Zavarovalnice, kasko, cene, nasveti, registracija, tehnični pregledi...

Uporabniški avatar
Volvej
Novinec

Cenitev AS - počena luč

Napisal/-a Volvej Po sep 10, 2012 8:12 pm

Pozdravljeni!

Imam eno vprašanje. V prednjo luč mi je priletel kamen in je plastika kar lepo počila, en manjši del je tudi odletel. Luči imam zavarovane, zavarovanje ima pri AS. NIkoli še nisem koristil česa takšnega pa me zanima če se da to pri cenilcu rešit brez problema ali kaj komplicirajo? Mi zato odbijejo kakšne procente, bonus pri zavarovanju?

LP

Uporabniški avatar
crxdelsol
aka Technologic aka dejcc

Re: Cenitev AS - počena luč

Napisal/-a crxdelsol Po sep 10, 2012 9:23 pm

ni problemov in ponavadi ni odbitka na teh delnih kombinacijah.

Uporabniški avatar
arijan
Novinec

Napisal/-a arijan Po sep 10, 2012 9:42 pm

Pri delnem kasku ni odbite franšize. Edino kar boš moral je, da boš na list papirja skiciral kako ti je kamenček priletel v luč :)
Vsaj tako sem moral jaz, ko sem šel na zavarovalnico zaradi počenega stekla.
Pozoren bodi, da ti ne bodo kakšne kopije luči dali. Seveda je odvisno od zavarovalnice in od vrednosti avtomobila. Samo bodi pozoren kaj bo napisal.

h4ck
Stalni uporabnik

Napisal/-a h4ck Po sep 10, 2012 10:07 pm

Nevem zakaj bi moral karkoli skicirat? Saj je bil v avtu in ne zunaj ter opazoval, pač je luč počena in se koristi zavarovanje iz delnega kaska oz E kombinacije in ti jo zamenjajo brez nobene komplikacije.

LP

Uporabniški avatar
crxdelsol
aka Technologic aka dejcc

Napisal/-a crxdelsol To sep 11, 2012 7:25 am

Jaz sem moral na ZT in ZM vedno skicirat, čeprav sem rekel da je bila mama v avtu itd. sem moral napisat kaj se je dogajalo in zadevo tudi narisast.

Uporabniški avatar
arijan
Novinec

Napisal/-a arijan To sep 11, 2012 7:37 am

Skicirat moraš, kako misliš da se je poškodba naredila.
Jaz sem moral skicirat svoj avto, kako vozim za tovornjakom in kako je priletel kamenček v steklo...
Rekli so mi da moram skicirat.

Uporabniški avatar
MasTTer
Novinec

Kraj: Lendava (MS)

Napisal/-a MasTTer To sep 11, 2012 12:26 pm

Pri AS ne obstaja franšiza za E kombinacijo, katera ti pokriva žaromete in vse steklene površine. Greš k cenilcu, kateri ti skopira prometno dovoljenje, vozniško ter zavarovalno polico. Tam izpolniš obrazec prijava kasko škode, skicirat ti ni potrebno, se pa to očitno razlikuje od zavarovalnice in od regije. Dobiš en zapisnik, katerega predaš izvajalcu del, torej serviserju in pri njem samo podpišeš en obrazec z katerim servis in zavarovalnica med sabo uredita vse stvari.

Žaromet pa moreš dobit isto, kot jo imaš sedaj namontirano, razen če se avto star in se zaradi ekonomičnosti ne splača originala dajat not. To tudi ponavadi vidiš na sami luči, so take oznake gor od podjetja in tudi na cenilni zapisnik cenilec napiše original ali kopija.

Moreš pa tudi še to vedet, da pri določenih modelig žarometov, se da zamenjat le sprednjo plastiko in ni potrebno menjati celega žarometa. Vem, da je to pri določenih Cliotih bilo.

Seveda je tudi še pogoj, da imaš vse tekoče obveznosti plačane, drugače ti odbijejo dolg od škode oz. ne izplačajo dokler ne plačaš dolg.
Vrni se na Zavarovanje in registracija vozil

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 3 gostov