Zavarovalnice, kasko, cene, nasveti, registracija, tehnični pregledi...

Uporabniški avatar
CST Team
Nov uporabnik

Sklepanje zavarovanja, popravek police

Napisal/-a CST Team Pe maj 11, 2012 6:54 pm

Celotna zgodba,....

18. maja 2011 sem sklenil avtomobilsko zavarovanje pri XY osebi, ki je posrednik Triglava. Ob sklenitvi, bi moral dobiti 50% bonifikacijo, do katere sem prišel na ŽNJ način. Agentka je ob sklenitvi pozabila pripisati bonus in mi obračunala 13. premijski razred. Cca. 20 minut kasneje sem to ugotovil in jo po telefonu prosil za popravek police. Prosil sem jo večkrat in do danes, dne 11.maja 2012 popravek še ni bil narejen.

Zavarovanje je bilo sklenjeno za obdobje enega leta, na obročno plačevanje, obrok v višini, ki ga nisem mogel plačati (vsaj redno ne). Do danes se je nabralo nekaj dolga, za katerega je bilo rečeno, naj ga pokrijem polovico, takrat bi se naj naredil popravek in se obračunal 50% bonus, preostala polovica dolga bi se izničila.

SMS, ki sem ga prejel prej - ker si dolžnik, sprememba police ni možna!

Pozanimal sem se pri kar nekaj zavarovalnih agentih in prav nihče, pa beri - opravil sem vsaj 10 pogovorov, ni rekel da ne gre narediti spremembe. Zavarovalna agentka se na telefon ne oglasi,......

Kakšni predlogi?!?
Živčni pred ekranom? Hitro ven na sveži zrak!

Uporabniški avatar
marko01
Poznavalec foruma

Kraj: Maribor

Re: Sklepanje zavarovanja, popravek police

Napisal/-a marko01 Pe maj 11, 2012 7:49 pm

ŽNJ način, ja nategnila te je :roll:
Lp by Mare

Uporabniški avatar
f.taunus
Uporabnik

Kraj: Ptuj-Ormož

Napisal/-a f.taunus Pe maj 11, 2012 8:06 pm

marko01 je napisal/-a:ŽNJ način, ja nategnila te je :roll:

:EE On je mislil, da bo prišel do bonusa na ŽNJ način, pa se je uštel.

Prokarjon
Stalni uporabnik

Napisal/-a Prokarjon So maj 12, 2012 8:13 am

Dejstvo je da se da polico za nazaj popraviti in to se naredi z aneksom.

Kaj pa v danem primeru narediti pa ne bi upal predlagat. Verjetno najbolje da se kar pri njih zglasiš in zgladite spor, seveda v tvojo korist če bonus res ni vprašljiv.

Uporabniški avatar
zuzek
Uporabnik

Napisal/-a zuzek So maj 12, 2012 6:02 pm

saj ti je napisala zakaj noče spremenit
CST Team je napisal/-a:
SMS, ki sem ga prejel prej - ker si dolžnik, sprememba police ni možna!

poravnaj kot so rekli - polovično zneske pa ti potem spremenijo
Alergičen na rjo

LukL
Uporabnik

Napisal/-a LukL So maj 12, 2012 6:08 pm

prijavi jo na triglav, pa se naj potem dela frajerja!

Uporabniški avatar
Cefizelj
Poznavalec foruma

Napisal/-a Cefizelj So maj 12, 2012 8:51 pm

LukL je napisal/-a:prijavi jo na triglav, pa se naj potem dela frajerja!

+1

Uporabniški avatar
MasTTer
Novinec

Kraj: Lendava (MS)

Napisal/-a MasTTer Če jul 05, 2012 10:34 am

Spremembe na polici se delajo takoj ko se napaka ugotovi. Če sem dobro razumel, si ti napako takoj odkril, vendar ti jo niso popravili, ker najbrž niso mogli, ni bilo vse po pogojih in če bi zastopnik to naredil, bi dobil reklamacijo in bi mogel nazaj popravit. Vsekakor se moreta to vidva zmenit z zastopnikom

Drugače 50% bonus ali 50% popust NI isto.... bonus od nikoder se zelo teško da naredit, skoraj nemogoče, razen kakih nelegalnih stvari.

Edina stvar ki me moti je to, da nista takoj stvari uredila, ampak sta čakala, dokler se ti je nabral dolg. Dokler je dolg ti zavarovalnica 100% ne bo šla na roke, ker se to zadnje čase zelo gleda.

Po moje, tudi če boš dolg plačal ti 50% bonusa ne bodo dali, ker se to tako ne da izvesti ;)

Uporabniški avatar
jan12345
Nov uporabnik

Napisal/-a jan12345 Če jul 05, 2012 6:03 pm

ja luhko ti zrihtam :)

Uporabniški avatar
JamesTheMan
Novinec

Napisal/-a JamesTheMan Pe jul 06, 2012 12:10 pm

Sicer ne vem na kak način se pri Triglavu sklepajo police, vendar če si v njihovem sistemu zaznamovan kot neplačnik, potem je takoj ko se v sistemu pojavi tvoja davčna številka posebna blokada. Zato se verjetno tudi res ne da police popravljati. Ne vem pa zakaj nista rešila tistega takoj, ne pa da sta čakala toliko časa. Verjetno so bili tu res neki mutni posli in obljubljanje popusta/bonusa, ki pa kot kaže ni šel skozi.

Bucko99
Stalni uporabnik

Kraj: Around Ljubljana

Napisal/-a Bucko99 To jul 31, 2012 8:49 pm

Jaz imam pa ravno kontra problem. Avto smo zavarovali 10.7.2012 , potem pa včeraj dobim priporočeno, da so se nekaj zmotili pri razredu in da moram doplačat 25,40€.

Je imel kdo podoben primer ?
Zraven nisem dobil nobene položnice, samo da se moram zglasiti na določenem naslovu in tam poravnati ''dolg'' v roku 8 dni. Nič pa ne piše kaj bo če ne plačam...
Meni osebno se zdi trapasto, da plačujem ''njihove'' napake, oz. nisem jaz kriv če se je referent zmotil in to pogruntajo po 14ih dneh ... ? Mi lahko blokirajo polico ?

Hvala,

Uporabniški avatar
JamesTheMan
Novinec

Napisal/-a JamesTheMan Če avg 02, 2012 1:39 pm

Si mogoče zamolčal kakšno škodo, ki vpliva v bonitetni razred?

Uporabniški avatar
MasTTer
Novinec

Kraj: Lendava (MS)

Napisal/-a MasTTer Pe avg 03, 2012 11:13 am

Bucko99: Imajo vso pravico popravit kakršno koli napako na polici. To tudi piše v pogojih, mislim pa da celo na polici piše..pri določenih zavrovalnicah je vsekakor navedeno, da si pridržujejo popravit napako, ki jo je naredil sklepalec/referent.

To je isto, kot če kupiš kako zadevo in opaziš da nekaj manjka ali da je poškodovana, logično da greš nazaj in urediš z prodajalcem, mar ne? Kako bi se počutil, če bi ti rekel, to kar si sam malo višje napisal? ;)

Je pa spet razlika, če bi ti sklepal zavarovalniški agent, bi te on sam poklical in razložil, če pa sklepaš pri okencu, pa dobiš po pošti... ;)

Polico je pa ta čas pač v statusu reklamacije in dokler ne urediš bo tudi tako ostalo. Nič ne moreš dosečti, pač moreš uredit. Če ne boš plačal, te bodo pač dali v izvržbo in nabili še te stroške okoli 120€ + dolg... nato se ti bodo vsedli na račun..in če tudi to ne gre skoz, pa dobiš rubežnika...tako da se ne moreš izmuznit.

Predlagam, da čim prej urediš.

treska4+2
Nov uporabnik

Napisal/-a treska4+2 Pe avg 03, 2012 1:20 pm

Kaj lahko človek naredi, če ugotovi, da je agent zmutil okoli police,seveda smo to ugotovili šele tik pred iztekom :( ... na žalost. Povsem narobe je zračunal bonitetni razred :(
Ni pa bil Triglav, ampak druga zavarovalnica.

Bucko99
Stalni uporabnik

Kraj: Around Ljubljana

Napisal/-a Bucko99 Pe avg 03, 2012 8:44 pm

@ MasTTer: smo pogruntali, ne gre se mi toliko za teh 25€, ampak zaradi sistema ki ga imajo. Dejansko so nas ( oz. starše) zavedli, da so zamenjali zavarovalnico ker je bila ta najugodnejša ob takratni ponudbi. Smo se pa dogovorili, da nam pošljejo položnico, ker zaradi njihove napake ne mislim hodit na nek naslov to plačat, če lahko doma prek spletne banke.

Hvala da si se razpisal, mogoče še komu pride prav. ;)
Vrni se na Zavarovanje in registracija vozil

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 4 gostov