weasel je napisal/-a:Jaz moram obvezno it, plačat 125€, ampak mislim da mi ne bo žal. Mogoče kdo ve, če je izposoja avta na poligonu veliko za doplačati?
mihouca je napisal/-a:Za izposojo avta na poligonu pa še nisem slišal(ker avto lahko z veliko neprevidnosti kar ornk poškoduješ, RAZEN če je to kaj novega. Tja moraš priti v svojem avtu ali avtu staršev. Če se zgodi kakršnakoli škoda, za leto odgovarjaš sam.
belkaena je napisal/-a:Te "varne vožnje bi bile uporabne leta 90, ko ni bilo ABS, ESP in ostalega..
mihouca je napisal/-a:@simon: Tako pač je, na vožnjo naj bi prišel z svojim avtom, ali tistim katerega imaš namen vozit, ponavadi je to avto od strašev, če si ne lastiš svojega. Prevrneš ga zelo teško, razen če ne upoštevaš navodil inštruktorja. Edini razlog je pomoje da pač prehitro pripelješ. Recimo tisti brez absja niso smeli čez 40kmh tizti z pa čez 50kmh, in tisto dekle ki je avto prevrnilo naj bi volizo okoli 70kmh.![]()
pinny je napisal/-a:Če je kdo zainteresiran http://cvv.amzs.si/?podrocje=90
Jaz sem, tak da v začetni tečaj grem, poleti pa v nadaljevalnega. Seveda pa tečaj v primeru slabega vremena odpade
.
Se vidimo
Symon je napisal/-a:belkaena je napisal/-a:Te "varne vožnje bi bile uporabne leta 90, ko ni bilo ABS, ESP in ostalega..
K sreči obstajajo avti kjer se jim da ESP (vsaj do neke hitrosti) izklopiti. Ker drugače je vse skupaj ena potuha ker marsikdo misli, da je ESP mogočen. Do neke meje reši, ko pa res storiš neumnost ti pa nič ne pomaga.
belkaena je napisal/-a:Symon je napisal/-a:belkaena je napisal/-a:Te "varne vožnje bi bile uporabne leta 90, ko ni bilo ABS, ESP in ostalega..
K sreči obstajajo avti kjer se jim da ESP (vsaj do neke hitrosti) izklopiti. Ker drugače je vse skupaj ena potuha ker marsikdo misli, da je ESP mogočen. Do neke meje reši, ko pa res storiš neumnost ti pa nič ne pomaga.
Mislim, da ne obstaja avto, ki nima (vsaj do neke hitrosti) izklopljivega ESPja, ker je to nujno potrebno pri vožnji v zasnežen klanec, ko rata zelo spolzko. Ne razumem sicer zakaj spada pod "k sreči" izklapljanje ESPja?
Mislim, da je več takih, ki sploh ne vedo da imajo ESP, kot takih, ki mislijo da je vsemogočen.
Definitivno pa ESP ne bo nikoli prevladal nad fiziko ampak še vedno je nesmiselno in dolgočasno z ESP avtomobilom manevrirati po poligonu za učenje varne vožnje. No vsaj meni je bilo.
Lp-
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 3 gostov