Stvar je sledeča:
2.8.2011 sem imel na Korziki lajžjo nesrečo.
Cejta je bila dokaj ozka, zato sem se nasprotivozečemu avtu odmaknil cca. 20cm iz cestišča, ter ga pustil da se odpelje mimo. Voznik je bil nepazljiv in je preden je zapeljal mimo mene zavil v levo ter mi podrajsal zadnji konec avtomobila(blatnik in feltna). Storilec je nato pobegnil oz odšel, registrske nisem videl tako da sem hitro obrlnil ter odšel za njim, tako da sem dobil registrsko ter njegovo sliko. Takoj zatem sem ustavil in poklical policijo na kateri so mi rekli naj poslikam poškodbe ter se zjutraj oglasim pri njih(nesreča se je zgodila ob 19.00).
Zjutraj sem se oglasil na policiji kjer smo naredili zapisnik ter poslikali poškodbe.
Zdaj pa je stanje tako. Ko sem prišel domov(9.8.2011) sem šel na zavarovalnico Triglav(tam imam zavarovan avto), in so me napotili na Slovensko zavarovalno združenje, pomagali so mi izpolnit obrazec za poizvedbo o zavarovanju tujega vozila ki smo ga skupaj faksirali na Slo. zav. združenje, gospa s triglava je tudi poklicala na združenje in ji je bilo rečena da se bo v 14dneh vedelo kje ima povzročitelj avto zavarovan in da me bodo kontaktirali in mi povedali katera naša zavarovalnica ima pogodbo z zavarovalnico pri kateri je zavarovan storilčev avto.
Po enem mescu od njih ne duha ne sluha na mail ne odgovarjajo, telefona pa ni.
Klical sem tudi na francosko policijo kjer so moj primer obravnavali in mi je bilo rečeno da bo dobil storilec sodnika za prekrške ter da se bo ugotavljalo njegovo krivdo nakar pa bo njegova zavarovalnica začela postopek, ter kontaktirala mojo zavarovanico - v kar dvomim.
Je imel že kdo podoben pripetljaj oz mi kdo lahko svetuje kaj naj naredim.
Lahko tudi skeniram zapisnik.
Aha pa za storilcem je bil še eden avto katerega sem si zapisal številko in je prav tako v zapisniku kot priča.
Lp, Miha