Zavarovalnice, kasko, cene, nasveti, registracija, tehnični pregledi...

Uporabniški avatar
mihouca
Novinec

Kraj: Ljubljana

Prometna nesreča v Franciji

Napisal/-a mihouca To sep 06, 2011 3:44 pm

Pozdravljeni!

Stvar je sledeča:
2.8.2011 sem imel na Korziki lajžjo nesrečo.
Cejta je bila dokaj ozka, zato sem se nasprotivozečemu avtu odmaknil cca. 20cm iz cestišča, ter ga pustil da se odpelje mimo. Voznik je bil nepazljiv in je preden je zapeljal mimo mene zavil v levo ter mi podrajsal zadnji konec avtomobila(blatnik in feltna). Storilec je nato pobegnil oz odšel, registrske nisem videl tako da sem hitro obrlnil ter odšel za njim, tako da sem dobil registrsko ter njegovo sliko. Takoj zatem sem ustavil in poklical policijo na kateri so mi rekli naj poslikam poškodbe ter se zjutraj oglasim pri njih(nesreča se je zgodila ob 19.00).
Zjutraj sem se oglasil na policiji kjer smo naredili zapisnik ter poslikali poškodbe.

Zdaj pa je stanje tako. Ko sem prišel domov(9.8.2011) sem šel na zavarovalnico Triglav(tam imam zavarovan avto), in so me napotili na Slovensko zavarovalno združenje, pomagali so mi izpolnit obrazec za poizvedbo o zavarovanju tujega vozila ki smo ga skupaj faksirali na Slo. zav. združenje, gospa s triglava je tudi poklicala na združenje in ji je bilo rečena da se bo v 14dneh vedelo kje ima povzročitelj avto zavarovan in da me bodo kontaktirali in mi povedali katera naša zavarovalnica ima pogodbo z zavarovalnico pri kateri je zavarovan storilčev avto.

Po enem mescu od njih ne duha ne sluha na mail ne odgovarjajo, telefona pa ni.

Klical sem tudi na francosko policijo kjer so moj primer obravnavali in mi je bilo rečeno da bo dobil storilec sodnika za prekrške ter da se bo ugotavljalo njegovo krivdo nakar pa bo njegova zavarovalnica začela postopek, ter kontaktirala mojo zavarovanico - v kar dvomim.

Je imel že kdo podoben pripetljaj oz mi kdo lahko svetuje kaj naj naredim.
Lahko tudi skeniram zapisnik.

Aha pa za storilcem je bil še eden avto katerega sem si zapisal številko in je prav tako v zapisniku kot priča.

Lp, Miha :)

Uporabniški avatar
jack86
Uporabnik

Kraj: Dolenjska

Re: Prometna nesreča v Franciji

Napisal/-a jack86 To sep 06, 2011 4:13 pm

Uf, jeba je s takimi primeri. Nimam izkušenj, če je dokaj majhna škoda, bi pozabil na to. Vzame preveč časa, energije predvsem pa živcev. Če imaš zavarvano parkirišče, pol bi jaz prijavil kot da so mi ga na parkingu ruknli.

Kje pa si meu to sranje, na poti v Chiso, al kje na zahodni obali? Glede na to, kaki vozniki so tam, se ne čudim :)

Uporabniški avatar
lublancan
Poznavalec foruma

Napisal/-a lublancan To sep 06, 2011 4:30 pm

podatki o slo zav združenju so na njihovi spleni strani, tam je tudi tel številka
http://www.zav-zdruzenje.si/kjesmo.asp
kliči jih redno, pa se morda kaj premakne, mogoče dajo tvojo mapo malo bolj proti vrhu kupa

jack86 - slaba ideja, sploh sedaj, ko je že vse prijavil
bojo imeli lepe dokaze za tožbo - zavarovalniška goljufija

ceste na korziki so pa povsod, razen na vhodni obali, ozke, še posebej corse cap
podpis

Uporabniški avatar
mihouca
Novinec

Napisal/-a mihouca To sep 06, 2011 4:37 pm

Pa res ni mi jasno kako nisem videl, jih takoj jutri začnem klicati. :)
Parkirišč nimam zavarovanih, tako da s tega ne bo nič.
Zgodilo se je pa če se pelješ iz Corteta proti restonici(naravni park) nekje 5km iz mesta.
Skode ni neke velike. 15cm praska na blatniku + podrajsana nova feltna na 2h mestih.

Pustil se jim ne bom, imam dovolj časa in živcov, popravljat se pa tudi ne mudi :)

zundapp
Stalni uporabnik

Napisal/-a zundapp To sep 06, 2011 7:58 pm

Pa saj si se dobro znašel in se lepo razvija, samo normalno da traja...
Vrni se na Zavarovanje in registracija vozil

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov