Zavarovalnice, kasko, cene, nasveti, registracija, tehnični pregledi...

Uporabniški avatar
lisko
Moderator / upravnik foruma

Vlečna naprava in tretja tablica

Napisal/-a lisko Po maj 16, 2011 9:06 pm

Ve kdo če je res, da se vlečna naprava in tretja tablica več ne vpisuje v prometno? Namreč na Jeepu imam priklop....v stari prometni je pisalo, da ima vozilo vlečno napravo ( torej če je bilo v prometni je bilo tudi s strani homologacije urejeno in nisem imel morebitnih težav). Sedaj v novi prometni (nove tablice) pa ne piše na za vlečno napravo ne za tretjo tablico....Ko sem žensko za šalterjem vprašal o vlečni napravi je zatrdila, da se tega več ne vpisuje v prometno. Torej kako je s tem? Kako lahko jaz zdaj v primeru komplikacij dokažem, da je naprava homologirana, saj homologacije prej nisem potreboval ( če je bilo vpisano v prometni....avto pa letnik 96 in nima kartončka....)?
Slika
(Sine! Kaj naj nardim da pridem prek pločnika?......... Jeep-a si kup pa ne jamri :P ) :)

Uporabniški avatar
_YUGO-GVX_
Poznavalec foruma

Kraj: Črnomelj

Re: Vlečna naprava in tretja tablica

Napisal/-a _YUGO-GVX_ Sr maj 25, 2011 9:50 pm

za tretjo tablico vem, da se več ne vpisuje v prometno. jo je fotr vzel pri registraciji, ko je mislil montirat kljuko. so pa opozorili, da pa je potrebno vrnit vse 3 tablice, ker to je pa zabeleženo V AMZS bazi.
litr bencina, litr olja ;)

Uporabniški avatar
lisko

Napisal/-a lisko Če maj 26, 2011 4:30 pm

Sem že dobil odgovore.
Tretja tablica se več ne vpisuje in jo je možno za okrog 10 evrov naročit ( če so tablice nove...tiste s črtno kodo). Uporablja se pa za lahke priklopnike, ki niso registrirani oz. imajo samo potrdilo o tehnični izpravnosti. (nimajo prometne).
Za priklop se pa da preverit na https://e-uprava.gov.si/e-uprava/emrvl.euprava in pod podrobnosti ti piše kaj vse je homologirano....v mojem primeru piše, da je vlečna naprava homologirana.

Točno pa še zdaj ne vem ali je to dovolj ( da bo policaj lahko šel preverjat) ali bi moral dat delat novi kartonček kjer bi pač bila vpisana kluka....Ampak če prej ni bilo jim sedaj ne mislim podarjat evre sam zato , da bi mi kartonček sprintali.
Slika
(Sine! Kaj naj nardim da pridem prek pločnika?......... Jeep-a si kup pa ne jamri :P ) :)

_BosTeK_
Nov uporabnik

Kraj: Maribor

Napisal/-a _BosTeK_ Ne maj 29, 2011 1:51 pm

kaj pa če imaš na vozilu original priklop ki je nesnemljiv ?

Uporabniški avatar
lisko

Napisal/-a lisko Po maj 30, 2011 4:48 pm

_BosTeK_ je napisal/-a:kaj pa če imaš na vozilu original priklop ki je nesnemljiv ?

Kak misliš ? Če je original potem imaš tako vse papirje, da je lahko tako....
Slika

_BosTeK_
Nov uporabnik

Kraj: Maribor

Napisal/-a _BosTeK_ Po maj 30, 2011 8:06 pm

lisko je napisal/-a:
_BosTeK_ je napisal/-a:kaj pa če imaš na vozilu original priklop ki je nesnemljiv ?

Kak misliš ? Če je original potem imaš tako vse papirje, da je lahko tako....

avto letnik 96. škoda felicia, z original škoda priklopom. papirjev pa nisem dobil zravn, ali pa jih sploh ni :)

Uporabniški avatar
lisko

Napisal/-a lisko Sr jun 01, 2011 10:44 pm

Sem ti zgoraj podal link kjer lahko preveriš , če je homologiran. Če je potem ni težav. Jaz tud nimam papirjev ampak je pa zabeležen v homologaciji.
Slika
Vrni se na Zavarovanje in registracija vozil

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost