Zavarovalnice, kasko, cene, nasveti, registracija, tehnični pregledi...

noer
Nov uporabnik

prometno

Napisal/-a noer So dec 10, 2011 4:15 pm

pozdravljeni,
Rad bi nekaj vprašal in namreč to,danes sem po pošti dobil priporočeno obvestilo iz občine o odjaavi vozila
Piše da nimam podaljšanega prometnega dovoljENJA
Zavarovanje sem naredil po pošti prejel vse, ker pa je vozilo novo in mi ni potrebno bilo opravit tehničnega pregleda, sem avtomatično tudi pozabil iti podaljšati prometno dovoljenje(se zgodi)
So mi napisali da je kazen 500 euro , opustitev dolžnosti po drugem odstavku 40.člena ZMV
Se pravi da seveda moram nemudoma podaljšati prometno in še plačati kazen?Bo vsaj polovična če plačam takoj?
Hvala

Uporabniški avatar
esem
Moderator foruma

Kraj: Ljubljana pri Kozarjah

Re: prometno

Napisal/-a esem So dec 10, 2011 4:22 pm

Ni polovičke, je pa možnost, da ti kazen zmanjšajo ali spregledajo, če se boš potrudil, bil korekten in prepričljiv in jim podal dovolj argumentov, npr tvoja malomarnost, za katero ti je žal, slabo materialno stanje, koga vse podpiraš, možnost odpustitve ipd.
Pojdi tja, od koder so ti poslali dopis.

Še nekaj - verjetno boš moral na novo registrirat avto.

Uporabniški avatar
odprti clio
Poznavalec foruma

Napisal/-a odprti clio Po dec 12, 2011 11:00 am

Mah ja - a piše, da si dobil kazen, al da je zagrožena kazen? Ker kazen dobiš, če te na cesti dobijo z neregistriranim vozilom. No, morda se motim.
Ne bi šv zdj peš u mesto, pa da mi plačaš taksi.

Prosim, pošljite mi informacije o avto dogodkih.

Uporabniški avatar
esem
Moderator foruma

Kraj: Ljubljana pri Kozarjah

Napisal/-a esem To dec 13, 2011 11:34 am

Kazen dobiš posebej, če npr ne prijaviš kraje, če pravočasno ne odjaviš avta (kazen od upravne enote, ne od policajev) ipd

Uporabniški avatar
egster
Novinec

Napisal/-a egster To dec 13, 2011 11:42 am

Kolega je dobil podobno pošto domov, kjer so mu zagrozili s teh 500 EUR kazni. Kljub temu, da je imel registracijo pretečeno več kot 1 mesec kazni potem domov ni dobil (zaenkrat?). Avto je normalno ponovno registriral.
Na UE Celje mi je en gospod razložil, da pogosto spregledajo te kazni in so v bistvu bolj zato, da ljudje čimprej vrnejo tablice, če registracije ne podaljšajo.
BMW 530d M E60
Audi A4 Cabrio 3.0 quattro
Vrni se na Zavarovanje in registracija vozil

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 5 gostov