hribko je napisal/-a:ko bo opravila tečaj varne vožnje ne rabi več avta zavarovat za mladega voznika.
bonus lahko prenese nate,samo potem ona ne bo imela nič popusta,lahko tudi zamenjata zavarovalnico.
kolikor je meni znano se lahko na tečaj varne vožnje takoj prijaviš ko opraviš izpit.
zacetnik_ je napisal/-a:Torej, da razložim celotno štorijo: avto je moj in vozim ga jaz. Zaradi nesreče, ki sem jo povzročil izpred 3-eh let in zaradi malus sistema, sem vozilo prepisal na sestro, hkrati pa je bilo zavarovano na njeno ime. Ona takrat ni imela vozniškega izpita.
No pred kratkim pa ga je naredila in imam nekaj vprašanj, ki zdaj sledijo.
a) zavarovanje se izteče enkrat junija. Ali moramo za obdobje do junija doplačati zavarovanje za mladega voznika ali ne? Punca bo avto od sedaj naprej vozila...
b) Kot mlada voznica mora opraviti tudi tečaj varne vožnje. Tega lahko opravlja po 4-ih mesecih od dneva opravljanja vozniškega izpita (je to res?). Ko opravi tečaj varne vožnje, ima status mladega voznika še naprej in bo vseeno potrebno doplačati zav. za njo?
c) ko sem vozilo prepisal na sestro, mi je bilo obljubljeno, da lahko njen bonus (trenutno 85 ali 80%) kadarkoli preneseva name. Ali to drži tudi v primeru, da zavarovalnico zamenjava?
Hvala za odgovore!
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 4 gostov