Zavarovalnice, kasko, cene, nasveti, registracija, tehnični pregledi...

Uporabniški avatar
mel2008
Nov uporabnik

Preprodajalci vozil

Napisal/-a mel2008 To jan 31, 2012 2:48 am

Me zanima na kak način zdaj preprodajalci preprodajaju vozila, postopek nakupa in prodaje, vem da oni zmeram najdejo neko lukno v zakonu.
Slišal sem da zdaj se sme le tri vozila preprodat letno. Mora obstajat neka finta ali nekaj tazga.
Zdaj so identifikacijske pogodbe, pa me glih to zanima, kakšen so obvoz najdli preprodajalci.

Preprodajalci, brez zamere, samo me zanima postopek.

Lp.
Za pravopisne napake ne odgovarjam.

oooooo
Novinec

Re: Preprodajalci vozil

Napisal/-a oooooo To jan 31, 2012 7:25 am

Fizična oseba po zakonu lahko proda 3 avte v enen letu.Če imaš odprto dejavnost za prodajo vozil jih lahko prodaš kolikor hočeš.

LP

Uporabniški avatar
mel2008
Nov uporabnik

Napisal/-a mel2008 To jan 31, 2012 4:15 pm

oooooo je napisal/-a:Fizična oseba po zakonu lahko proda 3 avte v enen letu.Če imaš odprto dejavnost za prodajo vozil jih lahko prodaš kolikor hočeš.

LP

Hvala za hiter odgovor, ampak me zanima celoten natančen postopek, ker kakor sem slišal ne pišejo avta na sebe.
Zdaj po novem je ta neka identifikacija vozila ob kateri morata bit obe stranki skupaj na prepisu.
Ta identifikacija vozila se naredi, avto se odjavi iz prometa in kaj pol, če že avta kupec nepiše na sebe.
Pol pa avto ostane pisan na prodajalca stem da je odjavljen. Kupcu ostane ta pogodba in najbrž še morata naredit kakšno pooblastilo ker na osnovi same te pogodbe kupec nemore preprodat avta (novi zakon), po moje to bi moglo tko bit.
Uglavnem mora to bit nekje natančno opisano, samo jaz to ne najdem.

Če kdo ima kakšen link o tej temi prosim da ga zalima tle pa bo to v pomoč vsim kateri se zanimajo za prodajo ali nakup vozila.
Lp. :hi

Uporabniški avatar
rizi007
Novinec

Napisal/-a rizi007 Če feb 02, 2012 7:33 pm

oooooo je napisal/-a:Fizična oseba po zakonu lahko proda 3 avte v enen letu.Če imaš odprto dejavnost za prodajo vozil jih lahko prodaš kolikor hočeš.

LP

Kaj pa se zgodi če prodaš več kot 3? Davčna?

losya
Nov uporabnik

AVTOMOBILIZEM.com - Post a reply

Napisal/-a losya Pe feb 03, 2012 9:34 pm

Njegova zagotovo dobra YouTube video v smislu kakovosti , res prijeten , njegova kakovost je namreč občutno .

Uporabniški avatar
mel2008
Nov uporabnik

Re: AVTOMOBILIZEM.com - Post a reply

Napisal/-a mel2008 Pe feb 03, 2012 10:12 pm

losya je napisal/-a:Njegova zagotovo dobra YouTube video v smislu kakovosti , res prijeten , njegova kakovost je namreč občutno .

O čem ti govoriš prijatelju, sumim da si :pij:

Uporabniški avatar
tiguan
aka Sonček

Napisal/-a tiguan So feb 04, 2012 12:29 am

Preprodajalci so posredniki na črno, dejansko kupijo avto od prodajalca, le tega čez par dni prodajo in se potem resen kupec in prvi prodajalec zmenita za urejanje papirjev, tako je dejansko preprodajalec v času kupčije zaslužil nekaj evrov in ni bil lastnik avta. Po novem morata biti prisotna kupec in prodajalec, prej je lahko bil samo prodajalec....ta sistem je sedaj boljši, se ne da več je*at druzga pa ti potem noče poslat kopijo zav.police....vse se mora urediti naenkrat, pogodba se izpiše pri kavici, prej se pa ni dalo.

Davčna te zvoha v šusu, ti kr lepo pošljejo domov pismo, lahko je 0 lahko pa XXX evrov (na lastni koži, dobil 0)....lahko pa tudi kazen delo na črno
Član od leta 2004
Vrni se na Zavarovanje in registracija vozil

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 5 gostov