Blinder je napisal/-a:Manajbolj prfav bi blo da plačamo vsi isto. Ali pa da se uzame za račun težo vozila ali ceno vozila pri nakupu, kdo si je izmislu moč gledat
xalfist je napisal/-a:Blinder je napisal/-a:Manajbolj prfav bi blo da plačamo vsi isto. Ali pa da se uzame za račun težo vozila ali ceno vozila pri nakupu, kdo si je izmislu moč gledat
A ti si dobro ali si imel trenutek slabosti. Tisit ki ima avto vreden 50.000€ in tist ki ima avto vreden 5000€ bosta plačala isto , njemu bojo ob škodi povrnili nevem 40.000€ drugemu pa 4000€ pa bosta obla plačala isto pa kje ti živiš. Zakaj bi pri zavarovalnih razredih gledali težo, nima nekega smisla, edin kaj si pametno napisal je cena vozila ob nakupo, to se se mi zdi, da že itak zaj upoštevajo.
maniaxxx je napisal/-a:Pri kasku bi morali upoštevati trenutno vrednost vozila po evrotaxu, ki je za te namene tudi bil ustvarjen. Če imaš 4 leta star avto, ki je sedaj vreden recimo 10k evrov, nov je bil pa 22k evrov boš ob totalki kot osnovo dobil 10k evrov ne pa 22, plačal boš pa za 22..čisti nateg.
peroRS je napisal/-a:maniaxxx je napisal/-a:Pri kasku bi morali upoštevati trenutno vrednost vozila po evrotaxu, ki je za te namene tudi bil ustvarjen. Če imaš 4 leta star avto, ki je sedaj vreden recimo 10k evrov, nov je bil pa 22k evrov boš ob totalki kot osnovo dobil 10k evrov ne pa 22, plačal boš pa za 22..čisti nateg.
Totalka je specifičen primer. Noben pa ne pomisli, da ti ob popravilu vgradijo NOVE DELE, ki stanejo enako neglede na to ali voziš nov ali pa 10 let star avto![]()
To pomeni, da če mi nekdo rukne desna vrata na parkingu (in pobegne), jaz imam pa zavarovano parking kombinacijo, mi bo zavarovalnica plačala nova vrata in barvanje, ne pa rabljena, ker to bi bil popolni nesmisel.
Blinder je napisal/-a:xalfist je napisal/-a:Blinder je napisal/-a:Manajbolj prfav bi blo da plačamo vsi isto. Ali pa da se uzame za račun težo vozila ali ceno vozila pri nakupu, kdo si je izmislu moč gledat
A ti si dobro ali si imel trenutek slabosti. Tisit ki ima avto vreden 50.000€ in tist ki ima avto vreden 5000€ bosta plačala isto , njemu bojo ob škodi povrnili nevem 40.000€ drugemu pa 4000€ pa bosta obla plačala isto pa kje ti živiš. Zakaj bi pri zavarovalnih razredih gledali težo, nima nekega smisla, edin kaj si pametno napisal je cena vozila ob nakupo, to se se mi zdi, da že itak zaj upoštevajo.
Škoda se pri tem obveznem zavarovanju povrne samo tistemu ki NI povzročitelj nesreče. Zakaj bi lastnik cliota 2.0 201 plačal več za podrsan blatnik kot lastnik cliota 1.2? Če so povzročili enako škode
peroRS je napisal/-a:Totalka je specifičen primer. Noben pa ne pomisli, da ti ob popravilu vgradijo NOVE DELE, ki stanejo enako neglede na to ali voziš nov ali pa 10 let star avto![]()
maniaxxx je napisal/-a:peroRS je napisal/-a:maniaxxx je napisal/-a:Pri kasku bi morali upoštevati trenutno vrednost vozila po evrotaxu, ki je za te namene tudi bil ustvarjen. Če imaš 4 leta star avto, ki je sedaj vreden recimo 10k evrov, nov je bil pa 22k evrov boš ob totalki kot osnovo dobil 10k evrov ne pa 22, plačal boš pa za 22..čisti nateg.
Totalka je specifičen primer. Noben pa ne pomisli, da ti ob popravilu vgradijo NOVE DELE, ki stanejo enako neglede na to ali voziš nov ali pa 10 let star avto![]()
To pomeni, da če mi nekdo rukne desna vrata na parkingu (in pobegne), jaz imam pa zavarovano parking kombinacijo, mi bo zavarovalnica plačala nova vrata in barvanje, ne pa rabljena, ker to bi bil popolni nesmisel.
tudi res, pa še to nevelja pri vseh zavarovalnicah. Se pa splača pobuškati avto, potem maš avto starega letnika sestavljenega iz novih delov![]()
![]()
peroRS je napisal/-a:maniaxxx je napisal/-a:peroRS je napisal/-a:maniaxxx je napisal/-a:Pri kasku bi morali upoštevati trenutno vrednost vozila po evrotaxu, ki je za te namene tudi bil ustvarjen. Če imaš 4 leta star avto, ki je sedaj vreden recimo 10k evrov, nov je bil pa 22k evrov boš ob totalki kot osnovo dobil 10k evrov ne pa 22, plačal boš pa za 22..čisti nateg.
tudi res, pa še to nevelja pri vseh zavarovalnicah. Se pa splača pobuškati avto, potem maš avto starega letnika sestavljenega iz novih delov![]()
![]()
Menjaj zavarovalnico, če to ne velja. Triglav ni še nikoli kompliciral glede uveljavljanja parkinga. Poznam veliko primerov (preko servisa) pa gre vedno brez težav.
adis je napisal/-a:peroRS je napisal/-a:Totalka je specifičen primer. Noben pa ne pomisli, da ti ob popravilu vgradijo NOVE DELE, ki stanejo enako neglede na to ali voziš nov ali pa 10 let star avto![]()
tukaj en del tvoje teze ne štima in sicer, ko pride do škode kjer zavarovalnica oceni, da se popravilo ne "splača" ti enostavno nakažejo "totalko" kar pomeni, ko vrednost razbitih delov preseže prag ali limit kritja ( če se motim naj me kdo popravi).
xalfist je napisal/-a:Blinder je napisal/-a:xalfist je napisal/-a:Blinder je napisal/-a:Manajbolj prfav bi blo da plačamo vsi isto. Ali pa da se uzame za račun težo vozila ali ceno vozila pri nakupu, kdo si je izmislu moč gledat
Škoda se pri tem obveznem zavarovanju povrne samo tistemu ki NI povzročitelj nesreče. Zakaj bi lastnik cliota 2.0 201 plačal več za podrsan blatnik kot lastnik cliota 1.2? Če so povzročili enako škode
Ja to pa je zavarovalniška strategija, da je večja možnost, da bo tist z 200konji prej naredil nesrečo kot tist z 60konji.
Blinder je napisal/-a:Možno. Po moje je še bolj verjetno, da na tak način hočejo bolj udarit po žepu premožnejše. Naj**** pa pol taki ko js ko imamo poceni močen avto pa drago zavarovanje
Symon je napisal/-a:Blinder je napisal/-a:Možno. Po moje je še bolj verjetno, da na tak način hočejo bolj udarit po žepu premožnejše. Naj**** pa pol taki ko js ko imamo poceni močen avto pa drago zavarovanje
Ti je treba? Luksus se žal plača.
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost