bi dobil povrnjeno škodo v celoti kar dvomim.....

Uporabniški avatar
mire
Poznavalec foruma

Kraj: koper

Napisal/-a mire Če mar 17, 2011 8:34 pm

Kaj pa vozi ce ni skrivnost ?
Mislim,da ti vrnejo % vrednosti po eurotaksu.
rocna - bok - streha
Pravopis spreglej

Uporabniški avatar
Mdriver
Novinec

Napisal/-a Mdriver Če mar 17, 2011 8:40 pm

mire je napisal/-a:Kaj pa vozi ce ni skrivnost ?
Mislim,da ti vrnejo % vrednosti po eurotaksu.

On je vozil opel corso 2005 letnik rdeča zraven scenica vidna na sliki....

Ja to že da ti vrnejo % vrednosti po eurotaksu ampak kot sem se jaz pozanimal preko neke veze je rekel možakar da če je avto vreden 8.000 eur bi dobil nekje izplačano 4.500 eur iz zavarovalnice da nikoli ne dobiš realno odškodnino neglede če si imel avto na parkingu in nič kriv.....to me zanima al drži al ne ?
Priponke
IMG303.jpg

marjan novak
Novinec

Kraj: ljubljana

Napisal/-a marjan novak Če mar 17, 2011 8:49 pm

Poišči temo o razbiti laguni uporabnika tdk. Notri je vse razjasnjeno do podrobnosti.

NoFear85
Novinec

Napisal/-a NoFear85 Če mar 17, 2011 8:50 pm

Mdriver a si ga imel to na avtobusni parkiranega, al na pescenem placu, ker lokacija mi je dobro znana in mi ni jasno kako je lahko zletel v blagem ovinku.

Uporabniški avatar
lancia hf
Uporabnik

Napisal/-a lancia hf Če mar 17, 2011 8:52 pm

Sodelovec je mesec nazaj dobil za totalko 1500€ za senika letnik 2000. Prodajajo se pa okoli 3000€. Tako da bo ta cena kar nekje realna.
SlikaSlikaSlikaSlikaSlika

Uporabniški avatar
Mdriver
Novinec

Napisal/-a Mdriver Če mar 17, 2011 8:54 pm

NoFear85 je napisal/-a:Mdriver a si ga imel to na avtobusni parkiranega, al na pescenem placu, ker lokacija mi je dobro znana in mi ni jasno kako je lahko zletel v blagem ovinku.

Ne ....avto je bil na parkingu na peščenem parkirišču ! Odletel pa je zaradi hitrosti ter jeza - luže katera se je med deževjem najezila na cestišču.

NoFear85
Novinec

Napisal/-a NoFear85 Če mar 17, 2011 8:56 pm

Res mi ni jasno, prihajal je iz koprske smeri v levi ovinek, res da nepregleden, vendar spet ne tako zaprt, v vseh pogojih z 90kmh se ga da zvozit, ceprav omejitev 60.

Uporabniški avatar
Ausc
Novinec

Napisal/-a Ausc Če mar 17, 2011 9:00 pm

Mojemu dedku se je zgodilo podobno. Iimel parkiran avto na parkplacu, ki je od ceste locen s kovinsko varnostno ograjo, po klancku navzdol pripizdil kamijonar, ni zvozil blagega ovinka (primorske ceste in dez), razbil ograjo in direktivo v njegov avto. Super ohranjen rover 45, malo km, totalka. Zanj je od zavarovalnice dobil nek drobiz in tako moral kupiti nov avto, ki ga drugace pri svoji starosti sigurni ne bi, sploh ker je bil ta res super. Tako da, na zalost se lahko za neko realno vrednost avta obrises pod nosom, kjlub temu da nisi bil popolnoma nic kriv, oz. se vec, te v avtu sploh ni bilo.

Uporabniški avatar
Mdriver
Novinec

Napisal/-a Mdriver Če mar 17, 2011 9:18 pm

NoFear85 je napisal/-a:Res mi ni jasno, prihajal je iz koprske smeri v levi ovinek, res da nepregleden, vendar spet ne tako zaprt, v vseh pogojih z 90kmh se ga da zvozit, ceprav omejitev 60.

Prihajal je iz kontra smeri iz Kubeda in ne iz Koprske !

marjan novak je napisal/-a:Poišči temo o razbiti laguni uporabnika tdk. Notri je vse razjasnjeno do podrobnosti.

Hja.....sem si prebral zadevo ,kar me ni razveselilo glede zavarovalnic in bogega "tdk-ja" ampak na žalost zgleda da je tako ,če bom dobil slabih 70% vrednosti po eurotaksu bom lahko srečen ! :cry:

Uporabniški avatar
xalfist
Uporabnik

Kraj: maribor

Napisal/-a xalfist Če mar 17, 2011 9:21 pm

koliko je avto dejansko vreden zagotovo ne boš dobil, tak kot so ti že drugi napisali. Naprimer na pamet govorim, če je avto vreden 5000€ bi dobil največ 3000€ neglede na to koliko je bil ohranjen kolk je imel km itd. Npr če je avto od toče, še ti to odbijejo, ker kao če bi ga prodaj bi bil manj vreden, pač majo svoje finte.

Meni ko sem šel vprašat koliko so mi ocenli totalko , sem jih vprašaj od, kje so dobili tak znesem, pa so mi rekli dobesedno poglejte si na avto net , takšne so cene tam. Pa sem jim rekel naj mi poiščejo tak avto za tako nizko ceno, sam se brezveze kregat pa pritožbe ker ne dosežeš nič, vsaj jaz nisem.
Alfa romeo 147

Uporabniški avatar
Mdriver
Novinec

Napisal/-a Mdriver Če mar 17, 2011 9:31 pm

xalfist je napisal/-a:koliko je avto dejansko vreden zagotovo ne boš dobil, tak kot so ti že drugi napisali. Naprimer na pamet govorim, če je avto vreden 5000€ bi dobil največ 3000€ neglede na to koliko je bil ohranjen kolk je imel km itd. Npr če je avto od toče, še ti to odbijejo, ker kao če bi ga prodaj bi bil manj vreden, pač majo svoje finte.

Meni ko sem šel vprašat koliko so mi ocenli totalko , sem jih vprašaj od, kje so dobili tak znesem, pa so mi rekli dobesedno poglejte si na avto net , takšne so cene tam. Pa sem jim rekel naj mi poiščejo tak avto za tako nizko ceno, sam se brezveze kregat pa pritožbe ker ne dosežeš nič, vsaj jaz nisem.

Sej tega se bojim bom pa proval vsekakor se pritožit ,če bo cena nerealna ,če pa ne bo šlo bom zamenjal zavarovalnico iz principa vsaj bo en zavarovanec manj....sej konc koncev jim ne moreš nič in zavarovalnice itak živijo prav od legalne kraje !

NoFear85
Novinec

Napisal/-a NoFear85 Če mar 17, 2011 9:42 pm

potem pa mi sploh ni jasno, tam se nekoliko spusti cesta, je pa kr ravno, tu je blo se kaj drugega kot samo voda. se kr precej vozim mimo pa nikoli nic nenavadnega dozivel

Uporabniški avatar
xalfist
Uporabnik

Kraj: maribor

Napisal/-a xalfist Če mar 17, 2011 9:52 pm

Mdriver je napisal/-a:
xalfist je napisal/-a:koliko je avto dejansko vreden zagotovo ne boš dobil, tak kot so ti že drugi napisali. Naprimer na pamet govorim, če je avto vreden 5000€ bi dobil največ 3000€ neglede na to koliko je bil ohranjen kolk je imel km itd. Npr če je avto od toče, še ti to odbijejo, ker kao če bi ga prodaj bi bil manj vreden, pač majo svoje finte.

Sej tega se bojim bom pa proval vsekakor se pritožit ,če bo cena nerealna ,če pa ne bo šlo bom zamenjal zavarovalnico iz principa vsaj bo en zavarovanec manj....sej konc koncev jim ne moreš nič in zavarovalnice itak živijo prav od legalne kraje !

Hja za tolažbo ti povem njihov odgovor na mojo pritožbo, ki je bila kr obširna in podprta z dokazi glede cen itd. No odgovor je bil: vaša pritožba je neutemeljena oz neupravičena nekaj v tem smislu ne spomnim se več. Ja mi imamo tri avtomobile pri tej zavarovalnici, in sam za enega manj oz 3 ali pa tut 10 jih ne bo glava bolela. Dajo kao neko akcijo ven, in z tem pritegnejo folk, a tist popust itak doboji not, ko tak malo izplačujejo. Pač "kradejo" na legalen način. Ti pa lepo plačuješ kasko nevem 5let 10let, ko pa morajo kaj izplačat pa dobiš tist drobiš.
Alfa romeo 147

Uporabniški avatar
Patrik_A3
Mojster foruma

Napisal/-a Patrik_A3 Če mar 17, 2011 10:02 pm

uf, grdo ti ga je zlamal b****.

Si vsaj pokavca za uho potegno?

Drugače pa upam da nimaš avto zavarovan pri Triglavu ker te boš lahko srečen,da boš dobil za sendvič s pršutom, kumarce so pa že vprašljive.
Slika One day......BACK TO BLACK! Slika

Uporabniški avatar
aklan86
Stalni uporabnik

Napisal/-a aklan86 Če mar 17, 2011 10:17 pm

Patrik_A3 je napisal/-a:uf, grdo ti ga je zlamal b****.

Si vsaj pokavca za uho potegno?

Drugače pa upam da nimaš avto zavarovan pri Triglavu ker te boš lahko srečen,da boš dobil za sendvič s pršutom, kumarce so pa že vprašljive.

Upam da ga ni, ker drugače bo še brez tistega kar je za avto dobil ostal.
Slika
Vrni se na Zavarovanje in registracija vozil

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov