Zavarovalnice, kasko, cene, nasveti, registracija, tehnični pregledi...

Fishman
Nov uporabnik

homologacija registracija prikolice do 750 kg

Napisal/-a Fishman Po avg 20, 2012 9:48 am

Pozdravljeni,

zanima me kako je z nakupom rabljenih prikolic. Na avtomobilu imem kljuko ter 3. tablico. Glede na to, da bi rabil občasno prevažati drva in material bi si omislil rabljeno prikolico. Na spletu je kar nekaj ponudbe, pa me zanima ali je možno urediti papirje za prikolice, ki so starejše in ne atestirane (nehomologirane) ali je za registracijo prikolice obvezno, da je le ta homologirana. Kakšna je cena registracije ??? Prosil bi vas za čim več informacij, saj nebi rad šel v nakup nečesa kar mi kasneje ne bo služilo oz. ne bo smelo na cesto.

Hvala !!!

Uporabniški avatar
lancia hf
Uporabnik

Re: homologacija registracija prikolice do 750 kg

Napisal/-a lancia hf Po avg 20, 2012 6:42 pm

Nehomoligiranih prikolic ne moreš več homologirati.
Registracija je vsake 4 leta in je bila pred več kot trem leti mislim da okoli 30€
SlikaSlikaSlikaSlikaSlika

Uporabniški avatar
soso
Uporabnik

Kraj: maribor

Re: homologacija registracija prikolice do 750 kg

Napisal/-a soso Po avg 20, 2012 7:28 pm

Kot je predhodnik napisal, se ne da brez homologacije, torej brez A-testa odpade, če hočeš po zakonu :).
Drugače pa, če najdeš kakšno starejšo in brez papirjev, ter ima številko šasije, lahko pri proizvajacu naročiš homologacijo. Sam sem to pred kratkim naredil na prikolci stari 15 let, ki smo jo imeli doma od proizvajalca TVP novo mesto. Cena kartončka 20 eur + 40 registracija, ki je še nisem naredil :)

lp
AH NI NAM LAHKO!
Vrni se na Zavarovanje in registracija vozil

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost