Zavarovalnice, kasko, cene, nasveti, registracija, tehnični pregledi...

Uporabniški avatar
folcer
Novinec

Kraj: Štajerska

Je to mogoče?

Napisal/-a folcer Ne okt 23, 2011 10:24 am

Pred nekaj dnevi smo se pogovarjali in je nekdo povedal, da je slišal, da se naslednje leto ne bo več dalo registrirati vozil brez katalizatorja!!! To mi nekako ni bilo logično. Ne bom razlagal zakaj, ker večini od vas, ki boste brali tole verjetno tudi ne bo.. Skratka kako je s tem, po moje to ni mogoče, lahko pa uvedejo kakšno dodatno dajatev, ki bi jo plačali lastniki katerih vozilo nima katalizatorja. Ve kdo kaj o tem?

Poznam tudi nekaj primerov, ki so ob okvari katalizatorja le tega odstranili in namestili "navaden" izpušni sistem, pa seveda do sedaj na tehničnem pregledu ni bilo nobenih problemov.

Uporabniški avatar
a4
Uporabnik

Re: Je to mogoče?

Napisal/-a a4 Ne okt 23, 2011 11:04 am

malo čudno je če odstraniš katalizator pa nimaš problemov na tehničnem pregledu

razen če tam delajo "prijatelji"

Uporabniški avatar
Rancid
Stalni uporabnik

Napisal/-a Rancid Ne okt 23, 2011 11:31 am

To ni mogoče že par let. Avta ne moreš registrerat brez katilizatorja ( narediti tehničnega ), edino če podmažeš al poznaš človeka, ki dela na tehičnem pregledu

Uporabniški avatar
R4gtl
Nov uporabnik

Napisal/-a R4gtl Ne okt 23, 2011 11:51 am

Kaj pa avti ki že original niso imeli katalizatorja?s tem mislim starejše avtomobile...

Uporabniški avatar
folcer
Novinec

Kraj: Štajerska

Napisal/-a folcer Ne okt 23, 2011 12:19 pm

Zanimivo. Spomnim se pred leti, da se je nekaj okol tega že govorilo, ampak nikoli se nisem poglabljal v to, sedaj me pa malo bolj zanimajo stvari. Kaj pa je potem z avtomobili, ki so pač stari čez 20 let in že tko nimajo katalizatorja, a še vedno jih je po naših cestah ogromno?

JTD
Nov uporabnik

Kraj: velenje

Napisal/-a JTD Po okt 24, 2011 9:58 am

Starejši avtomobili letnik 1994 in navzdol kateri imajo ali nimajo katalizatorja se merijo izpušni plini kot da ga nimajo.
So meni delali meritve pa jim nikakor ni uspelo ujeti poz.območja pri co meritvi pa se je res trudu,nakar obupa pa mi reče
če imam kakšne težave z katalizatorjem pa se mu nasmejim in rečem da ja imam jih ker ga nimam,no popravi nastavitve na aparaturi
in sem gotov v 15 sekundah,je pa priznal da je bil po prejšnjih meritvah za mišji rep izven dovoljenih norm in to kljub temu da nima katalizatorja
in da je avto star že 19let ter da ima zaseboj že kar nekaj km 431000km.Je pa avto honda civic sedan 1.6 letnik 1991.
Vrni se na Zavarovanje in registracija vozil

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 4 gostov