Zavarovalnice, kasko, cene, nasveti, registracija, tehnični pregledi...

Uporabniški avatar
Volvej
Novinec

Novi zavarovalni razredi

Napisal/-a Volvej To okt 25, 2011 3:23 pm

Uporabniški avatar
kljukec
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Re: Novi zavarovalni razredi

Napisal/-a kljukec To okt 25, 2011 3:49 pm

vbistvu ma nove razrede le triglav

Uporabniški avatar
xalfist
Uporabnik

Kraj: maribor

Napisal/-a xalfist To okt 25, 2011 3:52 pm

sem opazil, da še nimajo vsi novih razredov,očitno je samo triglav na tem
Alfa romeo 147

LinuxFuter
Stalni uporabnik

Kraj: Novo mesto

Napisal/-a LinuxFuter To okt 25, 2011 3:53 pm

Pri triglavu naj bi bilo to že eno leto, sicer bi bilo najbolje da se zavarovalne razrede ukine in se zavarovanje računa proporcionalno glede na moč (več KM -> večje zavarovanje in ne samo preskok v višji zavarovalni razred).

FLINK
Uporabnik

Kraj: Novo mesto

Napisal/-a FLINK To okt 25, 2011 3:58 pm

Prakticno vse ostane isto kot prej.
Nad 130KW je skok nenormalen...nad to mejo pa so potem med razredi razlike minimalne.
:)

Uporabniški avatar
Blinder
Mojster foruma

Kraj: Obala

Napisal/-a Blinder To okt 25, 2011 4:36 pm

Manajbolj prfav bi blo da plačamo vsi isto. Ali pa da se uzame za račun težo vozila ali ceno vozila pri nakupu, kdo si je izmislu moč gledat :roll:
Sem fant redkih besed. Govori vec moja desna noga.

Uporabniški avatar
xalfist
Uporabnik

Napisal/-a xalfist To okt 25, 2011 6:26 pm

Blinder je napisal/-a:Manajbolj prfav bi blo da plačamo vsi isto. Ali pa da se uzame za račun težo vozila ali ceno vozila pri nakupu, kdo si je izmislu moč gledat :roll:

A ti si dobro ali si imel trenutek slabosti. Tisit ki ima avto vreden 50.000€ in tist ki ima avto vreden 5000€ bosta plačala isto , njemu bojo ob škodi povrnili nevem 40.000€ drugemu pa 4000€ pa bosta obla plačala isto pa kje ti živiš. Zakaj bi pri zavarovalnih razredih gledali težo, nima nekega smisla, edin kaj si pametno napisal je cena vozila ob nakupo, to se se mi zdi, da že itak zaj upoštevajo.
Alfa romeo 147

maniaxxx
Uporabnik

Kraj: Celje

Napisal/-a maniaxxx To okt 25, 2011 6:34 pm

Pri kasku bi morali upoštevati trenutno vrednost vozila po evrotaxu, ki je za te namene tudi bil ustvarjen. Če imaš 4 leta star avto, ki je sedaj vreden recimo 10k evrov, nov je bil pa 22k evrov boš ob totalki kot osnovo dobil 10k evrov ne pa 22, plačal boš pa za 22..čisti nateg.
Podpis je besedilo, ki se samodejno doda na koncu vsake vaše objave. Dolžina besedila je omejena na 355 znakov.

Uporabniški avatar
Blinder
Mojster foruma

Napisal/-a Blinder To okt 25, 2011 6:39 pm

xalfist je napisal/-a:
Blinder je napisal/-a:Manajbolj prfav bi blo da plačamo vsi isto. Ali pa da se uzame za račun težo vozila ali ceno vozila pri nakupu, kdo si je izmislu moč gledat :roll:

A ti si dobro ali si imel trenutek slabosti. Tisit ki ima avto vreden 50.000€ in tist ki ima avto vreden 5000€ bosta plačala isto , njemu bojo ob škodi povrnili nevem 40.000€ drugemu pa 4000€ pa bosta obla plačala isto pa kje ti živiš. Zakaj bi pri zavarovalnih razredih gledali težo, nima nekega smisla, edin kaj si pametno napisal je cena vozila ob nakupo, to se se mi zdi, da že itak zaj upoštevajo.

Škoda se pri tem obveznem zavarovanju povrne samo tistemu ki NI povzročitelj nesreče. Zakaj bi lastnik cliota 2.0 201 plačal več za podrsan blatnik kot lastnik cliota 1.2? Če so povzročili enako škode

Symon
Poznavalec foruma

Napisal/-a Symon To okt 25, 2011 6:43 pm

Lahko smo samo srečni, da nimamo takih zavarovalnih vsot kot v Angliji. Tam preračunajo čisto vsak detajl. Vozniške izkušnje, a gre za rizičen avto (160hp VTi je pač bolj rizičen kot 16 hp dizel karavan), avtomatik, ročni menjalnik, cena delov itd... V Franciji naprimer plačaš tudi glede na to za kak avto se gre. Konkretno mulc s Peugeotom 106 S16 bo plačal ful večjo vsoto kot če bi imel kakega 200hp enoprostorca saj je 106 S16 športen model in se predpostavlja, da bo tako tudi vožen in posledično bolj rizičen na cesti.

Sicer pa vsaj pri Triglavu kolikor sem gledal popuste je nekaj popusta na starejša vozila. Moj Clio RS je letnik 04 in imam nekaj kombinacij (stekla, parking, divjad, vreme, svetlobna telesa) in sem na te kombinacije dobil citiram: "20% popust na zmanjšano nevarnost: vozilo staro 6 ali več let." Seveda pa me osnovno zavarovanje pride vseeno kar nekaj denarja ker je pač močnejši (132 kW) Clio od kakega dci-ja. To žal sodi zraven.

Blinder Clio RS 2.0 ima dražji blatnik. Razen, če si mislil, da bi lastnik Clia nekomu drugemu podrsal blatnik. To je po svoje res neumnost ker lahko nekdo z 1,2 zbije 50.000€ vreden avto v totalko pa čeprav bo plačal le četrt zavarovanja, ki ga je plačal nekdo z 2.0.
....100NX GTi redtop....200SX S13 stage2....Clio182....Civic EJ9...Clio200 CUP...

peroRS
Mojster foruma

Napisal/-a peroRS To okt 25, 2011 6:55 pm

maniaxxx je napisal/-a:Pri kasku bi morali upoštevati trenutno vrednost vozila po evrotaxu, ki je za te namene tudi bil ustvarjen. Če imaš 4 leta star avto, ki je sedaj vreden recimo 10k evrov, nov je bil pa 22k evrov boš ob totalki kot osnovo dobil 10k evrov ne pa 22, plačal boš pa za 22..čisti nateg.

Totalka je specifičen primer. Noben pa ne pomisli, da ti ob popravilu vgradijo NOVE DELE, ki stanejo enako neglede na to ali voziš nov ali pa 10 let star avto ;)

To pomeni, da če mi nekdo rukne desna vrata na parkingu (in pobegne), jaz imam pa zavarovano parking kombinacijo, mi bo zavarovalnica plačala nova vrata in barvanje, ne pa rabljena, ker to bi bil popolni nesmisel.

Glede zavarovalnih razredov se pa ni popolnoma nič spremenilo. Še vedno je precejšen preskok tam nad 130kW, ostalo je pa praktično enako :roll:
Zadnjič spremenil peroRS, dne To okt 25, 2011 6:59 pm, skupaj popravljeno 1 krat.

maniaxxx
Uporabnik

Napisal/-a maniaxxx To okt 25, 2011 6:58 pm

peroRS je napisal/-a:
maniaxxx je napisal/-a:Pri kasku bi morali upoštevati trenutno vrednost vozila po evrotaxu, ki je za te namene tudi bil ustvarjen. Če imaš 4 leta star avto, ki je sedaj vreden recimo 10k evrov, nov je bil pa 22k evrov boš ob totalki kot osnovo dobil 10k evrov ne pa 22, plačal boš pa za 22..čisti nateg.

Totalka je specifičen primer. Noben pa ne pomisli, da ti ob popravilu vgradijo NOVE DELE, ki stanejo enako neglede na to ali voziš nov ali pa 10 let star avto ;)

To pomeni, da če mi nekdo rukne desna vrata na parkingu (in pobegne), jaz imam pa zavarovano parking kombinacijo, mi bo zavarovalnica plačala nova vrata in barvanje, ne pa rabljena, ker to bi bil popolni nesmisel.

tudi res, pa še to nevelja pri vseh zavarovalnicah. Se pa splača pobuškati avto, potem maš avto starega letnika sestavljenega iz novih delov :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Podpis je besedilo, ki se samodejno doda na koncu vsake vaše objave. Dolžina besedila je omejena na 355 znakov.

Uporabniški avatar
xalfist
Uporabnik

Napisal/-a xalfist To okt 25, 2011 7:02 pm

Blinder je napisal/-a:
xalfist je napisal/-a:

Škoda se pri tem obveznem zavarovanju povrne samo tistemu ki NI povzročitelj nesreče. Zakaj bi lastnik cliota 2.0 201 plačal več za podrsan blatnik kot lastnik cliota 1.2? Če so povzročili enako škode

Ja to pa je zavarovalniška strategija, da je večja možnost, da bo tist z 200konji prej naredil nesrečo kot tist z 60konji.
Alfa romeo 147

Uporabniški avatar
adis
Uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a adis To okt 25, 2011 7:02 pm

peroRS je napisal/-a:Totalka je specifičen primer. Noben pa ne pomisli, da ti ob popravilu vgradijo NOVE DELE, ki stanejo enako neglede na to ali voziš nov ali pa 10 let star avto ;)

tukaj en del tvoje teze ne štima in sicer, ko pride do škode kjer zavarovalnica oceni, da se popravilo ne "splača" ti enostavno nakažejo "totalko" kar pomeni, ko vrednost razbitih delov preseže prag ali limit kritja ( če se motim naj me kdo popravi).

peroRS
Mojster foruma

Napisal/-a peroRS To okt 25, 2011 7:04 pm

maniaxxx je napisal/-a:
peroRS je napisal/-a:

tudi res, pa še to nevelja pri vseh zavarovalnicah. Se pa splača pobuškati avto, potem maš avto starega letnika sestavljenega iz novih delov :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Menjaj zavarovalnico, če to ne velja. Triglav ni še nikoli kompliciral glede uveljavljanja parkinga. Poznam veliko primerov (preko servisa) pa gre vedno brez težav.

maniaxxx
Uporabnik

Napisal/-a maniaxxx To okt 25, 2011 7:06 pm

peroRS je napisal/-a:
maniaxxx je napisal/-a:
peroRS je napisal/-a:

Menjaj zavarovalnico, če to ne velja. Triglav ni še nikoli kompliciral glede uveljavljanja parkinga. Poznam veliko primerov (preko servisa) pa gre vedno brez težav.

Trenutno sem tak al tak na ZM, ampak glede na današnje dogodke bom verjetno menjal.

peroRS
Mojster foruma

Napisal/-a peroRS To okt 25, 2011 7:10 pm

adis je napisal/-a:
peroRS je napisal/-a:Totalka je specifičen primer. Noben pa ne pomisli, da ti ob popravilu vgradijo NOVE DELE, ki stanejo enako neglede na to ali voziš nov ali pa 10 let star avto ;)

tukaj en del tvoje teze ne štima in sicer, ko pride do škode kjer zavarovalnica oceni, da se popravilo ne "splača" ti enostavno nakažejo "totalko" kar pomeni, ko vrednost razbitih delov preseže prag ali limit kritja ( če se motim naj me kdo popravi).

Se strinjam. To je pač ekonomska totalka in oni ti ponudijo toliko denarja, potem pa vsak zase ve ali se mu splača popravljati ali ne.

Jaz sem mislil na manjša popravila, ko te en nasloni na parkingu (recimo barvanje enih vrat ali pa odbijača, počena luč ipd.), ne pa da pol avta manjka :D Seveda je spet odvisno od vrednosti avta. Če vzameš enega Cliota ki stane 2000€, bo tudi manjše popravilo kmalu preseglo 50% vrednosti avta.

Uporabniški avatar
Blinder
Mojster foruma

Napisal/-a Blinder To okt 25, 2011 7:33 pm

xalfist je napisal/-a:
Blinder je napisal/-a:
xalfist je napisal/-a:

Ja to pa je zavarovalniška strategija, da je večja možnost, da bo tist z 200konji prej naredil nesrečo kot tist z 60konji.

Možno. Po moje je še bolj verjetno, da na tak način hočejo bolj udarit po žepu premožnejše. Naj**** pa pol taki ko js ko imamo poceni močen avto pa drago zavarovanje :?

Symon
Poznavalec foruma

Napisal/-a Symon Sr okt 26, 2011 3:39 pm

Blinder je napisal/-a:Možno. Po moje je še bolj verjetno, da na tak način hočejo bolj udarit po žepu premožnejše. Naj**** pa pol taki ko js ko imamo poceni močen avto pa drago zavarovanje :?

Ti je treba? Luksus se žal plača.
....100NX GTi redtop....200SX S13 stage2....Clio182....Civic EJ9...Clio200 CUP...

Uporabniški avatar
Blinder
Mojster foruma

Napisal/-a Blinder Sr okt 26, 2011 3:49 pm

Symon je napisal/-a:
Blinder je napisal/-a:Možno. Po moje je še bolj verjetno, da na tak način hočejo bolj udarit po žepu premožnejše. Naj**** pa pol taki ko js ko imamo poceni močen avto pa drago zavarovanje :?

Ti je treba? Luksus se žal plača.

hothatch ni luksus.
Vrni se na Zavarovanje in registracija vozil

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost