ban je napisal/-a:Jaz imam tudi "svojega" agenta. Prednosti so v tem, da sem v vseh teh letih postala bolj prijateljska, sva na ti, par dni pred potekom me pokliče in ponavadi pride na dom, vedno mi da vse mogoče popuste, recimo dodatni popust ker imamo v družini vse nepremeičnine pri tej zavarovalnici, ker imam že več let izpit, ker še nisem povzročil nesreče, ker sem gasilec (čeprav nisem) in še komercialni popust. Na koncu ti popusti znesejo kar nekaj €. Recimo za moj voz z nabavno vrednostjo 16.000 in z 50% bonusa pri obveznem in kasko, me pride za vse skupaj (obvezno zavarovanje, AO+, zelena karta, AXA, polni kasko in vsi delni kaski cca 550€). Pa še pokličema ga lahko kdaj za kak nasvet. Meni je ta "osebni" pristop boljši (in bistveno cenejši) kot pa da zavarujem na okenčku zavarovalnice.
ban je napisal/-a:Jaz imam tudi "svojega" agenta. Prednosti so v tem, da sem v vseh teh letih postala bolj prijateljska, sva na ti, par dni pred potekom me pokliče in ponavadi pride na dom, vedno mi da vse mogoče popuste, recimo dodatni popust ker imamo v družini vse nepremeičnine pri tej zavarovalnici, ker imam že več let izpit, ker še nisem povzročil nesreče, ker sem gasilec (čeprav nisem) in še komercialni popust. Na koncu ti popusti znesejo kar nekaj €. Recimo za moj voz z nabavno vrednostjo 16.000 in z 50% bonusa pri obveznem in kasko, me pride za vse skupaj (obvezno zavarovanje, AO+, zelena karta, AXA, polni kasko in vsi delni kaski cca 550€). Pa še pokličema ga lahko kdaj za kak nasvet. Meni je ta "osebni" pristop boljši (in bistveno cenejši) kot pa da zavarujem na okenčku zavarovalnice.
ejsim je napisal/-a:Pa v primeru, da pride do kakega problema oz da se ti res kaj zgodi, ga pokličeš na mobitel, mu razložiš za situacijo in prosiš za nasvet - kakšen postopek, policija da ali ne..., da potem ne bi imel problemov pri uveljavljanju kaska, ipd. Nam je že nekaj krat "pomagal" oz svetoval.
tristan01 je napisal/-a:ejsim je napisal/-a:Pa v primeru, da pride do kakega problema oz da se ti res kaj zgodi, ga pokličeš na mobitel, mu razložiš za situacijo in prosiš za nasvet - kakšen postopek, policija da ali ne..., da potem ne bi imel problemov pri uveljavljanju kaska, ipd. Nam je že nekaj krat "pomagal" oz svetoval.
Fantje s takimi nasveti se ne igrat. Agentje so le prodajalci zavarovanj in milo rečeno se jim niti ne sanja o vseh malenkostih ki so v drobnem tisku zavarovalne police. Na koncu pa ravno te malenkosti lahko odločajo ali bo zavarovalnina izplačana ali ne.
Lp Tristan01
~toMmy~ je napisal/-a:Ok če povzročiš takšno nesrečo, da zagori 50 avtomobilov v predoru Karavanke, ga ne boš ravno klical iz kraja dogodka za nasvet, ampak če pa rukneš kakšnega cucka, ti prav pride nasvet, če moraš klicat policijo ali ne. Nam je večkrat koristno svetoval, ampak po potrebi za to svojo izjavo stoji tudi ko je zraven cenilec.
tristan01 je napisal/-a:~toMmy~ je napisal/-a:Ok če povzročiš takšno nesrečo, da zagori 50 avtomobilov v predoru Karavanke, ga ne boš ravno klical iz kraja dogodka za nasvet, ampak če pa rukneš kakšnega cucka, ti prav pride nasvet, če moraš klicat policijo ali ne. Nam je večkrat koristno svetoval, ampak po potrebi za to svojo izjavo stoji tudi ko je zraven cenilec.
V bližnjem sorodstvu imam tudi nekoga, ki se na zavarovalnici ukvarja z izterjavo odškodnin pri povzročiteljih... In slišim prav neverjetne zgodbe, kjer so pogosto zgodijo ravno zaradi pametnih nasvetov. Primer je izmišljen: Oče se s svojim mladoletnim sinom odpravi v gozd podirat drevo. Pri vleki debla iz gozda sinu zapelje preko noge. Ker je traktor registriran in zavarovan (redek primer pri nas) prijavi nezgodo policijio in za sina zahteva odškodnino. Zavarovalnica iz zavarovalne police izplača odškodnino za sinove poškodbe, nezmožost dela... Čez 6 mesecev oče dobi dopis od zavarovalnice, kjer ga terjajo za povračilo izplačane premije sinu, saj je v policijskem zapisniku ugotovljeno, da je oče traktor upravljal pijan (policijski zapisnik in alko test). Oče se z zadevo seveda ne strinja in zahtevek zavrača. Zavarovalnica ga toži, ker sodni mlini tečejo počasi čez leto ali dve zavarovalnica na podlagi splošnih pogojev zavarovanja (tistih ki jih nihče ne prebere) primer dobi še na sodišču. Sedaj mora oče vrniti celotno odškodnino izplačano sinu, povrniti vse sodne stroške za povrhu pa mu na odškodnino obračunajo še zakonite zamudne obresti.....
LP Tristan01
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov